Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Pa da je sranje jeste, u zadnjih 10 godina nisam gledao gori fudbal sa nase strane (bar se ne sjecam da je bio). E sad, sve ovo se nadovezalo na ono sto smo zapoceli prosle zime i ide sve dublje i dublje, problem je jako kompleksan.

Sad tjerati Pottera i pisati ko zna sta, mislim da nema smisla, sta je tu je, bice tu duze vremena siguran sam, tako je kaubojac odlucio i nema druge nego se pomiriti. Nadam se da ce nesto da se desi poslije Svjetskog, bar nagovjestaj da ce biti bolje jer ovo ne vodi nigdje. Ovako ako ostane predvidjam nam da budemo izmedju 7. i 10. mjesta na kraju, top 4 nema sanse. Medjutim ako nekim cudom stvari krenu na bolje mozda se i uglavimo u taj top 4 sto bi realno bilo uspjeh.

Mada iskreno ne mislim da je to prioritet, prioritet je da vidimo neku igru, neki sistem i isto tako mnogo bolju atmosferu. Igraci djeluju kao vampiri koje ne zanima nista i to mi najvise smeta. Cisto sumnjam da bi pomoglo i da kupimo 10 novih igraca, problem je jednostavno mnogo kompleksniji od toga, kao sto je mnogo kompleksniji od toga da sutra dovedemo novog trenera.

Pravi trener mnogo znaci. Pravi trener bi i ovu ekipu poslozio tako da dosta ozbiljnije i bolje izgleda. Prvo bi ih fizicki spremio, nametnuo autoritet a onda polako uigravao. Prekrizio bi Zlatnu Loptu, Haverca, kutarisao se stetocine Zijesa. Za 2 prelazna roka bi bili u igri za titulu. Ovo garantujem samo da imamo dobrog trenera. 

Potter je imao uspjeha u Brajtonu. Za ovaj nivo je potrebno prvo puno vise karizme, zatim komandovanje i cvrsta ruka te hrabrost. Ne mozes na prvoj prepreci odustajati od svojih ideja. Jbg nazalost ovo ce izgleda biti gubljenje vremena s njim, nemam nimalo optimizma da je u stanju izgraditi tim i igru dostojnu Celzija.

Jebiga, Potter nigdje nije pravio instant uspjeh, a ne znam koliko bi trenera doslo i rastjeralo sve te igrace. Vjerujem da bi vecina prvo pokusala da nesto izvuce iz njih pa tek onda nesto drugo, jer to su resursi sa kojima raspolazes i mozes birati da ih koristis ili bacis. To je vjerovatno i on pokusao, nadam se da ce skontati da tako ne ide.

Iskreno mislim i dalje da je dobar izbor za trenera, nismo ni imali mnogo opcija kad smo se vec doveli u situaciju da otpustamo trenera u onakvom trenutku. Kakogod okrenuli, kao sto rekoh, mozemo kriviti, bacati drvlje i kamenje, ali Potter ce biti tu, a sta ce napraviti ogromno je pitanje.

Pratio sam danas na poslu utakmicu u pozadini.

Najupecatljivija scena mi je negde na pocetku drugog poluvremena, kadar gde se vide Potter i Arteta u kadru u isto vreme dok je jos bilo 0:0. Arteta pored aut linije daje instrukcije svojim igracima i bodri ih, dok Potter stoji ukopan u mestu skrstenih ruku.

Taj kadar mi je bio dovoljan da skontam u kom ce se pravcu razviti utakmica.

Nema Potter ni sreće realno. Fofana, Koulibaly, James, Chilwell, Kante, svi povrijeđeni, a svi zagarantovani prvotimci. Pola ekipe haman jbt.

Da mi je vidjet jednom ekipu u punom sastavu, rodio bih se.

• Popularna objava
46 minutes ago, apeiron said:

Nema Potter ni sreće realno. Fofana, Koulibaly, James, Chilwell, Kante, svi povrijeđeni, a svi zagarantovani prvotimci. Pola ekipe haman jbt.

Da mi je vidjet jednom ekipu u punom sastavu, rodio bih se.

Isti bi kurac od igre danas vidio i da su bili tu. I kada smo imali gotovo čitavu ekipu na okupu igrali smo za kurac.

Da se razumijemo, nisam za otkaz, daleko od toga, ne treba sad biti neki Watford ili nešto slično ali situacija je očajna i igra je kriminalna.

Moja zamjerka ovome čovjeku je totalno drugačija. Vjerujem da niko nije očekivao neki instant uspjeh i borbu za titulu, pogotovo zbog svih promjena koje su se desile, također zbog toga što je dosta velikih transfera propalo na kraju (Lukaku, Werner, Ziyech a po svemu sudeći i Havertz) ostalo se i bez odbrane dovedena su nova pojačanja tako da realno nije se moglo očekivati mnogo više odmah na početku.

Moja glavna zamjerka ovom čovjeku je što uopšte ne igra svoj fudbal, ništa on donio nije od kako je otišao Tuchel, jednu dobru utakmicu su imali gdje su bili mnogo bolji od protivnika i to je to. Razumljivo da je u početku situacija malo zategnuta ali onda si ima 4 pobjede u nizu, izborio prolazak u nokaut fazu LŠ što je bilo odlično nakon lošeg starta, dakle taj početni pritisak je prošao.

Ne razumijem čemu nakon toga sve ovo, jadno taktiziranje, povlačenje, čuvanje rezultata, anti-fudbal se igra jebeni. Vratimo se par godina unazad, dolazak Kontea isto ekipa u rasulu poslije odlaska Mourinha, šampioni bili pa 10. na tabeli, najgora sezona ikad. Dolazi Konte u rasulo, tanak početak, veoma tanak i na kraju nas raspe Arsenal. 

Od toga dana Conte kreće da igra svoj fudbal, svoju formaciju i taktiku, dominiramo ligom, osvajamo rutinski izguzimo sve pred sobom. Jeste taj njegov fudbal sad pročitan i loš ali poenta priče je da se proigralo kada je on počeo da forsira igru onako kako on najbolje zna.

Igraj svoj fudbal čovječe, koji ti je kurac, ne očekuje niko da uzmeš titulu, samo igraj svoj fudbal, mani ovo sviranje kurcu

Upravo ovo sto je kun napisao isto mislim. Dakle boli me kurac za rezultat, hocu da vidim dobru igru. Kad imas dobru igru, kad si dominantan nad protivnikom i kad redas sanse pa taman i da izgubis nece ti niko zamjerit. Teorijom vjerovatnoce kad igras dobro pocet ce dolazit i rezultati.

Sta ocekivati i da smo pobjedili nekim cudom nakon ovakve mizerne partije protiv Arsenala i to na svom terenu? Nista, kurceva pobjeda a nista nisi dobio time osim 3 boda. Varljiva tri boda.

Mrzim kukavicluk u bilo kom pogledu, ne trazi niko od njega da igra totalnu ofanzivu pa da ispadamo smjesni ali ovo juce je sramotno, kao da smo nizerazredna ekipa. I sa svim ovim povredama nemamo mi i dalje toliko los tim da toliko lose igramo.

Evo pokusavam biti hladne glave ne ukljucujuci emocije ali zaista ne vidim Pottera kao idealnog trenera ove ekipe i to na neki duzi period, da napravi neki legacy. Doveden je upravo zbog toga ali ja ga ne vidim. 

8 hours ago, Kun Aguer0 said:

Isti bi kurac od igre danas vidio i da su bili tu. I kada smo imali gotovo čitavu ekipu na okupu igrali smo za kurac.

Da se razumijemo, nisam za otkaz, daleko od toga, ne treba sad biti neki Watford ili nešto slično ali situacija je očajna i igra je kriminalna.

Moja zamjerka ovome čovjeku je totalno drugačija. Vjerujem da niko nije očekivao neki instant uspjeh i borbu za titulu, pogotovo zbog svih promjena koje su se desile, također zbog toga što je dosta velikih transfera propalo na kraju (Lukaku, Werner, Ziyech a po svemu sudeći i Havertz) ostalo se i bez odbrane dovedena su nova pojačanja tako da realno nije se moglo očekivati mnogo više odmah na početku.

Moja glavna zamjerka ovom čovjeku je što uopšte ne igra svoj fudbal, ništa on donio nije od kako je otišao Tuchel, jednu dobru utakmicu su imali gdje su bili mnogo bolji od protivnika i to je to. Razumljivo da je u početku situacija malo zategnuta ali onda si ima 4 pobjede u nizu, izborio prolazak u nokaut fazu LŠ što je bilo odlično nakon lošeg starta, dakle taj početni pritisak je prošao.

Ne razumijem čemu nakon toga sve ovo, jadno taktiziranje, povlačenje, čuvanje rezultata, anti-fudbal se igra jebeni. Vratimo se par godina unazad, dolazak Kontea isto ekipa u rasulu poslije odlaska Mourinha, šampioni bili pa 10. na tabeli, najgora sezona ikad. Dolazi Konte u rasulo, tanak početak, veoma tanak i na kraju nas raspe Arsenal. 

Od toga dana Conte kreće da igra svoj fudbal, svoju formaciju i taktiku, dominiramo ligom, osvajamo rutinski izguzimo sve pred sobom. Jeste taj njegov fudbal sad pročitan i loš ali poenta priče je da se proigralo kada je on počeo da forsira igru onako kako on najbolje zna.

Igraj svoj fudbal čovječe, koji ti je kurac, ne očekuje niko da uzmeš titulu, samo igraj svoj fudbal, mani ovo sviranje kurcu

Prime Hazard, Prime Costa, Cesk, Kante.. Alonsova najbolja sezona, Mozesova takodje...

Mnogo toga drugacijeg je imao Conte nego danas Potter. 

Sa ovim panjevima ni on ni svi koji su osvajali trofeje u Celsiju nista ne bi postigli. 

Mi sad niti imamo lidere medju igracima, niti igrace u formi. 

Ma da Chelsea igra dopadljiv i atraktivan fudbal ali jbga ne idu golovi, primamo nesrecno iste, dominiramo nad protivnikom ali nekim spletom okolnosti ne osvajamo bodove, ne bi dobio otkaz i da se ne plasiramo u top 4. Sve je stvar percepcije i kako stvari posmatrate.

Recimo diablu je ok Simeonov stil fudbala ako osvajaju trofeje. Meni recimo nije jer mi nije sve u rezultatu.

34 minutes ago, hamco said:

Ma da Chelsea igra dopadljiv i atraktivan fudbal ali jbga ne idu golovi, primamo nesrecno iste, dominiramo nad protivnikom ali nekim spletom okolnosti ne osvajamo bodove, ne bi dobio otkaz i da se ne plasiramo u top 4. Sve je stvar percepcije i kako stvari posmatrate.

Recimo diablu je ok Simeonov stil fudbala ako osvajaju trofeje. Meni recimo nije jer mi nije sve u rezultatu.

Simeone najveca prevara u istoriji fudbala. 

Covek sagradio celu trenersku karijeru na formi svojih golmana.

Taj anti fudbal polako odumire i jako mi je drago zbog toga.

5 hours ago, hamco said:

Simeone je vec procitan 3 sezone, a najplaceniji trener na svijetu. Atletico je sad stavio po meni najbolje igrace na transfer listu, a mogu igrati u svakom top klubu na svijetu, samo zato sto se ne uklapaju u njegov jadni sistem. Simeone je postao obicna kita i to je sve od njega.

Potter ce morati po svom krenuti, jer ima ofanzivni fudbal u sebi, pa i sam imam nadu da moze napraviti karijeru ovdje.

• Autor
5 hours ago, Whisper said:

Ovde je otkaz pre kraja sezone moguc samo tako.

otkud sad ova prica, zar nije bilo da ce ostati iako ne ostvari top4?

Ima puno stvari oko kojih ga treba kritizirat, al neću jer ste me izživcirali s Potter out glupostima. Tako da ću samo reć puna podrška od mene.

PS: i još jedna stvar, fascinantna mi je količina podcjenjivanja Arsenala na formu. Koliko god ih mrzili i koliko god je teško prihvatiti da klub kojem smo se godinama rugali je sad bolji od nas, al to je činjenica. Arsenal je ove godine glavni izazivač Citya. I umjesto da ih se podcjenjuje bolje da nesto naučimo od njih. Arteti su se svi rugali u prvoj sezoni, a gle ih sad. Tako da strpljenja momci. 

Preduslov za bilo šta je zalaganje na terenu, davanje maksimuma. Kod nas toga ove sezone nema. Trener bi trebao biti odgovoran za to. Više nisam siguran je li kod nas do trenera ili do igrača. Promijenio se trener i to je ostalo isto. Bilo je priča prošle sezone kako ih je teško motivisati nakon osvojene Lige Prvaka. To ne mogu da shvatim, kao da su u 5 godina osvojili 30 trofeja, a ne za 2-3 godine jedan jedini, izgubili 4 finala kupa i nikad nisu bili ni blizu prvog mjesta u ligi. Mora se raditi i sa psiholozima, pola igrača je ostalo mentalno u Leverkusenu, Brightonu, Empoliju i sl. Nikog direktno ne prozivam, nabrojao sam prve klubove kojih sam se sjetio.

Kakav luzerski mentalitet i sta ovaj prica da nismo takmicili za nista 2,3,4 godine? Finala fa, carabao, liga prvaka… 

65776DC1-1F92-4472-BCD6-C8811BED2AC8.jpeg

• Autor

nije to luzerski mentalitet. to je mentalitet kad krenes voditi chelsea jednostavno to ti se desi u glavi. svaki je trener imao taj problem.

Potter kaze Major trophy, ak nismo takmicili i osvajali major trophy u zadnje 2,3,4 godine nego sta smo onda? Da smo u ligi kurac to se zna vec dugo vremena, a tu nigdje nije spomenuta liga.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.