27. februar 2024.2 god. Autor Popularna objava comment_353209 Nijedan menadzer nista ne garantuje u ovom klubu. Svi kad dodju nakon izvjesnog vremena pretvaraju se u takticare i ziherase. Jedini nacin na koji to mozemo promijeniti je da Uprava postavi jasno definisane ciljeve, kako se treba igrati i smjenjuje svakog trenera cim pocne odstupati od toga. Prijavi
27. februar 2024.2 god. comment_353212 Priželjkujem Contea nazad, iz tog razloga da vidim emocije i temperament na klupi tokom utakmice i vjerujem da bi izvuko nešto iz ovi balvana Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353215 Zelim samo da ne gledam ovog ni jedne sekunde vise, sto se mene tice neka stave onog sto zaliva travu apsolutno me ne zanima. Znaci briga me, neka ih vodi Thiago Silva kao trener igrac do kraja sezone, neka ne vodi niko, neka dovedu pravog trenera, aspolutno mi je svejedno. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353216 Veoma je vazno da prilikom odabira novog trenera budu 3 kriterija: 1. Da zna raditi sa mladim igracima kako bi ti igraci napredovali a ne da stagniraju ili jos gore da nazaduju. 2. Da gaji napadacki stil fudbala, proaktivan a ne reaktivan. To je veoma vazno pogotovo sto imamo mladu ekipu kojoj ne treba usadjivati kukavicluk i nametati defanzivan stil igre. 3. Da je pobjednik, da mu nije dovoljno samo da ucestvuje i da se ne zadovoljava samo sa top 4 ili jos gore, top 6. Na ovo konkretno ne mislim da se titula mora uzeti u prvoj sezoni, pa cak ni u drugoj, nego da se vidi borba i nezadovoljstvo ako ne pobjedimo ili nismo dovoljno visoko plasirani na tabeli, pogotovo ne da trener daje izjave u fazonu: "momci su dali sve od sebe, ja sam zadovoljan" a pri tome utakmicu izgubili. Danas je malo takvih trenera koji zadovoljavaju sva tri kriterija, osim ovih najboljih kao sto su Klopp, Guardiola. Veoma je vazno da trener pored stavke 3 cijeni i prve dvije stavke, ne zelim trenera kao Contea koji ce dovoditi stare olupine i kojem ce trenutni rezultat biti jedini vazan faktor. Ok, svi volimo da ekipa pobjedjuje, ali s obzirom da imamo mladu ekipu mislim da je veoma vazno da dodje trener koji ce udariti jake temelje, podici ove igrace na jos veci nivo i usaditi im napadacki fudbal i pobjednicki mentalitet. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353239 Ovu ekipu da izvede na put kako treba, da ovi mladi momci sazre u velike igrace moze samo Don Carlo @hamco Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353240 2 minutes ago, Whisper said: Ovu ekipu da izvede na put kako treba, da ovi mladi momci sazre u velike igrace moze samo Don Carlo @hamco Pitao sam se gdje si Sta imas reci za Pochetina i nasu igru? Za povlacanje protiv Liv u produzetku ili sto nam Leeds sa B timom drzi cas fudbala? Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353245 Mnoge stvari su se promijenile otkako je došao novi vlasnik pa i to da nam se igrači više ne bune protiv trenera. Žalili smo se na to da igrači "guraju trenera pod voz" , a sad ga trpe do nivoa ključanja, ni jedna ni druga stvar nisu dobre. Igrači poput Enza, Caiceda, Jacksona i mnogih drugih su na udaru medija i priča se o tome kako oni osciliraju kad su u pitanju partije koje pružaju. Rijetko se posvećuje pažnja Poketinovoj taktici, ako takva uopšte postoji. Ono što možemo pozitivno reći za igrače, u odnosu na Poketina i njegov posao koji radi, većina ovih mladih igrača se zaista trudi i želi da zadovolji navijače što je veoma lijepo vidjeti iako nam nekad izvuku živce. Upravo taj trud zajedno sa njihovim neiskustvom nas dovodi u situaciji da neko ko je po prirodi optimista može da argumentuje kako će ova ekipa da napreduje i da uspije za par godina, ne uzimajući u razmatranje ko je trener i šta bi trener zapravo trebao biti. Ono što ja zapravo smatram da je nama najviše potrebno je jedan principijelan trener, koji radi individualno sa igračima i pažljivo analizira njihove pogreške i daje im smjernice potrebne da te pogreške uklone ili da ih minimiziraju. To se nažalost neće desiti sa ovim trenerom jer on niti ima kapacitet da to uradi i čak i ne radi tako uopšte i zato kažem da ne bi bilo loše da ga igrači "gurnu pod voz". Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353249 Pa ne znam baš jel li se to (da ne guraju trenera pod voz) promijenilo s vlasnicima. Istina, ne guraju Pocha (jer ga igarči u pravilu vole, to je poznata stvar, čak ni u PSG nije imao nekih problema u odnosu s igračima), dok za recimo Pottera je bilo priča da mu se smiju iza leđa i sl. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353251 Igrači primaju platu da igraju a ne da brinu o tome ko će im biti trener. Ko god da je trebaju da slušati i raditi ono što kaže. Ima ko da ocjenjuje rad trenera. Bilo kakav bojkot i "guranje pod voz" im je na sramotu. Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353257 Nakon 6-7 mjeseci truda i zalaganja, da imaš iste probleme kao i na početku, ne bih slušao ni vlastitog oca, a kamoli nekog ko je tu plaćenik. Igrači trebaju da to da rade za klub, a ne za ugovore i to je to. To su uradili i Lampard, Terry i ostali AVBu, nemoralno je , ali u tom trenutku je bila prava odluka za klub. Kao i vojnici u ratu, slušat će naredbe svoga nadređenog dok god one imaju smisla, kad one postanu iracionalne i štetne po njih, oni će se pobuniti. Dakle, reputacija kluba je na udaru, reputacija igrača je na udaru, njihovo psihološko stanje, već su im raznorazne etikete počeli dijeliti, ne znam jeste čuli za nevilov komentar "billion pound bottlejobs" , mutava šutnja nije dobar odgovor. Reko bih suprotstaviti mu se u svlačionici, ali znamo kako bi to završilo sa par ključnih igrača na tribinama, Prijavi
28. februar 2024.2 god. comment_353258 6 minutes ago, BT14 said: To su uradili i Lampard, Terry i ostali AVBu, nemoralno je , ali u tom trenutku je bila prava odluka za klub. To su bila druga vremena, prave vođe i autoriteti među samim igračima, toga rijetko da još gdje ima, a pogotovo kod nas ne. Tada su igrači (poput ovih što si nabrojao) se identifikovali sa klubom i klub je bio iznad svega, dok se sada identifikuju svojim tetovažama i slikama po internetu. Pochetino je bivši, on to zna, vidi se na njemu da on nema volje, da zna da je zajebo, sjetite se dok je bio menadžer iako šugavog Totenhama, bio je nekako simpatičan(barem meni) imo je harizmu i foru i donekle respekt od sviju, dok je sad sve zajebo i vidi mu se u licu da je nesretan, al šta će, priča gluposti i ide dalje, kad ga već neće da šutnu. Prijavi
29. februar 2024.2 god. comment_353259 Pa radit će za klub tako što će uvijek pružati svoj maksimum na terenu. Mi možda malo i precjenjujemo uticaj trenera na sve to. Nije on na terenu. Možda taktika koju Pochettino ima nije baš najbolja, ali kakva god da je taktika igrači su ti koji donose prevagu. Nije on rekao na poluvremenu danas da se pusti lopta Leedsu da oni rade šta hoće. Nije ni rekao upropastite svaku kontru koju krenete odigrati. On jest odgovoran u nekoj mjeri za mentalno stanje igrača na terenu, za izbor igrača, za pozicije igrača, za obrasce igre, pa i za ponašanje igrača, ali ne može biti odgovoran za sve. Igrač ako je raspoložen i motivisan može sam da rješava probleme. Zar ti treba trener da te motiviše, zar ne možeš sam. Klub je uradio dobru stvar prošle godine kada je otjerao sve igrače iz starih garnitura koje su minirale trenere i jasno dao doznanja da su igrači zamjenjivi i da će se trener podržati. Sa druge strane pogriješili su što su dali igračima ugovore na 10 godina i tako im ponovo vratili moć jer će npr. Mudryk zaraditi 50 miliona funti šta god da radi narednih 10 godina. Prijavi
29. februar 2024.2 god. comment_353260 13 hours ago, hamco said: ne zelim trenera kao Contea koji ce dovoditi stare olupine i kojem ce trenutni rezultat biti jedini vazan faktor. Ja ne znam da je to kod nas radio ili? Kod nas je od jednog Mosesa (tipa trenutnog Madueke-a) napravio te sezone ponajboljeg RWB, te 'odkrio' Marcos Alonsa koji je isto bio ponajbolji LWB iako to nije bila njegova prirodna pozicija. Drugu sezonu je ustvari podmladio tim, sad koliko on sam Ili tadašnja Marina, zamjenivši Costu Moratom i Matića sa Bakayokom, što se je ispostavilo kao lom kičme tadašnjeg Chelsea. Fulio je top 4, ali je osvojio FA Cup. Ne kontam baš zašto vas većina ima loše mišljenje o Conte-u iako je bio uspješan i kod nas i u Interu, Totenham je priča za sebe, kod njih je do njih sami da nisu uspješni svejedno ko bio menadžer. 8 minutes ago, Adi said: Mi možda malo i precjenjujemo uticaj trenera na sve to. Nije on na terenu. Možda taktika koju Pochettino ima nije baš najbolja, ali kakva god da je taktika igrači su ti koji donose prevagu. Nije on rekao na poluvremenu danas da se pusti lopta Leedsu da oni rade šta hoće. Nije ni rekao upropastite svaku kontru koju krenete odigrati. Al jbga jes reko npr. da je protiv Liverpoola išo na penala, u momentu kada smo napadali i kada smo mogli iskoristiti momentum da možda zabijemo, on je počeo da mijenja jer su djelovali ili žalili se da su iscrpljeni. Da je tu bio npr. jedan Conte ( znam da sam više naporan sa njim 😂) on bi te zadnje minute skakao, kuhao, vrištao sa linije i tjero igrače do maksimuma, pa nek popadaju svi povrijeđeni nakon 120 min. To je ta razlika te emocije i motivacija koju on jednostavno nema i ne može da prenese na ekipu na terenu. Prijavi
29. februar 2024.2 god. comment_353261 Ma ako on radi loše svoj posao, kao što i radi, otkaz će dobiti sam od sebe. Nema potrebe za opstrukcijama. Teren je jedino mjerilo. Treneri kao Conte, Ancelotti nisu za ovu fazu razvoja ekipe. To su treneri koji su najbolji za fazu kad imaš vrhunski igrački kadar ili barem iskusne igrače u najboljim godinama za izvuči neki rezultat. Ovdje treba neko da uradi posao kakav je (kakva ironija) uradio Pochettino u Tottenhamu. Samo što nam treba neko ko neće poslije svake utakmice tražiti neki izgovor koji srozava klub na razinu Burnleya. Razumijem da bi se svako pokušavao opravdavati na njegovom mjestu, ali treba imati neke granice. Ovdje bi možda čak trebalo uraditi nešto što je Xabi Alonso uradio u Leverkusenu. Umazad dvije sezone se govorilo o toj ekipi kao timu prepunom talenta koji nikako da klikne i počne igrati kako treba. Na svim igračima se individualno vidjelo da imaju kvalitet, ali nije ih išlo. I onda dođe čovjek i skoro sa dna tabele ih digne do vrha. Nađe im nove uloge, sa pobjedama se svima digne samopouzdanje. I onda na ljeto se na tu mladu i talentovanu ekipu dovelo par iskusnijih igrača: Xhaka, Grimaldo i Hofmann. Tako i nama treba da se do kraja dignemo do nekog 5-6 mjesta i da se ekipa nadogradi sa 2-3 provjerenija igrača. Prijavi
2. mart 2024.2 god. comment_353298 Barca, Liverpool, Bayern, Chelsea jel ima još ko od prestižni klubova u potražnji za menadžerom trenutno? Konkurencija za premium menadžere je tu i šanse su velike da opet dovedemo pogrešnog. Prijavi
2. mart 2024.2 god. comment_353304 Bice vjerovatno ogroman broj slobodnih trenera na ljeto koji ce dobiti otkaz ili im ugovor istice a ne zele produziti: Tuchel Klopp Xavi Motta Italiano Pioli Sarri Nagelsmann Potter Conte Mourinho a na eve to postoje i treneri koji zele promjenu ili ih drugi klubovi zele ali imaju ugovor pa ce trebati platiti klauzuli, a to su: Amorim De Zerbi Pimienta Michel Alonso Hoeness Farioli A. Slot Ne znam jesam li koga zaboravio, potencijalno bez posla mogu biti i Ten Haag, Howe, Moyes, Terzic, uglavnom bice ogroman broj promjena i bice zanimljivo vidjeti gdje ce ko. Treneri koji prolaze spod radara a rade odlican posao su i poprilicno ce biti trazene na ljeto su: Motta, Italiano, Pimienta, Farioli, Hoeness. Alonso, De Zerbi, Amorim, Michel, Conte, Nagelsmann pa i Mourinho, Tuchel nisu ispod radara i o njima ne treba nista pricati. Opet kazem, kada bih birao koga bi doveo u Chelsea, ovo su kandidati: 1. De Zerbi 2. Alonso 3. Amorim 4. Motta 5. Nagelsmann Za ovu nasu mladu ekipu veoma je vazno da imamo trenera koji zna raditi sa mladim igracima, koji ce ih napraviti jos boljim i koji ce igrati napadacki stil fudbala. Prijavi
2. mart 2024.2 god. comment_353328 Dajte ljudi, pa Boehly bi morao baš ograjisati da njega dovede. Prijavi
2. mart 2024.2 god. comment_353337 16 minutes ago, soxx said: Ja imam filing da ce ga dovest, nazalost. Zbog skandiranja navijaca sa stamford bridgea? nema sanse. Prijavi
2. mart 2024.2 god. comment_353340 Hamco mozsa se moze dodat na spisak i emery koji je villu digao nenormalno u kratkom roku Prijavi
5. mart 2024.2 god. comment_353391 Bilo ko ali ako ikako može što prije, da odma vidi šta ima u ekipi i da vidi šta mu treba a ne da se jebu po pripremama Prijavi
5. mart 2024.2 god. comment_353393 De Zerbijeva izjava da ne trenira zbog trofeja nego da uziva u fudbalu je ono bas u duhu naseg kluba Amorim je moja preferenca, a moze i trener Porta isto ako gledamo samo Portugal. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.