Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Autor
47 minutes ago, lampard8 said:

Dajte ljudi covjek "tek" dosao na klupu, treba mu pustiti par mjeseci da radi pa cemo onda suditi ima li napretka u igri ili nema.

upravo ovo.

lakse mi je gledati poterov chelsea nego tukelov.

poter barem nesto radi,  mjenja. sjetite se da kod tukela nismo znali sta s loptom kad se dodje pred protivnicki sesnaesterac. milion lopti vracenih nazad.

protiv uniteda bi gledali kako sve lopte idu na krilo i neki pokusaji ubacivanja u 11terac.

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Covjek je ubio Junajted sa Brajtonom na pocetku sezone. Kao sto sam rekao i za Tuhela nije do trenera nego do igraca. Relano gledano kurac smo od ekipe. 

39 minutes ago, Emcomne said:

Covjek je ubio Junajted sa Brajtonom na pocetku sezone. Kao sto sam rekao i za Tuhela nije do trenera nego do igraca. Relano gledano kurac smo od ekipe. 

Kepa vs Sanchez

Azpilicueta vs Veltman

Silva vs Dunk

Chalobah vs Webster

Chilwell vs March

Jorginho vs Caicedo

Loftus-Cheek vs MacAllister

Kovačić vs Lallana

Sterling vs Trossard

Mount vs Gross

Aubameyang vs Welbeck

9-2 za nas, u najgorem slučaju

Sljedecih 5 u PL su malo teze tekme.

Brighton arsenal newcastle pa ide svjetsko prvenstvo  onda pred novu godinu zagrijavanje protiv förresta i u novoj godini pocinjemo prvenstvo sa citiem.

Sve u svemu potter ce pokazat zanat u tih pet utakmica. 

E dinamo ce da bude pokazatelj :D

nemoj me diablo jebavat :D

@hamco

Sve ok, nadat je se da ce biti bolje.

Mozda bude i neko pojacanje u januaru

On 10/22/2022 at 8:53 PM, apeiron said:

Zar nije Potter bio jedan od tih što forsiraju presing? Kako majku mu svi kod nas odjednom postanu pičkice neke i počnu izmišljati toplu vodu kad je taktika u pitanju.

Nije Potter u Brightonu bio toliko napadački orijentisan, mislim da sam pregledao bio i statistiku koliko su puta u poslednje 3 sezone imali više od 3 gola na jednoj utakmici. Također ne forsira taj neki presing koji svi očekuju, da se igra kao što je Lpool onomad igrao

18 hours ago, Adi said:

Kepa vs Sanchez

Azpilicueta vs Veltman

Silva vs Dunk

Chalobah vs Webster

Chilwell vs March

Jorginho vs Caicedo

Loftus-Cheek vs MacAllister

Kovačić vs Lallana

Sterling vs Trossard

Mount vs Gross

Aubameyang vs Welbeck

9-2 za nas, u najgorem slučaju

5-2

ovo ostalo bara bara

Meni je oduvijek bila mnogo vaznija igra bez lopte nego sa loptom. Dakle kretnja bez lopte moze biti i kada imas posjed i kada nemas.

Kada nemamo posjed, onda je izuzetno vazno kako se branis. Ako se brans zonski kao Conte, Mourinho, Simeone ili Allegri, najebo si. To moderan fudbal vise ne trpi taman da imas najbolje igrace na svijetu u svojoj ekipi. Kao prvo dajes protivniku loptu da radi sa njom sta mu je volja, da ima vremena razmisliti i da se igraci bez lopte bolje krecu i ubacuju u prostor. Zato je presing najbolja stvar koja postoji.
Posjed lopte je manje vazan, naravno vecu su ti sanse da ces pobjediti ako imas loptu 70% vremena ali nije nuzno presudan.. Presing je mnogo bolje oruzje, ti kad presjeces loptu u poslijednoj trecini terena, protivnik je najebo.

Ta ista kretnja bez lopte je vazna kada imamo posjed. Naravno tu mislim na igrace koji nemaju loptu u nogama. Tu se vide patterni igre koji trener uigrava. Naravno tu vec dolazi do individualne kvalitete samih igraca, recimo nekad bude cak i dobra kretnja ali igrac po prijemu lopte se spetlja jer je retardiran i slicno.

Zato po meni je veoma vazno, rekao bih cak i mnogo vaznije unaprijediti igru bez lopte i igrati presing kada protivnik ima loptu nego teziti ka nekom build up playu od pozadi. Jer ako ti dodje ekipa kao City a ti joj das loptu do mile volje, branis se na 40m od svog gola.. ma druze vec smo u startu izgubili. Zato Liverpool tj. Klopp ima pozitivan skor sa Guardiolom iako je uvijek imao slabiju ekipu od njega. Klopp je pencilin za Pepa a to je samo zbog nacina na koji njegova ekipa igra. 

Ne kazem da je ovo drugo manje vazno ali za to ti ipak trebaju tehnicki kvalitetniji igraci nego sto ih mi sad imamo. Za trku i presing, usmjeravanje protivnika u odredjene zamke i pokusati oduzeti loptu u opasnoj zoni je nesto sto ti treba samo volja, sprint ali i organizacijski taj presing se mora znati odraditi. I to je nesto sto se mora vjezbati, trenirati... ja bih sebi oci iscupo kad vidim da 2-3 igraca vrse presing i onda zbog jednog igraca koji nije ispratio, komplet ispadnu ta trojica...Hem su se umorili hem ce izgubiti volju da nastave trcati iduci put.

To je nesto sto Potter mora ubaciti u svoj repertoar. Naravno ne nuzno igrati po svaku cijenu visoki presing, pa da ispadamo debili, ali trenutno ga ne igramo nikako. To je pod must ako zelimo biti medju 3-4 najbolje ekipe na svijetu. 

Ali hamco za to ti trebaju 120% fizicki spremni igraci i uigranost. Nasi jedva normalan ritam isprate, dosta igraca tesko dise nakon 3 sprinta. Pripreme su katastrofalno odradjene.

Mene trenutno vise zanimaju kretnje bez lopte dok smo u posjedu, akcije na postavljenu odbranu, ima li tu sta novo. Zasad nisam optimistican, i dalje previse igraca stoji iza lopte, i dalje su staticni, premalo rizika se preuzima. Forsiraju se igraci tipa Zlatne Lopte na sredini koji ce ti svaki protok lopte kociti a okomiti pasovi su mu misaona imenica. Formacija jos uvijek predefenzivna, orijentisana primarno na odbranu gola. 

Na tim stvarima cemo vidjeti naznake zeli li Potter igrati bolje u ofanzivi.

U odbranu Tuchela, a sad i u odbranu Pottera, igraci nimalo ne pomazu. Ako neko ima vise letargicnih igraca od nas u ligi ubijte me odmah. Zadnji put su trcali kako treba protiv Reala u drugoj utakmici.

I Potter je trener kojem je jako bitna stabilnost u zadnjoj liniji također ogroman je gubitak kada izgubiš tri startna igrača iz odbrane, nije za zajebanciju.

Naša igra u napadu sa loptom je u očajnom stanju godinama unazad, par puta je došlo do iznimke, početak pod Lampardom i jedan solidan period pod Tuchelom...

• Popularna objava

Protiv ekipa koje igraju presing po meni je totalno pogresno igrati sa tri stopera. Pogotovo u situaciji gdje nam sad igra golman koji je dobar sa loptom u nogama. Dakle taj srednji stoper samo smeta a gubis igraca u veznom redu ili u napadu.

Protiv Uniteda i protiv Brentforda dogadjalo se da se Kepa i Silva/Chalobah bukvalno na 3m jedan od drugog, znaci bas smetaju jedan drugom.

Upravo je izbacivanje jednog stopera i sirenjem dvojice preostalih taj problem rjesen a plus dobio si jos jednog veznog igraca cime je protivnik automatski bio u nemogucnosti da ti radi presing.

Sad kako nam ponovo brani Kepa, ja zaista ne vidim razlog da igramo sa trojicom stopera pogotovo stonu toj distribuciji lopte upravo Kepa se ponasa kao treci stoper.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.