Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Enzo Maresca (2024-2026, trener)

Istaknuti odgovori

8 hours ago, ja13 said:

Dosta se priča o toj izjavi da nismo u utrci za titulu i kao luzerskom mentalitetu zbog toga, pa me to podsjetilo na jednu drugu sezonu. Malo povratak u povijest: 2014 godine, Mourinho (možemo svašta mislit o njemu al luzer nije) je koristio istu retoriku. Znamo kako je sezona završila.

Mourinho je tu small horse pricu pricao u sezoni 2013/2014 i da, znamo kako je zavrsio: na trecem mjestu. A imali smo i tad itekako sansu za titulu.

Sezonu poslije s Costom i Fabregasom osvojili smo titulu. Tad nista slicno nije izjavljivao. Mada i te godine druga polusezona je bilo bas bas loseg, defanzivnog fudbala. Bukvalno nas je Hazard sam iznio do 1. mjesta. Radi takve igre doslo je do katastrofe vec u narednoj sezoni 15/16.

• Odgovori 1,2 hilj.
  • Pregledi 58,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Njegovi izvori i dalje govore da je ovo samo magla i da ce Amorim doci  kao novi trener Chelsea

• hamco najjači, kad pobjeđujemo hvali na sva zvona, navlači maler, ne smije niko da kritikuje kad gubimo zove whispera da se vrati na forum da ga dokrajči 🤣

• Ko sto rekoh...   Kao kad je Lampard 2020 izjavio da ekipa nije spremna, a pola godine nakon toga skupili muda, osvojili LS.   Ne kazem da treba ocekivati od titulu sad, ali brt. o

Objavljene slike

Znači, sve dok Palmer igra dobro Felix će biti zakovan za klupu. Pa dobro treneru, ako vidiš da nešto ne štima kako treba da utakmici onda treba mijenjati, pokušavati nove taktike, valjda radite na treninzima i neke nove ideje…

Pošto forsira i umara iste igrače svaku utakmicu po 90+ minuta, neki će proigrati tek kad neko ispadne zbog povrede a i to treba očekivati uskoro.

Felix je veoma kreativan igrač koji može napraviti razliku i ne mogu da vjerujem da ga trener ignoriše samo zato jer igra poziciju kao Palmer.

Joao Felix može igrati i lijevo krilo a Palmer može igrati i desno krilo. I jedan i drugi kada naprave prostor za šut, Joao na desnu a Palmer na lijevu nogu mogu zabiti gol. Mogao je Palmer preći desno umjesto Neta ili Joao lijevo umjesto Sancha. Mogao je svašta nešto ali nije.

O kakvoj on ravnoteži govori? Ne razumijem.

ekipa nije pokazala nikakav pobjede. napadalo se, ali kao da je citavo vrijeme utakmice 5 minut rezultat 0-0.

dugo cemo mi cekati na onaj chelsea koji je zeljan pobjeda i dominacije.

Ma nema, jasno je sve kad se neke izjave procitaju. Prica celavi luzer, parafraziram sad, da se trofeji mogu osvajati samo ako imas iskustva u osvajanju ili finalima. To moze samo luzercina reci, mentalitet patuljka. 

S ovakvim rasporedom uspjeti ovako se rasuti moze samo neko ko nije u stanju voditi igrace, prije svega psihicki ih pripremiti. 

Vec do kraja januara cemo mi van top 4.  A onda ide raspad, ne reci i da cemo gore proci nego prosle sezone.

Da budem iskren male su nam sanse da igramo u LP u sljedećoj sezoni... 

Klimavi smo pozadi konstantno, trener nema plan B, veceras smo se predali poslije drugog primljenog gola... 

Pri tome uzmimo u obzir nas raspored u drugom dijelu sezone pa mi gostujemo svim konkurentima: Newcastle, Nottingham, Aston Villa, Manchester City...

Maresci zelim da proba okrenuti stvari ali ne sluti na dobro ni po cemu. 

Citam ovu vijest sto je Relo objavio

"Volim analizirati utakmicu po utakmicu. Mislim da večeras bili mogli biti bolji u odbrani, ali u napadu smo stvorili veliki broj prilika i tu nemam šta prigovoriti. Protiv Fulhama nismo igrali kako volimo - bilo je puno trke gore-dole, a to nije naš stil igre", rekao je Maresca.

Das 0 golova protiv Ipswicha i nemas sta prigovoriti napadu.

Samo čekam da padnemo na 10. mjesto i pročitam izjavu:

"Borba za gornji dio tabele? Ne, mislim da nismo kandidati za top 10. Idemo utakmicu po utakmicu. Iskreno, nisam očekivao da ćemo biti ovako visoko."

Ovakvim izjavama samo pokušava podići sebi vrijednost. Kao treniram grupu antitalenata i vidite kako sam dobar posao uradio.

• Popularna objava

Ma ni on jadan ne zna gde bije, neke stvari mu zameram objektivno ali ima tu i nekih igrača za koje mislim da su dovedeni kao na ruletu, pa ti sad vidi sve uklopi, a potrošeni dobri novci tipa Felix i Nkunku, bukvalno bi nam Adam Ljajić bio dovoljan za konferencijsku ligu.

Zameram mu to totalno odstranjivanje pojedinih igrača, to mislim da nije dobro, ni za igrače, ni za klub, pa ni za trenera naravno.

kakav je motivator, to još uvek ne znamo, izjave su mu diplomatske, neke nažalost luzerske, to je možda minus

ovako mislim da su ga igrači prihvatili ali moraće da odradi pakleno dobar posao, jel vidim kako se "hvali" što je pojedine igrače stavio na klupu, treba biti oprezan sa tim, možda su to razmažena deca koja će mu doći glave

Madueke mi je kao prazan trut, tipa kao Saha onomad, da ne znaš šta možeš a šta ne možeš sa njim, Palmer kolko vidim drži treneru "suknju", namerno sam to napisao zato što se sve nešto snebiva

ne kapiram zašto je Dzeksona kolko god ga ne volim stavio na klupu zadnju tekmu protiv Ipsviča, ja stvarno ne znam u kom univerzumu, samo valjda u tok ligi konferencije je totalno nebitn koji tim izabareš, mislim da je to bila greška, i da je izabrao najgori moguć momenat da stavi Dzeksona na klupu.

ovo sa bekovima se nastavlja i nastavlja, kao neka hronična bolest, jbg, ne znam šta će biti sa tim ali ne ide na dobro, podržavam promenu golmana, ovaj mali Jorgensen mi je dobar bio, nije paničar i mislim da može nešto biti od njega

odbrana nam je rak rana to odavno pričam, nikako da se tu posloži, i kad napad proigra, odbrana je deluje kao rogovi u vreći

Tvrdoglavi Guardiola za sirotinju. Imali smo razne fix ideje trenera s izmjenama ali ovo je ubjedljivo najgore ikad. Covjek u fudbalu s 5 izmjena napravi prvu kad mu pola ekipe crkne toliko da ne mogu hodati.

Everton, Fulam, Ipsvic i Palas - 2 boda. Najvise zahvaljujuci bravurama trenera.

Ista stvar kao i prosle godine, jednostavno luzerstina se uvukla u klub, i nikakve kupovine i otkazi trenera nece donijeti nista novo.  Eto, 10 pobjeda zaredom se dogodilo sad i tko zna kada opet

#MareskaOut

On i samo on ce biti krivac ako kola nastave nizbrdo. 

Mladi, neiskusni i tek od nedavno zajedno a beleze odlicne rezultate. 

Takvoj ekipi treba dati maksimalnu podrsku jebenu. Umesto toga se prica o timovima koji su dugo zajedno pa nisu nista osvojili, obara se moral ekipi koja je taman u naletu bila. Sramota je da trener Celsija izadje pred novinare i prica i ponasa se kao da vodi Southampton.. A izmene i potpuno promaseni takticki pristup u zadnjih par nedelja je tek za posmatranje. 

Maresca Out jos nocas 

Ja cu opet samo da potvrdim ono sto sam rekao preko god dve, tada sam rekao da cu uvek da budem na strani trenera pored ove americke debilcine, e sad je on otisao al mora klub da se oporovi od njegovih poteza i da se odstrani drugi deo kancera u klubu. 

Ako neko nije video da mozemo bez ozbiljnog golmana stopera i spica dzaba mu sve...... 

Dakle ovakvi padovi su u Pl normalni i nemam tu neke dvojbe, ja samo imam dvojbu koliko je tim sazreo Prosle god i koliko ce Maresca moci da prikoci kad kola krenu nizbrdo. 

Jer imamo nedoraslu upravu, nedorasli sportski sektor, nezreo tim i nezrelog trenera. 

Da Maresci sad daju otkaz to bi tek bila glupost. 

Da je sranje - jeste, lik je tvrdoglav ko mazga, očigledno sirov kad je u pitanju bilo šta sem postaviti inicijalnu taktiku, igrači nikad neće na individualni kvalitet izvući išta (samo mogu individualnim greškama napraviti još veće sranje), ali prerano je za bilo kakve promjene. Hajde da vidimo kako će prebroditi prvu krizu.

Izmjene moraju ranije i mora biti fleksibilniji. Ne možeš biti toliko glup da ti svaki tim očita bukvicu u drugom poluvremenu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.