Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Svaka cast za pobjedu, ali izjaviti da je Tuchelov identitet = takticka fleksibilnost nakon sto covjek godinu dana gura jednu te istu formaciju kroz svaki mec, moze samo malouman covjek. Cestitam na konacnoj spoznaji da postoje i drugi nacini igre.

Tako je, a usudjem se reci da ako bi na bekovima bili ofanzivniji igraci odnosno james-chilwel sa bi oni isli jos vise napred a sad je bio oprezan sa sarrom i azpijem jer zna da oni to ne bi mogli. Ovako bi bilo perfektno ali videcemo, vise verujem sa ce se vratiti sa 3 pozadi

Svaka cast za pobjedu, ali izjaviti da je Tuchelov identitet = takticka fleksibilnost nakon sto covjek godinu dana gura jednu te istu formaciju kroz svaki mec, moze samo malouman covjek. Cestitam na konacnoj spoznaji da postoje i drugi nacini igre.

Nisi u pravu jer cim je dosao promenio je veliki broj formacija i igraca dok nije nasao onu pravu a to je 3 pozadi, cak i ta sa 3 pozadi se menja u smislu da igramo sa dva napadaca a i uzmimo u obzir da igraci ne igraju striktno pozicije nego imaju fleksibilnost u pozicioniranju

Kako brate klicko kad je covjek od prve tekme sa Wolverhamptonom kuci zaigrao sam 3 nazad i wing backovima pa sve do nedavno? Da, bilo je varijacija na jednu istu temu ali sustinski je to isto. 
Eto nadji mi u toj polusezoni gdje kazes da je promijenio velik broj formacija jednu utakmicu da smo zaigrali drugacije.

Slazem se da bi sa Cilvelom i Jamesom na bekovima letjeli po terenu, ali bojim se da je to previse ofanzivno i riskantno za Tuchela.

Zar nismo osvojili LP sa trojicom pozadi? Zar nismo bili u dobroj poziciji u prventsvu prije nego se povrijediše Chilwell i James? Zar je trebao mijenjati nešto što je donosilo rezultate?

Slozit cemo da smo odlicno igrali 3 4 3, sto je i pokazatelj s kakvom smo lakocom uzeli LP.

Problem nas je sto smo izgubili jamesa i chilwella pa formacija ne odgovara vise ekipi.

No kad nemamo prodorna krila, kad nemamo kreativne veznjake ja stvarno ni sam ne znam kako bi to mogli igrat da budemo u napadu konkretniji. Nit da krila sta naprave nit imamo fabregasa u sredi. Zbog toga je lukaku i odsjecen
Jesmo, ali stvari ne štimaju već dobrih 10-15 utakmica.Pa i prije nego što su počeli izostajati dobri rezultati bivali smo nadigrani od slabijih ekipa.Napadači odavno ne igraju dobro, zato smo imali izjavu Lukakua. Koliko god nema opravdanja za način na koji je izrazio svoje nezadovoljstvo toliko treba i postaviti pitanje zašto je to uradio. Nije Lukaku klinac kojem je vazda sve išlo ko po loju pa da na najmanje znake krize počne da kuka.Tuchel je možda mogo u PSGu i francuskoj ligi da dadne Neymaru i Mbappeu loptu i kaže eto igrajte.
Mount,Ziyech i ostali nisu taj kalibar nit je engleska liga na nivou francuske, njih treba uigrati.
https://twitter.com/ESPNFC/status/1485327580593115136?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1485327580593115136%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=

Pa kad je došao bile su najave kako je on fleksibilan trener, kako često mijenja formacije, kako ima kadar da će moći da se igra i mijenja formacije iz utakmice u utakmicu u zavisnosti od protivnika. Realnost je da je promijenio formaciju nakon godinu dana jer se pola odbrane povrijedilo, trenutno nema uopšte odbrambene igrače za 3-4-3, a pogotovo ne da igra to iz sedmice u sedmicu.

Ma formacija je samo na papiru. Evo danas smo kao igrali sa 4 nazad? Pa nista to nije bilo ofanzivnnije nnego kad igramo sa 3(5) nazad jer fakticki Sarr, Rudiger i Silva su i danas bili stalno nazad, dakle Sarr ne znam jel i jednom ali bukvalno, da li je i jednom otisao kao bek naprijed i uputio i jedan centarsut? Dakle apsolutno smo i danas imali 3 stopera, cak i Azpi nije toliko isao naprijed.

Dakle mi ni danas nismo imali vise igraca u napadu nego inace, barem ne brojcano.

• Autor

Jeste azpi isao stalno naprijed i pokusavao ubaciti. Zato smo u napadu stalno imali CHOa, Lukakua, Ziyecha i Mounta, a njima se prikljucivao Azpi i sredina terena. Bolje nego trojica odsjecenih igraca, a bekovi ubacuju onako, pa budes sretan sto ponekad Rudiger proleti naprijed.

• Autor

Azpi se jucer ubacivao u napad a kada igrao kao Wb ne ubacuje se? Zanimljivo.

Ubacuje se, ali nije nista uradio konkretno kao ni u formaciji sa petoricom nazad. Meni je vise bitan ofanzivni igrac koji zna, nego defanzivac da mi se ubacuje, bio to Reece ili Azpi ili neko deseti, bolje da je u napadu Mount npr. nego oni.

Azpi se jucer ubacivao u napad a kada igrao kao Wb ne ubacuje se? Zanimljivo.

Ubacuje se, ali nije nista uradio konkretno kao ni u formaciji sa petoricom nazad. Meni je vise bitan ofanzivni igrac koji zna, nego defanzivac da mi se ubacuje, bio to Reece ili Azpi ili neko deseti, bolje da je u napadu Mount npr. nego oni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.