Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Liverpool i kad je bio loš sredinom prošle sezone opet su uglavnom dobro igrali, samo što su promašivali puno i nisu mogli ništa da odbrane sa Hendersonom i Fabinhom u odbrani ili u drugoj varijanti sa Kabakom, Williamsom i Phillippsom.

Koliko mi imamo miliona eura promašaja? Bakayoko, Drinkwater, Morata, Havertz, Werner, Ziyech, Lukaku, Kepa, Baba Rahman..

Ovo sto kaze chiba i ja bih se slozio. Liverpul je od prvog dana Kloppa zaigra visok i jak presing, naravno da rezultati nisu mogli biti dobri sa Skrtelom, Morenom, Lallanom, Lovrenom, Sakhom i drugim levatima. Ali sistem i stil igre je i tad bio jasan ko dan. 

Kod Tuchela smo ove sezonne poceli lutati. Prosle godine je to bilo fenomenalno, ove vec ne zna ni on sta bi i kako bi. Da li igrati presing, da li stati iza lopte, malo jedno i malo drugo, da ne pricam o tome kako ni onn sam ne znam ko mu je glavna trojka u napadu. 

Na sve to dovodis Lukakua kojeg ne znas koristiti a ni on sam nije od nneke koristi.

jesmo li mi bili dobri dok su chily i james igrali?
Ma ne mozes kad je najvaznije 2 pozicije za ovu formaciju koju igramo bekovi. To je jasno kao dan. Alonso i Azpi su samo squad igraci i to se vidi i nema tu sta.
Cak je u zadnje 2 3 utakmice promjenio formaciju sa 4 nazad al nije ni to dalo rezultata.
Hamco je sam sebi odgovorio gore.

Klopp je igrao visok presing al rezultati nisu mogli biti sa skrtelöm, morenom itd.

Tuchel igra 3 4 3 formaciju gdje su bekovi najofanzivniji i najbitniji igraci. Naravno da nece bit dobrineezultati sa alonsom azpiem
Pa možda treba da promijeni stil igre i da ne forsira toliko wing backove. Ima dovoljno igrača da proba nešto drugo.
Promjene se moraju desiti to niko ne spori.
Samo te promjene ne mogu biti radikalne, to je kao da Pepu kazes da odjednom igra na kontre. Banalizujem stvari.
Nije ni klopp mijenjao sistem. Guro je dok nije sastavio dream team.

No eto tuchel je opet probao u par tekmi i sa 4 nazad. No yebo ti nas kad mi nemamo krila u ekipi.
Čak i nije toliko bitan stil igre nego činjenica da smo mi spali s dvojice bekova koji su u top3 beka lige na dvojicu koji su također top3 ali top3 odzada. To je ogromna razlika i ne postoji ekipa na svijetu koja to rezultatski (a i igrom) ne bi osjetila.

Glavni krivac za ovu krizu je uprava (i Tuchel ako ima ikakav utjecaj na transfere) što smo se doveli u situaciju da su nam Alonso i Azpi prve i jedine zamjene na tako važnim pozicijama
Pa ne mozes imati svjetsku klasu na klupi na bekovskim pozicijama. Eto koga City ima? Cancelo im desnjak, igra na lijevoj strani kao prva opcija. Na klupi Zinchenko, desno ne znam ni ko mijenja. Liverpul ima onog Grka lijevo, prosjecan igrac, desno im krpi umjesto Arnolda ko stigne.
Nama u nasim najboljim sezonama nikad nisu neke igracine bili back-up bekovi. Uglavnom tu trener balansira i pronalazi rjesenja. Nekad se traze svestrani igraci koji igraju na vise pozicija, nekad se prilagodi taktika tako da ne osjetis toliko nedostatak.

Slazem se, ne smijes se dovesti u situaciju da ti Alonso igra. Alonso je bas ocajan igrac, prije svega fizicki ispod svakog nivoa Premiershipa uopste, kamoli jedne top ekipe. No, tome je i sam Tuchel kriv. Podsjecam po ko zna koji put da je on licno vratio Alonsa iz mrtvih, postavio ga u prvi sastav, cak ga nerijetko gurao i ispred Cilvela. Ne smijemo to zaboraviti. Direktno odgovaran je Tuchel.

Odbijate prihvatiti cinjenicu da se ne radi dovoljno na ofanzivi, nema kreativnosti, niti rizika u nasoj igri. Svaka sansa se poradja jer je igra spora a igraci se bez lopte veoma slabo krecu. Ovo se mora uvjezbavati na treningu i onda kad utakmice dodju forsiras igrace koji brzo trce i brzo razmisljaju.
Odgovorno tvrdim da imamo i sada 11 igraca za izvesti na teren koji bi igrali bolji i atraktivniji fudbal od onog sto tim pruza. Cak bez dva prva beka.

Nije ni klopp mijenjao sistem. Guro je dok nije sastavio dream team.

No eto tuchel je opet probao u par tekmi i sa 4 nazad. No yebo ti nas kad mi nemamo krila u ekipi.

Samo razlika je da Klopp nije imao rezultat ali je imao dobru igru. Ubijali su presingom sve ekipe, pa upravo je Tuchela izbacio u polufinalu liga evrope.

Kod Tuchela nema rezultata ali sad nema ni igre i to je ono sto nas muci. Naravno mislim na ovu sezonu.

Da mi ubijamo protivnike ali jbga izostane rezultat ja bih rekao jbga, ne moze sa ovim igracima. Ali nama Brighton drzi cas fudbala i to obje tekme. Da ne pricam za City, sramota me bilo uci na neki drugi forum a kamoli ljudi u pravom zivotu.
Liverpool se prošle sezone raspao jer im se ozlijedio 1 ključan igrač, nama su se sad ozlijedila 2 ključna igrača...

Samo sto se mi nismo raspali jer su se ta dva igraca povrijedila, samo je to doprinijelo raspadu. Necemo sad problem svesti na to sto nema dva beka.

Samo razlika je da Klopp nije imao rezultat ali je imao dobru igru. Ubijali su presingom sve ekipe, pa upravo je Tuchela izbacio u polufinalu liga evrope.

Kod Tuchela nema rezultata ali sad nema ni igre i to je ono sto nas muci. Naravno mislim na ovu sezonu.

Da mi ubijamo protivnike ali jbga izostane rezultat ja bih rekao jbga, ne moze sa ovim igracima. Ali nama Brighton drzi cas fudbala i to obje tekme. Da ne pricam za City, sramota me bilo uci na neki drugi forum a kamoli ljudi u pravom zivotu.

Kako Tuchel nema rezultata? Ti prespavao pocetak sezone gdje smo osvojili trofej, uskoro igramo finale za drugi, takodjer i svjetsko klupsko prvenstvo. Prosle sezone osvojio LP, kako mozes reci da nema rezultata?

Izgubili od Citya, kiksali protiv Brightona i kao da je smak svijeta, volite pretjerivati.

Skoro smo igrali ravnopravno s Liverpoolom, bili blize pobjedi, Liverpool pukom srecom zabio golove i odnio bod, skoro smo igrali protiv Contea i ubili ga igrom, izbacili iz kupa. Vecina kikseva sto imamo je nezasluzeno, skoro svaku tu utakmicu smo trebali pobjediti da smo bar malo srece imali.

Protiv City je bilo lose, izgubili smo, protiv Brightona je bilo lose i kiksali smo, ali samo slijep nije mogao vidjeti da je nesto drugo u pitanju, pa nismo na nivou. Nesto se dogadja iza scene 1000%.

Dalje, svi klubovi imaju slabije igrace na klupi, u ovom slucaju bekove, tako i mi, ali mi smo jedini nesretnici kojima se oba startna beka povrijedise skoro pa u isto vrijeme i na duzi period. To niko nije dozivio od rivala.

Hajmo malo realnosti.

Samo sto se mi nismo raspali jer su se ta dva igraca povrijedila, samo je to doprinijelo raspadu. Necemo sad problem svesti na to sto nema dva beka.

Prije ozljede Chilwella 1 poraz i 2 neriješena, nakon ozljede 2 poraza i 6 neriješenih.

Prije ozljede Chilwella 1 poraz i 2 neriješena, nakon ozljede 2 poraza i 6 neriješenih.

Ok,raspadamo se jer nema lijevog beka. Nema smisla da raspravljamo više.

Kako Tuchel nema rezultata? Ti prespavao pocetak sezone gdje smo osvojili trofej, uskoro igramo finale za drugi, takodjer i svjetsko klupsko prvenstvo. Prosle sezone osvojio LP, kako mozes reci da nema rezultata?

Izgubili od Citya, kiksali protiv Brightona i kao da je smak svijeta, volite pretjerivati.

Skoro smo igrali ravnopravno s Liverpoolom, bili blize pobjedi, Liverpool pukom srecom zabio golove i odnio bod, skoro smo igrali protiv Contea i ubili ga igrom, izbacili iz kupa. Vecina kikseva sto imamo je nezasluzeno, skoro svaku tu utakmicu smo trebali pobjediti da smo bar malo srece imali.

Protiv City je bilo lose, izgubili smo, protiv Brightona je bilo lose i kiksali smo, ali samo slijep nije mogao vidjeti da je nesto drugo u pitanju, pa nismo na nivou. Nesto se dogadja iza scene 1000%.

Dalje, svi klubovi imaju slabije igrace na klupi, u ovom slucaju bekove, tako i mi, ali mi smo jedini nesretnici kojima se oba startna beka povrijedise skoro pa u isto vrijeme i na duzi period. To niko nije dozivio od rivala.

Hajmo malo realnosti.

E hajmo malo realnosti. Nisu loše utakmice bile samo Brighton i City i nismo sve prije toga nesretno gubili i remizirali. Liverpool - zaslužen remi, Brighton - prvi put zaslužen remi, Villa - zaslužena pobjeda bili smo dobri, Wolves - zaslužen remi, Everton - zaslužen remi, Leeds - može se reći zaslužena pobjeda, ali jedva, West Ham - nezaslužen poraz, Watford - nezaslužena pobjeda.

Liverpool se prošle sezone raspao jer im se ozlijedio 1 ključan igrač, nama su se sad ozlijedila 2 ključna igrača...

Liverpoolu se povrijedio Van Dijk, pa se povrijedio Gomez, pa se povrijedio Matip. Dakle sve i jedan štoper, a kasnije se povrijeđivao čak i Fabinho koji je bio glavna opcija u nedostatku drugih rješenja. Naravno da im niko nije kriv što su ušli u sezonu sa samo 3 igrača na toj poziciji i što su na zimu vratili Phillipsa sa posudbe, kupili Bena Daviesa jr. i doveli Kabaka na posudbu umjesto da su kupili nekoga dobrog.

Zamisli da su se nama prošle sezone na duže staze povrijedili Kante, Jorginho i Kovačić. Nismo imali RLC-a, nismo imali Barkleya, nismo imali Saula, nismo imali nikoga. Imali smo samo Gilmoura kao zamjenu.

Istina njima su se ozljedili svi stoperi pa nisu imali više zamjena, ali situacija je slična u kontekstu da ni mi nemamo zamjenu. Lijevo je Alonso koji nije za prvu ligu, desno uopće nemamo zamjenu, jer Azpi nije bek već stoper.

Ker, ne raspadamo se samo zato jer nemamo lijevog beka ali to je ključni razlog rezultatskog pada. Naša igra se jako bazira na jakim bekovima i onda ti se ozljedi ne jedan nego oba beka a zamjene (niti solidne) nema. Uz to i još neke ozljede, korona, gust raspored...
A to da nismo idealni i da imamo problema u igri odpočetka sezone svi znaju, ali mislim da PL titula i tako nikad nije bila realnost (barem ne od trentuka kad smo shvatili da je i Lukaku novi fail napadač u nizu)

Ker, ne raspadamo se samo zato jer nemamo lijevog beka ali to je ključni razlog rezultatskog pada. Naša igra se jako bazira na jakim bekovima i onda ti se ozljedi ne jedan nego oba beka a zamjene (niti solidne) nema. Uz to i još neke ozljede, korona, gust raspored...
A to da nismo idealni i da imamo problema u igri odpočetka sezone svi znaju, ali mislim da PL titula i tako nikad nije bila realnost (barem ne od trentuka kad smo shvatili da je i Lukaku novi fail napadač u nizu)

To ne smije da se dogadja. Tim mora da ima plan B u slucaju da se povrijede dva najbolja igraca, a ne dva beka. To je glavni problem, kad ide onda ide, a kad nesto nije po PS-u tad se sve raspada. Pa u roku od par sedmica smo od borbe za titulu spali na to da nas Tottenham moze proci ako uzme sve meceve. Moguce je da је i umor, ali ja tu rotaciju ne vidim, ili cekamo 80 minuta na izmjenu iako gubimo.

Najveci problem je to sto i kad smo pobjedjivali, igrali smo jako cudno, tvrdo i bezidejno, dosta meceva je prelomio ili penal ili neka greska protivnika, ali tad je bio suicid napisati bilo kakvu kritiku protiv Tuchela, odmah se bacalo drvlje i kamenje. Poenta u tome je da treba kritikovati i ne treba ici iz krajnosti u krajnost. Opet isto pisem i smatram da Tuchelu treba dati punu podrsku, ali da ne bude tvrdoglav kao njegovi prethodnici tako sto nece da odustane iako se vidi da srlja u propast.

Negdje je rekao i kako je nemoguce igrati jak presing sa ovoliko premorenih igraca, ali pitam se ima li neka druga taktika osim presinga, koja je to taktika bila protiv Brightona? Ni kontre, ni tranzicije, ni posjeda, ni duge, ni kratke lopte, bukvalno da me pitas koja je taktika ne bih imao blage sta su htjeli postici. I to nije samo ta utakmica, takvih je bilo tuce do sad.

Ja bih vise pokusao naci problem zasto kod svakog trenera tim izgubi formu nakon pola sezone, trener nikad ne uspije naci rijesenje, i na kraju dobije otkaz?

Ja imam osjecaj kao da se nasa uprava zasiti jednog trenera i nikako ne stane iza njega u vremenima kao sto su ova kad lose igramo, kad treba igracima ocitati bukvicu.

Jer danas je doslo vrijeme ne smijes igraca na klupu poslati jer je eto skupo placen, ili da mu ne povrijedis osjecanja, ili eto bice nezadovoljan pa ce se sve to odraziti na citavu ekipu.

Ma današnji fudbaleri su razmaženi do bola. Skontali da je lakše otpustiti jednog trenera nego riješiti se igrača. Žao mi je što je takva situacija kod nas. Bilo je kod nas situacija kad imaš igrače koji imaju određeni renome u klubu, tipa Lampard, Drogba, Terry i takve igrači imaju pravo da se nešto pitaju u klubu. Najbolji primjerI su Villas-Boas kad se zamjerio sa Lampardom i odnos Terry - Benitez. U oba slučaja su treneri iskihali na kraju, uzimajući u obzir loše rezultate naravno. Ali takvi igrači su doprinijeli nešto klubu, imaju legendaran status.

Danas ti se bune jedan Ziyech, Lukaku, Alonso i ne znam ti ko još, igrači bez ikakvog kontinuiteta u klubu, doprinosa, bilo čega što bi im dalo osnova za žalbu. I u PSGu je slična situacija.

Žalosno je što je takva situacija u današnjem fudbalu, ali tako je kako je. Igrači imaju puno veću moć od trenera. Barem moje neko viđenje.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.