22. april 2022.4 god. comment_327135 Pedro je za nasa trenutna krila i ofanzivce (Ziyech, Pulisic, Odoi pa i Werner) svemirski brod sto se tice efikasnosti i prodonosenja u napadu. Vec sam ranije spominjao da je skoro nevjerovatno da godinama nismo uboli igraca u ofanzivnom dijelu ekipe i da se odavno nije desilo da su dva igraca u top formi. Vecinom je to samo Mount, nekad mu se prikljuci Havertz, mjesec Ziyech odigra dobro, zadnje 3 utakmice Werner, Lukaku prvi mjesec, Odoi nikad... Koliko god da je Tuchel kriv za to, ne zna izvuci maksimum ili jednostavno takticke zamisli, prosto ne mogu vjerovati da su toliko ofanzivci van forme ili bolje reci da pruzaju u vecini slucajeva samo solidne partije s ponekim bljeskom. Odoi beba je još povređen, od prije dvije godine, mukica se nije skroz oporavio ali opet je stisnuo zube i ove sezone odigra koliko je mogao, trudio se jako puno i nemoj ga tako prozivati. On je još mlad i postaće najbolji englez ikad xexexe Prijavi
22. april 2022.4 god. comment_327140 postaće najbolji englez ikad xexexe Tesko da je i najbolji Ganac trenutno. Jel bijase odlucio da ce igrat za njihovu reprezentaciju? Prijavi
22. april 2022.4 god. comment_327156 Tesko da je i najbolji Ganac trenutno. Jel bijase odlucio da ce igrat za njihovu reprezentaciju? Nije jos premislja se, vaga odluku Prijavi
27. april 2022.4 god. comment_327379 https://twitter.com/CFCDaily/status/1519296601965092867?t=mhmVvijAfaOxkq6EzQwFBg&s=19 Dakle zavisi od toga ko ce doci na leto. Prijavi
27. april 2022.4 god. comment_327380 Slušao sam ga danas kad je to govorio. Rekao je da bi volio da ima 2 Jamesa i da bi mu to riješilo puno problema. Prijavi
27. april 2022.4 god. comment_327381 James je predobar igrac da bi bio stoper. Covjek je medju najboljim strijelcima ekipe. Ima tehniku, sut, prodornost, snagu, centarsut, pasove.. Njegov talent je upropasten na poziciji desnog stopera. Prijavi
27. april 2022.4 god. comment_327386 Slazem se sa Wiseyem. Zapravo Tuchej je rekao da mu James vise tu igra trenutno zbog toga sto je tek oporavljen a wb pozicija je mnogo zahtjevnija fizicki nego stoperska pozicija. Prijavi
28. april 2022.4 god. comment_327389 https://twitter.com/siphillipssport/status/1519567778646216704?t=xdcyiOnaGTNgSzf0MKTp4w&s=19 Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327577 Ceka tebe majstore golem posao na ljeto, kada je u pitanju igra i sistem ekipe. U godinu i po dana koliko si na klupi samo si uspio okrenuti utakmicu protiv Leedsa u ovoj sezoni, a i tada su sami napravili kiks penal igraci Leedsa u 93 minuti. Tvoja igra je dobra za kup takmicenja gdje je fokus ekipe na 100% u ligaskom dijelu izlaze sve mane, dovoljno je reci da te skoluju Arteta, Lampard sa svojim duplim blokovima u odbrani jer znaju da nasa ekipa nije u stanju kreirati neke prilike na postavljenu odbranu, a to je sve rukopis Tuchela. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327579 + da nadodam nikad losiji United ti je izbio 4 poena ove sezone, a Everton 5 poena. Bravo Tuchelinjo. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327584 Morao je izvesti Havertza van odmah na poluvremenu a uvesti Lukakua. Mina se sprdao sa njim cijelu utakmicu, ko s kakvim djetetom. Ovo mi je najgora utakmica pod Tuchelom. Zao mi je sto sam i gledao. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327588 Pitam se da li je stvarno Nemac, s obzirom na taktiku. Procitani smo i to ce biti sledece sezone jos gore. Pa nama su sezonu izvukli Chilvel(sijaset puta), Dzejms(Newcastle, Barnli i sad ne znam jos protiv koga),Rudiger. Tako da ne vidim mogucnost napretka u narednij sezoni. Smatram da ce biti otkaz tamo oko decembra. Prijavi
1. maj 2022.4 god. Autor comment_327615 Smatram da treba otkaz njemu koliko god on pokusavao drzati ekipu na okupu. Njegova taktika, formacija i izbor igraca a najvise izmjene u 75+ su njegov najveci problem. Lik je cudan covjek, a i trener, nekad odlican, nekad k'o kurac. Jednom je pitao Hamco, da li bi zamijenili Tuchela, ja stvarno ne bih, jer je dosta puta pokazao da je bolji od najboljih, ali njegove odluke nekad su u rangu Susica. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327618 Smatram da treba otkaz njemu koliko god on pokusavao drzati ekipu na okupu. Njegova taktika, formacija i izbor igraca a najvise izmjene u 75+ su njegov najveci problem. Lik je cudan covjek, a i trener, nekad odlican, nekad k'o kurac. Jednom je pitao Hamco, da li bi zamijenili Tuchela, ja stvarno ne bih, jer je dosta puta pokazao da je bolji od najboljih, ali njegove odluke nekad su u rangu Susica. Niko nije nezamjenjiv, ali postavlja se pitanje s kime bi ga zamjenili? Ne vidim uopste trenutno dostupnog ni jednog kvalitetnog trenera a kamoli kvalitetnijeg od njega. Zaista puno se stvari desilo ove sezone i njemu i citavoj ekipi, klubu generalno. Nismo imali ni srece u pojedinim situacijama i tesko je to zanemariti i samo zdravo za gotovo prihvatiti i ocekivati da sve bude savrseno kada nije. Nije savrseno ni rezultatski ni igrom. Moze i mora bolje. Ali ne mozemo ga toliko kritikovati i kriviti kada mu se sve to izdesavalo. Opet kazem, ako osvojimo FA kup bice sezona uspjesna, ako ne onda cak i neuspjesna. Medjutim, ne pomazu mu ni igraci trenutno. Mislim da imamo puno skarta i da glavne uzdanice u vrhu napada ne rade dovoljno dobro svoj posao i time dodatno otezavaju situaciju. Ja dajem za sad punu podrsku Tuchelu pogotovo jer se pokazao kao odlicnim covjekom pogotovo u ovako teskoj situaciji u kojoj se klub nasao. Bio je odmjeren i svaka mu je recenica bila na mjestu. Koga bi npr. mogli dovesti od trenera i nadati se toliko vecem uspjehu kao sto je skidanje sa trona Citya ili Liverpula, zapravo osvajanju 90+ bodova? Ja ne vidim takvog trenera trenutno. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327628 Ma ne serite dobar je Tuchel, poljuljalo nas je ovo sa Abramovicem inace bi stimalo sve, vido se na igracima da nisu motivisani i to je jasno, utakmice igraju preko kurca. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327634 To je najveca zabluda, da je glavni krivac ovo sto se desava sa Abramovicem. Otkad je dosao fura istu taktiku, naravno to radi i kad ne pali jer je tvrdoglav kao magarac. Prijavi
1. maj 2022.4 god. comment_327636 To je najveca zabluda, da je glavni krivac ovo sto se desava sa Abramovicem. Otkad je dosao fura istu taktiku, naravno to radi i kad ne pali jer je tvrdoglav kao magarac.Mozda preporuka da malo promijeni svoj strucni stab? Misljenja jednih te istih ljudi, vjerovatno cesto i nerealna, iskrivljena slika stvarnosti, moze utjecati na tvrdoglavost. Pretpostavimo da mu govore da sve stima, "samo" se ne moze gol dati. Prijavi
2. maj 2022.4 god. comment_327643 To je najveca zabluda, da je glavni krivac ovo sto se desava sa Abramovicem. Otkad je dosao fura istu taktiku, naravno to radi i kad ne pali jer je tvrdoglav kao magarac. Pa fura istu taktiku jer smo se raspali svaki put skoro kad se izaslo sa 4 pozadi recimo. Prijavi
2. maj 2022.4 god. comment_327644 Sve stoji sto ker i Wisey govore kada je taktika i igra u pitanju, niko to ne spori. Ali ajmo malo o drugim trenerima? Kog bi to doveli umjesto njega a da mislite da bi uradio bolji posao od njega? Ova ekipa koliko god da je talentovana toliko je i limitirana. Ova ekipa da bi uspjela ostvariti neki rezultat mora se potruditi mnogo vise nego jedan Liverpul ili City jer nam fali te suhe individualne kvalitete koji ce rjesavati utakmice i kada taktika zakaze. Zakaze taktika i kod Guardiole i Kloppa mnogo puta ali ih vade pojedinci svojik bravurama. Recimo kod Tuchela i na ovu taktiku sa velikim posjedom i igrom oko sesnaesterca protivnika jedan Hazard bi jos vise dosao do izrazaja. Hazard prajm bi u ovom sistemu dao 25 golova. Nego eto, koga bi doveli, dajte imena tih trenera za koja mislite da bi odradili bolji posao i osvojili titulu pored ovakvih Liverpula i Citya. Prijavi
2. maj 2022.4 god. comment_327649 Pa ne znam, nije da imamo alternativu, nisam ni rekao da ga treba otjerati. Takodje ako pricamo o njegovom velikom podvigu sjetimo se Di Mattea, slicna situacija, ako je njemu dat otkaz, neka sad bude drugacije pa cemo vidjeti kud vodi. Mislim da je veci problem sto Tuchel limitira neke igrace nego sto su oni limitirani sami od sebe (treba traziti vrline u igracima kakvi god da jesu), jednostavno imam osjecaj da je taj sistem previse krut, igraci su previse staticni, zakucani za neke uloge koje im je dao. Iz toga proizilazi da igramo ziheraski fudbal koji je jako cesto nedirektan i iako imamo posjed i inicijativu ne vidi se dovoljan nivo dominacije. Kad gledas Liverpool ne mozes reci da im je taktika toliko (previse) definisana, vise djeluju ko hrpa gerilaca koja jurisa na sve strane, nekako su mi zivlji i fleksibilniji, Guardiola jednostavno igra drugaciji fudbal i ima igrace koji su stvoreni za njega. Tuchel mozda nema igrace za ono sto ima u glavi, neki jesu limitirani sami od sebe, neke je Tuchel limitirao jer mu je taktika takva kakva jeste. Da je samo do igraca vidio bi se neki napredak sad nakon godinu dana, ali mi se cini da fudbal koji gledamo ostaje isti. Imali smo i mi momenata kada smo igrali leprsavo, brzo, kada smo napadali onako kako treba, ali to je uglavnom bilo kad nije bilo drugog izlaza npr. protiv Reala, ruku na srce bilo je meceva koji su stvarno dobri, ali neke od stvari koje se daju primijetiti su da je to uglavnom protiv klubova koji ne igraju bas potpuno zatvoreno i u situacijama kad rano postignemo gol pa protivnik opet nije u stanju da se postavi kako treba. Prijavi
2. maj 2022.4 god. comment_327658 To je najveca zabluda, da je glavni krivac ovo sto se desava sa Abramovicem. Otkad je dosao fura istu taktiku, naravno to radi i kad ne pali jer je tvrdoglav kao magarac. Naravno da jeste jedan od razloga, kao i povrede i izostanak kljucnih igraca, sranje sa Lukakuom... sve to utice. Nagradno pitanje za sve: Zasto je Klopp prosle sezone imao tako losu sezonu i bodovno i igrom? Prijavi
2. maj 2022.4 god. comment_327662 Jeste jedan od razloga, ali nije glavni, pa bilo je protivnika protiv kojih si mogao sa B timom pokazati nesto, a ne sa par povrijedjenih igraca pa se protiv njih igralo ziheraski i sporo. Sjetite se npr. utakmice sa Al Hilalom i slicnih. Prijavi
7. maj 2022.4 god. comment_327936 https://twitter.com/chelstransfer/status/1522972039279169536?s=21&t=tfSLPP-UT_R7HTF6iGmVFw Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.