Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Nicolas Jackson (2023-2026, 81 nastup)

Istaknuti odgovori

• 3 sedmice kasnije...
  • Odgovori 624
  • Pregledi 30,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Dobar je on igrač samo da još završnicu popravi. Ali je pravi nigga from the hood, izrešeto bi brata rođenog za 20 dolara da mu trebaju.

• Eto vam profilna

• NICHOLAS JACKSON - KAD GLAVA KAŽE JEDNO, A PRSA KAŽU: “MA NEĆEMO TAKO!” Finale Konferencijske lige. 4:1 za Chelsea. Trofej osvojen. A ko je heroj večeri? Pa naravno – Nicholas “Prsa od titana” Ja

Objavljene slike

Nicolas Jackson's agent, Diomansy Kamara:

🗣️ "30 goals in two seasons, without a single penalty. Highs, lows… but a page is turning at the Blues. Always grateful for yesterday, but already looking toward tomorrow, with optimism.

Germany, Italy, England: the options are numerous, the decision is imminent. Nicolas Jackson's transfer is expected within 48 hours, in shaa Allah…"

~ @footmercato

2 hours ago, hamco said:

Nicolas Jackson's agent, Diomansy Kamara:

🗣️ "30 goals in two seasons, without a single penalty. Highs, lows… but a page is turning at the Blues. Always grateful for yesterday, but already looking toward tomorrow, with optimism.

Germany, Italy, England: the options are numerous, the decision is imminent. Nicolas Jackson's transfer is expected within 48 hours, in shaa Allah…"

~ @footmercato

Romano rece da je 15m eura rekordna pozajmica i ako uzmemo u obzir da ce Bayern preuzeti njegovu platu koja je cca oko 5m€, to je ukupno oko 20m eura. Nije lose ali lose je sto nije obavezna opcija otkupa na kraju sezone vec samo opciona.

Kako god, ima pravo igrati u LS protiv nas, rokno bi se ako bi nam zabio gol.

• Popularna objava

The highest loan fee in football history is €20 million, paid by Juventus to Atlético Madrid for striker Álvaro Morata's loan in 2020. Other high-profile loan fees include Giovani Lo Celso's €16 million move to Tottenham in 2019 and Duván Zapata's €14 million loan to Atalanta. 

31 minutes ago, soxx said:

The highest loan fee in football history is €20 million, paid by Juventus to Atlético Madrid for striker Álvaro Morata's loan in 2020. Other high-profile loan fees include Giovani Lo Celso's €16 million move to Tottenham in 2019 and Duván Zapata's €14 million loan to Atalanta. 

I can confirm that Bayern’s deal for Nicolas Jackson is one of the most expensive loan transfers in football history, and internally both at Bayern and Chelsea the expectation is that the cost will rise to €22.5 million onceperformance bonuses are met, targets so light that they are essentially guaranteed. 

The structure of the transfer goes even further. Bayern not only agreed to cover Jackson’s full salary, they also handed him a single-digit signing fee simply for accepting the loan move, something unprecedented in European football for a temporary deal. To make the finances work, Bayern sold Paul Wanner to PSV for €15 million, a move presented publicly as part of a youth strategy but in reality a financial necessity, since without that cash injection the supervisory board would never have signed off on thetransfer.

Chelsea, who were more than willing to let Jackson leave, have transformed a squad player into a historic cash machine. The English club even forced Bayern to accept a penalty clause worth around €7.5 million, obliging them to pay more if the €83.5 million buy option is not exercised. The effect is to leave Bayern boxed into a lose-lose outcome. If we add the penalty clause to the loan fee, the signing bonus, the performance add-ons and the full salary, the total cost of a single season of Nicolas Jackson in Munich will approach €50 million.

In Munich the deal is presented as ambition, yet in reality it is nothing more than desperation dressed up as strategy. Paul Wanner, one of the brightest youth prospects, was sacrificed.Bayern sanctioned a record loan and evenhanded an unprecedented signing fee to a loanee, all to save face in a failing window. Chelsea will invest the windfall into their future, while Bayern have cut into their own to finance a single season of panic.

From market leader to market victim, Bayern’s decline is now written into contracts, line by line, clause by clause.

(via@BayernSpace)

Isto mislim kao @Adi. Problem je sto ga namjeravaju svakako prodati i cijena bi mu samo opadala ako nece igrati kod nas. A nece. Mozda racunaju da ce dogodine neko platiti nekih 50ak miliona i uz ovu pozajmicu to bi bila pristojna zarada. Medjutim, to je mac s dvije ostrice jer je veliko pitanje kakvu ce sezonu imati u Bayernu.

Jedina šansa da se Jackson proda za neku dobru cifru je bio Newcastle, jer oni ne znaju gdje udaraju ovaj prelazni rok i konto sam da bi iz tog haosa mogli krenuti po Jacksona.

Opet na kraju dana to su sve otpisani igraci, u jednom momentu ti je najbitnije da mu ne gledaš njušku u trening centru..

Da, u idealnoj situaciji bi bilo bolje da je ostao, donio bi širine kadru, pogotovo što će Pedro bit i povremena 10-aka. Puna je utakmica, itekako bi bilo minuta i za njega, ali mislim da je došlo do toga da on sam želi ić pa ga se moralo pustiti, od nezadovoljnog igrača nema koristi.

Ali svakako loš posao s Bayernom. Izgubili igrača od kojeg bi mogli imati koristi, nismo dobili neku lovu, i otišao u klub u kojem će se teško istaknit pored Kanea, i samim time cijena mu neće rast pa ga ni dogodine nećeš prodat. Nije mi jasan baš ni njegov motiv odlazaka tamo, dobit će minuta, ali prvotimac neće bit sigurno. Šteta, siguran sam, kad se već išlo na posudbu, da se mogao nać neki bolji klub, po Španjolskoj ili Italiji, pa i engleskoj neki mid table, gdje bi igrao redovito i imao šanse se iskazati i dignuti si cijenu

9 minutes ago, soxx said:

Nema hamco jos od nekog kvalitetnog izvora da potvrdi to sto si citirao bayernspace tak da to uzmi pod upitnikom

Nisam ni reko ali da je i 15m posudba i 5m plata sto znamo opet je ok. Nije idealno sto ga nismo prodali ali hajd. 

Nije otisao u Spaniju jer je previsoka cijena postavljena za njega 50+ miliona funti. To u Spaniji moze platiti Real,Barca i Atletico. U Italiji je jos gore stanje, ponudili bi 30 miliona u 10 rata.

Sto se tice Premiershipa, koji su to mid table timovi? Everton, Brighton, Bornmut, Fulham?  U najboljim godinama, sa solidnom statistikom,standardni prvotimac Chelsea… ne znam zasto bi otisao u takav neki klub. Ja tek tu ne vidim motiv.

Drugi klubovi iz premiershipa koji se bore za Ligu prvaka: Aston Villa bi ga odmah potpisala ali nemaju para tj i oni moraju ispuniti neke uslove od UEFE zato i nisu nikog doveli. Takodjer su bili zainteresovani za posudbu. Totenhamu nije bio meta, okrenuli su se drugim pozicijama u timu, ne napadacu. United je doveo Seska, bili su zainteresovani za Jacksona i steta sto nije tamo otisao. Forrest ima Wooda koji je odigrao sezonu zivota i nece sigurno ici na njegovu zamjenu poslije takve sezone, kao sto nece ni igrati sa dva napadaca (Foresta i ne vidim kao tim u borbi za europi, prije kao mid table tim). Ostaje jos jedna realna opcija a to je Newcastle. Kao sto King Chelsea kaze jedina opcija za prodati Jacksona je bila Newcastle. Trebao im je napadac, imaju para, igraju Ligu prvaka. Odbili ih svi moguci, bas me cudi da nisu pokucali na vrata Chelsea. 

Kad malo bolje sagledam nije imao nekog izbora, Bayern je okej. Chupomoting se tamo nadavao golova a sigurno je Nico kvalitetniji od njega. 

Nas je nervirao Jackson sa svojim promasajima i zadovoljni smo da je otisao ali momak zna igrati fudbala. Jak je, borben, dobra link-up igra…  Nije za napadaca ali moze biti itekako koristan na terenu. Neopravdano je podcijenjen. Zbog svega navedenog, zbog svega navedenog ni ja da sam na njegovom mjestu ne bi isao u neki mid table englesku tim. 

Ali Bayernu ga nismo prodali nego posudili, kad već posuđujemo, broj klubova koji mogu platit samo posudbu je sigurno veći. Tih 15M posudbe bi se našlo klubova... A i svakako 15 gore dole, može se pristati i na manje ako će igrat...

Što se tiče Engleske, ok, tu se slažem da njemu ne bi pasalo ić u slabiji klub. Šteta što Aston Villa ili Newcastle nisu zagrizli, to mi se čine kao idealni klubovi za njega, u vrhu su igraju Europu, ali ipak stepenica niže. + Mislim da bi mu pasao njihov stil koji je više tranzicijski. 

• Autor
6 hours ago, hamco said:

I can confirm that Bayern’s deal for Nicolas Jackson is one of the most expensive loan transfers in football history, and internally both at Bayern and Chelsea the expectation is that the cost will rise to €22.5 million onceperformance bonuses are met, targets so light that they are essentially guaranteed. 

The structure of the transfer goes even further. Bayern not only agreed to cover Jackson’s full salary, they also handed him a single-digit signing fee simply for accepting the loan move, something unprecedented in European football for a temporary deal. To make the finances work, Bayern sold Paul Wanner to PSV for €15 million, a move presented publicly as part of a youth strategy but in reality a financial necessity, since without that cash injection the supervisory board would never have signed off on thetransfer.

Chelsea, who were more than willing to let Jackson leave, have transformed a squad player into a historic cash machine. The English club even forced Bayern to accept a penalty clause worth around €7.5 million, obliging them to pay more if the €83.5 million buy option is not exercised. The effect is to leave Bayern boxed into a lose-lose outcome. If we add the penalty clause to the loan fee, the signing bonus, the performance add-ons and the full salary, the total cost of a single season of Nicolas Jackson in Munich will approach €50 million.

In Munich the deal is presented as ambition, yet in reality it is nothing more than desperation dressed up as strategy. Paul Wanner, one of the brightest youth prospects, was sacrificed.Bayern sanctioned a record loan and evenhanded an unprecedented signing fee to a loanee, all to save face in a failing window. Chelsea will invest the windfall into their future, while Bayern have cut into their own to finance a single season of panic.

From market leader to market victim, Bayern’s decline is now written into contracts, line by line, clause by clause.

(via@BayernSpace)

Znaci ako ga ne uzmu, haman 50 mil eura, ako ga uzmu 80 mil eura, pa fino vala.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.