Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Nicolas Jackson (2023-2026, 81 nastup)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 624
  • Pregledi 30,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Dobar je on igrač samo da još završnicu popravi. Ali je pravi nigga from the hood, izrešeto bi brata rođenog za 20 dolara da mu trebaju.

• Eto vam profilna

• NICHOLAS JACKSON - KAD GLAVA KAŽE JEDNO, A PRSA KAŽU: “MA NEĆEMO TAKO!” Finale Konferencijske lige. 4:1 za Chelsea. Trofej osvojen. A ko je heroj večeri? Pa naravno – Nicholas “Prsa od titana” Ja

Objavljene slike

• Autor
46 minutes ago, Igi said:

Samo sto ovo nije ekipa koja ganja titule i top 3 tako da je odlican

Pa jeste odlican ako navijamo za Tottenham ili United. Inace je prosjecan. Chelsea ne smije sebi dozvoljavati da bude Tottenham, vec se mora ekspresno vracati na put napada na titulu.

2 hours ago, diablo_bih said:

Chelsea ne smije sebi dozvoljavati da bude Tottenham, vec se mora ekspresno vracati na put napada na titulu.

Ma kakvi, najbolja vremena ovog kluba su davna proslost, ima da budemo ko Everton i Newcastle u narednim decenijama i to je to, sto pre se prihvati to lakse ce svima pasti.

Zato što mnogo kupujemo škart igrače, mnogo igrača ali nedovoljnog kvaliteta. Treba dovesti jednog ali vrijednog, koji može napraviti promjenu a ne 5 igrača a ni jedan ne valja.

Ne mislim ja da ćemo mi biti Everton ili Tottenham. 

• 2 sedmice kasnije...

Fenomenalno namjestio gol Palmeru i jos nekoliko puta otvarao sanse noseci po 2 igraca na ledjima. Covjek je u svijetu jedan od boljih centarfora sto se igre u polju tice.

Problem je sto on nije centarfor. Ono sto bi trebao raditi, on je tu najslabiji. Pospremanje sansi iz 16-erca, zabijanje zicera. Tu je uvijek nespreman, na petama kad bi trebao na prstima biti i cekati ko zapeta puska da strpa gol.

Kad bi se radilo individualno s njim moglo bi se dosta stvari popraviti. Nekog Haselbejnka dovesti i svaki trening ostajati jos sat vjezbajuci zavrsnicu. Desna, lijeva, glava... i tako ukrug stalno. Nazalost, ocigledno je da se na ovom premalo radi.

Jackson nije los igrac, zaisto to nije. Njegov problem je psihicke prirode i to sto kad ga ne ide nema ga ko kako treba mijenjati, pogotovo kada upadne u lose formu i kada mu padne samopouzdanje. On je prvih 10-12 utakmica odigrao odlicno, nadavao se i golova. Problem je sto sad kad ga je stalo nemamo adekvatnu zamjenu da ga mijenja. Mozda je Nkunku mogao igrati ali svi znamo da kao prvo on nije klasicna spica a drugo igra preko kurca i ne trci. 

Moramo ali moramo podhitno dovesti kvalitetnog drugog napadaca koji ce se boriti sa Jacksonom i nek igra onaj koji je u tom trenutku u boljoj formi. 

Ja ne mogu da vjerujem da Jackson sasvim jednostavne sanse promasuje. Covjek nas je doslovno kostao u 4 od zadnjih 5 utakmica svojim promasajima.

Jebemu mater ako mi kao laici vidimo da nam treba napadac sta onda misle ovi iz uprave. Ja cak ne sumnjam u njihovo prepoznavanje talenta ali postoji problem druge prirode a to je da nisu uspjeli dovesti ni jednog od tih igraca koje su prepoznali ljetos.

Samu, Duran, Delap pa cak i Osimhen, svi su dobri i svi redovno zabijaju ali ni jednog nisu uspjeli dovesti. Ocito su problem iznos i plate. Bilo kog od ova 4 igraca da smo doveli vjerovatno danas ne bi kukali na Jacksona i imali bi 10 bodova vise na kontu.

I dalje smo nekim cudom u top 4 barem trenutno ali mozda ovi promasaji Jacksona makar izazovu frustracije i u upravi pa dovedu nekog napadaca. 

Jest se nadavo golova kod pobjeda od 3:0, 5:0 i slicno, ja ne znam za 2 sezone jel ikad rijesio utakmicu svojim nekim potezom. On je igrac za klupe i da ulazi u igru 15-20 minuta do kraja i da nabija formu u kupovima.

2 minutes ago, Zemo said:

Jest se nadavo golova kod pobjeda od 3:0, 5:0 i slicno, ja ne znam za 2 sezone jel ikad rijesio utakmicu svojim nekim potezom. On je igrac za klupe i da ulazi u igru 15-20 minuta do kraja i da nabija formu u kupovima.

Ma rijesio je on nekoliko utakmica, iz glave mi napamet padaju WHU, Leicester, Newcastle i Brentford. Problem je sto je sjebo vise utakmica nego sto je odlucio. 

Frustracija je nase trenutno stanje, cijela ta frustracija dolazi iz nemoći da lomimo utakmice kada igrom to zasluzimo, to je najveci problem. Jackson je svojom losom realizacijom zasluzeno na vrhu liste razloga zbog cega mi ne uspjevamo prelomiti utakmicu, jednostavno sam je sebe doveo na vrh liste. Jackson igra sjajno u polju, stvarno je od koristi ali dzaba mu sve kad nije u stanju popraviti realizaciju. Sa druge strane koliko je Jackson kriv toliko je kriv i onaj ko je odlucio da nemamo drugog špica u sastavu, to je kriminalna odluka.

Sljedeci problem je fizicka sprema ekipe koja je na niskim granama,  mnogo igraca je preoptereceno, Maresca apsolutno ima tu svoju krivicu. Covjek nema nikakvih problema da dobro postavi ekipu i taktiku, tu uopste ne lezi problem jer mi odigramo odlicno ili solidno uglavnom prvo poluvrijeme. Problem pocinje losom realizacijom, jer iz perioda kada izdominiramo mi donesemo eventualno 1 gol, ako i to. Nakon toga ekipa u drugom dijelu ekipa fizicki pada a ti imas protivnika koji je jos u zivotu a koji je fizicki spremniji od tebe, kao šlag na tortu dolazi nepostojanje plana B i Marescine izmjene koje kasne dobrih 20 minuta.

Znaci uzasna realizacija, losa fizicka sprema i Marescino uzasno vođenje utakmice u momentima kada ekipa fizicki padne su bar po meni 3 glavna razloga za ovo sto nam se desava.

Na prvom problemu se da raditi, prije svega mora se pokusati pomoci Jacksonu na individualnom nivou a zatim do kraja mjeseca dovesti jos jednog napadaca, ako ne dovedemo napadaca pokazat cemo apsolutnu neozbiljnost. Na fizickoj spremi se takođe moze i mora raditi, treci problem je ujedno i najkomplikovaniji za rijesiti, tesko da ce Maresca preko noci promjeniti nacin vođenja utakmica, iz kiksa u kiks sve je manje hrabrosti u izmjenama, sve je manje hrabrosti za neki plan B, koji realno trenutno ne postoji.

Ne znam, sve izgleda kao neki slobodan pad bez nekih naznaka da se mozemo dozvati, ali sa druge strane nisam ni za smjenu trenera jer vec sam rekao sinoc postalo je mucno svako malo pocinjati iz pocetka, ako mi vidimo jasno probleme onda ih valjda vide i ljudi u strucnom stabu.

Nek nam je bog na pomoci ako ovako nastavimo, najteze je sto se covjek ne moze distancirati od utakmica i tako postediti malo zivce, sjebes sebi dan svako malo..

Kad se samo setim one budale na kub Koste, izgleda kao da je krenuo stari karton da skuplja, niti nekog prefinjenog driblinga, samo neko čupanje za repra, štipanje, a ovamo namulja neki krumpir večito kroz noge, u samo ćoše, jednom taj nije dao neki atraktivan gol ali je pogađao mrežu što je i suština jbg

Pricali bi komplet drugu pricu da je gospodin Jackson zabio makar svaki drugi zicer koji je imao. Ne mora svaki zicer zabiti ali barem svaki drugi. Igrom mi nismo toliko losiji nego lani vec sad ne zabijamo toliko. 

Obavezno ali pod obavezno nam je dovesti novog napadaca koji ce mijenjati Jacksona. 

3 hours ago, King Chelsea said:

treci problem je ujedno i najkomplikovaniji za rijesiti, tesko da ce Maresca preko noci promjeniti nacin vođenja utakmica, iz kiksa u kiks sve je manje hrabrosti u izmjenama, sve je manje hrabrosti za neki plan B, koji realno trenutno ne postoji.

Valjda bi bilo logično da iz kiksa u kiks počne nešto da mijenja, jer ako mu iz 5 vezanih kikseva ništa nije jasno onda neće nikad biti.

18 minutes ago, Adi said:

Valjda bi bilo logično da iz kiksa u kiks počne nešto da mijenja, jer ako mu iz 5 vezanih kikseva ništa nije jasno onda neće nikad biti.

Logicno jeste da pocne nesto da mijenja iz kiksa u kiks, ali govorimo o covjeku koji od 50. minute ima 1-1 protiv Bournemoutha na svom terenu, izmjena koju pravi nakon primljenog gola je vadi Laviu ubacuje Jamesa, tako James ide na beka a Caicedo se vraca u sredinu, u 68. minuti primamo za 1-2, prva sljedeca izmjena je stoper za stopera, tek u 81. minuti pravi dvije izmjene sa kojima je malo promjesao karte. Covjek se ne usuđuje ni da pravi znacajne rokade na uzorku jedne utakmice u kojoj ima nezeljeni rezultat od 50. minute, kakve su sanse da nesto znacajno mijenja u smislu nekog "taktickog zaokreta" na nekom dugorocnom nivou, ja mislim nikakve. Maresca je tip kojeg svaki kiks sve vise i vise gura na jednih te istih 11 imena sa kojima je pobjedio nekad nekog, + 3 igraca koji dobiju po 10 minuta nevezano za rezultat i to je to, sve je svedeno na 14 imena od kojih ce 10 ispustiti dusu u jednom momentu.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.