Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Iduca protiv Citya. Sto ti drzava...

Kupio bi me kad bi klupirao onaj set klosara (Havertz, Jorginho, Koulibaly, Pulisic, Mount, Sterling). Taman nas napunili do kraja, daj onoj mladjariji sansu. Vidis da ovi veze s vezom nemaju. Mijenjaj nesto. 

Ljudi govore da istrpimo sezonu. Ovom igrom necemo biti ni u konferencijskoj ligi. Otkad se to zadovoljamo prosjekom, ma nije ni prosjek vise. Dno dna. 

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

@hamco Po prikazanom u Chelseau u zadnjih 4 5 mjeseci, po čemu su Ziyech,Havertz,Pulisic,Jorginho,Azpi bolji od bilo koga iz Notinghema? 

Pa ne želi da stvara dodatni pritisak igračima i sebi sa svakakvim izjavama. Govorio je već kako je svjestan da je situacija loša neće svaki put to govoriti.

Što se formacije tiče, pa nema formacije koju nismo probali. Svakakve varijacije sa 3 nazad, 4 2 2 2, 4 3 3, 4 2 3 1 (ne govorim samo za vrijeme otkako nas vodi Potter) nego sa ovim igračima. 

Za rotaciju igrača se slažem apsolutno. 

Jos sad kad enzo dodje.

Novi havertz. Navikan.

Drimtim

Daj tog datro fofanu i badiashvilia.

Ubaci halla i jos par juniora  vjerujem da ce bit bolje neg s ovim placenicima

Pa majgore je meni od svih debila oni prodalo wernera. Pa taj ae makar borio svaku tekmu iako je i on debil.

Osto zijes havertz i ostali ahmaci jevem ti sunce i dvije dvaest trecu

2 hours ago, ja13 said:

Puna podrška Potteru, uz očekivanja da će te se iduće sezone svi posipat pepelom

Mozda samo sto cemo tu sezonu igrati sađo PL jer ovako pitanje je da li je i 7. mesto dostizno. 

Meni je jasno da on ne moze da bude konkurwmt za titulu ali da pritiv ovih pacera ovi igraci ovako izgledaju je jezivo. Mozda jorginjo, havertz, sterling, mount, kulibali, pulisic u ovom trenu nisu kalibar za titulu zbog lose igre ali da izgledaju ovako protiv NF a je jezivo. 

Svi ti igraci mogu za klasu bolje

Nemamo se ovdje za šta uhvatiti. Ne ide mu u prilog situacija sa povredama, ali je i dalje to tim od kojeg se može nešto napraviti. Ne mora da pobjeđuje svaku, ali mora da liči na nešto. Jedini koji pokazuje dobru formu je Kepa. Da ima Kepu u formi kao u vrijeme Lamparda ne bi nijedan bod osvojio.

Uspio je da izvuče nekakvu energiju od igrača samo protiv Salzburga i Bournemoutha. Obje utakmice su se igrale nakon pauze. Igračima zamjeram što se ne trude dovoljno, a njemu zamjeram što ih ponovo stavlja u igru. Svaki put kad Ziyech ulazi u igru kao da mi neko šamar opali.

10 hours ago, BT14 said:

@hamco Po prikazanom u Chelseau u zadnjih 4 5 mjeseci, po čemu su Ziyech,Havertz,Pulisic,Jorginho,Azpi bolji od bilo koga iz Notinghema? 

Pa ne želi da stvara dodatni pritisak igračima i sebi sa svakakvim izjavama. Govorio je već kako je svjestan da je situacija loša neće svaki put to govoriti.

Što se formacije tiče, pa nema formacije koju nismo probali. Svakakve varijacije sa 3 nazad, 4 2 2 2, 4 3 3, 4 2 3 1 (ne govorim samo za vrijeme otkako nas vodi Potter) nego sa ovim igračima. 

Za rotaciju igrača se slažem apsolutno. 

Naravno da jesu bolji, nego smo mi ko ekipa u kanalu pa ti se cini da nisu bolji. Isti ovi igraci su osvojili Ligu sampiona i to veoma dominantno. 

Da me pogresno ne razumijes, kivan sam ja i na igrace, nije sve do Pottera. Ali Potter ih moze staviti na klupu, moze dati sansu drugim igracima. 

Potencijalni transferi ce unaprijediti igru, Enzo je bolji od svih nasih veznjaka ali svejedno, ako nemas dobar sistem i ce pasti u sivilo.

Trener mora izvuci ono najbolje iz igraca, kao sto to rade Klopp i Guardiola godinama pa tako jedan Henderson, Matip, Robertson, Milner, Fabinho (pazi ti ta imena) igraju vrhunski i realno bi osvojili 10-tak trofeja da im nije City bio na klupi. Isti taj City ima u svojim redovima Gomeza, Akanjija, Akea, Stonesa, prije njih Zinchenko, Delph.. bukvalno svi izgledaju bolje od nasih. Svi ti igraci su zapravo losiji od nasih igraca individualno, tehnicki a izgledaju bolje. Zasto je to tako? Jer igraju u podmazanoj masini u kojoj se zna ko sta radi. To je do trenera i nikog vise.

Sta je lampard pravio sa klincima prvu sezonu i osigurao top 4, a ovaj ginger ne moze pobjedit 2. ligasku ekipu, pa bolje da boehly lamparda vratio. Ko ce htjet za chelsea igrat, cudno mi je da je i enzo zainteresiran, pa razlika kao dan i noc ak te zove conte, lamprd, tuchel ili potter. 

1 minute ago, Didi11 said:

Sta je lampard pravio sa klincima prvu sezonu i osigurao top 4, a ovaj ginger ne moze pobjedit 2. ligasku ekipu, pa bolje da boehly lamparda vratio. Ko ce htjet za chelsea igrat, cudno mi je da je i enzo zainteresiran, pa razlika kao dan i noc ak te zove conte, lamprd, tuchel ili potter. 

Ne zove ga niko osim Chelseaja, zato hoće kod nas.

Potter još uvijek ne zna u šta se upustio, ali skontat će i sigurno ćemo biti bolji. Jer gore od ovoga ne može.

Mogu li se povuci neke paralele sa onim periodom kad je Arteta zamalo bio pred otkazom? Tad je Arsenal bas bio zaglibio, poraz, remi i tako u krug desetak kola.

Ali ne sjecam se nesto kakva je igra Arsenala bila u tom periodu. Jel' bilo nekih naznaka kako Arteta uigrava neke akcije pa da se vidi neki sistem i sl. 

Ne znam sta da mislim o Potteru. Pokusavam svim silama da mu vjerujem, ali nemam na osnovu cega. Tu je od septembra a nista konkretno nismo vidjeli.

1 hour ago, apeiron said:

Mogu li se povuci neke paralele sa onim periodom kad je Arteta zamalo bio pred otkazom? Tad je Arsenal bas bio zaglibio, poraz, remi i tako u krug desetak kola.

Ali ne sjecam se nesto kakva je igra Arsenala bila u tom periodu. Jel' bilo nekih naznaka kako Arteta uigrava neke akcije pa da se vidi neki sistem i sl. 

Ne znam sta da mislim o Potteru. Pokusavam svim silama da mu vjerujem, ali nemam na osnovu cega. Tu je od septembra a nista konkretno nismo vidjeli.

Sad kad to kazes sjecam se bas da im je igra bila losa. Kad ih je Arteta tek preuzeo na nesto su licili, prvih par utakmica, nesto bas kao mi sa Potterom. Kasnije su ih busili svi redom, ali bukvalno svi. Arteta ne mijenjao formacije, mijenjao pristup, igrao nekad toliko defanzivno da je bilo degutantno gledati. 

Ne znam, mislim jasno je nama svima da svakome treba vremena da nesto napravi, problem je sto mi navijaci(prvi ja) nemamo strpljenja. Fakat ne znam sta da mislim...

Dajem Potteru vremena ovu sezonu, vec iduce kada prodju pripreme ocekujem prije svega jaci sastav a onda i bolje partije.

Trenutno da nam se vrate Kante, James, Chilwell i Fofana bili bi instant dosta jaci, kamoli ako jos dovedemo kapitalca kao sto je Enzo. Vazno je takodjer da napad osvjezimo, Nkunku je vec tu, prodati Aubu, Ziyecha i pa cak i Havertza, dovesti fizicki jace i brze igrace, tehnicki potkovanije... krilo koje igra 1 na 1 je pod must. 

Posto se vec licitira za novog trenera zanima me jedno, a to je kako znamo da i taj novi nece postati ziheras. Odnosno zasto ovakav klub vecinu trenera transformise u ziherase ako nista bar nakon odredjenog vremena.

Sjecate se npr. Lamparda, prvo je igrao otvoreno, onda je krenulo da duva na sve strane i kako je to rijesio? Tako sto je odlucio da prvo ne prima golove, Tuchel je svakako ziheras samo sto je to palilo u turnirskim utakmicama nakon inicijalnog soka i promjene trenera, Potter je takodje odustao od nekog licnog pristupa i zasad lici na ziherasa koji nije bas siguran u kom pravcu da ide.

Promjena trenera mislim da ne bi dolazila u pitanje da Potter tu nije svega par mjeseci, a pri tome period je poprilicno haotican. Nije dobro to sto nema nikakvog napretka, nema tu mnogo polemike, ali mora se priznati da je tu bilo dosta otezavajucih okolnosti, od povreda, Svjeskog prvenstva, velikog broja utakmica, nagle promjene te zaostali transferi prethodnog trenera koji sumnjam da bi i Tuchelu mnogo donijeli kamoli nekome ko je dosao par dana nakon prelaznog roka.

Tako da polako, sezona je 95% propala, nesto se moze izvuci, ali to je sve tanko, preostaje da vidimo da li ce se to iskoristiti da se nesto popravi ili cemo tonuti dalje, ako budemo tonuli mislim da ce epilog biti jasan. Medjutim optimista sam da ce da se desi neko cudo pa sta bude. Za sad podrzavam Pottera, a vjerujem da mu je i to potrebno, s obzirom da je i on sam nov u svemu tome i vjerovatno mu je jako tesko. Nije opravdanje, ali je nesto sto ocigledno utice na situaciju.

Ovom povredom Jamesa i već dužim odsustvom Kantea ostajemo na par igrača od kojih možeš očekivati nešto iz utakmice u utakmicu, sudeći makar po prikazanom zadnjih pola godine.

Da li je do igrača, djelimično da ali da su ovoliko loši i da ovako ništa ne znaju da naprave...

Potterov Chelsea trenutno nema ni jedan prepoznatljiv segment, ništa dobro ni u napadu ni u odbrani. 

Posao koji je Potter radio u Brightonu i način na koji mu je tim igrao nije ništa manje uspješan i revolucionaran u odnosu na sva druga imena koja bismo predložili. Upravo iz istih razloga smo predlagali Pottera kao potencijalnog Tuchelovog nasljednika prije nekoliko mjeseci. Očito sva ta priča iz prethodnih klubova pada u vodu kad se preuzme ova grupa igrača. Zbog toga mislim da bi jedina sigurna promjena bio Bielsa. To je trener koji sigurno nikad ne bi odstupio od svojih ideja. U takvom fudbalu nema mjesta u prvih 11 za one kojima želimo vidjeti leđa, a bilo bi ih interesantno vidjeti kako trče do iznemoglosti u trenucima kada se nađu na terenu.

Mi propadamo od zime 2021/22. Prekretnica može biti povreda Chilwella, a može biti i intervju Lukakua. Nekako se poslije tog intervjua izgubio sav autoritet u svlačionici. Tuchel ga je kaznio sa utakmicom neigranja, a poslije toga mu je bez ikakvog učinka startao na 7 utakmica u nizu. Nije isključeno da je to bila naredba sa vrha, da zabije koji gol i malo opravda uloženo. Već sam pisao o igračima koji imaju povlašten status bez obzira na učinak, to neću ponavljati. Ten Hag je uspio nametnuti svoj autoritet u Unitedu. Prvo je stavio Maguirea na klupu, pa je stavio Ronalda na klupu. Pokazao je da nema nedodirljivih, a nedavno je i Rashforda kaznio jer je zakasnio na timski sastanak. Uspio se nametnuti kao gazda i odmah su rezultati bolji, očito mu se ljudi sa vrha nisu miješali.

Dotakao bih se i situacije sa transferima. Čini mi se da još uvijek nemamo sportskog direktora. Dovođenje Nkunkua unaprijed je sjajan potez, ali sve ostalo se čini kao preplaćivanje igrača u najavi. Kao da i dalje Boehly sam kupuje. Dolaze novi igrači, a još se ni stari nisu uklopili u tim.

A Potter je na 56% (u 23 utakmice). Znam da nije nešto osobito relevantan podatak, al eto malo konteksta za one koji bi već davali otkaz... 

37 minutes ago, ja13 said:

To je samo liga, mojih 23 je ukupno liga + CL + kup, s transfermarkta sam izvuka podatak...

Ispravak netočnog navoda, Igi je upravu 16 je utakmica, tih 23 su mu sve ove sezone (uključujući Brighton), s Chelseam je 16, 8 pobjeda, znači na 50% je, i dalje iznad Kloppa 😀

Pa čak i 16 utakmica mi je puno, kao da je juče došao.

Slažem se sa Adijem i mislim da je problem u igračkoj skupini. Tuchel dok je imao igrače koji su ginuli na terenu, rezultati su bili tu, igra je bila tu.

Njegovim dolaskom se jako brzo vidjela promjena i kruna svega je bila LŠ. U drugoj njegovoj sezoni nije bilo sreće sa povredama u početku a onda baš onim izlaskog crnih govana u vrijednosti od 100 miliona je krenulo sve nizbrdo. Očigledno je Tuchel tu napravio grešku i trebao je sav kancer iz ekipe odmah da odstrani do daljnjeg pa makar akademci igrali svaku tekmu, doduše na to sve je došla situacija sa prodajom kluba tako da...

Potter mora da uspostavi autoritet i da motiviše igrače da ginu na terenu i to svaku utakmicu a ne samo kad su raspoloženi, oni što neće da igraju, lagano na tribine, sreća ima ovih malaca koji su uvijek željni minuta.

Za Ten Haaga sve pohvale, odličan posao radi, ako u sledećih par kola dobiju ove teže mečeve a Arsenal i City kiksaju onda su i oni u trci za titulu

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.