22. decembar 2024.1 god. comment_361143 Ma zakazo danas u taktickom smislu i sa izmjenama. Prvo poluvrijeme i nekako prolazna ocjena ali da nista ne promjeni u drugom pogotovo jer smo bili letargicni i bezopasni... ne shvatam. Na kraju je izjavio da je zadovoljniji danas nego pobjedom protiv Brentforda. Valjda je to znak da smo isli da ne izgubimo. Prijavi
22. decembar 2024.1 god. Popularna objava comment_361146 Pa to je izjavio jer konstantno rusi ambicije ekipi. Covjek 5 bodova od prvog mjesta pred Bozic a nece da izazove svoje igrace da krenu po titulu. Ziheraski luzerski mentalitet. Trebao je izici pred novinare i reci, da u trci smo i gonicemo Liverpul koliko god mozemo. Ambicija uvijek mora biti 1. mjesto i titula, sve ostalo su utjesne nagrade. Vec iduce sezone ko zna kako ce biti. City ce se mozda konsolidirati, Liverpul biti jos jaci, United ima novog trenera. Arsenal nas redovno tuce zadnjih godina. Znaci kad su u ovakvoj situaciji, pokusaj. Daj signal igracima da je to ono sto trebaju ciljati a ne zadovoljavati se top 4. Ili ako neces rijecima, napravi napadacke izmjene i kreni na 3 boda pa sta bude. Prijavi
22. decembar 2024.1 god. comment_361152 Idice sezone ce samo biti teze, pa Conteu da se ne poklopi oba sezona, nista ne bi uradio Prijavi
22. decembar 2024.1 god. comment_361155 Pretjeruje, trener ima svoje miljenike i oni igraju bez obzira na formu, ovako loseg Jacksona ne bi trpio ni jedan trener, imas Giua, Nkukua i po potrebi Felixa koji moze igrati poziciju napadaca. Da sam na mjestu upravu svim silama bi krenuo po Osimeha ili Gyokeresa. Prijavi
22. decembar 2024.1 god. Popularna objava comment_361160 Ja razumijem sto Palmera nije izbacio a ubacio Felixa , treba bas imati muda za toga (iako Palmer ruku na srce zadnje 2-3 tanko) ali zasto Sancho, Jackson , Disasi, Gusto dobise toliko minuta kad vec ne ide i nije povoljan rezultat Prijavi
23. decembar 2024.1 god. Popularna objava comment_361166 Nemam problem s rezultatom, bod kod Evertona u gostima je sasvim dobar pogotovo pod onim vremenskim uvjetima. Čak i igra je bila sasvim ok, većinu smo utakmice kontrolirali i imali nekoliko dobrih šansi, da je bilo malo više sreće/raspoloženosti mogli smo pobjediti. Ono što zamjeram treneru je manjak rizika, negdje tamo oko 70 je trebalo ubacivati ofenzivnog igrača više i ić pobjedu. Zamjene su mu bile igrač za igrača, tek tako da nešto mijenja a ne taktičke promjene. Razumijem da je Everton opasan iz ko tre i da je naša obrana kikserska, i razumijem dvojbe trenera u takvim situacijama, i tu treba znat osjetit bilo ekipe, momentum. Jesmo li spremni ić po sva 3 ili ne. Mislim da je pogriješio, da smo bili spremni. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361213 Dovesti trenera koji zna voditi utakmicu, a celavu prevaru koja nam je svojim neznanjem izbila 5 bodova u 5 dana prekomandovati u asistenta. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361215 Utuko ga taktički, i još se majmun pravi pametan i konta igrat će rezervna ekipa protiv Ipswicha. Maloumnik. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361217 Dao bih mu otkaz samo zbog ove utakmice. Ne zbog poraza vec zbog pristupa kukavickog, zbog nekoristenja izmjena i zbog toga sto je tvrdoglav ko mazga sa forsiranjem istih igraca. Kunem vam se da bih mu otkaz dao sad iste sekunde eto toliko me iznerviro. Picka talijanska kukavica, covjek ga popiso i pokazu mu sta znaci hrabrost. Pa kako bi igro tek da vodis Fulham s druge strane? Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361219 Čovjek je upravu kada kaže da nismo kandidati za titulu. Nismo, jer to ovaj konj ne želi da budemo. Nismo, jer u ovom periodu kada su igraci preumorni on pravi jednu izmjenu. Odbrana mu ne može potrčati mater jebo, je li vidi to ovaj covjek. Neto mu cijelu utakmicu najlošiji bio a odigrao do kraja još je krivac za prvi gol. Sada nas je sviju ubijedio da nismo kandidati za titulu i da smo već u Decembru kada sko drugi na tabeli predali titulu Liverpulu. Ovakva pička se rijetko rađa. Pička od trenera. Jbem ti mater u izmjenama. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361224 19. august - Manchester City 27. oktobar - Newcastle United 10. novembar - Arsenal 15 .decembar - Brentford 22. decembar - Everton Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361228 Ljudi uveli 5 izmjena da olakšaju i trenerima i igračima a ovaj jedva jednu uradi. Baš me zanima šta je rekao poslije utakmice. Njegov komentar na ovu jednu izmjenu koju uvijek radi a koja nikada nije donijela poboljšanje u igri nego eto čisto da uradi nešto a imam osjećaj da ni jednu ne bi mijenjao. Vise izmjena pravi samo kada imamo ubjedljivu pobjedu, u drugačijim situacijama kao sto je danas kada nema Plan B ne uradi ništa jer nema pojma šta da uradi. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. Autor comment_361230 Trener koji jedno priča a drugo radi. Mourinho in disguise. I meni se danas ogadio drama. Ovako se moglo odigrati i bez trenera. Jackson bi sam u 75. tražio izmjenu jer ne može meda, i to je to. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361243 Evo vec smo samo 6 bodova prednosti za top 4. Ako ovako nastavi i to ce se istopiti. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361247 Al kako svaki put ista prica Imas siroku klupu Trener forsira jedne iste igrace konstantno Igraci na klupi dobijaju po 10 minuta mesecno Svi oni odu u isto vreme na zimu Klupa ne postoji I onda ih zamenis nekim polovnjakom tipa Cuadrado Svaki put Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361248 Ne zelim zvucati senzacionalisticki niti pesimisticno ali ovdje se vrlo lako moze dogoditi epski raspad sistema. Trener koji ne mijenja, daje zamjenama minute na kapaljku, otpisuje igrace, nezadovoljstvo tinja unutar momcadi a prvi sastav puca od umora te pocinju povrede. Ova ekipa nije uigrana niti zna igrati sistemski odbranu na duzi period. Vrlo lako mozemo izletiti van top 4 u roku mjesec dana. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361253 Ma ovo smrdi na namještaljku, ne možeš ovoliko tup biti da ne koristiš izmjene 90 minuta. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361256 Evo da prokomentarišem sa malim otklonom od utakmice, poslije koje bih porazbijao stvari oko sebe da sam imao imalo snage za to. Maresca je uradio dosta toga dobrog, ali postoji jedna stvar koja je toliko prosta koju ne radi kako treba i klub je počeo da trpi zbog toga. Za mene je pohvalno da u Konferencijskoj ligi igra potpuno drugih 11 u odnosu na prethodnu ligašku utakmicu. Za mene nije uredu da od tih 11 niko ne dobije priliku u narednoj utakmici. To takmičenje nije mjerilo i ne treba se sastav određivati po performansima četvrtkom u Kazahstanu, ali se te utakmice ne smiju množiti sa nulom. Mora postojati neki sistem nagrađivanja tih momaka, kako bi i sljedeći put kad dobiju šansu u kupu ponovo grizli i donosili klubu pobjede. Šta bi bilo da nema Konferencijske lige? Gdje bi onda ti igrači igrali? A ne govorimo o igračima iz akademije koji imaju 18-19 godina, govorimo o igračima koji posjeduju ogroman kvalitet i za koje je klub izdvojio ozbiljan novac. Neshvatljivo mi je da Marc Guiu nakon što zabije 3 gola za jedno poluvrijeme u LK, u naredne dvije utakmice ne dobije niti jednu minutu. Pri čemu u obje utakmice imamo nepovoljan rezultat, napadač nam je svakako deficitarna pozicija, a njegove kvalitete su perfektne za jokera sa klupe. Neshvatljivo mi je da Joao Felix koji je među najtalentovanijim igračima u ekipi, ofanzivni veznjak, presjedi mnoge utakmice u ligi. I to baš one u kojima je tijesan rezultat. To je igrač kojem nedostaje konstante da bude kao Palmer, a u prvih 11 ne igra samo zato što se drugi, bit ću slobodan i reći slabiji igrači od njega, više uklapaju u sistem igre. Baš takav igrač je idealan da bude neko ko ulazi na 30 minuta jer potencijalno može puno toga da donese. Razumijem da na nekim pozicijama nemamo prave zamjene, razumijem i da imamo povrede na nekim pozicijama, ali ipak imamo igrače koji ako ništa mogu ući na teren, trčati, pokrivati prostor i dodavati prvom do sebe. Toliko igrača je odbačeno na pripremama i sad smo u situaciji da "nema ko ući sa klupe". Sancho nakon sat vremena jedva stoji na nogama i može predriblati samo čunj. I ostaje na terenu do kraja i narednu opet počinje. I u narednoj je još gori. Bolje ga je odmoriti tih pola sata i radi ove utakmice i radi sljedeće. Neka stavi Felixa i Nkunkua, pa da promijeni malo ulogu krila, neka stavi Georgea ako neće ništa da mijenja. Trebalo bi se pozabaviti i temom fizičke spreme igrača. Igramo samo jednom sedmično i opet imamo igrače koji ne mogu izgurati 60 minuta fudbala. Treneru koji zna da koristi širok roster bi 5 izmjena bilo malo sa ovim igračkim kadrom. Ovome je i jedna previše. Protiv Evertona je bio kadar sa njegovom iznenađenom facom kad je vidio da oni rade trostruku izmjenu. Iskreno se nadam da će ga ove dvije šamarčine naučiti pameti i da će prestati biti tvrdoglav. Ako to popravi onda se imamo čemu nadati. Ako to ne popravi onda treba da dobije otkaz. Ako ne dobije otkaz onda će nam upropastiti ekipu jer će jedni da odu, a drugi da završe u bolnici. Prijavi
26. decembar 2024.1 god. comment_361257 Nema se šta mnogo dodati sve ste napisali, ovo se samo čekalo jer nije prvi put da vodimo i da padnemo, uglavnom smo prolazili bez kazne. Kad smo primili drugi gol bio sam u fazonu, to je očekivano, uopšte me nije iznenadilo. Nije me pridobio načinom na koji komentariše situacije u klubu, od onih surovih izjava kako na nekog ne računa do neuvjerljivog skidanja pritiska (ili možda uništavanja samopouzdanja). Sve u svemu, neću previše da kritikujem i dalje sam više zadovoljan nego nezadovoljan, viđali smo i gore. Ako promijeni način na koji kontroliše ritam utakmice biće sve ok, ovako se čini kao da postavi taktiku udari play i odmakne se od računara pa kako završi. Ako nešto krene van svog toka jako teško se prilagođavamo (izuzetak je meč protiv Tottenhama, koji je svakako bio teški nered). Prijavi
27. decembar 2024.1 god. comment_361267 Dosta se priča o toj izjavi da nismo u utrci za titulu i kao luzerskom mentalitetu zbog toga, pa me to podsjetilo na jednu drugu sezonu. Malo povratak u povijest: 2014 godine, Mourinho (možemo svašta mislit o njemu al luzer nije) je koristio istu retoriku. Znamo kako je sezona završila. PS: ne kažem to u svrhu branjenja Maresca, druga vremena druga ekipa, možda za tu ekipu je pasao takav pristup možda za ovu ne paše. Nije mi namjera analizirat sportsku psihologiju i što je što nije ispravan pristup, samo se prisjećam nekih drugih vremena... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.