Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Kao što sam rekao, od Al Hilala pobjeđujemo levatske timove na teške muke, onda se ovdje priča o nekom pobjedničkom nizu čim neko iskritikuje taktiku. Sa ovakvom igrom očekivati 0 trofeja ove godine i to je sasvim zasluženo.

Jedna mala razlika, prije je bar odbrana koliko toliko radila, ali i to stane pa dobijemo to što imamo sad.

Da li je Tuchel glavni krivac nemam pojma, samo znam da je ovaj problem vidjliv otkad je Lukaku napravio haos u klubu tako da sumnjam da je samo u pitanju politička situacija.

Kad si igrao protiv Napolija imao si u timu Drogbu, Lamparda, Terrya. Kad vidiš da su njih trojica u sastavu znaš da je sve moguće. Ko će sad da riješi kada je najteže? Samo gledaju da što prije dodaju prvom do sebe.

Drogba nije koštao 100 miliona, sad imaš napadača od 100 miliona. Lampard tada nije bio zlatna lopta, Jorginho je bio treći, te uz to imaš najboljeg golmana Lige Šampiona od prošle sezone....

Tako da ono, popušićemo ga i tamo

Kao što sam rekao, od Al Hilala pobjeđujemo levatske timove na teške muke, onda se ovdje priča o nekom pobjedničkom nizu čim neko iskritikuje taktiku. Sa ovakvom igrom očekivati 0 trofeja ove godine i to je sasvim zasluženo.

Jedna mala razlika, prije je bar odbrana koliko toliko radila, ali i to stane pa dobijemo to što imamo sad.

Da li je Tuchel glavni krivac nemam pojma, samo znam da je ovaj problem vidjliv otkad je Lukaku napravio haos u klubu tako da sumnjam da je samo u pitanju politička situacija.

To smo sve odavno ustanovili moj keru. Ja sam se vec pomirio s patnjom u napadu, jednostavno sam shvatio da Tuchel tu ne moze bolje. Ili ne zna, ili mu nisu igraci dovoljno dobri. Mada da je ovo drugo u pitanju, dosad bi se vidio neki progres, neke ideje trenera u ofanzivi koje igraci mozda nisu u stanju na kraju realizovati.

U svakom slucaju, s obzirom na situaciju u klubu treba biti realan pa reci da je Tuchel zasluzio podrsku svih navijaca. I to bez obzira na rezultat. Nije nimalo lako u ovakvim okolnostima raditi, a ponio se gospodski dosad.

Sezona ce vrlo vjerovatno biti bez trofeja.
Ma ne moze se Tuchelu nista prigovoriti. Sto kaze Wisey, ima tu njegovih gresaka ali sta ga je sve safatalo ove sezone dobro pa nije i gore.

Podrska Tuchelu uprkos svemu.

Sinoć se ovdje kritikovalo sve i svašta, da nije bilo onako kasno kritikovalo bi se i što je žvakao žvaku i što je imao kapuljaču. Ali sve je to normalno, bili smo bijesni poslije utakmice.

Postavio je odbranu ovako kako je postavio jer je očekivao da će igrati Rodrygo ili Asensio (eventualno Bale) na desnoj strani, pa da Azpilicueta to zatvori. Nije mogao znati do sat prije utakmice da neće biti toga. U trojku je dodao Christensena, a ne Chalobaha ili Sarra što je razuman potez. Drugi igrač koji je podbacio bio je Pulišić, njegovo uvršavanje je po meni također bilo najlogičnije. Bila je dilema samo on ili Ziyech, a njemu je po karakteristikama ova utakmica trebala više odgovarati. Ali nije se snašao. Treći sumnjivac je Jorginho i tu je zaista trebao Kovačić da igra da im se suprotstavimo trkom.

Neki su kritikovali izmjene i promjenu formacije. Izmjene su bile pravovremene i ofanzivne, a promjena formacije ništa loše nije donijela. Moralo se krenuti rizičnije. Nedostajalo je snage, želje i rješenja u napadu. Za to je on kriv.

Od 11 igraca na terenu, njih 10 je podbacilo kada je u pitanju Chelsea. Zar stvarno mislite da bi jedan igrac ili promjena formacije nesto promjenila?
Meni je zao sto rezultat pokazuje da smo razbijeni i da zbog toga necemo proci, ali niti smo razbijeni niti je Real tako dobar.

Mi sinoc na ovaj nacin da smo igrali i protiv Lampardovog Evertona, izgubili bi, jer jedan igrac ne moze samo protiv druge ekipe, ma ko god bio protivnik, a kod nas je samo Havertz igrao i tu se sva prica zavrsava.

Tuchela mozemo kritikovati zasto je dozvolio da mu ekipa tako igra, zasto su tako letargicni, gdje je onaj zar i borba iz prosle sezone, ali pricati i o sastavu i formaciji, nidji veze.
"In the first minute, I saw spaces that we didn't exploit," the 48-year-old reflected this afternoon. "We didn't attack the space which was open and where we wanted to play. Then we did it. Then we stopped. Then we did it again, and I thought, 'Ah, maybe we need to groove into the match because we are nervous', but we waited another five minutes, another 10 minutes. It was a bit up and down. Never fully confident, a bit of a strange feeling."

"We had easy ball losses but suddenly had a big counterattack with Kai [Havertz], and a big chance came out of it. Then we had a good moment in possession but gave the ball easily away, and they had a shot off the crossbar. So it was never stable, it was never like, 'Ah, we are there now, and we are doing what we want to do'.

"After the second goal, I still had the feeling we need a goal to get the confidence back, the crowd back, the momentum back. Once we had the goal, we gave this huge chance away for 3-1 right before half-time [which Karim Benzema missed].

"On the sideline, I never had the grip on it where I could say, 'Now we are there, and we are doing what we want to do, and we have the rhythm and discipline and structure to do it repetitively'. It was never there, and they made us underperform. Maybe they tricked us with their style into doing something we are not used to doing."

"At home, I was not that angry. The dog was safe, the dog is always safe," Tuchel said with a smile. "The amount of chocolate I needed was immense to go through the match again, to compensate. You sit there in the middle of the night, and it is not nice. You start writing, writing, and writing. You realise you are writing more and more, writing about more minutes in a certain way to explain things so that you don't forget it."

"At some point, you press the button to watch the match in double speed, just so it passes quicker. Then you know you're not in a good place. You have to stop and take a walk into the kitchen or the lounge. Then you come back and press play after you've calmed down."

It was not nice to watch, but it is good to do it because it makes you process it and understand clearly what the message should be – not just being general but being more specific. We found some stuff, and from there, we go. I got some sleep late, but it is not the first bad match we have analysed, and sometimes it is necessary that you dig into it.
I sve bi dzaba bilo samo da ti golman nije poklonio gol u najvaznijem momentu meca. Jer smo tek gradili pritisak, zabili za 1:2, poceli se vracati u utakmicu i onda to.
Kad ovo kaze ovakav igrac kojeg su trenirali sami vrhunski treneri, onda znas koliko je sati.

https://twitter.com/cesc4official/status/1513982177867968521?s=21&t=2YgZWdVOadRg8FMirXHFAw
Ma trenercina, kad vidis koliko aktivno sudjeluje tokom meca, stalno neke upute, dobacivanja. Jednostavno su presudile greske u prvom meču i individualni kvalitet Modrića i Benzeme.

Ako pametno budemo poslovali u ljetnom roku, bit cemo siloviti. Tuchela zadrzati pod svaku cijenu, najbitniji kotacic u klubu.
Nadam se da ce smoci snage da motivise ekipu do kraja sezone. Sada je FA kup na jos vecem znacaju dobio. Bila bi steta zavrsiti sezonu bez trofeja.

Izgubili smo vec 2 domaca finala s Tuchelom, red je sada da se okrene sreca.
Za mene je ovo uspjesna sezona bez obzira na sve sto je snaslo ekipu, uzeli smo europski superkup i klupsko prvenstvo, ako jos tome dodamo FA cup i zagarantovano mjesto u ligi prvaka ja sam i vise nego zadovoljan. Rijesiti ovo pitanje vlasnika kluba i polahko rjesavati igracku krizaljku, puno igraca bi moglo i otici.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.