Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Graham Potter (2022-2023, trener)

Prognoze forumskih stučnjaka 28 članova je glasalo

1. 1. Koliko ostaje na klupi

• Do Božića 2023
      8%
      2
    • Do Februara 2023
      16%
      4
    • Do ljeta 2023
      20%
      5
    • 2 sezone
      29%
      7
    • 3 sezone +
      25%
      6

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Mogo je se zabit gol, istina.

Al igra nije bila nista specijalno. Prosjecno.

60ü miliona zveknuli i opet napadaci ne valjaju.

Doveo je mudryka, maduekea, fofanu,

Jel treba jos 60ü zveknuti da bi se mogao gol dat fulhamu

• Odgovori 1,1 hilj.
  • Pregledi 47,8 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Nisam dugo pisao, ali moram napisati bar jedan post na ovoj temi.  Narocito sada kad sam procitao twit od Jacoba Steinberga u kojem kaze da majmun nece dobiti otkaz cak i ako izgubimo i od Leedsa

• Da ne bude da hejtam Pottera evo ovdje pred svima da kazem da po prvi put zelim stati iza trenera pa da vidimo na sta ce to liciti kada bude imao potrebno vrijeme. Slazem se Spaha s tobom, prerano je

• Sretno mu bilo!  Ovakav ugovor nuzno znaci i vecu obavezu odgovornost i pritisak koji je sanim tim sto je Celsi svakako prisutan.  I ja bih voleo da ovo bude projekat na duze staze ali sam i

Objavljene slike

Just now, Corto Maltese said:

Pa koliko se secam i mi smo dobrano krljali Real u II utakmici 2021. Ne vidim da he Zidan nesto kukao. Rekao bih da je to samo izgovor.

Nije izgovor, nego odgovor na, ah pa po 15 minuta se nije nista desavalo. Normalno da se nista nije desavalo, svaki put krenemo naprijed, faul, pa izbace u aut i sve u krug. Ne moze se desavati nesto nazor.

Presing i kolektivna odbrana, kretanje bez lopte je prvo i najbrze sto mozes uigrati, ako znas naravno. Klopp kad je dosao u Liverpul odmah prvi mec trcali su i ganjali po terenu ko navijeni. Napad dok je ustimao trebalo je vremena i novih igraca, ali u igri bez lopte i pristup samoj utakmici bio je od starta drugaciji. Klaun nema 2 ciste, ne mogu se sastaviti s loptom protiv Foresta i Fulhama. Ovo je uvreda za mozak sta pojedinci pisu. Ipak vecina raje vidi da to ni na sta ne lici. Raspustena banda.

Mislim da ni Pocchetino ne bi los izbor bio, bez obzira na historiju u Spudsima. Tesko je onakav PSG voditi i svim egoistima ugoditi. Mozda bi mu mladji tim pun ambicioznih igraca odgovarao.

Ne može biti razlog za remi to što su nas često faulirali. Da je to tako jednostavno svi slabiji klubovi bi igrali samo na pravljenje prekršaja i eto boda. Imaju neke granice, imaju žuti i crveni kartoni, ne mogu vječno da fauliraju. Posljedica prekršaja su slobodni udarci, može se iz njih nešto napraviti.

Kad ne kreiramo dovoljno šansi iz igre hajde da barem pokušavamo natjerati protivničku odbranu na grešku i tako lagano ući u dobru šansu. Te silne nevjerovatne šanse su ona Havertzova pred kraj prvog poluvremena u padu i kad je Fofana zaobišao golmana. Ostalo nisu bile neke velike šanse.

55 minutes ago, diablo_bih said:

Pressing nije sve u fudbalu. Tebi je sistem zavistan od kolicine pressinga.

Nije sve ali ga ne igrati nikako je samoubistvo. Time dozvoljavas protivniku vremena na lopti, da razmisle sta ce sa njom, da odigraju neku akciju.

Svaki bolji trener u svijetu fudbala igra presing zato sto je to najbolji nacin odbrane, tjeras protivnika na gresku u opasnoj zoni i samim time ako im uzmes loptu blize si pogotku nego da svaki put od golmana kreiras napade.

Bgmi ono kao da djetetu objasnjavam, cemu to? Ako je tebi ovo sto Potter igra dobro, mi nemamo sta dalje pricati. Svaka ti cast na tom optimizmu.

I tako sa tom neuigranoscu i neigranjem kantea, jamesa pa novim debitanima mozemo da se pravdamo i protiv halifaxa i suzberija. 

Sve ekipe da li imale nemale povrede sy u stanju da jednom u 5 meceva nekog izubijaju. A kod nas je ravna linija sve. Energetski, takmicarski, po prikazanim partijama svaki nas mec je ili los ili ocajann i tako evo vec 10 15 meceva pa me zivo zanima na cemu baziras taj optimizam.

Baziram na tome sto nije igra, pa kada dovedes 8/9 novih igraca da ih stavis u utakmicu i oni igraju vrhunski. Baziram na tome sto do prije ovog kola smo imali 11 povrijedjenih igraca konstantno, a sad imamo 9, do sljedece tekme 6. Baziram na tome kada vidim Arsenal koji pizdi kada im se povrijedi jedan igrac ili Liverpool kojem bude povrijedjen van dijk i ne mogu da se sastave citavu sezonu. Baziram na tome kada vidim ekipe gdje je stabilna situacija i znas kojih ce igrati prvih 11 citavu sezonu i dobijes ocekivano, jer su uigrani zajedno.

Ne da svaki mec nagadjas ko ti je povrijedjen, pa ko ce krpiti te pozicije i da nemas nijednom istih 11 igraca da odigra barem 3 meca zaredom. Dobili smo da psujemo treneru sto je pokusao i sa Azpijem i sa Chalobom, a nemas nikoga drugog. Dobili smo da psujemo sto Jorginha stavlja, a povrijedjeni Kovacic, Kante i Zakaria. Psujemo sto stavlja Mounta, a Felix tek dosao i dobio 3 meca zabrane. Havertza koji je katastrofa na svakoj poziciji, od ofanzivnog veznog, preko krila do napadaca. Psujemo sto stavlja Cucurellu, a doveli ga za 60 miliona i sve to dok mu je zamjena malac iz akademije od 18 godina kojem uopste to nije primarna pozicija. Psujemo treneru koji nema stabilnu ekipu, vec svaki mec mora izmisljati nesto drugo. Ocekivati balans ekipe koja nema balans niti ga moze dobiti nazor je presmijesno.

Sve ovo je krivica proslog trenera i povreda nenormalnih. Vremena, pa cete dobiti i pressing i akcije i sta vec hocete. To se ne moze dobiti kada je ekipa u rasulu i gdje igrac mora igrati cim udje u klupske prostorije.

I prosli trener je sa zdravom ekipom imao neke rezultate. Kad je ispusio glavne adute i poceo prosipat bodove nisi ga branio kako nema igraca

Just now, soxx said:

I prosli trener je sa zdravom ekipom imao neke rezultate. Kad je ispusio glavne adute i poceo prosipat bodove nisi ga branio kako nema igraca

Neke rezultate? On poslije osvajanja LPa je imao potpunu ekipu i igrali smo kao i bez tih glavnih aduta. Tuchel tokom ovih godina nije davao napadackoj liniji da ide iza odbrane i bazirao je igru samo daj na krilo i ubaci. Uspjehu takve igre je bio i konacni kraj kada se Chilwell povrijedio, a zatim i Reece. Tuchel je pravi sahista i nije ni cudo da smo vidjeli dobru igru samo protiv jacih ekipa, jer je takvo nesto godilo samo tada.

Bukvalno bih mu dao otkaz sljedeću utakmicu kad mu vidim prvih 11. Bilo koji da starta od ove četverice Mount,Havertz,Ziyech,Cucurella i odmah bih ga otjerao. Čovjek ne zna nakon 4 mjeseca koji mu igrači čine najboljih 11. 

Vidis soxx, stavljali bi ljudi Chilwella dok ne umre, pa se cudili sto igra Cucurella kada ovaj umre, isto kao i protiv Fulhama kada je izvadio Reecea, kao gdje ces vaditi covjeka koji se tek vratio iz povrede i stavljat Azpija. Tako se radilo sa Kanteom, pa vidimo gdje nas je dovelo. Gdje ces stavljati jedinog napadaca sto imamo, a stavi Aubu onda bude jos gore. Ako stavi Mounta, a jedan od najboljih igraca u ekipi, doduse nije tokom ovog haosa, ali jeste inace. Ziyecha, auu gdje ces to, jebem mu mater, sta ce on biti u najboljoj formi napadackoj. Treba tu odmah ovi sa potpisa ugovora na teren, ne treba im nijedan trening. Treba Kovacica staviti, pa makar mu otpalo koljeno, ne treba se oporavljati.

Covjek ne zna nakon 4 mjeseca koji su mu najboljih 11 igraca, jer ih nije imao ni u jednom trenutku zajedno. Kako ga nije stid sto ne zna!

45 minutes ago, diablo_bih said:

Covjek ne zna nakon 4 mjeseca koji su mu najboljih 11 igraca, jer ih nije imao ni u jednom trenutku zajedno. Kako ga nije stid sto ne zna!

Jel ima neko gori od Havertza u špicu? Jel ima neko gori od Mounta u veznom redu? Jel ima neko gori od Cucurelle na beku? U ova zadnja dva tri mjeseca, gorih igrača pitanje veliko je da li ćeš ih naći i u akademiji? Ja ti garantujem da Chukwumeka ima više smisla za timsku igru od Mounta, Hall dokazano bolji na beku od Cucurelle i Fofana bukvalno sam sebi napravio priliku jučer, dobio loptu u prostor s kojom bi Havertz il izašao u aut il ošutao traljavo. To što Potter smatra da treba gurati ove debile samo radi iskustva i očekivati da samo tako prorade to i jest jedan od glavnih razloga zašto smo u kanalu i zašto bih ga ja želio vidjeti na izlaznim vratima. I ako šta promijeni sastav, mijenja u odbrani. Havertz i Mount imaju minuta čovjek bi reko da hodaju po vodi pa su nedodirljivi. Jebali mu oni majku. 

Just now, BT14 said:

Svidja mi se sto je dobio kredita da jos 6 meseci ne mora nista da uradi, ne mora da pokaze nikakve naznake napretka, posto je jelte sezona vec propala, jbg, nisi nista pokazao pet meseci, eto ti jos pola godine da ne moras nista da pokazes, samo lagano.

Ginger Mourinho nasledio Lampardov nikad gori Everton i dobije lidera na tabeli posle nedelju dana... Sta znam, Everton ima bolju ekipu verovatno, a ovo je ipak bio zapadno londonski derbi, uvek tezak mec, znate kako, trava je bila zelena...

• Popularna objava

Što se svega načitah u zadnje dvije strane, baš dobra rasprava bila.

Dosta stvari što diablo kaže ima smisla, počevši od povreda pa do toga da nemaš nikada nekih standardnih prvih 11, ima smisla dosta stvari što je pobrojao i u nekim momentima su se loši igrači jednostavno morali naći na terenu.

Također ima smisla i ono što drugi dio ekipe govori, kakva god da je ekipa, malo napredka je donio Potter, bez obzira na sve povrede i navedeno. Jedino što nema smisla je ova priča da stvaramo neke strašne šanse. Sinoć ih je bilo par ali već dugo je igra u napadu na niske grane spala, o tome najbolje govori podatak o datim golovima i to nije samo do napadača...

Da je uspostavio neki svoj stil igre, to bi vidjeli, bez obzira ko je na terenu od igrača. Također jeste istina da presing nije sve u fudbalu i ne treba igra i taktika svake ekipe da se zasniva na visokom presingu ali treba da znaju makar kako se trči i kako treba da vrše presing i u kojim momentima. Čist primjer je kako svaka ekipa nas prisili da izbijamo loptu ili da golman mora tražiti beka nekom dugom loptom kod aut linije. Izađu visoko na stopere i DMFa 3 igrača i jedan napada golmana, ako duga lopta ide na beka njega odmah pritišće jedan ili dva igrača i tu postaje vrlo opasno ako se izgubi lopta.

Ono što već odavno nema i o čemu svaki put pričam je ta tranzicija iz odbrane u napad, kada se uzme lopta da se brzo krene naprijed i da se akcija završi, bez kruženja i vraćanja lopte. Protiv Fulhama je bilo takvih par situacija ali usralo se sa bitnim pasovima.

Što se prekida tiče, mislim da nam možeš dati 100 centaršuteva, daboda da bi 2 gola uboli, prekidi su nam postali totalno bezopasni.

Igre još nema, radi se rekonstrukcija ekipe. Potter sad treba da se odluči ko će mu igrati i ko su mu prve opcije. Višak neka odstrani bez obzira na sve, igrači koji odlaze na ljeto ne trebaju da dobijaju minute koje možeš dati momcima koji će ostati tu.

Mijenjanje trenera sad bi bilo možda i uzaludno, prvo što ne vidim nikoga dobrog u ponudi. Nisam još za Potter out ali ukoliko se agonija nastavi, biću naravno, niko nije ispred kluba.

6 hours ago, diablo_bih said:

Sve ovo je krivica proslog trenera

😵 sta bolan?

2 hours ago, Kun Aguer0 said:

Mijenjanje trenera sad bi bilo možda i uzaludno, prvo što ne vidim nikoga dobrog u ponudi. 

možeš i trenera kupiti kao i igrača, moža je nepoznata stvar, ali se dešavala i ranije... otkupiš ugovor, obeštećenje klubu platiš i ide to... ne znam ovaj potter da li im ikad kaze na treningu, motivaciji, da moraju ici naprijed, dati gol vise. Ok, kaže, to je bit fuce, ali ocito ne zna kako....

2 hours ago, Bloo said:

😵 sta bolan?

Sta je problem? Tuchel htio Aubu, htio sve ovo sto nam je doveo Boehly prije nego sto je dosao Potter. Sve potvrdjeno od strane novinara bliskim klubu. Tuchel je bukvalno govorio igracima da ne pokusavaju ici iza odbrane, jer nema potrebe. Pulisic je to potvrdio dok je Tuchel jos bio trener i kada je zabio gol u LP.

Tuchel je kriv za sve sto se tice taktike. Igraci sada trebaju da uce sve na novo.

Pa nisu neandertalci, kakva god da je bila taktika kod tuchela ne mogu neke osnove zaboravit.. de ti meni objasni kakve veze ima taktika sa pasovima mounta? Frajer ne moze dobacit do Ziyecha, koji je na drugoj strani. A za to je kriv ovaj trener, jer koristi tog istog mounta.

Vjerujem da se ovdje dosta i Boehly pita. 

Ima Potter sigurno naputke s vrha ko bi trebao igrati. Pa ko bi ikad doveo nekog Amerikanca Sloninu da nije Boehly vlasnik? I vjerujem da mu se sprema teren za prvog golmana, kad-tad. 

Isto mislim da Boehly ima umiješane prste u forsiranje Mounta i Havertza. 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.