25. februar 2013.13 god. Autor comment_109168 Daj Rodgersu Wiganovu ekipu, pa ćeš vidjeti koliko je to težak posao. Nikakva stagnacija, prema svim parametrima i normalnim kriterijima ovaj tim Wigana davno je trebao napustiti društvo najboljih. Ipak, oni su još uvijek tu ponajviše zahvaljujući vještinama njihovog managera. Kao što sam rekao, Rodgersovom Swanseaju temelje je udario Martinez. Dakle, postavio sistem, igru i filozofiju unutar kluba. Simeoneu izuzmi Falcaa iz ekipe i oni su prosječna španska ekipa, ništa bolji niti slabiji od drugih. Falcao sam nosi taj tim do trofeja i sve je podređeno njemu. Nije to slučaj Manchestera i Van Persieja, niti je slučaj Reala i Ronalda gdje pojedinac ispliva iz strašno kvalitetnog kolektiva. Tako da ništa posebno taj stručnjak ne odskače od nekih drugih u istoj ligi, samo što ima takvog igrača. Pellegrini je trener u rangu FSW-a, čak je ovaj potonji ostvarivao daleko veće uspjehe u karijeri. Pa recimo, za obojicu je Mancini izmislio taj zanat. Naravno, ne zaboravite da je čovjek koji nam je donio najveći trofej u historiji onaj koji je dotad radio u West Bromwichu i MK Donsu. Nikakav osvajač Svjetskog Prvenstva, nikakav šampion Italije, Španije, Portugala ili Evropske Lige. Nadam se da će doći Roberto samo da vam pokaže neke stvari. PS. također ne želim Contea, on mi je čak odbojniji od Pellegrinija Prijavi
25. februar 2013.13 god. comment_109171 Pogledaj Villareal prije Pellegrinija i poslije Pellegrinija i usporedi ga sa onim pod Pellegrinijem. u Realu osvojio tada rekordnih 96 bodova u ligi,mi smo te godine osvojili 86 i svi su hvalila (s pravom) Carla. FSW je i u Liverpoolu zajeban,o Interu da i ne pričam. Gdje je to Pellegrini zajebao da ga se ne prizna za dobrog trenera? Prijavi
25. februar 2013.13 god. comment_109186 @wisey slažem se s tobom u vezi Martineza, ali se ne slažem s pričom oko Pellegrinija. Ja ga također smatram odličnim trenerom, daleko je on od prevare. Kad je riječ o Simeoneu također nisi ubo, jer Atletico baš i ne ovisi toliko o Falcaou. Fantastičan su tim, nevjerovatno disciplinovani, a sve je to zasluga Diega. Eto, prošle sezone na početku su bili katastrofalni iako je Falcao bio tu, ali kad ih preuze Simeone negdi na pola sezone, dignuše se i osvojiše Evropa ligu, kasnije i nas poderaše, eto sad drugi u ligi... Simeone je time dokazao da je izuzetan stručnjak. Moyes je vjerovatno bolji od obojice ( a možda i nije ), ali skeptičan sam oko toga, da bi on nas preuzeo. Conte ne dolazi u obzir. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109220 ne znam zašto niko neće Pellegrinija? ps ja sam i dalje za mourinha naravno ali ne znam zašto govorite da pellegrini ne valja, pa lik je otac Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109232 [quote name='Gospodin Posebni' timestamp='1361824483' post='109171'] Pogledaj Villareal prije Pellegrinija i poslije Pellegrinija i usporedi ga sa onim pod Pellegrinijem. u Realu osvojio tada rekordnih 96 bodova u ligi,mi smo te godine osvojili 86 i svi su hvalila (s pravom) Carla. FSW je i u Liverpoolu zajeban,o Interu da i ne pričam. Gdje je to Pellegrini zajebao da ga se ne prizna za dobrog trenera? [/quote] Villareal su ugusili veliki dugovi. Jeste on osvojio 96 bodova, ali sa Realom i Farcelonom, ovakvi kakvi su danas to nije preterano tesko. Jbt, sutra ce i Tito Villanova biti proglasen za trenerskog strucnjaka, jer je osvojio Primeru.. Pellegrini je, po mom misljenju, trener za male klubove, gde su ocekivanja, a samim tim i pritisak manji. Za Martineza se slazem da je Wajz malo preterao. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109236 Villareal prije njega prosjećan klub,u drugoj sezoni odveo ih u polufinale lige prvaka. u Realu je dobio hrpu zvijezda,nisu e od ekipe bili,trebalo je to sve uklopit. pod njim su osvojili 18 bodova više nego sezonu prije njega. zašto Moyesa priznate,a ovog ne? Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109240 Simeone nas je jedanput ponizio strašno,Falkao samo zadaje završni udarac,cela ekipa je postavljena fenomenalno zahvljaljujući treneru,mislim da su najmanje šanse da on preuzme klub Konte me ne interesuje,preveliki je to rizik koji ne možemo da priuštimo Pelegrini nema iskustva u Engleskoj,nama treba neko ko će brzi srediti ekipu a da ne pominjem ostale izazove koje nosi PL,to dal je neko dobar trener ne mora da znači da je dobar trener i za Čelzi Mojes ne,ostavite čoveka na miru da čini čuda sa Evertonom,ne bih voleo da Roman ponovo nekom upropasti život Klop slično kao Simeone,mislim da bi bio fenomenalan ali neka ga dortmundu Moji prvi pik je Murinjo,posao trenera Čelzija zahteva lavovski posao,nadljudski napor,neko ko brani Čelzi na terenu ali i van njega,Murinja ima iskustva,vole ga igrači,vole ga navijači,vole ga novinari,plus uživa veliki autoritet što nijedan od gore navedenih ne bi imao,treba da se zna ko je gazda Moj drugi pik koji se ne spominje ali je moja lična želja,Klark iz WBA,gospodin čovek,vratio bi nam ugled i dostojanstvo! "Things have gone too far and Real Madrid are not willing to accept any more of his kind of behaviour" Ramon Calderon Uređeno 26. februar 2013.13 god., autor izmjene: chibabachi Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109259 [quote name='Wisey' timestamp='1361823861' post='109168'] Daj Rodgersu Wiganovu ekipu, pa ćeš vidjeti koliko je to težak posao. Nikakva stagnacija, prema svim parametrima i normalnim kriterijima ovaj tim Wigana davno je trebao napustiti društvo najboljih. Ipak, oni su još uvijek tu ponajviše zahvaljujući vještinama njihovog managera. Kao što sam rekao, Rodgersovom Swanseaju temelje je udario Martinez. Dakle, postavio sistem, igru i filozofiju unutar kluba. Simeoneu izuzmi Falcaa iz ekipe i oni su prosječna španska ekipa, ništa bolji niti slabiji od drugih. Falcao sam nosi taj tim do trofeja i sve je podređeno njemu. Nije to slučaj Manchestera i Van Persieja, niti je slučaj Reala i Ronalda gdje pojedinac ispliva iz strašno kvalitetnog kolektiva. Tako da ništa posebno taj stručnjak ne odskače od nekih drugih u istoj ligi, samo što ima takvog igrača. Pellegrini je trener u rangu FSW-a, čak je ovaj potonji ostvarivao daleko veće uspjehe u karijeri. Pa recimo, za obojicu je Mancini izmislio taj zanat. Naravno, ne zaboravite da je čovjek koji nam je donio najveći trofej u historiji onaj koji je dotad radio u West Bromwichu i MK Donsu. Nikakav osvajač Svjetskog Prvenstva, nikakav šampion Italije, Španije, Portugala ili Evropske Lige. Nadam se da će doći Roberto samo da vam pokaže neke stvari. PS. također ne želim Contea, on mi je čak odbojniji od Pellegrinija [/quote] Nije Martinez uveo sistem igre u Swanseaju vec ideju o atraktivnom fudbalu, a to su dvije razlicite stvari. To mozes porediti sa ovim sto Zola pokusava u Watfordu. Uvodi ideju o atraktivnom fudbalu, uci igrace da se osjecaju prijatno u takvoj igri, da im lopta u nogama nije kasikara koje se panicno treba rijesiti kao u slucaju Ramires vec uzitak i da teze ka tome. Ali to je i dalje podlozno velikim oscilacijama, jos se ne nazire jasan sistem. Dolazak Rodgersa u Swansea uporedi sa dolaskom Guardiole poslije Rijkaarda. Poredim ta dva kluba u tom aspektu jer igraju dosta slican fudbal. Rodgers je sve to dotegnuo i jasno iscrtao linije sistema igre u svakoj utakmici, bez odstupanja. Isto to uveo i u mladje kategorije, uveo tim u PL sa podjednako smijesnim igrackim kadrom (kakvim Martinez raspolaze godinama i u posljednje 3 godine se ne dize iznad 16. mjesta) i stigao do odlicnog 11. mjesta. Sta su to Allen, Britton, Graham, Sinclair bolji od Figueroe, McArthura, Maloneyja, Konea, Di Santa i Mosesa dok je bio tamo? Vecinom smijesni igraci na obe strane, tako da ta prica "daj Rodgersu Wigan pa da vidim sta ce uraditi" ne pije vodu jer je Rodgers vec radio s takvim kadrom. Martinez je neko ko bi mogao iskociti iz sjenke ali mora nesto uraditi a ne biti stalno na 16. mjestu. Ovo sto pises o Simeoneu mi je besmisleno. Toliko toga je uradio a ti izgleda nista ne vidis ili neces da vidis. Pa cak je i tog Falcaa dodatno unaprijedio jer je taj isti Falcao po dolasku u Atletico bio spic tipa Chicharito koji nije znao voditi loptu 10 metara vec samo cekao u 16m da utrpa otpadak. Sada Falcao kida lijevom nogom kao i desnom, napredovao u igri 1 na 1 i mnogo vise ucestvuje u igri. Atletico skroz malo osciluje, igraju jedan disciplinovan i odlucan fudbal i sistem se vidi. Oduzmi RVP-a Unitedu i bice 11. u ligi, prosjecna ekipa kako kazes. Ne mozes tako gledati na ekipe oduzimanjem njihvoih najboljih igraca i da onda mjeris kvalitet ekipe ili trenera. Mislim, stvarno ne kontam kako mozes hvaliti Martineza a omalovazavati Simeonea? Naravno da nije isto voditi Atletico, Swansea pa onda preuzeti LFC i nas recimo. Pritisak veci, ocekivanja veca, kritike vece. Postoji rizik i kod Simeonea da omane, postoji i kod Moyesa ali bas toliko da se pljuje po covjeku koji pokazuje potencijal nije humano. Pellegrini je drzao Villarreal u vrhu spanskog fudbala (2005. zavrsili iza Farcelone i Reala, godinu kasnije igrali polufinale LS i nakon 2006. jednom bio drugi i 2 puta peti). Cinjenica je da Primera nema konkurenciju kao PL ali opet ne govorimo ni o tajlandskoj ligi. LS nam je donijela legenda i hvala mu od srca. Kontam da cu i nakon 20 godina uzeti CD s tom tekmom i pogledati je. Ali i sam znas da nam je taj covjek donio i kolicinu srece koju smo zasluzili kao niko drugi. Imao je on nedostataka trenerskih i to se moglo vidjeti u dosta tekmi. Lekciju smo dobili od prevare Simeonea i njegove druzine. I normalno da sam i ja za Moua, to nikad ne dolazi u obzir. Ali nije lose da se malo prica i o drugim trenerima. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109266 Calderon je bivši predsjednik Reala,njega se ništa ne pita. a ove godine se očekuju novi izbori,znači na ovo treba gledati kao običnu izbornu propagandu. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109275 Izgleda da svi koji ucestvujemo u diskusiji imamo razlicita vidjenja o tome kako oceniti kvalitet trenera. Prijavi
26. februar 2013.13 god. Autor comment_109285 Neka vam te dvojice (Pellegrini i Simeone), a što se mene tiče 'daleko im kuća od Stamforda bila...' Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109290 dal je ovaj slobodan do kraja sezone da nas vodi http://www.youtube.com/watch?v=8DDUzAVY0so Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109294 Mislim da bi najbolje resenje bila Eva. [img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/598530_397931773610941_649918824_n.jpg[/img] Eva za trenera!! Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109304 [quote name='Wisey' timestamp='1361823861' post='109168'] Daj Rodgersu Wiganovu ekipu, pa ćeš vidjeti koliko je to težak posao. [/quote] Jeste. Daj Murinju ekipu Radničkog iz Niša i videćeš da je on nula od trenera. Prijavi
26. februar 2013.13 god. Autor comment_109305 [quote name='Igi' timestamp='1361905779' post='109304'] Jeste. Daj Murinju ekipu Radničkog iz Niša i videćeš da je on nula od trenera. [/quote] Ili ona Ćirina verzija (koja nije daleko od istine btw): 'Sine moj, da je Mourinho kreno iz Travnika, ne bi on maknuo dalje od Turbeta.' Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109306 Pellegrini - nikako, razlog jer je prava pickica ispricavam se na izrazu, ali tako je kako je Simeone - jako mi se svidja stil igre koji igra Atletico Madrid dobro se drze u Primeri, zasto ne, jedino je pitanja kako bi prosao taj nogomet u Premiershipu i kako bi se on snasao u vecem klubu sa vise zvijezda Martinez - ne znam puno o njemu i ne zelim kom., ali sto radi sa Wiganom je za skinuti kapu Mourinho - ce zavrsiti u PSG-u Conte - skeptican sam oko njega, jer Juventusu je upala sikira u med i za to jesu dominantni tako zadnje dvije sezone Od otkaza Di Matteu moj izbor su Heynckes, Moyes, Klopp i Kruno Jurcic Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109314 [quote name='obiwankenobi34' timestamp='1361906064' post='109306'] Simeone - jako mi se svidja stil igre koji igra Atletico Madrid dobro se drze u Primeri, zasto ne, jedino je pitanja kako bi prosao taj nogomet u Premiershipu i [b]kako bi se on snasao u vecem klubu[/b] sa vise zvijezda [/quote] Atletiko je veći klub od Čelsija. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109317 [img]http://juvemania.it/wp-content/uploads/2009/10/spalletti.jpg[/img] Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109319 aj da se i ja malo ovdje vratim/uključim u raspravu, Pellegrini mi se sviđa još iz Villareala, neznam simpa mi je trener i radio je dobre stvari do sad s klubovima u kojima je radio, nemogu reć da bi ga volio u Chelsiju ili da nebi jer definitivno ima par imena koje bi radije htio vidjet ali ako ne oni zašto ne probat s Pellegrinijem.. Simeone kolko sam gledao Atletico igra sa čvrstom obranom i dosta na prekide, nači engleski nogomet mislim da ga netreba kovat u zvjezde, sa onakvim Falcaom i benitez bi bio dobar.. još nek se somenu i Arda, Thiba i još par igača i skužiš da je Atleticu zapravo i mjesto tu gdje je, možda jedno ispod al nemojmo cjepidlačit. Martinez, pa neznam... jest napravio odličan posao na kraju prošle sezone s Wiganom i bilo bi ga u zanimljivo gledat u nekom većem klubu, ali opet je to manji trener koji nema neki kredibilitet u romanovim očima i kooji bi letio nakon prvog kiksa, a to mi se neda gledat.. Conte neče napuštat Juve, a sve da i oče nebi ga, nemogu te talijane smislit, isti je razlog zašto ne i ovom iznad,a i mislim da je nedavno produžio sa Zenitom.. Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109321 [img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/390235_493714353982163_1320901862_n.jpg[/img] Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109339 Čitam sad na portalu Heynckes je jedna od opcija. Ono što radi sa Bayernom je izvrsno, nije zaslužio dobit otkaz jer osvojit će ligu, a u mogućnosti je i da osvoji LP i DFB Pokal, tako da je bezobrazno od Bayerna izaći u javnost da je novi trener Guardiola od ljeta, a čovjek im možda LP donese. Ja ga ne volim, ali da radi svoj posao odlično, to je svakako istina Prijavi
26. februar 2013.13 god. comment_109340 evo sad vidim da se spominje ime Juppa Heynckesa ako nam ne uspije Mou, ja sam apsolutno za Juppa imam izrazito visoko mišljenje o njemu kao treneru, a i dobro bi nam došla čvrsta njemačka ruka Prijavi
27. februar 2013.13 god. comment_109346 [quote name='Igi' timestamp='1361921505' post='109343'] Zar on ne ide u penziju na kraju sezone? [/quote] Na utakmici Galatasaraj vs Schalke komentator je izjavio da je [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=4]Heynckes prva zelja nemackog tima, i da ce uraditi sve, kako bi ga ubedili da odlozi odlazak u penziju.[/size][/font][/color] [color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=4]Inace ne bih imao nista protiv njega. Bayern je sila pod njegovim vodjstvom, i siguran sam da bi puno toga doneo u Chelsea. Pre svega Nemacku disciplinu i istrajnost, sto ovim momcima vidno nedostaje.[/size][/font][/color] Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.