5. decembar 2015.10 god. comment_243178 Ma trenutno su Simeone i Murinjo nebo i zemlja iako na prvu djeluje da gaje slican sistem igre. Ove godine Atletico igra veoma dobro i cak napadacki sa visokim presingom. Nema ekipe koju nisu nadigrali ove sezone.Sjecam se utakmice sa Realom, ubili Boga u njima, nesretno zavrsilo 1:1, ali ih zgazili. Ipak bi ja Hiddinka recimo do kraja sezone pa kasnije da biramo top kles majstore za klupu. Prijavi
5. decembar 2015.10 god. comment_243182 Treba sad odmah uplatiti na Gvardilov raćun 20ak milijuncica, i pokusati ga dovesti kad Mourinho ode . Prijavi
5. decembar 2015.10 god. comment_243183 ma nekog dovest ovog odstranit sta prije ovoe njegov problem i od romana sta ga ne potjera prosle trenere potjera ako nisu drugi u novembru ovog drzi ovoliko dugo jebeni 15 ti smo a koga dovest koga boli k najbolje hidinka Prijavi
5. decembar 2015.10 god. Autor comment_243189 Da budem iskren, opcija sa Carlom kao glavni trenerom i Makelelom pomoćnikom, s tim da bih ja dodao i Zolu u stručni štab, ne čini se nimalo lošom. Trenutno nema onako baš očiglednog rješenja tako da se i ovo može razmotriti. Sada već nema smisla dovoditi privremenog managera tipa Hiddink jer je top 4 predaleko. Prijavi
5. decembar 2015.10 god. comment_243194 Nikada Roman nece vratiti Ancelotija,tu opciju odmah mozete da otpisete...Simeone,Konte ili Gvardiola jedn od njih troice ce sigurno biti Celzijev trener ukoliko Murinjo bude otpusten. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243197 Nikada nisam mislio da cu ovo reci ali mislim da bi najvise voleo Gvardiolu. Cisto da vidimo i da razresimo dileme da li ce se Pep snaci gde ima vise "konkurencije" u nikad sramnijoj PL. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243200 Kao realno rjesenje vidim Simeonea na kraju sezone u Chelseau. Medjutim, siguran sam da bi Gvardiola bio najbolje rjesenje.Iako ga ne simpatisem mnogo, smatram da bi njegov nacin rada, taktike i odnos sa igracima razdrmalo ovaj Chelsea od glave do pete. To se najbolje dalo vidjeti kada je preuzeo Bayern. Ekipa koja je pod Hejnkesom rasturila sve druge ekipe i suvereno osvojila Ligu sampiona, ekipa za koju mnogi kazu da je mozda i najbolja ekipa zadnjih 10-tak godina, je po preuzimanju Guardiole poprimila nesto novo, drugacije i zanimljivije. Igraci su objerucke prihvatili njegov sistem i djelovali su kao da su dosta srecniji i veseliji. Treninzi su bili drugaciji, sa vise lopte u nogama, promjene pozicija na terenu, nove akcije, neke Tika- take i te pizdarije....iako su ti igraci samo mjesec - dva ranije osvojili sve sto se moglo osvojiti, ipak ih je Guardiolin nacin rada jos vise intrigrirao. Ono sto hocu da kazem je da nam trenutno treba neko ko ce nas razdrmati, ko ce igračima ali i upravi opaliti dobar šamar i da ih iz provalije 'iščupa' na vrh. Iako nisam neki veliki njegov fan, mislim da bi Guardiola bio najbolji izbor jer je njegov nacin rada sušta suprotnost onoga sto Murinjo forsira. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243205 Pitanje je sta bi Pochetino uradio. Nama sada ne trebaju eksperimenti. Veca klupa, veca odgovornost. Videli smo uglavnom kako se Moyes proveo sa tim skokom. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243208 Ne bi bilo baš slično Mojesovoj situaciji, između ostalog, skok iz Totija u Čelsi ne bi bio veliki kao iz Evertona u Junajted. Poć je pokazao da ume da stvori tim, ima poverenja u mlade i Toti igra dobar fudbal. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243211 U cijeloj ovoj situaciji čovjek dođe do jednostavnog zaključka: Jurgen Klopp je bio prilika koju nismo smjeli propustiti. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243212 Joj kad neko spomene simeonea kao moguce rijesenje, zgadi mi ovaj forum odmah Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243214 Ni ja nisam za Simeonea. S konja na magarca. Trenutno je Murinjo magarac, a Simeone konj, ali ipak mi Simeone nije idealan za novog trenera, mada sigurno da bi izabrao njega ako izduvamo za Karla i Gvardiolu. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243224 Simeone,Konte i Gvardiola to je jedino sto Celzi moze da dovede,nema toliko kvalitetnih i vrhunski trenera trenutn na trzistu... Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243235 Ee sad.. koga cemo od vrhunskih trenera moci dovesti ako ne izborimo LS, a necemo? Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243245 Nisu toliko važna imena koliko su važne kvalifikacije trenera koje mora zadovoljiti. Da se ja pitam ovako bi to bilo. - OBAVEZNE KVALIFIKACIJE: 1, Da nije pička i kalkulant: to jeste da ne igra protiv svake jače momčadi na bod, to jeste da se ne zatvara pri rezultati 1-0, to jeste da mu Mikel ne bude glavni džoker s klupe 2. Da nije preveliki brbljivac: to jeste da nakon poraza krivi sve živo, od položaja planeta u Sunčevom sustavu, do količine vlage u zraku 3. Da preuzima odgovornost: to jeste da za dobar i loš rezultat podjednako preuzima odgovornost i da tu odgovornost dijeli s igračima u nekom omjeru 70:30 (menadžer:igrači), nikad ne zaboravljajući činjenicu da je njegova odgovornost veća 4. Da loše uzastopne partije igrača kažnjava: to jeste da se ne desi da igrači poput Ivanovića ili Fabregasa budu u prvih 11 non stop bez obzira kako odigrali, nego da takve igrače češto šalje na klupu dok se ne presaberu, a ako ni to ne ide prodati ih 5. Da se ne glupira s eksperimentima oko pozicija: to jeste da se ne desi da Zouma igra desnog beka ili zadnjeg veznog, već stopera što i jest, to jeste da Traore/Kenedy ne igra beka nego u veznom redu ili na krilu, što i jesu 6. Da mladi igrači iz akademije dobiju istinsku šansu: to jeste da se potrudi da kao dobar psiholog, pedagog, menadžer, učitelj, trener i vođa napravi od omladinskog talenta klasnog igrača, a ne kao sa slučajem RLC-a da ga javno popljuje što je jako neprofesionalno. - POŽELJNE KVALIFIKACIJE: 1. Da forsira atraktivan nogomet: to jeste da napravi sustav igre gdje ćemo mi navijači napokon početi svim srcem i svom dušom uživati u igrama Chelseaja kao što smo uživali pod Ancelottijem i Hiddinkom. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ako bi se zadovoljavale i obavezne i poželjne kvalifikacije onda bi logičan izbor bio Pep Guardiola, ali ako bi se zadovoljavale samo obavezne kvalifikacije onda bi tu mogli uletiti i Simeone i Conte i još neki dobri treneri. Jer Simeone preferira defanzivu, ali nije pička da se zatvara pri 1-0 rezultatu. Atletico igra jako lijepo i učinkovito pod njegovim vodstvom. To što on brine o obrani i što su mu igrači ratnici, ne znači da su neatraktivni kao Stoke prije par godina. Dapače svi smo mi uživali u igrama Atletica zadnjih godina da se ne varamo. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243251 Marcelo Bielsa - ko je taj? Njegovi treninzi su smrt kako kazu. Negdje sam procitao da je Gignac u Marseilleu skinuo 4,5 kg zahvaljujuci tim treninzima. Trebao bi neko ovakav da razdrma malo ove igrace iako on sigurno nece doci, nije toliko poznat. Prijavi
6. decembar 2015.10 god. comment_243254 Ja bi Simeona najvise.Covjek je ove godine razmontirao Reala trebao je dobit sa 2-3 gola razlike.Forsira ratnicki nogomet ali najvaznije efikasan. Prijavi
7. decembar 2015.10 god. comment_243336 Kazi da ce KONTE da zameni Murinja po meni najbolja opcija zbog ratnickog fudbala,sa dosta trcanja pritom bi od Loftus Cika napravio novog Pogbu...Misli da je on idealan trener za Celzi. Prijavi
7. decembar 2015.10 god. comment_243347 Ako svi dobri budu zauzeti, onda ovaj :D Za Andrea Šuberta verovatno niste čuli do ovog vikenda. Jesu oni koji vole nemački fudbal i Borusiju Menhengladbah. Upravo je ovaj malo poznati 44-godišnji trener proteklog vikenda očitao lekciju Bajernu Pepa Gvardiole. Šubert je uspeo ono što nisu brojni slavni stručnjaci pre njega. Bavarska mašinerija je bez milosti rušila sve pred sobom dok nije došla u Menhengladbah i poražena je sa 3:1. Kako se tamo našao Andre Šubert, junak ove priče? Slavni klub je prošle sezone podsetio na dane iz bogate istorije i sa trećeg mesta se plasirao u Ligu šampiona. Ekipa je ostala na okupu, otišao je samo Maks Kruze, ali su rezultati u Bundesligi bili ispod očekivanja. Zato je ceh platio trener Lusijen Favr posle pet vezanih prvenstvenih poraza. Na užarenu klupu seo je Šubert 21. septembra i za kratko vreme napravio čudo u Menhengladbahu. Zato su ga tamošnji mediji i nazvali Hari Poter nemačkog fudbala. Kao da u rukama ima čarobni štapić kojim je preporodio uzdrmanu ekipu i od nje napravio moćan tim. Dovoljno je reći da je jedini pronašao recept ove sezone u Bundesligi za Gvardiolu i neporaženi Bajern. Takođe, vezao je šest pobeda od starta mandata u Menhengladbahu i od ukupno 15 utakmica samo jednu je izgubio - i to u Ligi šampiona od Mančester sitija sa 1:2 golom Aguera u sudijskoj nadoknadi. - Fudbal je prosta stvar. Nekada sam pravio greške zbog nestrpljivosti, ali sam perfekcionista. Sada sam mnogo pozitivniji i smireniji - kaže Šubert. U igračkoj karijeri nosio je dres brojnih niželigaša, a na velikoj sceni nikada se nije pojavio. Što se tiče trenerske karijere, ekspresno je dobio otkaz u Sankt Pauliju posle samo sedam utakmica na klupi tog tima. Potom je vodio selekciju Nemačke uzrasta do 15 godina i mlađe kategorije u Menhengladbahu pre nego što je dobio šansu da zablista u Bundesligi. Upravo rad sa momcima koji tek stasavaju naveo ga je na hrabar potez - protiv Bajerna je dao šansu trojici 19-godišnjaka. Kristensen, Elvedi i Dauda su pokazatelj da godine ne igraju fudbal, već znanje, kvalitet i sportska drskost. Posle lošeg početka, Menhengladbah se sada popeo na treće mesto Bundeslige posle serije sjajnih rezultata. Napadacki fudbal, ne boji se da ubaci klince, zna da razdrma ekipu. Sve ima sto nam treba. :D Prijavi
7. decembar 2015.10 god. Autor comment_243350 Eto ga čovjek veli fudbal je prosta stvar, a ovdje mi advokati počnu upoređivati trenere sa inžinjerima i fizičarima :D Prijavi
7. decembar 2015.10 god. comment_243351 Jooooj kad majstor sutra dekne Citya. Odmah Romane avion salji po coveka :D Eto ga čovjek veli fudbal je prosta stvar, a ovdje mi advokati počnu upoređivati trenere sa inžinjerima i fizičarima :D Ma pored svih timova koje imaju uz sebe, skauta, terapeta, psihologa, gde je tesko biti trener, nije to nuklearna fizika. Ako Fabregas ne moze sa potrci, sta je tesko shvatiti da ne treba da igra :D Prijavi
7. decembar 2015.10 god. comment_243354 Upravo rad sa momcima koji tek stasavaju naveo ga je na hrabar potez - protiv Bajerna je dao šansu trojici 19-godišnjaka. Kristensen, Elvedi i Dauda su pokazatelj da godine ne igraju fudbal, već znanje, kvalitet i sportska drskost. Da Murinjo ovo vidi izvređao bi ga za nerazumevanje igre, kakav papan, dao šansu trojici tinejdžera umesto da ih štiti, kakav je to pedagog? Prijavi
7. decembar 2015.10 god. comment_243356 Kaze prost, jer misli na ono, ko vise golova taj pobjedjuje... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.