Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Popularna objava
5 hours ago, diablo_bih said:

Dokazali smo u tim finalima kupova. Smijesni Tuchel.

Fakat sam i ja bio za otkaz Tuchela ali jesil ti brate dobar? :D

Samo liga sampiona je nesto sto Potter nece nikad ostvariti u svojoj karijeri a kamoli sta vise. Ta finala protiv Liverpula, oba bi osvojili da tvoj ljubimac Mount njje promasivao zicere ili drugi ljubimac Kepa nije promasio penal. 

Klupsko svjetsko nam je isti taj Tuchel donio koliki god da smo favoriti bili, on je taj. Neki su ranije imali priliku pa sjebali.

Da se na lazemo, bio sam i ja za otkaz Tuchelu ali on je za ovog gingera nedokuciv kada je trenersko umjecd u pitanju.

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

• Popularna objava
8 hours ago, diablo_bih said:

Dokazali smo u tim finalima kupova. Smijesni Tuchel.

Ti stvarno nisi dobar. 

Niti jedno finale nismo izgubili Tuhelovom krivicom. U svakome smo bili bolja ekipa, ili u najmanju ruku ravnopravna. Niti je on kriv za promasene sanse, niti za promasen penal niti za nepostojeci ofsajd Lukakua. 

I pristup utakmicama i taktika i plan igre bili su tada na mestu. 

On 11/7/2022 at 9:05 AM, Whisper said:

Prime Hazard, Prime Costa, Cesk, Kante.. Alonsova najbolja sezona, Mozesova takodje...

Mnogo toga drugacijeg je imao Conte nego danas Potter. 

Sa ovim panjevima ni on ni svi koji su osvajali trofeje u Celsiju nista ne bi postigli. 

Mi sad niti imamo lidere medju igracima, niti igrace u formi. 

Nemoj da poredim sad te dvije ekipe jebem ga :D

Nema opravdanja da se igra ovako jadno. 

47 minutes ago, Adi said:

Ne bih bio tako siguran da sam na tvom mjestu

Nadam se Adi da grijesim, zaista. Pogotovo zelim da to ostvari dok bude Chelsea vodio inace me zaboli desno mudo.

Mozda pretjerujem prema Potteru pa cak i Tuchela spominjem, ali jos sam pod dojmom, ne poraza od Arsenala nego nase inferiornosti i pickastog pristupa.

• Autor
3 hours ago, hamco said:

Nadam se Adi da grijesim, zaista. Pogotovo zelim da to ostvari dok bude Chelsea vodio inace me zaboli desno mudo.

Mozda pretjerujem prema Potteru pa cak i Tuchela spominjem, ali jos sam pod dojmom, ne poraza od Arsenala nego nase inferiornosti i pickastog pristupa.

prerano je donositi bilo kakve zakljucke.

imali smo mi pickast pristup i kod tuhela, kod puno utakmica.

• Popularna objava

Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je donositi zakljucke pogotovo u ovom gustom rasporedu gdje se nije moglo puno trenirati, kljucni igraci su nam povrijedjeni itd.

Evo od danas dajem punu podrsku treneru barem narednih pola godina, mislim da je to dovoljan period da vidimo gdje i u kom pravcu idemo sa njim kao trenerom. 

Mozda fakat covjek zna sta zeli i kako da mu ekipa igra ali mu samo treba dovoljno vremena za to. 6 mjeseci je dovoljan broj dana da se makar vide konture nekog sistema, patterni igre sa i bez lopte, u medjuvremenu ce mu se vratiti i kljucni igraci. Pa ajde da vidimo, mozda u januaru dovedemo par dobrih igraca pa sve to bude izgledalo jos bolje.

Ja sam se tako ogrijesio na poslu o momku, na intervju sve zna, razvalio. U prethodnoj firmi radio na zanimljivim projektima i na stvarima na kojima cak ni ja nisam. Kad je poceo u nasoj firmi i kad se prikljucio na nas projekat, lik se pogubio. Pomislio wtf, kako sam te tako lose procjenio??!! Sad vec nakon 1.5 godine rada u nasoj firmi, decko je jedan od najboljih programera i konstantno napreduje, inovativan je i stalno insistira na nekim novinama i trend tehnologijama.

Mozda je i kod Pottera isto.

Zato jos jednom ovdje pred svima, od danas mu dajem veliku podrsku makar narednih 6 mjeseci. Onda cemo napraviti neki presjek pa cemo vidjeti.

Eto vidite da moze i hamco rezonski razmisljati (dok ne dodje prvi kiks i jebanje matera) :D

35 minutes ago, hamco said:

Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je donositi zakljucke pogotovo u ovom gustom rasporedu gdje se nije moglo puno trenirati, kljucni igraci su nam povrijedjeni itd.

Evo od danas dajem punu podrsku treneru barem narednih pola godina, mislim da je to dovoljan period da vidimo gdje i u kom pravcu idemo sa njim kao trenerom. 

Mozda fakat covjek zna sta zeli i kako da mu ekipa igra ali mu samo treba dovoljno vremena za to. 6 mjeseci je dovoljan broj dana da se makar vide konture nekog sistema, patterni igre sa i bez lopte, u medjuvremenu ce mu se vratiti i kljucni igraci. Pa ajde da vidimo, mozda u januaru dovedemo par dobrih igraca pa sve to bude izgledalo jos bolje.

Ja sam se tako ogrijesio na poslu o momku, na intervju sve zna, razvalio. U prethodnoj firmi radio na zanimljivim projektima i na stvarima na kojima cak ni ja nisam. Kad je poceo u nasoj firmi i kad se prikljucio na nas projekat, lik se pogubio. Pomislio wtf, kako sam te tako lose procjenio??!! Sad vec nakon 1.5 godine rada u nasoj firmi, decko je jedan od najboljih programera i konstantno napreduje, inovativan je i stalno insistira na nekim novinama i trend tehnologijama.

Mozda je i kod Pottera isto.

Zato jos jednom ovdje pred svima, od danas mu dajem veliku podrsku makar narednih 6 mjeseci. Onda cemo napraviti neki presjek pa cemo vidjeti.

Eto vidite da moze i hamco rezonski razmisljati (dok ne dodje prvi kiks i jebanje matera) :D

E moj hamco, zar treba na pritisak forumasa da razmisljas zdravorazumski? Nek odari i pripreme tj letnju predsezonu pa bih mu ja dao fore do 1. januara 2024. godine, malo je 6 meseci. Najgore je sto ne vidimo trenutno neku razliku u odnosu na Tuhela. Bezidejno i bez nekog presina, ali i za Artetu su govorili na pocetku da je kurac i da se samo brani a pogledajte sad, mzd mora na pocetku tako opreznije.

Samo vam govorim da se zalijecete na Artetu, jos se sjecam je li bio everton ili koji vec tim u prvih 3, odmah forumasi govore mogu osvojiti. Sada se evo ponavlja sa Newcastleom, pa i Arsenalom. Tottenham je prije 2 sezone bio prvi isto, pa zavrsio sedmi. 13 kolo, nekim 14to. Ostalo jos milion kola do kraja.

Potter je napravio Brighton, isto ovako igrali kao i danas, ipak je proslo mozda 2 mjeseca. Potter je imao pun kurac posla. Na svakih 3 dana gostovanje, nema se vremena za treninga normalnog. Sad mu odose na prvenstvo mnogi igraci i onda opet idu utakmice. Treba covjeku vremena logicno.

35 minutes ago, soxx said:

Diablo govori i dan danas za artetu da je kurac.

Hamco ne podlijezi pritisku forumasa. Neki dan je bilo potter out :D

Ne podlijezem, pokusavam se vodit logikom i razumom a ne bijesom i impulsom :D

Da sam nezadovoljan do sad zaista jesam. Da sam ocekivao vise i to jesam. 

Da mu treba dati vremena, sad i to mislim da je ispravno. Vidjet cemo, vrijeme ce pokazati.

Diablo u 37. kolu kad Arsenal bude prvi:

Ma osvojio je i Leicester i dogodine donji dio tabele.

O Arteti treba govoriti kad se sezona završi. Trenutno to jako dobro izgleda. Vidjet ćemo kako će to izgledati u zahtjevnijim utakmicama u drugom dijelu sezone i kako će izgledati ako se povrijede neki ključni igrači.

Neovisno o dobrim rezultatima i tome što su prvi, ali činjenica je da i igraju jako dobar nogomet ove sezone i tu se Arteti mora odat priznanje. Hoće li osvojiti? Vjerojatno neće, jer im je klupa pre kratka (ako nesto ne riješe na zimu) i jer je City City.

8 hours ago, hamco said:

Dva meseca koliko je vec tu je sasvim dovoljan uzorak. Nakon dva meseca kod Tuchela, izbacili smo Atletico iz LS, i tad sam bio uveren da osvajamo LS te sezone. Sad nakon dva sam u fazonu ok, da ne bi ni u Ligi Evrope dogurali daleko.

Jos za razliku od nekih drugih trenera, imao je taj luksuz da prvih mesec dana nije imao skoro nikakvog posla, samo ona jedna utakmica protiv Salzburga, sto je vise vremena da upozna ekipu nego bilo koji drugi trener koji je dosao u sred sezone. Tuchel dosao, dan kasnije vodio mec, pre njega secam se Hiddink, Benitez i Di Matteo su svi upali usred vrlo gustog rasporeda pa se snadji kako znas i umes.

Evo, sad opet ima tu srecu u nesreci da se prekida prvenstvo dok je klub u knockdown-u, imace opet mesec i po fore da se sabere, da se vrate igraci i imace jos jedan prelazni rok odmah nakon toga pa moze i da se pojaca ekipa. Vec u januaru/februaru treba da ima drastican napredak. Ako ne bude, onda koji si ga djavo dovodio  da se mozda potencijalno isplati.

Meni ni najmanje ne uliva poverenja, pocev od pristupa utakmica, do samo njegovog stava i ponasanja. Juce sam i zaboravio da se igra utakmica. Ovo je kao kad porucis pljeskavicu. Ako vidis da je meso kvalitetno i da na rostilju lepo mirise i lepo izgleda, sacekaces da ti se to lepo ispece. Ako vidis da rostiljdzija brise dupe lepinjom, oteraces ga u tri lepe i otici negde druge.

Mogu li pitati ostatak dio foruma, ko zaista misli da je Potter trener koji moze ovu ekipu dici na jedan veci nivo?

Ja zaista mislim da on nije dorastao ovakvoj ekipi pogotovo da je jos napravi boljom nego sto je bila. Ni pocemu do sad za ova dva mjeseca nije pokazao pozitivno. Igra bez lopte katastrofa, sa loptom isto tako. Ne igramo presing, branimo se protiv slabijih ekipa, nista. 
Covjek nema karizmu, autoritet. Skeptican sam maksimalno, ono bas ne vidim nista pozitivno ali nista.

Dajem mu podrsku i dalje samo jer smatram da je 2 mjeseca prerano za otkaz. 

Posljednje utakmice su pokazatelj da trener treba forsirati svoju igru, a ne neku siguricu, bez rizika, da se ne izgubi. Eh eto mu, izgubio od Arsenala, Brightona i Newcastlea, protiv Brentforda i Uniteda remiji sa okusom poraza. I šta smo dobili? Ništa. Da je pokušao sa svojom igrom od početka poslije mjesec dana bi se vidio neki pomak. Može se izgubiti i biti zadovoljan prikazanim na terenu. Od njegovog dolaska do danas nijedan igrač nije napredovao i ni u čemu nismo napredovali kao ekipa.

Nisam za to da ga se otpusti. Mislim da bi teško iko drugi imao nešto bolje rezultate. Nek mu se svi oporave, nek mu se još neko dovede, neka igrači budu skoncentrisani na klub, neka počne od nule. Da sutra dobije otkaz ne bi bilo iznenađenje i ne bi bilo nezasluženo. 1,5 šansa za 90 minuta, nijedna poslije primljenog gola. Te šanse smo napravili tako što smo išli u kontru, pogriješili, bili visoko postavljeni i iz nekog polupressinga došli ponovo do lopte. Pressing se jednostavno mora igrati, posebno zato što ništa iz igre ne možemo iskreirati.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.