Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Igi ga slajfa na sahistu, nije jos prebolio kad su ga u Zagrebu ostavili.

Elem, nece ni ovaj dugo nastavi li ovakvim pristupom. Cast svaka na izmjeni u 35. minuti, al nije to ni blizu dovoljno. Dat cemo mu vremena, medjutim ne vidim sad naznake nekog napretka.

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Picka, ziheraski pristup na svom terenu necu da prastam nikome.

Sa Potterom ni jednu ali ni jednu utakmicu nismo odigrali presing. Nemas kontrolu nad utakmicom ni protiv jednog protivnika. 

Palace je bolji bio. Villa je bolja bila, Brentford je bolji bio. United je bolji bio. 

Znam da smo oslabljeni povredama ali sistemski na terenu to ne izgleda dobro. 

Zaista se plasim, mislim nema razloga da covjeka nesto bezveze ne gotivim, ali plasim se da nije on taj trener kojeg mi kao navijaci Chelsea zelimo vidjeti.

Vidjet cemo jos ali evo vec pola utakmica do sad protivnici su nas nadigrali. 

Just now, Wisey said:

Igi ga slajfa na sahistu jos, nije prebolio kad su ga jos u Zagrebu ostavili.

Jeste mi zao, i? Vidim tece med i mleko ponovo.

Da su ga zamenili nekim iole ozbiljnim trenerom pa i ajde, ne bi mi bio toliki problem, a ne 5 godina coveku koji nije video dalje od sredine tabele.

• Popularna objava

Ništa ovaj nije bolji od Tuchela. 

Nigdje ne vidim neko poboljšanje, opet je tu bezbroj pasova nazad, golman do braniča, branič do golmana i u nedogled. Jedino te izmjene što spominjete su neko osvježenje, to mu se mora priznati.

Ne znam da smo nekoga izdominirali otkad je tu, možda drugi sastav Milana. Većina utakmica je bila na guzove.

Ako izbori top 4 biće dobro, samo mu ne valja što je prokockao bodove u sudijskoj nadoknadi protiv direktnog rivala.

Palace bio bolji prvih 20 minuta... Zadnja 3 meca ukljucujuci i ovaj veoma losa igra. Raduje me sto vidi kada nesto ne valja i odmah mijenja. Veceras opet dobre izmjene gdje je izmjena (Broja) donijela penal.

Losa postava Pottera i samim tim katastrofalno prvo pol, pa kada je usao Kova, drugo poluvrijeme smo kontrolisali mec i dosli do gola. Sramotna je odbrana sto je dozvolila da nam tako brzo poslije gola zabiju. Bas fale Koulibaly i Fofana, to je nevjerovatno. Azpi, Chalo i kuki mogu igrati samo protiv slabijih protivnika.

Takticki, sistemski ne stojimo dobro na terenu. Nemas kontrolu nad utakmicom, dozvoljavas protivniku da ti nametne svoj ritam, dozvolis protivniku da ima loptu vise u nogama nego sto bi trebalo. Pa diablo ti na shoutboxu spominjes ne radimo presing na odbranu, pa kljuc svega jeste da im ne das vremena i prostora da se dodaju, da razgledaju ko je slobodan... jer ako stoper ima vremena na lopti, jebo si ježa. Moze odigrati izmedju linija, moze lako poslat loptu u prostor, moze grabiti sa loptom prema naprijed. 

Pa Cityevi igraci cak i golmana napadaju pa golman nema vremena stoperu ni dodati a kamoli da se stoperi medjusovno dodavaju. 

Ne valja taktika koju Potter do sad forsira, meni se licno ne svidja i misljenja sam, cak sta vise, UBJEDJEN sam da necemo nista napraviti sa takvom igrom. Svaki jaci protivnik ce nas izdominirati jer ce stoperi imati vremena na lopti. Ako je to ta taktika, ne pise nam se dobro.

Ocekujem da nas Brighton izdominira narednu utakmicu, jer je De Zerbi moderan trener, trener koji forsira presing, igru na velik posjed, kombinatoriku. 

Razocaran sam do sad u Pottera.  

1 minute ago, hamco said:

Ocekujem da nas Brighton izdominira narednu utakmicu, jer je De Zerbi moderan trener, trener koji forsira presing, igru na velik posjed, kombinatoriku. 

U tome je ironija, da je jos tu Tuchel sad bi mi rekli kako ce nas Brighton izdominirati jer je Potter moderan trener koji igra aktraktivan fudbal - zbog cega je jelte, i dobio posao kod nas. Uostalom i jesu nas dominirali sa Potterom, neznam kad smo ih pobijedili zadnji put.

Cityevi napadaci to mogu da istrpe. Bespotrebno trosenje je golmana i stopere presingovati. Ovako se postave na sve ostale igrace i lakse se dodje do posjeda. Zato smo i imali vise posjeda u drugom poluvremenu, cim nisu igraci ispadali poslije presinga (najvise RLC i Jorginho). Pressing mora biti pametan, a ne k'o budala da se zalijeces na stopera. Jedino sto Mount moze od napadaca to raditi, ostali su ili slabi ili spori.

City ima nevjerovatno spremne igrace u napadu i mogu da istrpe i dodatni presing na stopera i golmana, pa ti se cini da to svaki klub moze.

Samo da ga pohvalim za jedinu dobru stvar a to je izmjena Kova umjesto Cucurelle. Dakle pokusao je nesto, nije ostao pasivan. Generalno izmjene mi se svidjaju, u tome je mnogo bolji od Tuchela.

Dok je Chelsea vodio "sahista", "ziheras" ili kako ste vec zvali maestra Tuchela, ovog junajteda smo nadigravali i samo zbog toga sto smo pehovi nismo uzimali puni plijen u mecevima protiv njih. I ne samo protiv njih.

Sada kada imamo fantasticnog Pottera i njegov Potterball, s pasovima prema naprijed (nema veze sto je svaki u aut, golaut, tj nikome) ovakvi timovi kao junajted nam dominiraju na bridgu i izgledamo kao da smo tek usli u prvu ligu. 

Potter ima srecu, rezultati ga maze, al otici ce i sreca, a sta onda?

Sreca je da nema vise formacije s tri nazad, hvala Bogu pa Jorginho nije vise standardan, fenomenalno je to da sada imamo po 30 suteva na protivnicki gol, sansi ko u prici... Aja... Preletio sam malo, sorry.

Al klub i navijaci ne zasluzuju nista bolje i ljepse, jer kako bi, kada ne cijenis nekoga ko ti je ustvari dobar. Samo naprijed.

Momci uzivajte u Potterballu, uzivajte u igri, vjerujem da jedva cekate sljedecu tekmu da opet gledate ovu fantaziju.

3 minutes ago, hamco said:

Njuso, ista si picka ako ne i gore nego Potter. Zasto se javljas bas sad? Znaci ovo ti je prvi post posle Tuchelovog otkaza. 

Znas kako englezi lijepo kazu FUCK OFF

Ali pazi ti koji je Potter srecnik sa rasporedom, ovo mu je prvi veliki derbi. A moglo je lako da se igra sa luzerima, a ko zna sta bi tada bilo, da ne odape sveta majka. Tako da tek ga cekaju utakmice, ali se bojim da ce na njima remi biti maksimum.

37 minutes ago, diablo_bih said:

Cityevi napadaci to mogu da istrpe. Bespotrebno trosenje je golmana i stopere presingovati. Ovako se postave na sve ostale igrace i lakse se dodje do posjeda. Zato smo i imali vise posjeda u drugom poluvremenu, cim nisu igraci ispadali poslije presinga (najvise RLC i Jorginho). Pressing mora biti pametan, a ne k'o budala da se zalijeces na stopera. Jedino sto Mount moze od napadaca to raditi, ostali su ili slabi ili spori.

City ima nevjerovatno spremne igrace u napadu i mogu da istrpe i dodatni presing na stopera i golmana, pa ti se cini da to svaki klub moze.

Nismo li mi na ljeto doveli Cityevog najboljeg pressing igrača?

Neće golman i štoper nikad pogriješiti ako ih ne napadaš. Ili ako daju nesiguran pass tvoji će napadači biti predaleko da to iskoriste. Moraju se i oni ganjati. Tačno je da treba biti pametan i znati kada pojačati.

Evo malo sam se smirio pa da pokusam malo optimisticnije reagovati, valjda ne lazem samog sebe i ne dajem si laznu nadu.

1. Jos uvijek je mali uzorak utakmica, pogotovo protiv jacih timova, tek cemo vidjeti gdje smo i sta smo.

2. Fali nam zaista mnogo igraca i to kljucnih. Cak je i Silva bio proslu povrijedjen, citam da je i Kovacic imao neku bol i zato nije startao. Zapravo to je Potter rekao na kraju meca.

3. Fofana, Koulibaly, James i Kante. Mislim pogledajte imena tih igraca, da ih Safet Susic trenira i ima u svojoj ekipi sanse da pobdjedi bilo koga su ti vece za 50%.

4. Potter je proaktivan trener, u smislu da reaguje tokom utakmice sto mozemo vidjeti po izmjenama i promjeni taktike.

Zaboravio sam dodati da daje sansu mladim igracima.

Ovi izisli ko gliste poslije kise da se fol "nasladjuju". A znali su nama pametovati kakvi smo mi to navijaci.. Prica suplja. Potter je Uniteda s Brajtonom pobjedjivao.

Sahista je zasluzeno nogu dobio. Pola godine unaprijed se znalo da lik blage veze o napadackom dijelu igre nema i znalo se da nece dugo sa svojim ziheraskim pristupom.

Ista sudbina ceka i svakog drugog trenera, ukljucujuci Pottera. Dok se god kalkulise i taktizira, forsira ista defanzivna formacija, guraju losi igraci... napretka ne moze biti. Potreban je radikalniji zaokret u razmisljanju i pristupu. Nije dovoljno ovo sto dosad pokazuje. Ima jos vremena da vidimo moze li taj korak napraviti.

U 80% slucajeva mi smo derbyje dominirali pod tuchelom, ovaj mrtvi united prdnut nije mogo, a sad igrali prvih 30 min sa 11 u 16m.. ovo jucer bila je sramota, tuchel je bio gospodin za velike tekme.. vidjet cemo sta ce biti kad pottera i sreca napusti. Ak je tuchel ziheras sta je tek ovaj, bas me je bila sramota gledat chelsea protiv mrtvog uniteda jucer. Jesmo napravili koju odlicnu sansu protiv united i brentforda u 180 min? Ovo zasad sta gledamo je jako jako lose

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.