Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Bielsa nikakvu karijeru na kraju ne napravi.
Ispuhala bi ekipa za 3 mjeseca

Nema karijeru jer nije nikad vodio najjace klubove. Covjek je sinonim za atraktivan fudbal, njegov sistem i presing je nesto sto su najbolji treneri oduvijek izucavali.

Soxx druze, on vodi drugoligasa od neki dan, ima toliko prosjecnu ekipu da je to nevjerovatno. I kao takvi znaju oduciti od fubala mnogo bolje ekipe.

Bielsa je stara skola, voli ovu igru, sam je skoro rekao nesto fazonu: "Ja sanjam da Leeds bude bolji od Citya, Uniteda, Liverpula, sanjam da Bamford bude bolji od Ronalda a Raphina bude bolji od Salah.."

Leeds je ekipa koja je ove sezone imala najveci broj izostanaka od svih ekipa i kao takvi nisu imali srece jer su hladno mogli imati 10-tak bodova vise. Prosle sezone Leeds je bio senzacija.

Bielsa je umjetnik, strastveni navijac fudbala i neko ko gleda isti na mnogo drugaciji nacin. On je bogom dat da radi ovaj posao koji radi.

Samo neko ko povrsno prati ovaj sport moze reci da Bielsa nije dobar trener.
Pa sto li nije vodio real, barcu, bayu, united itd? Bolje vodit lids za manje para.
Ima prosjecnu ekipu a preko 100miliona skrho u pojacanja kad je usao u ligu.
Ko je kriv sto je rodriga , llorentea i kocha doveo.

Dobar je on trener, al nije za zvijezde. Nece zvijezde trcat kako on zeli

Pa sto li nije vodio real, barcu, bayu, united itd? Bolje vodit lids za manje para.
Ima prosjecnu ekipu a preko 100miliona skrho u pojacanja kad je usao u ligu.
Ko je kriv sto je rodriga , llorentea i kocha doveo.

Dobar je on trener, al nije za zvijezde. Nece zvijezde trcat kako on zeli

Ima i toga. Ali i kod Guardiole zvijezde trce. Ne moze City igrat presing bez trcanja. Isto vazi i za Liverpul. Bayern. Jedino su PSG i Barselona drugaciji. Kod nas su svi voljni trcati osim Lukakua i Ziyecha. I bas oni igrali juce protiv Citya.

Nasa ekipa Chelsea nije sastavljena od igraca koji bi igrali pozicionu igru. Mogu oni to igrati i cesto igramo tako ali smatram da bi nam vise lezala drugacija taktika, visok presing, dinamicna igra po cijelom terenu. Nesto sto smo prosle sezone igrali u ligi sampiona, ili recimo zadnju utakmicu protiv Liverpula.

Dakle mogao bi Bielsa sjesti ovoj nasoj ekipi, ima sve preduvjete za svoj stil igre. Otarasiti se Lukakua i Ziyecha je jedini preduvjet.
Ja vazim na ovom forumu kao najveci kriticar Tuchela ili hejter sto neki kazu, ali nikako ni u jednom trenutku ne zelim otkaz. Zelio bih samo da se klub postavi tako da poslije ovakvih utakmica imaju posljedice i za strucni stab. Mora mu se staviti do znanja da ovakav pristup nece biti tolerisan, da se trazi hrabra igra u svakom mecu.
Ne, to ne znaci biti ludo ofanzivan sa 6-7 igraca i napadati jedan City kao da nema sutra. To znaci samo izici i muski se potuci s njima na terenu, rame uz rame, biti odvazan, poduzeti neke rizike s loptom, pa u njegovom slucaju poduzeti i formacijski neki rizik, mozda izici s 4 nazad a jednim vise u ofanzivi, napraviti ranije izmjene, jednostavno totalni pristup utakmici se ne bi smio ponavljati.
I generalno Tuchel mora poraditi dosta na nekim stvarima, on je u Dortmundu dosta drugaciji stil forsirao. Ne znam zasto to svi ignorisu, ali to je cinjenica. Sada se promijenio i postao je mnogo oprezniji u postavkama igre no sto je tada bio.
Ne bih Tuchela mijenjao ni za Guardiolu, prvo što bih uradio je napravio veliko čišćenje, a bio bih u stanju dati Lukakua za 30 miliona. Trenutno je veća šteta imati ga nego ga dati za male pare. I on je samo jedan koga bih prodao, lista je dugačka.

Ovaj transfer rok su neozbiljno shvatili i to je već u startu propast.

To znaci samo izici i muski se potuci s njima na terenu, rame uz rame, biti odvazan, poduzeti neke rizike s loptom, pa u njegovom slucaju poduzeti i formacijski neki rizik, mozda izici s 4 nazad a jednim vise u ofanzivi, napraviti ranije izmjene, jednostavno totalni pristup utakmici se ne bi smio ponavljati.

Ovo boldirano nismo stigli ni da komentarišemo. Odigrali smo tako da je na poluvremenu trebalo 5 izmjena napraviti: Alonso, Kovačić i sva trojica iz napada da izađu, a on je prvu izmjenu napravio negdje oko 60. minute.

Izmjene su i meni zasmetale iskreno, očekivao sam da će Ziyech i Pulisic izaći odmah na poluvremenu. Volio bih da sam vidio da je ubacio Mounta npr. odmah nakon prvih 45. 

Nema karijeru jer nije nikad vodio najjace klubove. Covjek je sinonim za atraktivan fudbal, njegov sistem i presing je nesto sto su najbolji treneri oduvijek izucavali.

Soxx druze, on vodi drugoligasa od neki dan, ima toliko prosjecnu ekipu da je to nevjerovatno. I kao takvi znaju oduciti od fubala mnogo bolje ekipe.

Bielsa je stara skola, voli ovu igru, sam je skoro rekao nesto fazonu: "Ja sanjam da Leeds bude bolji od Citya, Uniteda, Liverpula, sanjam da Bamford bude bolji od Ronalda a Raphina bude bolji od Salah.."

Leeds je ekipa koja je ove sezone imala najveci broj izostanaka od svih ekipa i kao takvi nisu imali srece jer su hladno mogli imati 10-tak bodova vise. Prosle sezone Leeds je bio senzacija.

Bielsa je umjetnik, strastveni navijac fudbala i neko ko gleda isti na mnogo drugaciji nacin. On je bogom dat da radi ovaj posao koji radi.

Samo neko ko povrsno prati ovaj sport moze reci da Bielsa nije dobar trener.

leeds od prosle sezone je bio bas melem za oci. ni jedan klub nisam pratio poslije chelsea kao leeds prosle sezone. jednostavno sam ih uzivao gledati

a volio bih stvarno vidjeti bielsu kod nas. mada eto jebat ga, mora se kod nas vec jednom to desiti da istrpimo jednog trenera, i mislim da tukel to zasluzuje.

I Bielsi bi psovali zbog previelikog broja golova u nasoj mrezi. Svakome nadjemo manu.

Trenutno smo losi, jucer je bila sramotna predstava nasih, ali Tuchel je trenercina i po mom misljenju uz Guardiolu i Kloppa (mada ovog u zadnje vrijeme Salah izvlaci, inace mudo obicno),najbolji trener u ligi.

Problem je njemu, kao sto smo ranije pricali, on zbog cijene mora koristiti smrada Lukakua u svakoj utakmici, jer je to direktiva uprave 100%, a vjerujem da nebi ovaj igrao vise za Tuchela, mozda samo kada ganjamo rezultat.
Drugi problem je da i kada ne koristi istog, nijedan od ovih ostalih nije dobar da ga drzis na terenu. Jedan dobro igra, ali fula , drugi zabije tu i tamo, ali generalno los, treci ne moze nista itd.

Tuchel ako zeli da zadrzi posao, da zadrzi dobru igru i priliku za trofeje mora igrati i trpiti trojku koja je osvojila LP prosle sezone, iako su im brojke mizerne, dobro su igrali tada.

Odoi, Pulisic, Ziyech, Lukaku nemaju sta traziti u klubu.
Leeds United had seven teenagers on their bench today and now have eight first-team players out.

Despite this Marcelo Bielsa produces an outstanding coaching performance to see his team beat a good West Ham at the London Stadium.

O ovom pricam. Nadigrali WH bez problema.
Ma ok Bielsa, niko ne misli da nije dobar, ali sama pomisao na mijenjanje trenera mi je van svake pameti. Dati ovom vremena pa kud puklo, jer nikad nismo nijednom dali dovoljno vremena. Jedini uslov je da on pokaže da ima neki plan i ako stvari ne idu kako treba što do sad nijedan nije pokazao, svi su bili tvrdoglavi ko mazge.
Zaista djeluje da ne zna sta radi. Ekipa je izgubila onaj intenzitet, presing odavno ne igramo i sto ke najgore forsira jedne te iste igrace neovisno o tome kako igraju.

Fale Chilwell, James ali to nije razlog da te Brighton veci dio utakmice sabije u 16m i da ne mozes jedne jedine prilike napravit za 90. minuta.

Sefe ako se ne trgnes slijedi ti samo jedna sudbina.

Najiskrenije, volio bih da cujem misljenje ostalih koji ga vjerno brane, sta misle trenutno o Tuchelu i njegovom radu, selekciji igraca i sve u zadnje vrijeme?!

Bari, soxx, apeiron, njuso, mogu i ostali?!
Dao Bog da Tuchel i Madjar nadju neka rjesenja, ali mi ovo sve ide u vec vidjenom pravcu.
Jel moguce da je ziheras danas isao na bod protiv Brajtona i prve izmjene tek u 80. minutu napravio?
Psihicki i fizicki su otisli igraci u qrac. Svi su imali odmore zbog covida samo mi nismo a plus su nas i povrede uyebale.

Lukaku kad se vratio s povrede bilo ovdje svrsavanja ovo nam je trebalo. Sad je ipak werner dobar. Sljedecu ksd werner bude ko qrac bit ce daj lukakua.

Mi igramo bez glavnog oruzja a krila svakako nemamo i sve to kad se spoji dobijemo ovo sto vidite.

Tuchel kasni danas s izmjenama

No promjena trenera nece izac na dobro tj uz tuchela sam i dalje, tacnije nisam jos ni pomislio da ga trebaju se rijesit.

Kao prvo nema trenera na trzistu a drugo se nadam da ce do LP citav tim uhvatit formu malo
Ma da jw neko drugi pomislio bi al ovaj zijo malo se voli qrcit. Nama kad je zabio slobodnjak sa ajaksom, normalan igrac bi i dres skinuo. On kao u fazonu pickin dim za njega, tako i danas.

No naravno moze bit i da grijesim

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.