Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

• Popularna objava

I što kad dobije otkaz? Što će se primjeniti? Ništa, garantiram, ista priča isti će problemi bit. Na stranu što fali kvalitete i što generalna politika kupuj samo mlado nikad neće donijeti rezultate (bar ne one koje navijači priželjkuju i koje je ovaj klub navikao), ali ova ekipa je grozno loše složena, u elementarnim stvarima. Pisao sam nešto o tome na nekoj temi, mi nemamo kako zabit gol, a ovom ozljedom Madueke je ta šansa pala na 0. I tu je trener najmanje kriv, ne postoji trener s čarobnim štapićem koji može složit igru s ovakvim napadom. A čak i da postoji, diablo tvrdi da trener s čarobnim štapićem postoji, ja ne znam koji je to, (možda Amorim 🤣) al amo mu virovat, stvarno mislite da će ova uprava dovest tog trenera? Isti ljudi koji su doveli Pottera, Pocha?

Ajmo riješvat root cause a ne posljedice #uprava out

• Popularna objava

Sve je istina sto si napisao i volio bih kada bi se istog momenta mogli rjesiti tih idiota iz uprave ali Maresca ne zasluzuje ama bas nikakvu podrsku.

Dokazao je da je los motivator i takticar, da nema plan B, da ne zna voditi ekipu na pravi nacin. O izjavama prije i poslije utakmica da ne pricam, one su tragikomicne.

Sve stoji nije Maresca sklapao ovu ekipu ali opet ocekujem od trenera da bolje reaguje u utakmicama i da bolje vodi utakmice i prilagođava se protivnicima... 

• Popularna objava

Hurzeler je danas pokazao da je (insert any great coach name) za njega. Spustio je Minteha u zadnju liniju i igrao sa 5 nazad. Na taj način su nam postavili po igrača na svakog našeg ofanzivca i smanjili im prostor za igru. Prvi je to radio Sean Dyche krajem decembra kada je krenuo naš pad. Za razliku od utakmice u prvom dijelu sezone sada su nam se spustili nisko i skratili prostor iza leđa odbrane. Pokazao je da nije tvrdoglav i da se može prilagoditi za razliku od naše mazge.

Nakon što nije ništa naučio ni iz 4. iste greške napisao sam Maresca out.

“Nismo pretendenti za titulu.”

”Tek smo za dvije sezone planirali igrati Ligu Prvaka”.

Šta li će biti sljedeće?

Amateru treba uručiti otkaz. Nema on pojma šta radi.

1 hour ago, ja13 said:

I što kad dobije otkaz?  A čak i da postoji, diablo tvrdi da trener s čarobnim štapićem postoji, ja ne znam koji je to, (možda Amorim 🤣) al amo mu virovat, stvarno mislite da će ova uprava dovest tog trenera? Isti ljudi koji su doveli Pottera, Pocha?

Ajmo riješvat root cause a ne posljedice #uprava out

Bas tako.

Ne treba prekriziti Marescu na avatar, riba smrdi od vrha.

Ako smene Marescu samo ce da dovedu onog diletanta McKennu ili tako  nekog anonimusa.

Ma o kakvom crnom planu B da diskutujemo pa ovaj šarlatan nema ni plan A.

Najveći uspjeh će mu ostati to sto liči na Guardiolu, samo sto je njegov Peponja osvojio sve što se moze osvojiti ali i nakon svega toga dovoljno je par loših rezultata da unakazi sam sebe tako sto fizički nasrne na svoju facu, ovaj naš nije još spreman na to, biće sljedece sezone, možda..

Skupa sa upravom je uspjeo svesti Chelsea na nivo Leicestera, tačka, kraj.

42 minutes ago, ja13 said:

Svi pričate o nekom planu B, a što je to točno trebao napravit? Koji je to plan B po vama?

Ne razumijem te zasto to pitas, pa dovoljnon da mu bekovi pocnu praviti overlapping uz aut liniju dobices drugaciju taktiku ili plan B. Milion nacina ima, pritisnuti protivnika presingom, probati promjeniti formaciju sa nekim wing backovima, probati opteretiti sesnaesterac igracima pa probati sa ubacajima iz desnog ili lijevog half spacea kao sto je Conte sa Azpijem radio, mislim bilo sta drugacije osim onog da krilo dobija loptu potpuno izolovan uz aut liniju ocekujuci da ce uspjeti probiti 1 vs 2 a nekada i 1 vs 3.

Najveci problem je upravo to sto smo procitani, pa se tako i jedan brighton ciljano branio i branio sredinu terena tako da Palmer, Nkunku, Enzo i ostala ekipa ne mogu primiti loptu tu vec mora lopta ici na stranu krilima. 

Ovo boldano je trenutno najveci problem s takticke strane jer se ekipe sad spremaju na to, cak sta vise dovoljno je pogledati kako ke Brightonu to uspjelo pa ce sutra druga ekipa samo prekopirati taktiku jer nas strucnjak nista ne mijenja. Zapravo nije problem taktika vec trenerova tvrdoglavost  koji ne mijenja nista kada ta taktika ne ide.

Plan B bi bio uraditi bilo šta drugačije od onoga što se radi, pa čak i da uvede Tosina sa klupe, stavi ga u napad i nabacuje lopte na njega. Sad kad ima 10 igrača manje nego na startu sezone ima manje opcija, ali tada je mogao igrati na 10 različitih načina i ništa nije mijenjao.

• Popularna objava

Enzo Maresca on Fabian Hürzeler: “I prefer not to say anything about their manager. It’s not that I’m not impressed. First of all, I think the previous manager [De Zerbi] is a top manager…and that’s it, yeah.” When asked if he considered Hürzeler a ‘top manager’ too, he did not answer.

Kakva jadna pateticna luzercina. Frajer te nadmudri u svakom smislu i zasluzeno pobijedi bez ikakve mrlje i to ponovi jos jednom u 6 dana i ti se ovako seljacki poneses. 

32 minutes ago, hamco said:

bekovi pocnu praviti overlapping uz aut liniju

Pa koristili smo to u nekim utakmicama. Pa i jučer u nekim momentima. I što ćemo s tim konkretno dobit? Bek i dalje nema kome nabaciti jer u šesnaestercu nema nikog. Krila i dalje nemaju kome dodat jer u šesnaestercu nema nikog,  a boje se pucati.

39 minutes ago, hamco said:

pritisnuti protivnika presingom

Visoki presing igramo stalno, ali loše jer nemamo naprijed igrače koji znaju i žele igrat presing. Zapravo, vjerojatno bi nam bilo pametnije povući se u niži blok i čekat kontre, e to bi bila promjena, plan B, ali to neće funkcionirati, jer ova ekipa, ova obrana to ne može, 90 minuta koncentracije nema šanse. + Onda bi bilo plaća ziheraš i sl.

43 minutes ago, hamco said:

probati promjeniti formaciju sa nekim wing backovima

I opet ti ostaju isti problemi, nemamo kako zabit gol. Mi se istim problemima mučimo već jako dugo, ne zadnja tri trenera, nego zadnjih 5-6... + Nije da tokom sezone nismo mijenjali formaciju, u fazi obrane je to uvijek slično, al u fazi napad vrtio je Maresca nekoliko kombinacija

47 minutes ago, hamco said:

probati opteretiti sesnaesterac igracima pa probati sa ubacajima iz desnog ili lijevog half spacea kao sto je Conte sa Azpijem radio,

Conte je imao Costu, na koga ćeš slat ubačaje? Nema napadača, krila ne napadaju prostor nego se spuštaju po loptu. Plamer, Nkunku isto više vole loptu u noge nego u prostor. Tako ne možeš probiti ni jednu obranu

49 minutes ago, Adi said:

pa čak i da uvede Tosina sa klupe, stavi ga u napad i nabacuje lopte na njega.

Na stranu što da to napravi ovdje bi mu se prvi svi rugali i prozivali ga Big Samom, al taktički, što bi s tim dobio. Nije da ne možemo doć do šesnaesterca pa da moramo preskakati igru. Time bi možda dobili to da ih napadamo na ne postavljenu obranu, ali kome bi onda Tosin te lopte trebao gurat? Ponavljam nama nitko ne napada prostor. Donekle Madueke koji se ozljedia + Ekipe bi se vrlo brzo prilagodile, spustile niže, i propala taktika

22 minutes ago, ja13 said:

Na stranu što da to napravi ovdje bi mu se prvi svi rugali i prozivali ga Big Samom, al taktički, što bi s tim dobio. Nije da ne možemo doć do šesnaesterca pa da moramo preskakati igru. Time bi možda dobili to da ih napadamo na ne postavljenu obranu, ali kome bi onda Tosin te lopte trebao gurat? Ponavljam nama nitko ne napada prostor. Donekle Madueke koji se ozljedia + Ekipe bi se vrlo brzo prilagodile, spustile niže, i propala taktika

Svi selektori Nizozemske i Klopp su to isto radili sa Van Dijkom. Nije baš ubacivan sa klupe, ali je išao u napad. Tako da je to legitimna taktika. Ne kažem da je najbolja, nego je primjer najgluplje moguće promjene koju može napraviti i koja bi opet mogla donijeti efekta. Ja nisam siguran da mi možemo doć do 16-erca. Brighton nas je istjerao na 30 metara od svog gola. Krila uopšte nisu imala priliku da iz povoljnih situacija napadaju jer su lopte primali 30 metara dalje od gol-aut linije i iz te pozicije se teško šta može uraditi.

Ne treba nam visok igrač naprijed da nam pomogne preći centar, nego kad smo naprijed da lopte počnu prolijetati kroz peterac i da ih eventualno neko ugura u gol ako ovi nisu u stanju.

Ako niko ne napada prostor neka Maresca kaže nekom da ga napadne, ako se ekipe prilagode neka se nešto drugo smisli itd.

Mi treba da pocnemo od toga da naš trener prvo prevali preko usta da je Chelsea veliki klub kojem je mjesto u Ligi Prvaka, bez bilo kakvog uvijanja,  pa tek onda da idemo dalje da pricamo o planovima A, B, X, Y i ostalo.

Uprava pokazuje da je prosjek sasvim ok, trener daje sve od sebe da ubijedi javnost da mi nismo ni za sta, u sustini nista nije dovoljno lose za nas, igraci se pocnu ponasati u skladu sa tim jer pritisak ne postoji, i onda mi treba da raspravljamo o nekoj taktikama i planovima.

Ovaj klub treba Abramovicha to je jedini lijek za ovu bruku, treba Contea na klupi, kakvi crni talentovani kurcevi treneri.

3 hours ago, ja13 said:

Pa koristili smo to u nekim utakmicama. Pa i jučer u nekim momentima. I što ćemo s tim konkretno dobit? Bek i dalje nema kome nabaciti jer u šesnaestercu nema nikog. Krila i dalje nemaju kome dodat jer u šesnaestercu nema nikog,  a boje se pucati.

Evo ti dokaz samo koliko je uspio Gusta upropastiti

3 hours ago, ja13 said:

Visoki presing igramo stalno, ali loše jer nemamo naprijed igrače koji znaju i žele igrat presing. Zapravo, vjerojatno bi nam bilo pametnije povući se u niži blok i čekat kontre, e to bi bila promjena, plan B, ali to neće funkcionirati, jer ova ekipa, ova obrana to ne može, 90 minuta koncentracije nema šanse. + Onda bi bilo plaća ziheraš i sl.

Apsolutno ga ne igramo, pogledaj kako presing igra Bournemouth, Brighton ili cak neke druge ekipe, pa jedna Barselona sa djedom Lewandovskim igra jaci presing od nasih. Mi igramo neki mid block kada nemamo loptu, nije to vidjelo presinga. Protiv Fulhama je Neto proveo vise kao desni bek cuvajuci Robinsona ko da je Bale.

3 hours ago, ja13 said:

Conte je imao Costu, na koga ćeš slat ubačaje? Nema napadača, krila ne napadaju prostor nego se spuštaju po loptu. Plamer, Nkunku isto više vole loptu u noge nego u prostor. Tako ne možeš probiti ni jednu obranu

Pa ne mora se ubacivati u 16m lopta samo ako imas igraca tipa Costu. Mislim vise na to da iz drugog plana igraci utrcavaju, da se optereti srce sestaesterca, ako nista uci ce neka frljoka, zakoni matematike kazu ako u peterac ubacis 10-20 loptu sigurno ce neka zavrsiti u golu. Mi muku mucimo uopste da ubacimo loptu u 16m. To smo zapravo radili dobro protiv Brendforda znaci moze se, ali smo nakon toga totalno stalni s time.

Milim bezveze je pricati o tome sta bi trebalo uraditi, Adi je rekao, sta god da se proba ali da je drugacije je vec plan B. Mi igramo jedno te isto, pokusavamo odigravati od zadnje linije i dodati loptu u half space igracima kao sto su Palmer, Enzo, Nkunku/Jackson i ako to ne uspije (a sad nam ne uspjeva jer svi znaju sta nam je cilj) onda jedino mozemo dodavati nasim krilima koji nemaju apsolutno nikakvu pomoc od bekova kojima je zabranjeno da protrcavaju u napadu.

Na sve to, ako cak i taktiku izostavimo po strani (smjesno nesto ovako reci), sta je sa nasim pristupom, zeljom, energijom, fizickom kondicijom? Sto nije vise igraca razigro davajuci i vise sansi pa da nemamo nezadovoljne igrace? 

Milion je pitanja, ali jedno ne smije biti stavljeno kao alibi treneru a to je da ova ekipa nije dovoljno dobra. Itekako je dobra i bolja od ekipa kao sto su Brigthon, Ipswich, Fulham... 

Zapravo, ovo je dokaz da nije do igraca vec do taktike. Prvi dio polusezone je funkcionisao veoma dobro jer ekipe nisu bile spremne na ovu nasu igru i taktiku koju Maresca forsira. Cim su ga ekipe prostudirale, zaustavile protok kroz sredinu i malo vise se povukle i orientisale nazad, Maresca kao da je udario u zid. Nije ni to problem, desava se, ali ajde onda promjeni nesto. Jer vidis da ne ide jedno te isto.

Arsenalu povređena komplet standardna ofanzivna trojka, povređen im i drugi špic Gabriel Jesus.

Patnja danas protiv Leicestera, izlazi Sterling ulazi veznjak Merino koji ide u špic da imaju koga gađat u kaznenom prostoru, na kraju jebeni Merino daje dva gola i rijesava utakmicu koja je bila za X ko vrata.

Znaci to vam je isto da kod nas uđe Dewsbury Hall i uvali 2 gola i tako prelomi utakmicu, znaci bukvalno naucna fantastika.

Poređenje u moru poređenja koje pokazuje koliko smo daleko od ozbiljnih ekipa.

Prosle godine smo zavrsili 6. sa 5 bodova razlike do top 4. Ove godine prognoziram da ce razlika biti veca od 10 bodova. Izgubicemo sigurno od Liverpula i Arsenala, vjerovatno i od Ville, Foresta te Newcastlea jer sve 3 gostujemo. Protiv Uniteda ocekujem bod. Brentford na gostovanju takodjer jeben protivnik. Mozemo dobiti Ipswich, Everton, Lester i Soton kuci, mozda Fulhama u gostima.

Nadam se da smo spremni za ovu poziciju broj 6, ako nismo onda nista valjda budemo sljedece godine.

Mislim ova pozicija nam dođe kao neko prirodno stanište trebali bi biti spremni, ali evo neka mister kaže ako neko zna za sta smo spremni on zna..

Mi sad tonemo kao United. Neko je bio objavio tabelu, cini mi se ako bi se gledali rezultati od boxing daya, da bi bili na 15. mjestu. S ovim zadnjim rezultatima vjerovatno i nize. Pravo je cudo bilo sto smo se uspjeli ovoliko zadrzati u top 4.

Nazalost, ambicije kluba su nikakve. Zato i nemam uopste bilo kakva ocekivanja za nekim rezultatima. Ne bih se ni iznenadio da im osvajanje konferencije nije prioritet.

Glavno je da se pare peru. Sve ostalo je nevazno.

Pojeli smo govno sa amerikancima i sad se valja pomiriti s time. 

• Popularna objava

Prošli smo od tuge, nerviranja zbog odlaska Romana, uzbudjenosti zbog novih vlasnika, neizvesnosti, maltene napravili ceo krug

Ali zbilja je teško podesiti mozak na neka nova fabrička podešavanja, ove izjave trenera su komične, rezultate i igru da ne pominjem, osim par bljeskova ostalo je tuga i žalost a premiership ne prašta

i ne sumnjajte, sutra će nas lako pobediti i Sautempton, već nas je Ipsvič dobio, a o Bornmutu i Notingemu i da ne pričam, oni sad izgledaju kao Jupiter za nas

nastavljamo da pratimo ovu Američko tursku melodramu 

ps: bitno da smo mi pojačali hosting i da niko još nije dobio cirozu jetre ili infarkt

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.