Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

• Autor
2 hours ago, Gringo said:

Pa nisu neandertalci, kakva god da je bila taktika kod tuchela ne mogu neke osnove zaboravit.. de ti meni objasni kakve veze ima taktika sa pasovima mounta? Frajer ne moze dobacit do Ziyecha, koji je na drugoj strani. A za to je kriv ovaj trener, jer koristi tog istog mounta.

Trening buraz. Svi mi znamo igrati fudbal, ali za nesto vise treba ipak dobar trening, uvjezbavanje akcija i sl. 

A trening vodi trener i njegovi asistenti

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Dyche 24h u klubu vec jebe mater igracima, skace, mlatara rukama, pritisce sudiju.

Onaj nas fikus hladniji od nišana/spomenika na mezaru.

Ne mora on vrištati sa klupe, dosta trenera je jako smireno i imaju dobre rezultate. Carlo je čist primjer. Ono sa čim ja imam problem je njegova bezličnost koja se najviše oslikava u intervjuima. Niti smiješ šta reći, niti adresirati koji problem, niti reći da nešto ne ide kako treba i tako u nedogled. Ta politička korektnost gdje se svima ide niz dlaku stvara jako čudnu atmosferu, a trenutno pored ovih transfera sve što se dešava je jako monotono.

Potter ima poteškoća da uspostavi sistem, problem je i u tome što je on trener koji ne njeguje jedan stil igre nego se prilagođava protivniku (što ne znam koliko je dobro za klub kao Chelsea) i jako teško je zaključiti u čemu je problem, da li samo u njemu ili u igračima. I pored svega toga mi je nejasno kako su neke osnovne stvari loše, dakle i ako zanemarimo što igra ko stigne i to što je ogroman broj igrača povrijeđen, igra jednostavno mora da bude bolja. Mislim da smo zadnji put odigrali kako treba prvo poluvrijeme protiv Wolvesa, ostalo je sve bilo jako tanko.

Takođe, u određen dio igrača usađena je pasivnost, nešto što je bilo izraženo kod Tuchela, a najboji primjer je Mount. Tačno kad uporediš nove igrače i njihovo viđenje igre i npr. Mounta koji propusti svaku priliku za ključni pas pitaš se da li im je jednostavno ispran mozak pa su izgubili svaki atom fudbalske kreativnosti.

I nervira me što konstantno propuštamo priliku da se priključimo borbi za top 4 dok su neki konkurenti u kanalu isto kao i mi. Mi bar imamo osnova da se čupamo iz kanala.

• Popularna objava

Ne znam, nagledali smo se toliko trenera na našoj klupi, posle toliko njih nekako naučiš koja je to gestikulacija, taj izraz lica, kada jednostavno vidiš da ni sami više nevjeruju da mogu nešto promjeniti. Potter mi je tu enigma jer on nikad nije ni pokazao tu neku emociju, dosta rezervisan, jedino se može pričati o izrazu lica, koji realno ne govori nista dobro. Mislim da je rano za onako utucene izraze lica, nekako mi to sve izgleda kao predaja bez borbe, znate ono poslao sam 11 igrača na teren i to je to od mene ne očekujte vise nista od mene.

U nedostatku bilo kakvog sistema, ideje i načina da dođemo do neke igre posljednje što mu treba su neke nelogične odluke, znači molio bi ga samo za logiku ako ne ide nista drugo. Znači neka osnovna logika, ako neko nije u formi odmori ga ohladi ga malo, tu mislim na recimo Mounta, onda na poluvremenu vadiš Mudryka da bi posle rekao da je zapravo bolestan, pa čekaj zasto si ga onda uopste stavljao u pocetni sastav ili zasto je uopste igrao. Trenutno je naša igra takva da nam je igranje igrača koji nisu u stanju dati 100% sebe bukvalno udarac iz kojeg se ne možemo izvući, a udarac zadamo sami sebi što je najgore. Zamislite šta za ovu nesnađenu ekipu znači još kada se u ekipi nađu igrači koji nisu fizički spremni za 90 minuta fudbala, igrači koji se nisu sastavili sa formom ne znaju ni oni kad. Dalje, u prvi sastav upada i igrač koji je prije par dana bio obukao dres drugog kluba, apsolutno ne mogu shvatiti tu odluku, rekao bi baš neozbiljna odluka.

Znači uprkos kolektivnoj nesnađenosti ti u početnih jedanest stavljaš dva igrača koji nisu fizički spremni za utakmicu a to su James i Mudryk, stavljaš igrača koji je prije par dana bio u dresu PSG to je Ziyech, i naravno stavljaš Mounta koji ne može meda. Uz to bi dodao činjenicu da u ozbiljnoj ekipi Havertz ne moze igrati špica, jednostavno ne znam koja je poenta te odluke i šta mi imamo od toga konkretno. Bukvalno 5 igrača tj. pola ekipe je ili fizički van ritma ili u kurcu sa formom ili igra poziciju koju ne moze igrati ni za 3 života, mnogo je to za nas koji smo već duboko u blatu, radimo protiv sebe rekao bi, to ne liječi ni Enzo ni ne znam ko drugi.

Ja Potteru nevjerujem, najprostije receno, ne izgleda mi da on može ispratiti klub kakav je Chelsea, mislim da on treba onaj mir i rad daleko od fokusa javnosti koji je imao u Brightonu, previse je sve ovo za njega rekao bi. Došao je na klupu Chelseaja tako što je neko gazdi ubacio tu bubicu da je Potter trenutno nešto "najzanimljivije" što Premiership nudi, međutim kod nas je u međuvremenu ta inovativnost i zanimljivost je prešla u neku dosadu u neki fudbal koji je pretežak za podnijeti za gledati. Mišljenja sam da Potter uopste nije siguran bez obzira na one informacije da ga vodstvo vidi kao glavnog čovjeka projekta, tako da mislim da ista ona bubica koja je navela gazdu da dovede Pottera moze da ga i smjeni, znači samo je dovoljno da on poželi nesto novo da mu se učini neko drugi zanimljiv i to je to. Sve što Boehly više hvata konce kada je fudbal kao igra u pitanju Potter će biti sve ugroženi, bar ja tako mislim. Vrijeme mora početi kupovati, vrijeme se kupuje jedino pobjedama, tako da vidjet ćemo..

Ovo malo autoriteta kojeg je dobio kod igrača je plod toga što su vlasnici rekli da on ostaje, a igrači mogu da idu, što je potvrđeno tjeranjem Jorginha i zamalo Ziyecha, te dovođenjem 7 novih igrača. Otkako se to desilo igrači su se počeli truditi, da toga nije bilo još bismo gledali 11 nezainteresovanih statista.

10 hours ago, Gringo said:

Pa nisu neandertalci, kakva god da je bila taktika kod tuchela ne mogu neke osnove zaboravit.. de ti meni objasni kakve veze ima taktika sa pasovima mounta? Frajer ne moze dobacit do Ziyecha, koji je na drugoj strani. A za to je kriv ovaj trener, jer koristi tog istog mounta.

Kad igras nekoliko godina na jedan nacin, teze je, posebno kada imamo probleme sa povredama. Mount i pasovi, to ne mogu komentarisati, rekao bi covjek da je pogrijesio pass od 5 metara, a ne dugi pass koji je protivnik presjekao.

On 2/5/2023 at 2:00 AM, Bloo said:

možeš i trenera kupiti kao i igrača, moža je nepoznata stvar, ali se dešavala i ranije... otkupiš ugovor, obeštećenje klubu platiš i ide to... ne znam ovaj potter da li im ikad kaze na treningu, motivaciji, da moraju ici naprijed, dati gol vise. Ok, kaže, to je bit fuce, ali ocito ne zna kako....

Znam da možeš, masno smo platili Pottera, također smo masno isplatili Tuchela, Contea itd.

Pitanje je koga dovesti, ko bi želio uopšte preuzeti klub a da ima dovoljno kvaliteta...

15 hours ago, diablo_bih said:

rekao bi covjek da je pogrijesio pass od 5 metara, a ne dugi pass koji je protivnik presjekao

Dugi pas gdje je ima pola sata da pogleda i da se namjesti, i 20 metara slobodnog prostora ispred igrača kojem dodaje, lakše je to dodati nego nekad pas od 5 metara.

Boli njega kita, zato za vikend ide lagano ništa na terenu.

E to je ono što meni ide na kurac kod njega, iz vikenda u vikend bez obzira na rezultat i igru sve je isto. Kako god da odigrali i kakav god rezultat da bude sledeći vikend vidjeces isti kurac, kako na terenu tako i poslije utakmice pored terena i svega.

Pa de jebi im materi i na treningu i u svlačionici i pored aut linije. Uspostavi neki režim, neki kurac. Kad si već neki magistar ili šta već valjda znaš da isti pristup/eksperiment uvijek daje iste rezultate

9 hours ago, Kun Aguer0 said:

Boli njega kita, zato za vikend ide lagano ništa na terenu.

E to je ono što meni ide na kurac kod njega, iz vikenda u vikend bez obzira na rezultat i igru sve je isto. Kako god da odigrali i kakav god rezultat da bude sledeći vikend vidjeces isti kurac, kako na terenu tako i poslije utakmice pored terena i svega.

Pa de jebi im materi i na treningu i u svlačionici i pored aut linije. Uspostavi neki režim, neki kurac. Kad si već neki magistar ili šta već valjda znaš da isti pristup/eksperiment uvijek daje iste rezultate

Nije valjao Tuhel jer se nije javljao na telefon :D

Nikad nije lako treneru manjeg kluba da nametne svoj autoritet igracima koji su postigli u fudbalu vise od njega. Posebno ako je u pitanju razmazena gamad kakva je svlacionica Celsija, koji su navikli da trce Marini da im menja trenera cim se malko oznoje na treningu. 

Isto tako je tesko trenirati i uigravati bilo sta jer se na svakom drugom mecu povredi neko od startera, a ovi sto su zdravi nisu dorasli igranju u Celsiju. 

Nije sad da nesto branim Pottera, sagledavam situaciju u celini. Bilo koji trener slicne reputacije bi imao slican problem. 

Vracaju se starteri polako, dobio je ekstra kvalitetna pojacanja i to je sigurno pozitivan znak, al opet ostaje to sto mediji javljaju da ce na leto desetak igraca ici na licitaciju, i to je dovoljno da se stvori losa atmosfera u ekipi, i to utice na kvalitet igara i zalaganje sigurno. 

Ako uspe do leta da ih sabere i slozi da igraju kako treba onda treba da vodi klub i dalje, ako se patnja nastavi onda bolje ljudski rastanak na vreme, a ne opet cimanja kao prethodnih godina. 

• Popularna objava
3 hours ago, Whisper said:

Nije valjao Tuhel jer se nije javljao na telefon :D

Nikad nije lako treneru manjeg kluba da nametne svoj autoritet igracima koji su postigli u fudbalu vise od njega. Posebno ako je u pitanju razmazena gamad kakva je svlacionica Celsija, koji su navikli da trce Marini da im menja trenera cim se malko oznoje na treningu. 

Isto tako je tesko trenirati i uigravati bilo sta jer se na svakom drugom mecu povredi neko od startera, a ovi sto su zdravi nisu dorasli igranju u Celsiju. 

Nije sad da nesto branim Pottera, sagledavam situaciju u celini. Bilo koji trener slicne reputacije bi imao slican problem. 

Vracaju se starteri polako, dobio je ekstra kvalitetna pojacanja i to je sigurno pozitivan znak, al opet ostaje to sto mediji javljaju da ce na leto desetak igraca ici na licitaciju, i to je dovoljno da se stvori losa atmosfera u ekipi, i to utice na kvalitet igara i zalaganje sigurno. 

Ako uspe do leta da ih sabere i slozi da igraju kako treba onda treba da vodi klub i dalje, ako se patnja nastavi onda bolje ljudski rastanak na vreme, a ne opet cimanja kao prethodnih godina. 

Sve ja to razumijem i slažem se. Fudbaleri jesu većinom gamad koja su plaćena mnogo više nego što vrijede, dosta ih je vjerovatno mentalno glupih i zaostalih da tako kažem. Potter se ne čini kao generalno glup čovjek ali mora naći način da postavi autoritet.

Ako već nemaš nekog uspjeha kao bivši fudbaler ili ako ti je kao treneru vrh Brighton u redu, neće te poštovati zbog toga, zajebi to. Ono što moraš je da na drugi način postaviš autoritet i da se zna ko je glavni, moraš pokazati stav, ti si dobio povjerenje ljudi što krše stotine miliona i tebe su masne pare platili što ni jednog trenera platili nismo. Nemoj se ponašati ko pičkica, nikad nećeš stvoriti autoritet.

Čovjek se rodi ili ne rodi s autoritetom.

Eh, sad, nije Potter tek postao trener. Ima on desetak godina staža. Nemoguće je da trener bez autoriteta opstane i upola toliko, a kamo li deceniju. U njegov autoritet apsolutno ne sumnjam. To što je vama gušt da trener razbija klupu i nokautira igrače kao dokaz autoriteta, je sasvim druga stvar.

Više mislim da kod njega ima dosta uplitanja s vrha. Svako ko radi kod privatnika, zna da se radi kako privatnik kaže jer u suprotnom nećeš ni raditi. A to što je Boehly sebe postavio kao sportskog direktora dovoljno govori koliko se on pametnim smatra za sportske stvari. A svi znamo koliko zaista pametan jeste što se fudbala tiče.

30 minutes ago, hamco said:

Bas ovo sto kun kaze. Postoji milion nacina da se postavi autoritet, cak ne moras ni podizati ton ili galamiti. Dovoljno je samo da odstranis igraca, limitiras mu minutazu i shvatice ako zeli da shvati.

Dalić se uopšte nije činio kao trener od jakog autoriteta, ali se pokazao u situacijama kada je odstranio Kalinića i kasnije Rebića.

Potteru je malo teže tako otpisati igrača jer ima po 10 povrijeđenih. Evo sad ima veću bazu igrača i vremenom će neki da se sele na tribine.

• Popularna objava

Potter se rijesio Jorginha koji nam ke dugo godina bio rak rana. Skoro se rijesio Ziyecha koji boluje od kurcobolje. Spominje se da je i Kovacic na prodaju, na stranu njegove fudbalske kvalitete, pisalo se da je on u onoj skupini sto potkopava trenera... tako da, mislim da Potter ima jasan cilj. Eh sad zasto mu je Ziyech startao proslu protiv Fulhama ne znam, mozda Madueke nije bio spreman ili nesto drugo. 

Takodjer jednog Koulibalija je klupirao, koji je dosao kao iskusan igrac. Vidio je da nije to to i ovaj redovno na klupi a Badiashile igra. 

Ima pozitivnih stvari, nije sve tako crno oko Pottera. 

Za Kovu se vec neko vreme spominje da je "unsettled".  Izuzetan igrac, hvala mu za sve sto je uradio do sada, al ako ti se vusr ne igra za Celsi da se ne ljubimo, ustupi mesto mladjima. 

Ne znam da je neki trener dosao u bilo koji klub i za mesec dana odstranio/klupirao sve one koji su visak. To je jednostavno nemoguce ni u idealnim uslovima, a posebno kad nema ko da igra.

Bice igracki kadar dodatno prociscen na leto, u to ne sumnjam. Nadam se da necemo morati i trenera da menjamo, al mislim da ipak hocemo. 

Svakako ovo nije fm, koliko god se Boehly i Eghbali trudili da naprave da jeste. 

15 hours ago, diablo_bih said:

I zaboravljate Aubu, lik ga fakticki odmah odstranio. Ako to sve nije autoritet, onda jedino da ga dokaze tako sto ce razbiti staklo na klupi gdje sjede igraci i to glavom kada primimo iduci gol.

Kako znaš fino sastaviti post kada je u pitanju neko koga gotiviš pa to je čudo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.