6. septembar 2011.15 god. comment_74 Potpisao za Chelsea u augustu 2011. godine, a fan je Chelseja joÅ¡ od djetinjstva, kada je uživao gledajući Jimmy Floyda Hasselbainka kako zabija golove na Stamford Bridgeu. TtakoÄ‘er je priznao da voli Drogbu, do koga sada sjedi u svlaÄionici u Cobhamu. 1.90 m visoki Belgijanac uÅ¡ao je sa klupe u svom debiju za Chelsea protiv Norwicha pred kraj augusta i impresinirao svojom snagom, a nakon toga je uÅ¡ao sa klupe na Old Trafordu. Prvi start je imao u Carling Cupu protiv Fulhama, gdje je odigrao svih 120 minuta sa produžecima. PoboljÅ¡ana forma Fernanda Torresa i Drogbe, zajedno sa Sturridgevom pojavom, sugestirala je Romeluu da ce morati biti strpljiv, ali su svi uslovi za njegov uspjeh u Engleskoj praktiÄno ispunjeni. Karijera prije dolaska u Chelsea Bio je na listi želja najvećih klubova veoma dugo, a debitirao je za Anderlecht joÅ¡ dok je imao 16 godina. Odavno je prozvan kao novi Didier Drogba. Sin bivÅ¡eg reprezentativca Zaira, Rogera, postizao je u prosjeku gol na svake dvije utakmice tijekom svog dvogodiÅ¡njeg igranja u Belgijskoj ligi, a omladinsku karijeru je poÄeo u malom lokalnom klubu, Rupel Boomu, prije nego Å¡to su ga uoÄili skauti Liersea, da bi ga Anderlecht kupio 2006. godine. Od svog debija za klub, kada je imao samo 16 godina, Lukaku je zabijao na svake dvije utakmice, a postigao je 16 golova u 37 ligaÅ¡kih utakmica u svojoj zadnjoj sezoni u Anderlechtu. Internacionalna karijera Nastupao je za U-21 reprezentaciju, a pozvan je u A selekciju prije svog 17. roÄ‘endana i zabio svoj prvi gol u Novembru 2010. u prijateljskoj utakmici protiv Rusije. Prije potpisivanja za Chelsea skupio je 10 reprezentativnih nastupa. Napisao: Rikky Luiz Prijavi
6. septembar 2011.15 god. Autor comment_91 Odigrao nikako u Azerbajdžanu, valjda će biti bolji u plavom dresu. Prijavi
7. septembar 2011.15 god. comment_104 Ma polako, docice on na svoje, a kao sto gledam prije ce on zabit nego Torres :mellow: Prijavi
7. septembar 2011.15 god. comment_198 Evo dopustio AVB njemu i Joshu da odu na posudbu u januaru... Ako budu htjeli. Prijavi
7. septembar 2011.15 god. comment_265 Vidjet će oÄito kolko će dobit šanse do prvog mjeseca pa na posudbu ali bolje da baš tad ostane i zamjeni svog mentora kad isti ode u Afriku nastupati za Slonove. Prijavi
12. septembar 2011.15 god. comment_749 Pošto kao mlad igraÄ može igrati u Ligi prvaka bez prijavljivanja, volio bih ga vidjeti protiv Bayera. Drogbi još treba da se oporavi, a na Torresa (nažalost) više ni ne raÄunam kao na ozbiljna napadaÄa. Prijavi
14. septembar 2011.15 god. comment_1019 Treba mu AVB davati vise prilika , od njega najvise ocekujem i Mate naravno :) Prijavi
23. septembar 2011.15 god. comment_2033 Mali ima 18 godina a sto se tice duela i guranja nema mu ravnog, kakav li ce samo biti sa 28. :D Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2396 Mali ima 18 godina a sto se tice duela i guranja nema mu ravnog, kakav li ce samo biti sa 28. Al treba jos pure i mlijeka da bi bio u prvoj.. Ima da bude najbolji na svijetu..:D Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2441 2-3 Godine ga ocekujem u prvoj postavi! Ove sezone nece dobijati puno prilika osim u kupu jer ionako imamo previse igraca u napadu :P Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2447 Na kraju sezone odoše i Nico i Salomon tako da će Romelu imati itekako prilika od sljedeće sezone. Osim ako nebi joša kakvo jebeno pojaÄanje stiglo u vrhu napada. Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2449 Na kraju sezone odoše i Nico i Salomon tako da će Romelu imati itekako prilika od sljedeće sezone. Osim ako nebi joša kakvo jebeno pojaÄanje stiglo u vrhu napada. A bice prilike i u januaru, kad Drogba i Kalou odu igrat onaj africki kup..:D Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2530 Kad se samo prisjetim da ovaj momak nije prijavljen za LP, a Salomon jeste, plaÄe mi se...To je jedina greška AVB-a... Prijavi
29. septembar 2011.15 god. comment_2553 da to i mene brine... tolke pare daju za takvog talenta i onda jedan Kalou ima prednost pred Lukakom... :S nema mi smisla... jer po meni Lukaku je vec sada doktor za ovog pacijenta... :S Prijavi
30. septembar 2011.15 god. comment_2750 Mislim da će Lukaku za 2-3 godine moći pojest onog "Hulka" za doruÄak :D Prijavi
1. oktobar 2011.15 god. comment_2768 Sutra oÄekujem da dobi priliku, umjesto Drogbe u drugom poluvremenu Prijavi
1. oktobar 2011.15 god. comment_2772 sumnjam da će dobit cijelo poluvrijeme, ja bi bio zadovoljan i sa zadnjih 20 min za njega ;) Prijavi
1. oktobar 2011.15 god. comment_2785 Sutra ce da zabije.. Ja vam to kaazem.. Iz tvojih usta u Bozije usi :D Prijavi
1. oktobar 2011.15 god. comment_2787 Sutra ce da zabije.. Ja vam to kaazem.. Ma tesko da ce i poigrati sutra, a kamoli zabiti. :unsure: Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.