Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Thomas Tuchel (2021-2022, trener)

Istaknuti odgovori

Gledao sma utakmicu Liverpool Newcastle: Newcastle je stvorio vise sansi od Evertona, Liverpool je stvorio manje izglednih sansi od Chelsea.

Zakljucak: Glavni nas problem je realizacija.
  • Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 79,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• WIsey ne voli Tuchela i sta god da uradi naci ce nacin da ga kritizira. Bukvalno ne vrijedi trositi rijeci i vrijeme raspravljajuci se sa Wiseyem vise.  Ni malo ali ni malo nije realan. Ne t

• Danas je tokom utakmice bio malo dalje od trenerske klupe i odmah se vidi mali napredak. Vjerujem da bi bilo jos bolje kad bi ga jos malo udaljili npr. 500 kilometara koliko ima do Njemacke.

• Mi Everton ne mozemo pobijediti kamoli Real, mada svasta je moguce. Daj odmah Nagelsmanna pa da bude osveta sa obe strane.

Objavljene slike

Sto se tice igraca iz akademije, nenojte dzaba pricati o njima. Oni kakvi su, pokazuju rezultati koje su ostvarili u zadnjih par godina, dakle nista. Zadnji koji su bili dobri u akademiji i koji su imali rezultate, su trenutno u prvom timu. Kakav ba Vale, Sonsup il kako se vec zove.

Dalje, ne mozes probavati akcije kad nemas igraca, cetiri igraca iz napada su falili, cetiri! Ostali smo bez njih tik pred utakmicu.

A onda opet se vracam na to, da smo odlicno igrali, da je pobjeda morala biti ubjedljiva i za to sto je ista izostala apsolutno nije kriv trener, vec igraci koji ne znaju s 2 metra ubaciti loptu u gol. Igraci! Boli me kita jel to akademac ili neko drugi, oni ne znaju gola zabiti i sve dok je tako ne treba ni ocekivati osvajanje lige.
Kad pocnemo trpati protivnike, onako kako ih nadigravamo, nece nam city bjezati nikako. Da li ce Lukaku pomoci, vidjet cemo, ali ovi ostali su dokazali da ne znaju gola zabiti, s njima necemo uspjeti.
Sve si rekao podrzavanjem i pravdanjen odluke da na klupi sjedi treci golman umjesto nekog od napadaca iz akademije. Kritika je apsolutno na mjestu i 90% forumasa, dakle ljudi koji gledaju svaku utakmicu godinama, ce se sloziti.
Ne vidim problem u tome sto su dva golmana bila na klupi. Niko iz akademije ne zasluzuje trenutno sansu u prvom timu. To sto nismo imali srece pa su vecina ofanzivaca u karantinu, a na klupi defanzivci, jbg.

Kritikujes ti koji trazis dlaku u jajetu, ti koji od samog pocetka nesto umisljas i izmisljas glede ovog trenera, a da njega nije ovi rezultati bi bili normala i cak mozda bi bili zadovoljni njima.

Kritike apsolutno nisu na mjestu.
  • Autor

Ajde goni u kurac jebo te hljeb

Zamisli počneš sa Alonsom na lijevom beku i niko iza njega, plus nema Kantea

Za Everton i United mi nije Tuchel krivac, nije ni za WHU.

United su izdominirali, nemaju realizaciju, greška u odbrani i primili su gol

WHU isto bolji, amaterske greške (Mendya) kod 2 gola

Everton, ne znam, em što je onaj seljak mali branio dobro, em što oni ne znaju zabiti, opet kod primljenog gola odbrana kurac... 

Pa nisu nas ni htjeli napasti, da si poceo sa svima u napadu isto bi bilo. Uglavnom slazem se da se ne moze igrati sa cetvoricom nazad trenutno, ali i kada je moglo, nismo igrali u toj formaciji.

@njuso, kako ne zasluzuju da budu na klupi? Jesi li ih gledao ili samo zbog rezultata govoris da nijedan ne zasluzuje? Eto Bettinelli zasluzuje da bude na klupi i hiljadu defanzivaca?

Nema akademaca na klupi zato što smo komplet generaciju ili prodali ili poslali na posudbe. Ne možeš imati u akademiji po 5 igrača na svakoj poziciji koji mogu da pomognu prvom timu. Napadač iz akademije koji bi se pojavio u ovom trenutku je Broja koji je na posudbi u Southamptonu. Drugi napadač iz akademije koji bi se pojavio je Ugbo kojeg smo prodali u Belgiju. Sljedeći na redu je vjerovatno Fiabema koji ima 18 godina i jednu profesionalnu utakmicu u karijeri. Mi uvijek biramo da talente pošaljemo na posudbu da bolje napreduju, dok recimo Liverpool i Manchester United svoje najveće talente ostavljaju u ekipi.

Rizik je gurnuti tako mladog igrača. Leedsu se isplatilo i zabio nam je gol onaj Gelhardt, ali on već neko vrijeme ulazi u igru. Za Everton je debitovao onaj Simms i nije se vidio, kasnije je umjesto njega ušao Dobbin i izgledao kao amater. Možda je bilo rješenje izvesti nešto defanzivniju 3-5-2 formaciju i kasnije uvesti tog jednog ofanzivca kojeg si ostavio na klupi, čisto da ima ko unijeti energiju sa klupe.

Morton iz Liverpula je sigurno talentcina, sljedeci Gerrard cim ga je Klopp gurnuo protiv Tottenhama. Jer kako kazu neki ovdje, Marcus Betinelli je bolji igrac u polju od najboljeg naseg akademca. Ustvari vazduh je bolji od tih mladica, danas nije ni popunio klupu.
Problem igrati za Kloppa. Jedini uslov je da mozes trcati 90 min, talenta ne moras imati, a igra se svodi na to da nabijes loptu Salahu ili Maneu koji ce pospremiti loptu u gol.
Morton je dobio priliku jer je i kod njih korona, ranije je igrao u Ligi prvaka i bio iznenadjujuce dobar. Zbog toga je dobio sansu od prve minute.
Poznato je da Liverpool nema siroku klupu za razliku od nas. Kod njih 2 - 3 povrede i neki omladinac uskace u igru. Evo ti prosle godine kad su imali problema sa stoperima pa su Kabaka doveli i nekog lika iz Championshipa. Zasto tada Klopp nije ubacio nekog omladinca i pruzio mu sansu? Nije zato sto niko nije dovoljno dobar bio da bude
u rotaciji, nego su se krpali prelaznim pojacanjima.
Sustina price taj Morton im je veliki talent i zato je dobio priliku, isto kao sto bi kod nas doboo Callagher ili Gilmour da nisu na posudbi. BTW: Prvih 30tak minuta Morton igrac manje na terenu.

Morton je dobio priliku jer je i kod njih korona, ranije je igrao u Ligi prvaka i bio iznenadjujuce dobar. Zbog toga je dobio sansu od prve minute.
Poznato je da Liverpool nema siroku klupu za razliku od nas. Kod njih 2 - 3 povrede i neki omladinac uskace u igru. Evo ti prosle godine kad su imali problema sa stoperima pa su Kabaka doveli i nekog lika iz Championshipa. Zasto tada Klopp nije ubacio nekog omladinca i pruzio mu sansu? Nije zato sto niko nije dovoljno dobar bio da bude
u rotaciji, nego su se krpali prelaznim pojacanjima.
Sustina price taj Morton im je veliki talent i zato je dobio priliku, isto kao sto bi kod nas doboo Callagher ili Gilmour da nisu na posudbi. BTW: Prvih 30tak minuta Morton igrac manje na terenu.

Slazes se da je bolje imati nepopunjenu klupu nego jednog omladinca?
Slazes se da je bolje imati drugog i treceg golmana?

Ma jok, momak igra jer si mogao i kolac zabiti na sredinu terena kad imas Salaha i Manea.

Slazes se da je bolje imati nepopunjenu klupu nego jednog omladinca?
Slazes se da je bolje imati drugog i treceg golmana?

Ma jok, momak igra jer si mogao i kolac zabiti na sredinu terena kad imas Salaha i Manea.

To nisam napisao, kao sto nisam ovo za kolac. Sta bi promjenilo da je na klupi bio omladinac? Koga bi ti od omladinaca stavio? Znas li sta uopste igra Vale ili neki od tih omladinaca? Znas li u kakvoj su formi, kako stoje na tabeli razvojne lige?
Mozda ti ne odgovata Tuchel tvoja stvar, mozda nekom odgovara okej njegova stvar al ne mozes u svemu traziti negativno a ti u tome u zadnje vrijeme prednjacis. Nisi objektivan i samo trazis razlog za neki napad i sirenje negative.

De prijatelju malo iskuliraj i vrati se na stare staze kad sk bio jedan od boljih forumasa i kad sam (a vjerovatno i ostali) uživali u citanju tvojih postova na forumu. 

To nisam napisao, kao sto nisam ovo za kolac. Sta bi promjenilo da je na klupi bio omladinac? Koga bi ti od omladinaca stavio? Znas li sta uopste igra Vale ili neki od tih omladinaca? Znas li u kakvoj su formi, kako stoje na tabeli razvojne lige?
Mozda ti ne odgovata Tuchel tvoja stvar, mozda nekom odgovara okej njegova stvar al ne mozes u svemu traziti negativno a ti u tome u zadnje vrijeme prednjacis. Nisi objektivan i samo trazis razlog za neki napad i sirenje negative.

De prijatelju malo iskuliraj i vrati se na stare staze kad sk bio jedan od boljih forumasa i kad sam (a vjerovatno i ostali) uživali u citanju tvojih postova na forumu.

To je zajebancija bila na prethodni post.
Ne smeta meni Tuchel. Da smeta davno bih otvoreno napisao, kao i uvijek da ga treba izbaciti.
Smeta mi kad ljudi ne mogu jednostavnu stvar prihvatiti i reci okej, nije nam trebao ovdje treci golman, trebalo je povesti jednog momka iz akademije i popuniti klupu. Sta je problem u tome? Ne, nego se traze neki smijesni argumenti samo da se opravda potez strucnog staba. Vise je to negativno nego bilo koja kritika mene, kera, diabla itd..

Tuchel generalno ima nedostataka u svom radu, ali puno vise dobrih stvari je unio i napravio, to je nedvojbeno. Na kraju sezone cemo vidjeti rezultatski, mozda se opet nesto napravi u kup takmicenjima.

To je zajebancija bila na prethodni post.
Ne smeta meni Tuchel. Da smeta davno bih otvoreno napisao, kao i uvijek da ga treba izbaciti.
Smeta mi kad ljudi ne mogu jednostavnu stvar prihvatiti i reci okej, nije nam trebao ovdje treci golman, trebalo je povesti jednog momka iz akademije i popuniti klupu. Sta je problem u tome? Ne, nego se traze neki smijesni argumenti samo da se opravda potez strucnog staba. Vise je to negativno nego bilo koja kritika mene, kera, diabla itd..

Tuchel generalno ima nedostataka u svom radu, ali puno vise dobrih stvari je unio i napravio, to je nedvojbeno. Na kraju sezone cemo vidjeti rezultatski, mozda se opet nesto napravi u kup takmicenjima.

Pa bas ti trazis te smijesne argumente da napadas i onda lancano ti ljudi reply.
Sta bi promjenila ta odluka da se omladinac postavi na klupu za rezerve? Da li znaci da bi bolje igrali, pobjedili?
Nisi mi odgovorio na veliku vecinu pitanja u mom predhodnom postu.

Apsolutno se slazem da ima nedostataka. Najveci od svih je realizacija, koja je direktno ili indirektno njegova krivica. Nedostatak mu je patnja protiv bukerice i ekipa koje stanu u svojih 16 ali zato je doveden Lukaku, da dobija te utakmice na suhi kvalitet. To su mu dvije najvece mane i o tome mozemo diskutovati i pricati a ovo nema omladinca na klupi za kojeg niko od nas nije cuo i niko ne zna njegove kvalitete je prica za malu djecu. Sto bi rekli u narodu trazenje cepa.
Koja pitanja?
Da li sam gledao omladince i koga bih stavio? Ta nisam ja menadzer Celzija sa milionskom platom i pristupom svim utakmicama omladinskih kategorija. Nije niko sa foruma. Valjda ima ko je placen za to da skautira ko je najbolji napadac u akademiji i povede ga na jednu od 38 premierligaskih utakmica, kad si ionako osakacen.
Ne amnestira od pogreske prica sta bi bilo kad bi bilo. Da su babi muda bila bi did. Tako i tvoja pitanja sta bi se promijenilo, sta ne bi. Ne znam, mogu spekulirati. Mozda bi neki klinac zavalio gol ko Macheda kad ga je Ferguson ubacio onomad. Mozda ne bi nista. To su suplje price i smijesni argumenti strane koja bi, da iskoristim i ja narodski izraz, i govno pojela da Tuchel posere.
Ti ili taj isti koji je placen sa milionskom platom je odlucio da nije niko dovoljno dobar da ga se povede. Nisu sigurno uzalud placene i sigurno znaju bolje i od mene i od tebe i bilo koga sa foruma.
Da ne bude sta bi bilo kad bi bilo, evo Klopp je stavio Mortona i sta je dobio? Razbio ih Tottenham, trebali dobiti sa hendikepom, malac izasao prije 60og minuta. Ne kazem da bi bez njega dobili s tri razlike ali ko ce ga znati mozda i bi hehe

Ti ili taj isti koji je placen sa milionskom platom je odlucio da nije niko dovoljno dobar da ga se povede. Nisu sigurno uzalud placene i sigurno znaju bolje i od mene i od tebe i bilo koga sa foruma.
Da ne bude sta bi bilo kad bi bilo, evo Klopp je stavio Mortona i sta je dobio? Razbio ih Tottenham, trebali dobiti sa hendikepom, malac izasao prije 60og minuta. Ne kazem da bi bez njega dobili s tri razlike ali ko ce ga znati mozda i bi hehe

Znaci da ugasimo forum obzirom da nema smisla komentarisati bilo cije odluke u klubu? Ili da svi clanovi pisemo to majstore, bravo, svaka cast?
Vjerujem da bi bilo tih 3 razlike da je umjesto mladica na zadnjem veznom bio Caoimhin Kelleher, treci golman Liverpula. Ili niko. Inace utakmica zavrsila 2-2.
Ako pricamo o ozbiljnom i kvalitetnom forumu trebamo objektivno raspravljati i komentarisati a ne traziti dlaku u jajetu, siriti negativu, glumiti nekog strucnjaka sta ti ja znam sta sve ne.
Ja nigdje nisam vidio da neko poslije svake utakmice dodje na ovu temu i pise bravo majstore, svaka cast. Vise sam vidio da bude kritika na realizaciju izbor prvih 11. Ali zato cim je kiks vidimo tvoj post, al ajd nek si ti dosao na svoje u zadnjih mjesec dana. Ocejfi.

Vjerujem da bi i mi dobili Wolvese da je Vale ili neki drugi omladinac bio na klupi, i to mozda s 3 razlike.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.