Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Realno, mi imamo ekipu da pobjedjujemo i kad je tesko. Sramotno je da nismo dobili onu utakmicu Evertona. Nama je otpao Chillwell i odmah rasulo. Kao da je cjelokupan sistem ovisio o jednom igracu.

Tuhel mora pod hitno rjesavati napad. To nije bio samo njegov problem, taj se problem vuce odavno jos od Sarija i Lamparda. Sve se svelo na neko kruzenje okolo 16terca i bukvalno svaki napad se zasniva loptama prema krilima ili Alonsu/Chillwellu ili desno Jamesu.

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Vale je bolji od Saula i Barkleya. Moze igrati i ofanzivnije ako ga stavis recimo na lijevo krilo. Malac je zlatna koka akademije.

i ja sam mislio da je McEachran bolji od kdba

Moram reci ako ce jedan od ova dva ( KDB, McE. ) ici na posudbu po sinocnjoj utakmici bih prije KDB-a poslao. Jer josh je imao onu gresku al kakve je lopte samo dijelio, ljepota. Dok KDBu je ipak ovo prva utakmica pa ne mozemo ni pomocu jedne toliko ni ocjenjivati.

Yebo ti soxx sebi sve

i ja sam mislio da je McEachran bolji od kdba

Moram reci ako ce jedan od ova dva ( KDB, McE. ) ici na posudbu po sinocnjoj utakmici bih prije KDB-a poslao. Jer josh je imao onu gresku al kakve je lopte samo dijelio, ljepota. Dok KDBu je ipak ovo prva utakmica pa ne mozemo ni pomocu jedne toliko ni ocjenjivati.

Yebo ti soxx sebi sve

Nisi nista pogrijesio u ocjeni tada. Josh je igracina bio. Momak u onakvoj nasoj ekipi sa 17 godina igrao protiv Marseja gostujucu utakmicu Lige Sampiona i odlican utisak ostavio.
Nije ni Tuchelu lako. Evo opet nove povrede Thiaga i Kantea a jos se Havertz i Werner nisu oporavili. Da ne pricam koliko fali Chilwell.

I opet nekako gura, ne zali se ni na raspored nit ista. Volio bih da pobjedimo Liverpul i City u ligi ne moramo ni osvojiti ali samo da njih pobjedimo. Pogotovo Kloppa koji mi sve vise i vise na kurac ide, toliko je arogantan postao da bi mu i Murinjo pozavidio.
Prije svega da kazem da dajem Tuchelu maximalnu podrsku i zelim ds ostane sto duze na klupi.

Ali ajmo malo o drugim trenerima, recimo da se rastanemo sa Tuchelom. Koga bi vi doveli i koga vidite kao nekog ko bi mogao napraviti neki veci iskorak sa ovom ekipom u odnosu na Tuchela? Valjda je to ideja sa promjenom trenera, ne zelis otpustit jednog a dovesti novog koji nije bolji od ovog.

Ja trenutno ne mogu naci ni jednog dovoljno kvalitetneg trenera da nas vodi nekoliko godina i da napravi neki legacy kao sto su Klopp i Guardiola sa svojim ekipama. Apsolutno ne vidim ni jedno ime kvalitetnije od Tuchela.

Ajd sto je Tuchel osvojio ligu sampiona, vec je ispricana prica. Ali generalno uveliko je smanjio tu razliku izmedju Citya, Liverpula i Chelsea. Dakle deff se vidi napredak u odnosu na Lamparda i prethodne sezone. Ono sto je Tuchelu jebeno je sto mu je upravo ta konkurencija postavila tolike standarde da ni Fergi ni Wenger ni Murinjo u svom prajmu nisu bili u stanju. Maltene sezonu za sezonom ljudi osvajaju 90+ bodova i to je za svaku pohvalu a na Chelseau, upravi, treneru i igracima je da im to bude prototip za uspjeh narednih godina.
Nebitno koga ćemo dovest, koga god dovedemo u prvoj sezoni će rasturiti a onda propast. To je već pattern koji se ponavlja. Samo trebamo početi unaprijed davat otkaze na kraju prve da drugu ni ne dočeka i bit ćemo vječni prvaci

Mi uopšte nismo u lošoj poziciji. Samo je uobičajeno to da gledamo na sve crno nakon određenog kiksa. To što je City ispred nas 8 bodova ne treba da čudi. Izbjegle su ih povrede u širokom luku, covid također. Mi protiv toga ne možemo.

Liverpool na drugoj strani, rekao bih ima sličnu sezonu kao i mi, a opet vidim da ih se hvali na sve strane, dok se nas kudi. Njihova jedina prednost je što imaju tog jednog igrača koja zna biti prevaga u utakmicama 50:50. Govorim o Salahu. Mi takvog nemamo još od Hazarda.

Nekoliko idućih utakmica predstavlja problem. Liverpool, City, Tottenham. Ako uspijemo nešto ostvariti tu mislim da se možemo ustabili na 2. ili 3. poziciji. 

Gledate samo rezultate, od utakmice sa Juventusom nisu odigrali jedno dobro poluvrijeme. Svaki put, nije loše bilo je prilika. Budu 2 prilike nakon prekida.Govorio sam da ćemo stati čim Reece i Chilwell stanu.

Bodovno ne stojimo loše, ako Tuchel nije dobio ultimatum ili prvi ili otkaz, po prikazanom na terenu smo lošiji od bar 10 ekipa u PL.

Prije svega da kazem da dajem Tuchelu maximalnu podrsku i zelim ds ostane sto duze na klupi.

Ali ajmo malo o drugim trenerima, recimo da se rastanemo sa Tuchelom. Koga bi vi doveli i koga vidite kao nekog ko bi mogao napraviti neki veci iskorak sa ovom ekipom u odnosu na Tuchela? Valjda je to ideja sa promjenom trenera, ne zelis otpustit jednog a dovesti novog koji nije bolji od ovog.

Ja trenutno ne mogu naci ni jednog dovoljno kvalitetneg trenera da nas vodi nekoliko godina i da napravi neki legacy kao sto su Klopp i Guardiola sa svojim ekipama. Apsolutno ne vidim ni jedno ime kvalitetnije od Tuchela.

Ajd sto je Tuchel osvojio ligu sampiona, vec je ispricana prica. Ali generalno uveliko je smanjio tu razliku izmedju Citya, Liverpula i Chelsea. Dakle deff se vidi napredak u odnosu na Lamparda i prethodne sezone. Ono sto je Tuchelu jebeno je sto mu je upravo ta konkurencija postavila tolike standarde da ni Fergi ni Wenger ni Murinjo u svom prajmu nisu bili u stanju. Maltene sezonu za sezonom ljudi osvajaju 90+ bodova i to je za svaku pohvalu a na Chelseau, upravi, treneru i igracima je da im to bude prototip za uspjeh narednih godina.

meni bi bilo svejedno ko bi dosao poslije tuhela, iskreno.

nismo mi klub sa nekim ambicijama za buducnost. samo instant uspjeh.

Jucer sam prije tekme vidio podatak, da na polovici sezone smo imali bodova kao u recimo sampionskoj sezoni s Conteom. Dakle mi ne igramo losu sezonu, vec dobru, ali problem je sto je City takav, kakav jest.

U zadnjih 10 tekmi, istina lose igramo, ali mora se priznati da su dosta uticale povrede na to, te jebeni covid.

Tuchel radi dobar posao, nema se sta prigovorit.

Iskreno ne bih se čudio da se poslije ovog sa Lukakuom sve raspadne. Živo me interesuje na čiju će stranu stati klub. 

Svejedno je moja podrška na Tuchelovoj strani. 

Podrska naravno, ali ne bezuvjetno. Tuchel i Madjar trebaju se malo zamisliti kakve greske rade i poceti ih ispravljati. Inace nece jos dugo potrajati, jer igra je odavno kriticna.
Mene je iskreno izmorila nasa situacija sa trenerima, osim Murinja niko se nije zadrzao vise od 2 sezone. Naravno, ne sporim da je to donijelo rezultate, ali zasto ne probati da se malo stabilizujemo po tom pitanju. Da se napravi neki sistem a ne da igraci tjeraju trenere sto se nadam da nece biti slucaj sada(mada me ne bi cudilo). Uglavnom, podrska Tuhelu dok god ima smisla naravno, liga jeste izgubljena ali LS, FA kup i Liga kup su jos u opticaju.
Nece se kod nas trener nikada zadrzati dugo, takav smo klub, a takva su i vremena. Guardiola i Klopp su rijetkost.

Ali Tuchel trenutno dobro radi i ne znam cemu uopste prica o smjeni? Medjutim ovo s debilcinom iz Konga zna unijeti haos u ekipu.

Bit ce svasta, jer nema sanse da ovo moze proci tek tako, prvi navijaci ne smiju to dozvoliti, oni sto idu na stadione, a i po drustvenim mrezama ga treba razapeti, nek sam pobjegne ako nasi debili ga ne budu htjeli otjerati.

Majmun!
Nadam se da ce uprava kluba stat na stranu tuchela zbog ovog svega recenog od strane balvankakua.
Prvom prilikom balvan ce pustit klub da tone i takvom igracu ne treba se davati podrska.
Jeste masno placen, al i kepa je pa je doveden drugi golman a ovaj na klupi stim da kepa nije nikad nista ruzno rekao a sta je sve prozivio.

Lukakua su se interovci odrekli, sad gubi plavu fan bazu. Sta mu na kraju preostaje? Beskucnik je postao tj postaje.
  • 2 sedmice kasnije...
Poserem ti se na sve sto si do sad uradio s ovom ekipom. Za ovakav pristupi odabir igraca u ovako vaznoj utakmici za mene nema
oprostaja.

Picko jedna, jesam se razocarao u Tuchela zbog ove utakmice to zaista nisam ocekivao. Ama bas ne znam sta bi morao uraditi da mi ponovo vrati povjerenje koje je imao do sad.
Utakmica u kojoj bukvalno nemas sta izgubiti. 10 bodova zaostajes, igra ti samo pobjeda a ako izgubis ionako nisi ugrozen za top 4.
Subota popodne, stadion pun, travnjak ekstra, svi uslovi za super utakmkicu.

Covjek dodje i postavi utakmicu ko da vodi treceligasa protiv prvaka Engleske. Do 80. minute mu 5 odbrambenih igraca na terenu. Ne pokusava nista, igra na kontru citavih 93 minute, drzi samo siguricu nazad da ne bi primio gol. I naravno primi ga opet.

Ziheras, ziheras, ziheras Tomas Tuchel. I Madjar njegov pajdas.
Bas to, dakle isti kurac izgubio 10:0 ili 1:0. Zasto pickasto zasto jebem ti krv pickastu.

Allahami nemam rijeci da opisem razocaranost danasnjom utakmicom. Kako ne shvataju da je igra vaznija od rezultata jer ako se baziras na igru u 9 od 10 utakmica ces biti nagradjen.

Identična utakmica kao pod Conteom kad je De Bruyne dao van 16-erca za pobjedu u drugom poluvremenu. Pa ovu ekipu je Arsenal nadigrao prije 10 dana, zašto se nije ništa pokušalo. Nema nikakve šanse da ne budemo u top 4, ništa nam ne znači drugo mjesto i onda gledamo ovo. Nedostajala su nam samo 3 važna igrača i to sva trojica u odbrani. Fuj.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.