Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

• Popularna objava

Trebamo imati na umu koga smo doveli za trenera. Doveli smo Grahama Pottera koji nije trener koji donosi instant uspjeh. Pogledajte samo kako je Brighton odigrao protiv nas. Ne moram ponovo pisati o tome ko je za to zaslužan i kako je transformisao ekipu. Njegovi rezultati sa klubom su iz sezone u sezonu bili sve bolji, čak je i pozicija na tabeli pratila taj rastući trend, samo je uvijek to bilo nekoliko pozicija ispod realne. Trebamo li ga sad otpustiti, dovesti De Zerbija i onda za par mjeseci dovesti narednog trenera Brightona koji nas nadigra? Treba biti strpljiv.

Naravno da treba kritikovati sve ono što nije dobro i naše je da očekujemo neke pozitivne trendove u igri. Kod nas u posljednje vrijeme treneri imaju najbolje rezultate i najbolju igru u startu i onda kreće lagani pad. Kad bismo mijenjali trenera svakih mjesec dana uzeli bismo sve trofeje. Jedna od stvari koja očito ne funkcioniše na prethodnim mečevima je Cucurella na lijevom štoperu. To toliko loše izgleda da se ne vide ni njegove najveće kvalitete. Mislim da bi ta egzibicija trebala pričekati neka bolja vremena. 

Ideja je da se u svakoj utakmici nametnemo kroz posjed lopte. Pogotovo u utakmicama u kojima se postavljaju Sterling i Pulišić na bekovske pozicije. U tim utakmicama bismo trebali biti stalno pred protivničkim golom i da oni kao dodatni napadači pomognu u stvaranju šansi. Mi se konkretno protiv Brightona nismo nametnuli i često smo bili u situaciji da se branimo. Znamo koliko su bekovi poput Trenta slabi defanzivno, Sterling i Pulišić su puno lošiji i od njega. Jednostavno nikad ih se nije učilo da igraju odbranu i to se maksimalno eksploatiše. 

Sljedeća loša stvar je ulazak u utakmice. Uvijek imamo problema u prvih 20 minuta da se nametnemo. Uvijek je protivnik taj koji zadaje prvi udarac i dugo nam treba da dođemo sebi. Puno je to vremena da bi se olako bacilo. Dalje, ponavljaju se stvari kao kod Tuchela. Igramo kao da utakmica traje 200 minuta, previše strpljivo, previše se čeka, ne preuzima se dovoljno rizika kad se gubi. Sigurno da imaju želju da preokrenu, ali se to ne vidi. Igrači moraju biti svjesni da nemaju vremena za gubljenje. Sve su to stvari koje treba popraviti.

Najbolje bi bilo da Tuchela svi lijepo zaboravite. Rastanak sa njim je bio neophodan, makar Amara Osima doveli umjesto njega. Dalje se nije moglo. Slažem se da nije isto trenirati Brighton, Swansea i Ostersund i trenirati Chelsea, velika je to razlika. Rijetko koji trener je dobio odmah u ruke veliki klub, pokazao se i postao vrhunski trener. Većina ih je krenula od manjih klubova i oni najbolji su iskoristili šansu u nekom gigantu. Mnogi se pokažu kao loše rješenje, ali trebamo vjerovati da će Potter biti jedan od onih uspješnih.

• Autor

Nije problem ni kad se lose odigra, problem je kad trener ne popravlja gdje treba popraviti.

Vidjecemo protiv Arsenala kako ce to izgledati.

Ali nikako se ne mogu oteti utisku da nam je losa fizicka sprema. Kao da nismo klub koji igra na svim frontovima.

9 hours ago, Spaha said:

Nije problem ni kad se lose odigra, problem je kad trener ne popravlja gdje treba popraviti.

Vidjecemo protiv Arsenala kako ce to izgledati.

Ali nikako se ne mogu oteti utisku da nam je losa fizicka sprema. Kao da nismo klub koji igra na svim frontovima.

Jbg, to smo vidjeli od starta predsezone, pa nadalje.

14 hours ago, Adi said:

Trebamo imati na umu koga smo doveli za trenera. Doveli smo Grahama Pottera koji nije trener koji donosi instant uspjeh. Pogledajte samo kako je Brighton odigrao protiv nas. Ne moram ponovo pisati o tome ko je za to zaslužan i kako je transformisao ekipu. Njegovi rezultati sa klubom su iz sezone u sezonu bili sve bolji, čak je i pozicija na tabeli pratila taj rastući trend, samo je uvijek to bilo nekoliko pozicija ispod realne. Trebamo li ga sad otpustiti, dovesti De Zerbija i onda za par mjeseci dovesti narednog trenera Brightona koji nas nadigra? Treba biti strpljiv.

Naravno da treba kritikovati sve ono što nije dobro i naše je da očekujemo neke pozitivne trendove u igri. Kod nas u posljednje vrijeme treneri imaju najbolje rezultate i najbolju igru u startu i onda kreće lagani pad. Kad bismo mijenjali trenera svakih mjesec dana uzeli bismo sve trofeje. Jedna od stvari koja očito ne funkcioniše na prethodnim mečevima je Cucurella na lijevom štoperu. To toliko loše izgleda da se ne vide ni njegove najveće kvalitete. Mislim da bi ta egzibicija trebala pričekati neka bolja vremena. 

Ideja je da se u svakoj utakmici nametnemo kroz posjed lopte. Pogotovo u utakmicama u kojima se postavljaju Sterling i Pulišić na bekovske pozicije. U tim utakmicama bismo trebali biti stalno pred protivničkim golom i da oni kao dodatni napadači pomognu u stvaranju šansi. Mi se konkretno protiv Brightona nismo nametnuli i često smo bili u situaciji da se branimo. Znamo koliko su bekovi poput Trenta slabi defanzivno, Sterling i Pulišić su puno lošiji i od njega. Jednostavno nikad ih se nije učilo da igraju odbranu i to se maksimalno eksploatiše. 

Sljedeća loša stvar je ulazak u utakmice. Uvijek imamo problema u prvih 20 minuta da se nametnemo. Uvijek je protivnik taj koji zadaje prvi udarac i dugo nam treba da dođemo sebi. Puno je to vremena da bi se olako bacilo. Dalje, ponavljaju se stvari kao kod Tuchela. Igramo kao da utakmica traje 200 minuta, previše strpljivo, previše se čeka, ne preuzima se dovoljno rizika kad se gubi. Sigurno da imaju želju da preokrenu, ali se to ne vidi. Igrači moraju biti svjesni da nemaju vremena za gubljenje. Sve su to stvari koje treba popraviti.

Najbolje bi bilo da Tuchela svi lijepo zaboravite. Rastanak sa njim je bio neophodan, makar Amara Osima doveli umjesto njega. Dalje se nije moglo. Slažem se da nije isto trenirati Brighton, Swansea i Ostersund i trenirati Chelsea, velika je to razlika. Rijetko koji trener je dobio odmah u ruke veliki klub, pokazao se i postao vrhunski trener. Većina ih je krenula od manjih klubova i oni najbolji su iskoristili šansu u nekom gigantu. Mnogi se pokažu kao loše rješenje, ali trebamo vjerovati da će Potter biti jedan od onih uspješnih.

Adi svaka cast na ovakvoj analizi, navikao si nas na kvalitetne postove. Uzivam citajuci ih. Mislim da bi trebao da razmislis da u buducnosti budes kolumnista.

Bas, nema potrebe vise spominjati Tuchela taman da smo Safeta Susica doveli umjesto njega. I da je Tuchel bio najbolji na svijetu i da je oborio sve moguce rekorde, hvala mu na tome ali zivot ide dalje i on je bivsi. Nema potrebe vise da se vracamo na njega. 

Morao je više rotirati ovu totalno ne bitnu utakmicu za nas. I da se da šansa mlađima i onima koji igraju manje i da se odmore prvotimci (stvarno ne potrebno je bilo da ti igra jedan Mount. Manje više za umor, al da se nedaj bože ozlijedio, bez njega i Jamesa mi smo prosjek ekipa).

Iako razumijem ga da je htio izbjeći 2 poraza za redom. To bi sigurno ostavilo traga na ekipu, a i mediji bi počeli srat. Uz to igramo u subotu s Arsenalom gdje postoje realne šanse da izgubimo, a 3 poraza u nizu nitko ne želi.

Bukvalno, moze lagano da sedi na klupi i da ne radi nista. A za sve je kriv kaubojac, koji nije Romanu ni do pertli. Pazi, da su imali neku agenciju, koja ce im predstaviti potencijalne trenere, ma ne, on odmah pljunuo pare na zutokljunca i plus mu dao platu koju ovaj ne bi video u zivotu. Posle jebanja, nema kajanja!

Bice ovo dobro samo sabura, ne vrijedi covjeku skidati glavu sa ramena, a dosta nam igraca fali. Takodjer upitne su nam kvalitete igraci u veznom redu i u napadu, ljudi su totalno van forme.

Brat mi više djeluje kao neki pomoćni trener. Više mi onaj mali debeljuca iza njega djeluje kao neko ko vuće konce i ima neki autoritet.

Dobrica je lik, to se vidi na njemu. Treba njima jebat znanje svima poslije ovakvih partija, a Graham ih već puši kitu dok se tuširaju mogu mislit.

Želim da se nadam da ćemo nekad na nešto ličiti, ali ponavljam, mi smo tim koji traži instant rezultate, nije bitna ni igra toliko koliko je rezultat, kod ovog nema ništa od navedenog. Ali imamo nove vlasnike, šta znam, možda ga i istrpe, znam da bi se kod Romana već upalila crvena lampica.

Kaze ginger da je ovo ocekivano stanje na terenu, trebamo pogledati gdje su oni a gdje smo mi u ovom trenutku. 

MRS JEBEM TI FAMILIJU PROSJECNU JEBO TI OSTERSUND PLEME.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.