Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Luzeri. Onomad je luzer Jupp Heynecks sa luzerskim Bayernom, 2012. izgubio, kup i Ligu Sampiona u razmaku od nekoliko nedelja, sa luzerima Riberijem, Robbenom, Lahmom, Neureom, Kroosom, Mullerom i ostalima.

Lako je biti general posle bitke. Eto, stigao je i ofanzivni igrac mount da suta pa je najgore sutirao od svih. Bolje da ih ne izvodi, a ovako je bio jedan od najobljih na terenu.

Jebiga. Izuzetno razocaravajuce. Mozemo itekako da se nosimo sa ovim Liverpoolom, nisu toliko bolji.

Ceka nas ogroman posao tokom leta u svakom slucaju, ne znam sta da ocekujem dalje, nemamo pojma ko ce nam igrati odbranu i sredinu sledece sezone, na sta ce Chilwell da lici kad se vrati, da li ce Kante i Kovacic biti fit, da li ce Jorginho biti tu, da li ce nam nosioci odbrane biti Chalobah i Sarr, sta cemo sa Pulisicem, Ziyechom, Odoijem, Lukakuom, nista ne znamo.

Idemo dalje, pa sta bude.

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Naravno, Diablo vec zna postavku Chelseaja koja ce izaci na teren u trecoj rundi FA kupa 2028. godine kad budemo igrali protiv nekog cetvrtoligasa. :D

Nemamo boljeg sada. Trudim se podrzati i zelim zaista da ostane, ali nekad me stvarno ispizdi sa svojim pristupom i ziheraskim fudbalom.
Iduce sezone od nule pa cemo vidjeti ako Bog da. Valjda bude bolje sa punim pripremama i mozda pokojim novim igracem.
Kad se sve zbroji i oduzme na kraju relativno uspješna sezona.
Igrali smo finala oba kupa (izgubili od objektivno jače ekipe i to na penale), u LP izgubili od Reala ali realno bili sveukupno bolji u 180 minuta, i u ligi smo ostvarili (najvjerojatnije) to 3. mjesto i plasman u LP koji je glavni cilj, borba za titulu nikad nije bila realnost.

E sad, svi smo očekivali veći napredak u ligi i bodovni (da prebacimo 80 bodova) i igrom. Ipak, s obzirom na nedaće koje su nas zadesile (ozljede, Abramovič...) ne bih bio previše strog. Sve smo rezultatske ciljeve ostvarili i to je najvažnije.

Sad iduće sezone nastaviti gradit ekipu. Na upravi je da pojača ekipu, a onda na Tuchelu da unaprijedi igru i podigne je na više razinu.
Nekakvi cilj bi po meni bio poboljšanje ofenzivne igre (koji može doći isključivo ako se napravi dobar transfer rok u smislu podizanja kvalitete obrane što je uvjet da bi mogao igrat ofenzivnije). Rezultati, nisam siguran da može u 1 prijelaznom roku podići ekipu na razinu Liverpool/Citya, ali nastaviti ići u tom smjeru. Ja bih bio zadovoljan s oko 85 bodova...

Prosjecna sezona, toliko da mogu reci da mu se treba dati sansa i sljedecu, ali nista vise od toga. Ako bi se nastavilo ovako, bio bi to stari dobri recept u klubu za ostanak na vrhu, tj. davanje otkaza. Ono sto mi najmanje odgovara je to sto je igra mnogo losija nego sto rezultati pokazuju, jedino kad smo pokazali zube i igru je kad nismo imali izbora tj. kad je taktika pala u vodu, a u prvi plan dosla zelja za pobjedom.

Ocjena za sezonu 2.5/5.

3/5

bio je turbulentan period, skidam mu kapu na onim izjavama kad su klubu uvedene sankcije, ali moglo je i trebalo je ovo puno bolje biti.

da ne pricam o dosadnom fudbalu kakvim igramo, gdje se konstantno kruzi i komplikuje ispred 16terca.

4/5 takodje.
Da sezona nije bila takva kakva jeste, nema potrebe vise ponavljati sta nas je sve snaslo, ocena bi bila drugacija verovatno. Ovako je bolo previse stvari na koje on nije mogao da utice, a koje su isle direktno na nasu stetu.
Sudicemo mu sledece godine u ovo vreme otprilike.

Mnogo obecavala sezona, na kraju nekako na jedvite jade pregurasmo.

Eto, od pozitivnih stvari bih izdvojio da su Mount i Havertz pokazali znakove napretka, uverili se da je James zver. I to je to. U direktnom duelu Liverpool nije nista bolji od nas npr. Jedino su mi utakmcice sa Cityjem bile bizarne koliko smo nemocno delovali, s obzirom da smo nekoliko meseci ranije vezali 3 pobede protiv njih.

Znamo da nas ceka veliki remont na gotovo svakom delu terena. Ono sto se ne spominje toliko je sredina terena, ne moze se sezona izgurati sa Kanteom, Kovacicem i Jorginhom, a i Gallagher ko zna kakvu ce tu ulogu igrati.

Bice nepopularno misljenje, ali ne ocekujem nista od naredne sezone trenutno.

Lijep gest je bio onaj baner od navijača jučer, zaslužio je to svojim izjavama i stavovima i načinu na koji je bio uz klub kad je najteže bilo.

Zbog toga 3.5/5 za ovu sezonu, ipak ne mogu prežaliti dva izgubljena finala od Lpoola na penale.

Nadam se da se uvjerio koga treba prodavati na ljeto i da će novi vlasnici biti uz njega kada su u pitanju pojačanja, te da će mu dovesti igrače koje on hoće a ne onoga ko je u tom trenutku dostupan.

Od mene 3/5

kao što ste več napisali. Šta nas je sve snašlo ove sezone čudo je dokle smo dogurali.

Mislim, da ako dobije pojačanja kakva želi, da se možemo radovati sledečoj sezoni.

Dok mi još uvek rešavamo sa vlastništvom Liver, City več uzimaju igrače...

Od mene ce dobiti ocjenu 3/5, ne moze veca ocjena od ove jer igramo strasno negledljiv fudbal. Patimo se sa 90% ekipa, nema onih utakmica gdje moze covjek reci da cemo sigurno pobijediti. Po pitanju boljih igara ekipe ce definitivno morati poraditi u sljedecoj sezoni.

Od mene 3/5
Prvo sto mi upada u oci, a ne znam da li je do njega, jeste intenzitet treninga. Dosta igraca nam je bili odsutno po utakmicu dve, e sad pitanje je do koga je.
Smatram, ili da smo procitani ili da smo izgubili onu prepoznatljivu igru od prosle sezone. Ako se neko seca, igralo se na prvu, bili smo kao osice. Sada je vec to dosta drugacije.
Takodje, nije mi jasno na osnovu cega definise kriterijum za startovanje utakmica. Ima tu dosta igraca kojima povladjuje, a koji ne uzvracaju valjano. Zorzinjo, Aspi, Pickensen itd.
Falila mu je odlucnost u nekim utakmicama(kupovi),ali sa kakvim napadacima raspolaze, nije sad to veliki problem.
I na kraju transferi, mislim da se provlaci prica da on nije bio za dovofjenje Lukakua
A istovremeno za njega se zna da nije covek od komprisa, odnosno lako dolazi u konflikte sa nadredjenim. Nije mi jasan januarski rok, ama da nista nije preduzeo.

Pozitivne stvari su:
Pre svega je dzentlmen.
Savrseno se odnosio prema klubu u najvecoj krizi koja nas je zadesila.
I po mom misljenju, nas je svrstao u krem evropskog fudbala. Po tome mogu reci da je u ravni sa Mourinhom.

Meni jedino nije bilo jasno kad Azpija gurne na RWBa a Jamesa ostavi na trećem stoperu, to mi nikada jasno nije bilo...Što se tiče minuta za Azpija i Jorginha to su nam kapiten i zamijenik lično, puno smo i utakmica odigrali, loši smo bili sa povredama itd. jednostavno nismo imali dovoljno širine u ekipi ove sezone

Ja cu samo reci da je sezona iznad prosjecna a ne prosjecna kako mnogi tvrde.
Kad se uzme u obzir kakva su nas sranja sva pogodila ove godine, a igrala se 2 finala i bili neki faktor u LP.
Da je bilo srece na penal serijama sad bi se 2 trofeja slavila

Sezona u kup takmičenjima je bila dobra. Opravdali smo ulogu favorita u oba Superkupa i u virtine donijeli jedini trofej koji nam je nedostajao. U Ligi Prvaka smo zaustavljeni poslije produžetaka gdje smo nadigrali Real Madrid, rekao bih u obje utakmice. U domaćim kupovima smo poraženi na penale, oba puta od Liverpoola. Sezonu prije toga smo osvojili Ligu Prvaka i izgubili finale FA Kupa na sudijsku grešku. To je pokazatelj da trenutno ne postoji bolja kup ekipa od nas, što mora biti zasluga trenera. Penali su lutrija, malo je falilo da osvojimo oba kupa. Ali nismo i ne mogu biti sretan zbog toga.

Veći problem je bila liga. Znamo kakvi su nas sve problemi zadesili. Povrede, Lukakuov intervju, korona, liga koja neće da otkaže naše utakmice, sankcije klubu, promjena vlasnika i neizvjesnost, pa eto i Tuchelov razvod. Sve to u najosjetljivijem periodu sezone gdje se pravi razlika i igra se svaka 3-4 dana. Pored svega toga, mi smo klub koji je odigrao najviše utakmica od svih engleskih klubova (jednako sa Liverpoolom). To znači da smo mi trebali imati igru za 114 bodova da bi bili u igri za naslov, jer svi ovi faktori otkidaju bodove.

Problema u igri je bilo i oni su vezani za situacije kada imamo loptu, a ne za situacije kada nemamo loptu. Odbrana je bila odlična i ove sezone, samo nikako da riješimo igru u napadu. Igramo previše strpljivo, kao da utakmica traje 900 minuta. To je jedan od glavnih razloga zašto nijednom nismo gubili na poluvremenu. Teško dolazimo u napadačku trećinu i do 16-erca i linije nisu dobro povezane. A i kad stvorimo dobru šansu uvijek se nađe neko da promaši. Mučili smo se protiv bunkera, i kad protivnička ekipa dođe da se isključivo brani, i kad protivnička ekipa povede. Uspjeli smo da preokrenemo samo protiv Leedsa i Aston Ville, a te utakmice su bile u decembru. Nemamo još uvijek karakter, nemamo vjeru u sebe da možemo preokrenuti, nedostaju pravi lideri na terenu da to pokrenu. To je čak i United imao prošle sezone, da ne govorim o Liverpoolu i to je dugo problem ove ekipe.

Postoje timovi koji nam očito ne leže. Oba puta smo igrali neriješeno protiv Wolverhamptona, oba puta smo igrali neriješeno protiv Brightona, oba puta smo igrali neriješeno protiv Uniteda, oba puta smo igrali neriješeno protiv Liverpoola, oba puta smo kiksali protiv Evertona, oba puta smo izgubili od Manchester Citya i oba puta nas je namučio Brentford. Ne vidim šta je svima njima zajedničko, na stručnom štabu je da to otkrije. Bilo je puno tih kikseva gdje smo ispuštali prednost, a u zabludi je onaj ko misli da smo svaki put zaslužili pobjedu.

Još jedna stvar koja me je nervirala je mentalitet ekipe u drugom dijelu sezone. Trebali su se ugledati na Liverpoolove igrače. Bez obzira što je izgledalo kao da je sve izgubljeno oni su išli maksimalno do kraja. Naši su na -10 prestali da se trude i igrali tek toliko da se ostane među prva 4 na tabeli. Od ispadanja od Reala se malo toga pokazalo. Zarađuju milione mjesečno, ima da se gine na svakoj utakmici i da se ide na pobjedu. Ako neće tih 11 ima drugih 11. Čak je i Tuchel ponekad izgledao nezainteresovano i nije ništa poduzimao. Na kraju pozicija na tabeli koja se očekivala, sa 10-ak bodova manje od očekivanog.

Problemi koje je imao Tuchel ove sezone se mogu uporediti sa Kloppovim problemima iz prošle sezone. Kloppu su se povrijedila sve 3 štopera, a krivicu snosi i uprava (ili ko je već zadužen za transfere) jer se u sezonu ušlo sa samo 3 igrača na toj poziciji. Nisu imali spremno rješenje 1. januara za taj problem, a trebali su imati. U finišu prelaznog roka se nešto sklepalo (Ben Davies jr. i Ozan Kabak). Bez obzira na postojanje štopera u akademiji i novih pojačanja Klopp je nastavio da stavlja u odbranu igrače kojima tu nije mjesto i rezultati su se popravili tek onda kada je odustao od tih ideja.

Tuchel je izgubio oba beka, a nisu bile spremne adekvatne zamjene. Bili su tu neki igrači, ali nije to to. Djeluje da je to manji problem nego što je Liverpool imao, ali nije. Ti naši bekovi su i glavno napadačko oružje i glavno odbrambeno oružje. U januaru se nije reagovalo, umjesto da je prvog januarskog dana u klub stigao novi bek ili dvojica. Na kraju se improvizovalo sa povratkom Kenedya koji kao da nije dolazio. Tuchel je počeo na beka gurati koga god je stigao, i veznjake i krila. Kada je vratio igrače na prirodne pozicije to je izgledalo kako treba.

Liverpool je ostao uz Kloppa u najtežim trenucima i za nagradu su dobili ovakvu sezonu. Mi smo ostali uz Tuchela u teškim trenucima, on je ostao uz nas i nije nemoguće da već sljedeće sezone ostvarimo velike uspjehe. Pokazali su u mnogim situacijama i Tuchel i igrači da mogu sve, uz par osvježenja, dobre pripreme i više sreće će to biti moguće.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.