Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Hahaha daj malo opustite se ljudi, smirite živce. Radije se iskalite na upravi koja ne moze vratiti svog igrača sa posudbe, kojoj je alonso u klubu vec 6 godina.

Sta ocekujete sa igracima tipa Alonso, Ziyech, Azpilicueta, Pulisic?
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Poserem ti se na sve sto si do sad uradio s ovom ekipom. Za ovakav pristupi odabir igraca u ovako vaznoj utakmici za mene nema
oprostaja.

Picko jedna, jesam se razocarao u Tuchela zbog ove utakmice to zaista nisam ocekivao. Ama bas ne znam sta bi morao uraditi da mi ponovo vrati povjerenje koje je imao do sad.

krenulo je krenuloooo

Taktika je danas bila 0, međutim i igrači su bili isto 0 pa ne bih previše galamio na njega. Nadam se da je razuman i da će skontati da mora da se radi na tome, a ne da kao prethodni treneri gura svoje do kraja. Vjerujem da će popraviti to, nemamo mi bolje opcije od njega, čak ni blizu.

Ne moze ga niko odbraniti zbog ovakvog pristupa koji smo gledali danas, ali opet ako su mu najjace oruzje ti wingbekovi ne mogu se ocekivati cuda sa Alonsom i Azpilicuetom na tim pozicijama. Ne treba zaboraviti da su danas igraci odigrali uzasno tako da nek Tuchel radi na svojim greskama i bice to dobro.

Tuhel da je autoritet i baja ,onda bi zakovao za klupu Bolingolia i starce na poziciji wingbekova i pokazao da nije rigidan trener. On radi suprotno, Alonso sjebo protiv Liverpula, ovaj ga u ubaci i protiv Kokoski i danas. Pa jebo majku promesaj karte, sto kaze admin na fejsu, nek ne igra niko.

Hahaha daj malo opustite se ljudi, smirite živce. Radije se iskalite na upravi koja ne moze vratiti svog igrača sa posudbe, kojoj je alonso u klubu vec 6 godina.

Sta ocekujete sa igracima tipa Alonso, Ziyech, Azpilicueta, Pulisic?

Sto su mu igrali ti igraci? Mislis da bi Pepu igrao Alonso na beku? Jer bilo ko drugi je bolji od njega, nema veze jel bek ili krilo.

Takodjer ko je stavio Ziyecha, Pulisica i Lukakua od prve? Mislim ok, neki igraci su losi ali zasto ih j onda stavio? Zasto je Mount bio na klupi? Zasto Havertz nije igrao umjesto Lukakua pogotovo jer je Lukaku prije par dana igrao i 98. minuta protiv Tott?

Mislim, vratite se samo par stranica unazad i pogledajte koliko sam hvalio i branio Tuchela. Ali ovo danas je bilo sramota.

Ne zbog poraza, negi zbog same igre i pristupa.

Sto su mu igrali ti igraci? Mislis da bi Pepu igrao Alonso na beku? Jer bilo ko drugi je bolji od njega, nema veze jel bek ili krilo.

Takodjer ko je stavio Ziyecha, Pulisica i Lukakua od prve? Mislim ok, neki igraci su losi ali zasto ih j onda stavio? Zasto je Mount bio na klupi? Zasto Havertz nije igrao umjesto Lukakua pogotovo jer je Lukaku prije par dana igrao i 98. minuta protiv Tott?

Mislim, vratite se samo par stranica unazad i pogledajte koliko sam hvalio i branio Tuchela. Ali ovo danas je bilo sramota.

Ne zbog poraza, negi zbog same igre i pristupa.

Pa ko ce drugi igrati? Igrao bi i Pepu kada nema niko drugi. Vidjeli smo i Pulisica i CHOa na tim pozicijama. Sta smo dobili s njima? Apsolutno nista. Ako nista ovi sto su danas igrali, na stranu to sto su losi, imaju neko znanje u odbrani.

U napadu, iskreno ni meni nije jasno zasto prije svega nije Mount igrao. Kontam da je stavio Ziyecha jer je zabio u par navrata protiv Citya pa kao leze mu kao ekipa. Ispostavilo se da je najlosiji skoro bio. To bi mi bila jedina zamjerka u postavi danas.
Onda Lukaku/Havertz. Zar stvarno mislis da bi smo s Havertzom nesto vise dobili? Prvoklasni mekusac.
Pa bila je prica pribdolasku da Tusel veoma lako ulazi sa upravom u sukob, sto po meni govori da zeli da se pita za transfere.
E sad dolazimo do toga da je on zadovoljan Alonsom, Ziyechom i otalim cepankama, sto me uzetno plasi.
Sto bi rekao gore kolega, Gvardiola ili bilo ko drug bi Alonsa precrtao posle tri utakmice. Nadam se da Tuhe nece kao Specijalni da ceka otkaz i otpremninu, odnosno da nije postao ravnodusan.
Ma ne bi Pepu Alonso igrao beka vec bi izmislio tu poziciju za nekog drugog igraca, 100% sam siguran. Pa Delph mu je igrao i bio je bolji od Alonsa jedno 14 puta.

Takodjer, sto se tice Havertza, on koliko god da je mekusac dad ekipi mnogo vise opcija nego Lukaku. Brzi je, vise se krece, bolji presing igra, konkretno ekipa ima puno vise opcija u napadu sa njim nego sa Lukakuom. S Lukakuom smo jednodimenzionalni i sto je najgore ni u tome Lukaku nije dobar.

Kad skontas da su pored Lukakua igrali Ziyech i Pulisic onda mi totalno nista nema smisla jer su to igrac koji zele loptu u nogama, ne utrcavanu u prostor, nisu jaki ni u duelima, i jos na sve to nisu u formi.

Znaci apsolutno je sve pogresno bilo.

Tuchel je toliko podbacio da smo izgledali kao Burnley. Cak sta vise i oni su znali pruziti vise nego sto smo mi danas.

Pa bila je prica pribdolasku da Tusel veoma lako ulazi sa upravom u sukob, sto po meni govori da zeli da se pita za transfere.
E sad dolazimo do toga da je on zadovoljan Alonsom, Ziyechom i otalim cepankama, sto me uzetno plasi.
Sto bi rekao gore kolega, Gvardiola ili bilo ko drug bi Alonsa precrtao posle tri utakmice. Nadam se da Tuhe nece kao Specijalni da ceka otkaz i otpremninu, odnosno da nije postao ravnodusan.

Pa jebo ti takav klub u kojem uprava dovodi igrace bez da se ne savjetuje sa trenerom. Ja prvi ne bih bio trener u takvom klubu. Koji ce ti klinac uopste onda, nek uprava trenira igrace. Najbolje da Marina preuzme kormilo.
Tuchel pretpostavljam, ne zeli da narusi atmosferu u svlacionici, zato nije nikad otvoreno govorio protiv Alonsa i ekipe. Imas jednog Kloppa koji je prije okriviti jacinu vjetra i dužinu trave za poraz, prije negoli losu igru svog tima. Kljucno je da trener drzi tim na okupu, a iza kamera radi na dovodjenju boljih igraca na kriticnim pozicijama.
Mene plasi da on i van kamera zeli biti good guy, i da je sa svim u ful odnosu. Uvek se setim onog videa gde u Majncu im jebe kevu.
Ja se slazem isto da takav klub ne bih trenirao.
Opet mene brine sto, iz izjava Tuhel kaze tako reci da je ,,zahvalan Bogu na posedovanju ovakve ekipe", da ekipe koja nema dva startna beka i njih menjaju matorci. Malo je to jebanje u zdrav mozak.
Al dobro bilo, pa proslo. Sad sledi Brajton.

Polomiše se radeći na dovođenju novih igrača. Pola prelaznog roka je prošlo i potrošili smo te dane da pokušamo vratiti Emersona sa posudbe. Nismo uspjeli pa smo vratili zaboravljenog Kenedya, a Digne koji nam je bio najrealnija i najbolja opcija je prešao u ekipu iz donjeg dijela tabele.

U Tuchela se mogu razocarat u slucaju da ne obezbjedimo top4 na kraju. To zaista ne bih mogao progutati.

Sad su nam prosle utakmice sa Cityem i Liverpoolom i ocekujem bolje rezultate, odmah od iduceg susreta. Nadam se da cemo vidjeti novi par bekova poslije utakmice sa Brightonom. Sumnjam da ce se sta dovesti do utorka.

Ovaj poraz me i ne boli toliko, jbg City je realno gledajući bolja ekipa skoro u svim segmentima. Utakmice koje ne mogu svariti su United kući, Burnley kući, Everton isto tako. Tu smo jednostavno morali uzeti puni plijen.
Ma nisu bolji toliko da mi ne mozemo iznjeti loptu. Danas da smo izasli hrabro, nadigravati se, pritiskali ih s vremena na vrijeme jakik presingom, pa izgubili recimo 3:1 ja ne bih rijec rekao. Cestitao bih protivniku i ne bi zamjerio Tuchelu sekunde.

Ovako pickasto igrati i promasiti odabir igraca je za svaku osudu.

Ponavljam, da li je City toliko bolji od nas da mi ne mozemo iznjeti loptu sa svoje polovine 80 minuta? Ma hajte molim vas...

U pravu je hamco sve mogu prihvatiti, ali kukavicluk ne mogu. Pa Arsenal se nadigravao protiv Citya i zasluzio pobjedu, a mi sa ziheraskim stavom cekali sansu koju naravno Lukaku nije iskoristio i primili ocekivano gol. City nije toliko bolji od nas pokazali smo to prosle sezone, shvatam Tuchela u jednu ruku sto ne smije sa 4 igrati pozadi protiv njih jer su na bekovima opcije spori Azpilicueta i jos sporiji Alonso...

• Autor

Ma nisu bolji toliko da mi ne mozemo iznjeti loptu. Danas da smo izasli hrabro, nadigravati se, pritiskali ih s vremena na vrijeme jakik presingom, pa izgubili recimo 3:1 ja ne bih rijec rekao. Cestitao bih protivniku i ne bi zamjerio Tuchelu sekunde.

Ovako pickasto igrati i promasiti odabir igraca je za svaku osudu.

Ponavljam, da li je City toliko bolji od nas da mi ne mozemo iznjeti loptu sa svoje polovine 80 minuta? Ma hajte molim vas...

Bas to, jebavali bi nekim igracima sve i to je to, ali ovo je sramota, jer vidis da im je bukvalno naredjivao da cuvaju rezultat i pokusavaju na kontre. Ako se nesto desi, neka se desi.

A kad je Sarri igrao protiv Cityja otvoreno i izgubia 5-0 onda nije bilo "bravo igra si napadački i hrabro izgubia", nego se sralo po njemu, čak je bilo i prigovora da mora igrat defnzivnije takve utakmice

Sarri nista nije igrao. Najveca laz citavog tog perioda je da je njegova igra bila ofanzivna. Sjecam se te utakmice dobro, vec nakon 20ak i nesto minuta bilo 3-0. Mi nismo jednu sansu napravili. Kasnije je samo nastavljeno rasulo.

Ofanzivna igra je recimo Lampard protiv Uniteda prvi mec, kad smo kreirali bas mnogo prilika a izgubili 4-0. Ne znam da je tad ikom bilo krivo sto se pristupilo tako.

Kada i ako se razidjemo sa Tuchelom, postoje dva trenerka imena koja bih ja volio vidjeti u Chelseau. Bielsa i Ten Haag.

Dosta vise pragmaticara, taktickih genijalaca, daj nam adrenalina i fudbala prije svega.
E da je Tuhel najveci problem dje bi nam kraj bio. Sto se mene tice nek mu daju otkaz, bas me boli uvo vise, najbolju akademiju imamo na svijetu kao a igraju Alonso i slicni njemu.
Nek dodje drugi trener bice dobro godinu dana pa ce opet pad i.t.d. Nije ni cudo sto nas zovu plasticni klub bez sistema bez icega. Sav uspjeh je tipicni kapitalisticki mijenjaj, ostavi dok rezultata ali to nije rjesenje na duge stase. Ugl bas me boli kurac.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.