30. juli 2014.12 god. comment_182567 Kako ce lik dobit sansu kad je i ne trazi. Boji se konkurencije, koju ima samo u vidu Coste. Prijavi
30. juli 2014.12 god. comment_182571 Gandalfe, mnogo te cenim, ali ozbiljno? Da, najozbiljnije. Dečko ima 21 godinu. Kad je pucao penal u Pragu imao je 20 godina. Promašio je pa što? Zato ga treba istjerati iz kluba?? Promašio je i Terry penal U FINALU LP i tako donio titulu Man. Unitedu, ako se ne sjećate. Zar je i Terrya trebalo otjerati nakon te utakmice?? Nije li i on pukao pod pritiskom i pokazao slabost karaktera? Dapače, za razliku od Lukakuove jedne "pogreške", Terry je novu glupost ponovio u polufinalu LP protiv Barcelone napravivši prekršaj koji nebi napravio ni najveći debil te tako ne samo da smo morali polufinale igrati sat vremena s igračem manje nego nije mogao igrati ni novo finale čime je dvostruko ostavio na cjedilu cijelu momčad. I opet nije otjeran. Nije otjeran ni kad je jebavao suigračevu ženu niti kad je rasno vrijeđao Ferdinanda. Ne sjećam se nekog Lukakuovog sličnog ispada, ali je očito da je njemu i ta jedna "greška" neoprostiva. Dalje, Lukaku je 10 godina skoro mlađi od Torresa, ali nama i dalje igra Torres iako je Lukaku u DVIJE SMIJEŠNE momčadi u 2 sezone PL zabio dva ili 3 puta više golova od Torresa. Jbg, njegov bed jer nije "lijep" kao Torres pa da 2 i pol milijuna balavica svršava na njega i kupuje njegove dresove. A vjerovatno ni Romanu ne daje guze kao Torres, da bi ga se bezrezervno podržavalo i da bi bio nedodirljiv. OK, razumijem, došao je Costa pa Lukaku marš... No, od svega mi je najmanje jasno, što ako pođe po zlu ove godine pa se povredama sklon Costa nadje jedno 4-5 mjeseci u autu? Tko će biti prvi centarfor i od koga će se očekivati 20+ golova u sezoni? Od Torresa koji će ih zabiti manje nego bi ja sa svojih 40 godina i 100 kila ili Drogba koji će umrijeti na terenu ako bude igrao 3 utakmice po 90 minuta u tempu srijeda-subota-srijeda?? Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182573 Postoji velika razlika. Pored toga što je Teri zapravo doprinosio klubu, NIKAD nije tražio da ga napusti. Lukaku nije oteran, sam je tražio transfer poslednjeg dana prelaznog roka prošle sezone. Osim toga, za nas apsolutno ništa nije uradio. Imao je mogućnost da se izbori za priliku u klubu za koji je navodno sanjao da igra kao mali. Ali ne, hoće da bude mu mesto prvog napadača bude servirano na zlatnoj tacni. Ne moš to tako jarane u klubu koji pretenduje da bude najbolji. Misliš da se Murinjo ne bi rešio Toresa? Vrlo rado, ali niko neće da mu ponudi tu platu. Klub bi ga rado šutnuo kome god, ali Tores voli svojih 175 soma nedeljno više nego Atletiko. Inače, u PL kako se kaže nema smešnih ekipa, pogotovo Everton nije smešna ekipa. To bi već mogao biti problem, zato bi dobro došao jedna klasa od napadača tipa Bony, samo da se rešimo Toresa. U svakom slučaju, bolje još jedna sezona sa Toresom, nego da slušam dečaka koji ni ne želi da bude tu kako bulazni da je kompletan napadač, a lopta mu se odbija od nogu. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182576 Ma da se krivo ne razumijemo, Terry je Bog. Ja samo navodim primjer da se nekom jedna "greška" pamti cijeli život, a netko drugi ih može napraviti 500 pa nikom ništa. I kakve veze što je tražio transfer? Majstore, ja te plaćam i imaš ugovor još 2 godine. Igrati ćeš kad ti ja kažem i koliko ti ja dam minuta ili ćeš krepati na klupi. Ali 2 godine ne ideš nikud. Ti se inati pa te se za 2 godine nitko neće ni sjećati. I točka. Prelako smo se odrekli 2 igrača lani. Jednog vrhunskog veznjaka i jednog mladog talenta kome se divi i traži ga pola Europe, samo nama nije dobar. Igrao bi on, ne boj se, kad bi mu se ukazala prilika. Da je zabio 16 golova kod nas lani, a ne u Evertonu mi bi bili prvaci 100 %. Mene najviše boli to što nikad nije ni dobio poštenu šansu, a igrač je koji je 10 godina mlađi i s 2 i pol puta manjom plaćom od Torresa. Ukoliko dovedemo jednog POŠTENOG napadača umjesto Lukakua u ovom prelaznom roku OK, a ukoliko ne dovedemo u klincu smo, kao što se to pokazalo i lani... Ali ne Bony. Taj nije ni 75 % Lukakua. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182577 Da, najozbiljnije. Dečko ima 21 godinu. Kad je pucao penal u Pragu imao je 20 godina. Promašio je pa što? Zato ga treba istjerati iz kluba?? Promašio je i Terry penal U FINALU LP i tako donio titulu Man. Unitedu, ako se ne sjećate. Zar je i Terrya trebalo otjerati nakon te utakmice?? Nije li i on pukao pod pritiskom i pokazao slabost karaktera? Dapače, za razliku od Lukakuove jedne "pogreške", Terry je novu glupost ponovio u polufinalu LP protiv Barcelone napravivši prekršaj koji nebi napravio ni najveći debil te tako ne samo da smo morali polufinale igrati sat vremena s igračem manje nego nije mogao igrati ni novo finale čime je dvostruko ostavio na cjedilu cijelu momčad. I opet nije otjeran. Nije otjeran ni kad je jebavao suigračevu ženu niti kad je rasno vrijeđao Ferdinanda. Ne sjećam se nekog Lukakuovog sličnog ispada, ali je očito da je njemu i ta jedna "greška" neoprostiva. Dalje, Lukaku je 10 godina skoro mlađi od Torresa, ali nama i dalje igra Torres iako je Lukaku u DVIJE SMIJEŠNE momčadi u 2 sezone PL zabio dva ili 3 puta više golova od Torresa. Jbg, njegov bed jer nije "lijep" kao Torres pa da 2 i pol milijuna balavica svršava na njega i kupuje njegove dresove. A vjerovatno ni Romanu ne daje guze kao Torres, da bi ga se bezrezervno podržavalo i da bi bio nedodirljiv. OK, razumijem, došao je Costa pa Lukaku marš... No, od svega mi je najmanje jasno, što ako pođe po zlu ove godine pa se povredama sklon Costa nadje jedno 4-5 mjeseci u autu? Tko će biti prvi centarfor i od koga će se očekivati 20+ golova u sezoni? Od Torresa koji će ih zabiti manje nego bi ja sa svojih 40 godina i 100 kila ili Drogba koji će umrijeti na terenu ako bude igrao 3 utakmice po 90 minuta u tempu srijeda-subota-srijeda?? Svaka ti je zlatna Gandalfe, Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182579 Ma da se krivo ne razumijemo, Terry je Bog. Ja samo navodim primjer da se nekom jedna "greška" pamti cijeli život, a netko drugi ih može napraviti 500 pa nikom ništa. I kakve veze što je tražio transfer? Majstore, ja te plaćam i imaš ugovor još 2 godine. Igrati ćeš kad ti ja kažem i koliko ti ja dam minuta ili ćeš krepati na klupi. Ali 2 godine ne ideš nikud. Ti se inati pa te se za 2 godine nitko neće ni sjećati. I točka. Prelako smo se odrekli 2 igrača lani. Jednog vrhunskog veznjaka i jednog mladog talenta kome se divi i traži ga pola Europe, samo nama nije dobar. Igrao bi on, ne boj se, kad bi mu se ukazala prilika. Da je zabio 16 golova kod nas lani, a ne u Evertonu mi bi bili prvaci 100 %. Mene najviše boli to što nikad nije ni dobio poštenu šansu, a igrač je koji je 10 godina mlađi i s 2 i pol puta manjom plaćom od Torresa. Ukoliko dovedemo jednog POŠTENOG napadača umjesto Lukakua u ovom prelaznom roku OK, a ukoliko ne dovedemo u klincu smo, kao što se to pokazalo i lani... Ali ne Bony. Taj nije ni 75 % Lukakua. Apsolutno se ne razumemo. Zašto se nekome oprašta? Teri je dugo pre toga doprinosio klubu, ostao je i nastavio da doprinosi. Lukaku je podvio rep i pobegao. Stvarno nema razlike. Kakve veze? Čoveče... Nije želeo da ostane u klubu. Nije hteo da se bori. A od nezadovoljnog igrača u timu niko nema koristi. Šta, trebalo je da trune na tribinama dve godine i da uzima kintu ni za šta? Bolje prodaj dok možeš. Da su toliko dobri, ostali bi. Zanimljivo da se igra tima nije pogoršala otkako su otišli vrhunski veznjak i mladi talenat koji je završio u Volfsburgu. A znam da si stariji mnogo, trebalo bi da znaš da se šansa kod Murinja zaslužuje, ne dobija se. Isto tako će i Kurta da leti ako ga bude ucenjivao, bez obzira na tri odlične sezone u Atletiku, budi siguran. Kao i svaki igrač. I Bony je mašina, Lukaku je sanjao da bude Bony kad je bio mali. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182581 ...mladi talenat koji je završio u Volfsburgu. Mladi talenat na kojeg sam ja mislio u svom postu je upravo završio u Evertonu. A i da je ostao i makar strunio na klupi u 2 godine bi uzeo 3 puta manje novca nego što će uzeti Torres, zbog kojeg već 3 godine trune cijeli klub... Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182582 Ah, mislio sam da se odnosi na KDB-a, pošto si napisao da smo se dva igrača odrekli lani, prvi je bio Mata pa sam zaključio da je drugi Kevin. Sreća pa je Čelsi iznad te polovine Evrope. Na kraju krajeva, unovčen je i bole me mudo. P.S: Jedini klubovi koji su za njega ozbiljno zagrizli su bili Everton i Wolfsburg. Verovatno je njegov agent pustio buvu da ga žele Arsenal, Totenhem i REAL kako bi iščupao što više kinte. :O) Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182585 Do jaja transfer jebote. Ovo je win-win situacija. Everton dobija špica koji im treba a mi €35m. Da je otišao i za onih €26-27m rekao bih da je transfer ok, ali ovo je već prava prodaja. Prosto blista. Negdje sam naletio na ovo: Luiz i Lukaku zarada 78m funti. Fabregas, Costa, Luis, Dorgba potrošeno 75m funti. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182587 Da nije tražio garanciju da če igrati i da se nije bojao konkurencije sigurno bi dobio šansu možda još i prošle sezone... Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182590 Imao sam prije SP-a bas zucnu i zestoku raspravu sa jednim drugom vezano za napadace, a posebno Lukakua. Misljenja su nam se razilazila bas u tome sto je on mislio da je Lukaku zrtva i da Chelsea grijesi sa njim, govorio je kako je on cvrst karakter jer je takve stvari napravio vec kao stvarno mlad momak. Ja sam rekao da je slab karakter, nema muda i zavrsio sam bas ovim rijecima: 'Najvise bih volio da razvali na Svjetskom i poslije toga ostane u Chelseaju da se bori za mjesto sa Costom i ekipom, ali iskreno ne vjerujem da ce tako biti. Mislim da se vec sad uplasio konkurencije i da ce otici na ljeto.' Eh sad bice fino kad ponovo sretnem tog jarana :DBtw lijepe su se pare uzele zaista, nisam ocekivao da cemo uspjeti toliko maznuti pogotovo nakon sto smo Sturridgea za sicu prodaliLukakuu zelim puno srece, al ovakvim pristupom vjecno ce biti igrac za Evertona, jer bas to je razlika izmedju Didiera i likova poput Lukakua Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182594 Da je bolji od Torresa, je. I to jedno 20-30 puta. Ali sam si je kriv što nije igrao ovdje, uvijek je pobjegao kada je mogao ostati ovdje i boriti se za mjesto. A što se tiče njegove prodaje, odlične pare smo uzeli za jednog igrača koji ima podosta karakteristika balvana. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182595 Ispravljeno. Pa ajde lijepo pogledaj dalje post. Napisao sam da svojim pristpom i zalganjem nije ni zaslužio istu.. Ali eto opet zamislite kako bi vama bilo da se forsira jebena spodoba od Torresa a vi ni minute ne dobijete... :D Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182600 Ja sam u ovoj priči na strani Lukakua. Ali eto kad je već prodan i to za lijepe novce, neću žaliti. Opet me strah tko će nam biti treći napadač. Imamo Costu, imamo Drogbu, ali treba nam i treći napadač kad ova dvojica zakažu. Valjda će Bamford. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182632 Silno sam ga želio vidjeti u Chelsevom dresu , pa barem kao 2. izbor. Kad je došao "svršao" sam na njega , novi Drogba i ti fazoni . On je dokaz da je samo jedan Drogba , neće više biti igrača kao što je on bio . Ako već nije bio zadovoljan činjenicom da će se boriti za mjesto u prvih 11 ako neka je i otišao , najmanje što treba u svlačionici je nezadovoljan igrač. Plus lijepa svota se uzela njegovom prodajom. Sada Mourinho ima vremena da se okrenem nekih drugim igračima , koji su po njegovom ukusu i pokuša ih dovesti na Bridge. Postao sam nekako ravnodušan što se tiče Lukakua , samo neka ne zabija protiv nas a za ostale utakmice svejedno mi . Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182636 Ma da se krivo ne razumijemo, Terry je Bog. Ja samo navodim primjer da se nekom jedna "greška" pamti cijeli život, a netko drugi ih može napraviti 500 pa nikom ništa. I kakve veze što je tražio transfer? Majstore, ja te plaćam i imaš ugovor još 2 godine. Igrati ćeš kad ti ja kažem i koliko ti ja dam minuta ili ćeš krepati na klupi. Ali 2 godine ne ideš nikud. Ti se inati pa te se za 2 godine nitko neće ni sjećati. I točka. Prelako smo se odrekli 2 igrača lani. Jednog vrhunskog veznjaka i jednog mladog talenta kome se divi i traži ga pola Europe, samo nama nije dobar. Igrao bi on, ne boj se, kad bi mu se ukazala prilika. Da je zabio 16 golova kod nas lani, a ne u Evertonu mi bi bili prvaci 100 %. Mene najviše boli to što nikad nije ni dobio poštenu šansu, a igrač je koji je 10 godina mlađi i s 2 i pol puta manjom plaćom od Torresa. Ukoliko dovedemo jednog POŠTENOG napadača umjesto Lukakua u ovom prelaznom roku OK, a ukoliko ne dovedemo u klincu smo, kao što se to pokazalo i lani... Ali ne Bony. Taj nije ni 75 % Lukakua. Ne znam kako ću ti ovo oprostiti... Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182668 Nista ne zalim njegov odlazak ako moze jedan Kurtoa da se bori za mesto,ako moze jedan Drogba legenda kluba da se bori za mesto,ako moze Azpiliqueta onda nema sta dalje da se prica nek ide u klub koji garantuje 21 godisnjaku mesto prvog napadaca,a ja jedva cekam susret nas i Evertona da vidim sta ce momak pokazati protiv Terryija i Cahilla. Prijavi
31. juli 2014.12 god. comment_182670 Situacija je jednostavna. Imamo managera kojem se neki igrači sviđaju a neki ne. Uzmite si lukakua i Azpi-a za primjer gdje je ovaj drugi ulazio sa klupe i benchirao jednoga ashleya colea i to na lijevoj strani koja mu nije prirodna plus igra za puno manje novaca. Tko bi vama bio drazi i po kojem kojem kriteriju bi birali igrace? Prijavi
1. august 2014.12 god. comment_182671 Da, najozbiljnije. Dečko ima 21 godinu. Kad je pucao penal u Pragu imao je 20 godina. Promašio je pa što? Zato ga treba istjerati iz kluba?? Promašio je i Terry penal U FINALU LP i tako donio titulu Man. Unitedu, ako se ne sjećate. Zar je i Terrya trebalo otjerati nakon te utakmice?? Nije li i on pukao pod pritiskom i pokazao slabost karaktera? Dapače, za razliku od Lukakuove jedne "pogreške", Terry je novu glupost ponovio u polufinalu LP protiv Barcelone napravivši prekršaj koji nebi napravio ni najveći debil te tako ne samo da smo morali polufinale igrati sat vremena s igračem manje nego nije mogao igrati ni novo finale čime je dvostruko ostavio na cjedilu cijelu momčad. I opet nije otjeran. Nije otjeran ni kad je jebavao suigračevu ženu niti kad je rasno vrijeđao Ferdinanda. Ne sjećam se nekog Lukakuovog sličnog ispada, ali je očito da je njemu i ta jedna "greška" neoprostiva. Dalje, Lukaku je 10 godina skoro mlađi od Torresa, ali nama i dalje igra Torres iako je Lukaku u DVIJE SMIJEŠNE momčadi u 2 sezone PL zabio dva ili 3 puta više golova od Torresa. Jbg, njegov bed jer nije "lijep" kao Torres pa da 2 i pol milijuna balavica svršava na njega i kupuje njegove dresove. A vjerovatno ni Romanu ne daje guze kao Torres, da bi ga se bezrezervno podržavalo i da bi bio nedodirljiv. OK, razumijem, došao je Costa pa Lukaku marš... No, od svega mi je najmanje jasno, što ako pođe po zlu ove godine pa se povredama sklon Costa nadje jedno 4-5 mjeseci u autu? Tko će biti prvi centarfor i od koga će se očekivati 20+ golova u sezoni? Od Torresa koji će ih zabiti manje nego bi ja sa svojih 40 godina i 100 kila ili Drogba koji će umrijeti na terenu ako bude igrao 3 utakmice po 90 minuta u tempu srijeda-subota-srijeda?? Svi su vam postovi bili na mjestu do ovoga. Mata=cigan sve smo mu pružili a on pred prvom preprekom podvio rep i tražio transfer. Lukaku, mali balavac umislio da je Ronaldo(brazilski), a iz belgijske reprezentacije ga na SPu izbacio anonimac Origi, dovoljno. Prošle god je sam tražio posudbu jer ga bilo strah "velike" konkurencije u Chelseaju. Prođite se ljudi čorava posla, koji mata koji lukaku, luiz i ostali, ovo ljeto se napravio vrhunski posao, CHELSEA je preživio i bez njih dvojice i dalje će, s tim da smo ove godine vrhunski napuni klupsku blagajnu, te možemo dovesti na zimu koga kod hoćemo ako malo zaškripi i nemojte samo gledati tako sivo, što ako se Costa ozlijedi itd. Što ako Costa zabije 30 golova, ajmo jednu sezonu početi s takvim stavom... Za sada toliko. Prijavi
1. august 2014.12 god. comment_182672 Žal za Matom mi je bila razumljiva, ali ovolika podrška koju dobija igrač koji ništa nije uradio za klub mi je apsolutno nepojmljiva. Pa Benajun je više uradio za Čelsi nego Lukaku, i najsmešnije od svega, ne preterujem. I ne, ne počinjite opet sa "nije dobio šansu". Nismo valjda psi... Prijavi
1. august 2014.12 god. comment_182677 Odlican potez doktore, nisi ti Kakuta da se sa Celsijem zamlacujes. Par sezona u Evertonu pa posle u neki od najvecih klubova u Evropi. Prijavi
1. august 2014.12 god. comment_182683 Sve dok se umjesto njega ne dovede još jedan vrhunski napadač, smatrati ću i dalje da je njegova prodaja bila jedna ogromna glupost. Svi naši konkurenti u PL imaju 3-4 vrhunska(ili u najmanju ruku dobra) napadača, samo mi imamo jednog i pol... Prijavi
1. august 2014.12 god. comment_182686 koji klub ima 3 vrhunska, odnosno 4 dobra napadaca? Arsenal nema(0), Liverpul nema(1, cak i ako tu racunas Lamberta 2), Man. City moooozda, zavisi ko kako gleda na te napadace, licno za mene to nije ni blizu vrhunskog, Man. United nema(1). O cemu pricas? Cak smo u najboljoj situaciji. Sto kaze Igi cemu tolika zal za igracem koji nista nije uradio. Kad je tek dosao imao sam zelju da on bude taj, svima, ili barem velikoj vecini nas je djelovao kao pravi izbor za nas napad, ali eto dug jezik i nestprljenje, dzaba ti sve kad nemas profesionalizma. Penale svako fula, ali eto jedino sto mi je ostalo od njega je onaj promaseni penal. Nek mu je sa srecom, ne zalim sto je otisao. Uređeno 1. august 2014.12 god., autor izmjene: Dzan Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.