19. januar 2022.4 god. Autor comment_323716 Ma istrpiti ovu sezonu, samo je bitno biti u top 4, pa dovesti nekoga kao Ten Haaga. Mladjeg i progresivnog, ko zna napraviti nekoliko napadackih akcija, a ne samo ubacaj, pa ubacaj i tako 90 minuta. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323720 Ma gotov je Tuchel, još tjedan dana i bit će godinu dana od kad je doša, to je to on je svoju godinu odradia. Triba već razmišljati o idućem u nizu... Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323723 https://twitter.com/mrjakehumphrey/status/1483559871425490946?s=21https://twitter.com/Millar_Colin/status/1483738987965698056?t=EbDU2hZIklKSoLpn4w6_eg&s=19 Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323726 Zapravo bi bolja paralela bio Di Matteo koji je imao bolje rezultate u ligi od Tuchela. Ali i tu je razlika što je Di Matteo izgubio 2 superkupa i ispao iz LP. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323727 Pa ako mu damo otkaz i nismo za bolje, nije 15. na tabeli i nismo ispali iz svih takmičenja. Jasno je ko dan da igre nema ni na pomolu i da izmjene vrši kad je već sve kasno, ali ima šansu da to ispravi, nije dotle došlo da ga moramo tjerati. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323728 Ne treba ga tjerati na osnovu rezultata. Treba ga otjerati ako ne zna izac na kraj s ovom krizom, igrom, selekcijim igraca i odnosom sa njima, odnosom sa upravom. Vidjet cemo, ni ja nisam za otkaz ali ne mirise na dobro. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323729 Ma di matteo nije ni onu sezonu ksd je uzeo LP pokazao nikskav sistem. Realno je da smo uz mnogo srece LP uzeli i to je to. Kod tuchela se vidio neki sistem i sve. Zato nije cudo sto je ovaj jos tu Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323731 Zapravo bi bolja paralela bio Di Matteo koji je imao bolje rezultate u ligi od Tuchela. Ali i tu je razlika što je Di Matteo izgubio 2 superkupa i ispao iz LP.Di Matteo najnepravedniji otkaz u historiji dobio. Taj dan sam bio najtuzniji otkad navijam za ovaj klub. I danas nisam to prebolio. Zapravo ga dobio jer nije uspio proci grupu u Ligi Sampiona, sto se u narednoj deceniji pokazalo kao nikakvo ocekivanje s obzirom da klub nekoliko godina nije bio u toj zavrsnoj fazi, cak se jedne sezone nije ni plasirao u LS. U prvenstvu bio na -4 od prvoplasiranog Citya, sa narednom utakmicom upravo protiv njih na Bridgeu. Dobio tada mnogo jaci Tottenham i Arsenal na strani, izgubio nakon epske nepravde od Uniteda. Protiv manjih ekipa imao 1 znacajniji kiks (koliko me pamcenje sluzi, WBA u gostima poraz). Imali nekoliko fantasticnih partija. Sve ovo sa Torresom u spicu, morao ga gurati zbog Uprave tada. Nije covjek ni otisao sa svojom ekipom sa SP klubova na kojem smo zahvaljujuci njemu uopste dosli. A u prethodnoj sezoni za krace vremena na klupi ostvario i bolje rezultate od Tuchela. Lampard nit je imao rezultate, niti igru. Pogubio se skroz u vodjenju ekipu, igra postala bezidejna i letargicna. Rekao bih cak i gore nego sada. S obzirom na neke prije ne mozes reci da je nezasluzeno otkaz dobio. Da je pokazivao znakove promjene, da se trudio zadnjih mjesec dana da nesto fundamentalno mijenja vjerujem da bi dobio vremena bez obzira na rezultat. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323733 Još je taj WBA u tom trenutku bio četvrti na tabeli. Nije imao neki jasan stil igre, ali se po meni fino igralo u ligi na početku te sezone. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323734 Koga sad trenira trenerski mag zvani Di Matteo? Poslije Chelsea gdje bio solidan, ne dobar nego solidan? Manite se nostalgije Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323735 Ma Di Matteo je simpa lik. Ovdje prevladava ljubav vise nego njegovo znanje. Lik kao trener je gori od Lamparda bio. Lampard je koliko toliko nesto pokusavao pa ga na kraju pojeli mediji i sta sve jos. Glupo ga je uopste spominjat u recenici sa Tuchelom Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323736 Koga sad trenira trenerski mag zvani Di Matteo? Poslije Chelsea gdje bio solidan, ne dobar nego solidan? Manite se nostalgijeBio je sasvim dobar u Schalkeu. Sa slabim rosterom i nesrazmjerno velikim ocekivanjima cak dosta finih iznenadjenja napravio. Elem, nije to tema. Nekad je potrebno samo malo srece da se o tebi prica kao o velikom strucnjaku. Ko zna u kakvoj bi pripizdini Guardiola sad bio da nije onomad preuzeo Barcelonu s Messijem, Iniestom i Xavijem i vjerovatno najjacom generacijom ikad? A igracki nije nesto mnogo bolji igrac bio od Di Mattea. Pricamo o tom mandatu, odnosno sezoni 12/13 gdje je Robbie vodio ekipu negdje do sredine novembra. Treba biti realan pa reci da nijedan trener nije dobio otkaz za manje. Soxx po cemu je gori od Lamparda bio? Konkretno kad pricamo o mandatu obojice u Celziju. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323737 Od prvog do zadnjeg dana ja kod njega nisam vidio nikakav plan, sistem, sliku, sta i kako planira. Mozda i nije losiji od lamparda, mozda je bolji al ni to opet ne znaci da je dobar Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323738 Ja samo želim da upozorim da su ovdje treneri u sličnim situacijama letili sa posla i da se nikom nije dala prilika da izvuče ekipu iz krize. Govorim o Di Matteu i tom trenutku. Niko poslije osvajanja Lige Prvaka nije rekao da je loš trener i da nam treba bolji, niko nakon otkaza nije rekao da je zasluženo otpušten. Lako je sad to reći nakon nekih neuspjeha i nakon što već dugo nema posla. Istina, nije neki mag, ali i kada smo dovodili magove to se znao neslavno završiti (Villas-Boas, Sarri). Nije ni Zinedine Zidane mag, ali je uzeo 3 trofeja u LP zaredom što nikad niko nije i nikad niko neće. Di Matteo u Chelseaju - 57% pobjeda, Tuchel u Chelseaju - 59% pobjeda. Prijavi
19. januar 2022.4 god. comment_323739 Nisam ni ja vidio kod Zidanea pa covjek uze 3 titule Lige Sampiona i koje spansko prvenstvo pride. Ancelotti kroz cijelu karijeru nema neki potpis sistem a vodio sve najjace klubove Evrope i naosvajao se titula. Ne mora svaki trener biti Guardiola ili Klopp da bi bio uspjesan. Uostalom a sta se i moglo vidjeti kad je covjek efektivno vodio tim 3 mjeseca? Ne racunam vrijeme dok je glumio vatrogasca iza Villas-Boasa. Kod nas svi treneri koji su neke "slike" imali nisu se zadrzali. Al hajd sad, na stranu to. Bila je rasprava vise nakon objave statistike Lamparda i Tuchela. Ja nisam nikako za otkaz Tuchelu, mada mi se njegova igra ne svidja. Smatram da od pocetka zastupa previse ziheraski nacin i forsira odredjene igrace koji su odavno morali biti na izlaznim vratima. Jos ima sanse da pokaze drugu stranu i promijeni situaciju. Bojim se da ako nastavi biti tvrdoglav mogao bi se provesti kao njegovi prethodnici. A to niko ne zeli zaista. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323748 Lampard je koliko toliko nesto pokusavao pa ga na kraju pojeli mediji i sta sve jos. Ko ga je pojeo, branili ga do besvijesti, svakom ko ga je kritikovao su stavljali žig ko najvećem izdajniku. Pa engleski navijači,jutuberi pozivali na odlazak Abramoviča. Jedna od najboljih odluka koje Abramovič lično napravio, da je bio neki drugi vlasnik napravili bi ga budalom i ostavio bi Lamparda kao Solskera. Nisam za otkaz,ali se mora napraviti neki okret u igri i rezultatima. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323752 https://twitter.com/shyamtalks/status/1484072686984863745?t=o98OpIXxqFji7a-DwCxXuQ&s=19 Ovo je nama ocajnicki potrebno. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323754 Pa to je valjda svima jasno da treba dati šansu treneru, mislim da se valjda oko toga i svi slažemo. ali ono što se ja sećam, kad je Klop stigo i preuzeo LIverpul jeste da su gubili dosta i imali one rezultate tipa 3:4, i slično ali nikad ne bih mogao da kažem da su loše igrali, prosto su gubili dosta bodova ali igra je i tad i sad bila po tom nekom njegovom konceptu na drugu stranu, za Tuhela ne mogu da kažem isto, mi baš imamo utakmice kad skoro ništa u napadu i ne napravimo i to ne samo protiv jačih klubova, nego i protiv nekoga ko je do juče igrao u čempionšipu Prijavi
20. januar 2022.4 god. Autor comment_323755 Zasto je potrebno? Da mi Tuchel dovodi igrace koje misli da trebaju, pa ostanes kao Liverpool sa Keitom, Thiagom, Tsimikasom i takvim kurcevim igracima? Pep prosao kroz 4 golmana, lijevih bekova hrpu, stopera bruku, cak i desnih, pa opet stao na walkeru dok nije nasao pravu kombinaciju. Trener nije nuzno znalac oko transfera, zato sluzi direktor fudbala i skauti razni da mu dovedu igrace koji su potrebni. Jedino koliko sam vidio da je neko znalac kod nas od trenera je bio Lampard sa svojim Chilwellom, Riceom, Thiagom i koga je jos vec trazio. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323756 Zasto je potrebno? Da mi Tuchel dovodi igrace koje misli da trebaju, pa ostanes kao Liverpool sa Keitom, Thiagom, Tsimikasom i takvim kurcevim igracima? Pep prosao kroz 4 golmana, lijevih bekova hrpu, stopera bruku, cak i desnih, pa opet stao na walkeru dok nije nasao pravu kombinaciju. Trener nije nuzno znalac oko transfera, zato sluzi direktor fudbala i skauti razni da mu dovedu igrace koji su potrebni. Jedino koliko sam vidio da je neko znalac kod nas od trenera je bio Lampard sa svojim Chilwellom, Riceom, Thiagom i koga je jos vec trazio. Je l se ti samo pravis da ne razumes ili sta? Jeste Pep izmenjao te neke igrace, ali ih je on i dovodio. Ne sportski direktor, ne clanovi uprave, vec on. I sta tu nije jasno ? Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323757 Stvarno taj Pep sve sami promašaji od transfera. Samo uzeo 4 lige sa njima i 6 kupova. Prijavi
20. januar 2022.4 god. Autor comment_323761 Je l se ti samo pravis da ne razumes ili sta? Jeste Pep izmenjao te neke igrace, ali ih je on i dovodio. Ne sportski direktor, ne clanovi uprave, vec on. I sta tu nije jasno ? Problem je sto Chelsea nema toliko para da udovoljava treneru sve njegove transfere i pritom greske. Tacnije ima, ali ne zeli da ide u nevjerovatne minuse. Pep je imao gresaka vise od 300 miliona. Meni licno to nije put za uspjeh. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323763 Diablu paše da dovodi igrače ako se njemu sviđaju, tj. da su Englezi. :D Prijavi
20. januar 2022.4 god. Autor comment_323766 Nah, volio bih drama da dovedemo Mbappea besplatno, ali nema od toga nista :D Isto tako volio bih da uzmemo Antonya iz Ajaxa i Alvareza iz Platea. Prijavi
20. januar 2022.4 god. comment_323767 Pa to je valjda svima jasno da treba dati šansu treneru, mislim da se valjda oko toga i svi slažemo. ali ono što se ja sećam, kad je Klop stigo i preuzeo LIverpul jeste da su gubili dosta i imali one rezultate tipa 3:4, i slično ali nikad ne bih mogao da kažem da su loše igrali, prosto su gubili dosta bodova ali igra je i tad i sad bila po tom nekom njegovom konceptu na drugu stranu, za Tuhela ne mogu da kažem isto, mi baš imamo utakmice kad skoro ništa u napadu i ne napravimo i to ne samo protiv jačih klubova, nego i protiv nekoga ko je do juče igrao u čempionšipu Ovo sto kaze chiba i ja bih se slozio. Liverpul je od prvog dana Kloppa zaigra visok i jak presing, naravno da rezultati nisu mogli biti dobri sa Skrtelom, Morenom, Lallanom, Lovrenom, Sakhom i drugim levatima. Ali sistem i stil igre je i tad bio jasan ko dan. Kod Tuchela smo ove sezonne poceli lutati. Prosle godine je to bilo fenomenalno, ove vec ne zna ni on sta bi i kako bi. Da li igrati presing, da li stati iza lopte, malo jedno i malo drugo, da ne pricam o tome kako ni onn sam ne znam ko mu je glavna trojka u napadu. Na sve to dovodis Lukakua kojeg ne znas koristiti a ni on sam nije od nneke koristi. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.