Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Michy Batshuayi (2016-2022, 48 nastupa)

Istaknuti odgovori

Logika je ta sto nama treba drugi napadac a ne prvi, nece upravo tako lako dici ruke od Morate. Tesko da bi mi platiti tolike pare za Aubu i platu kakvu ima u Arsenalu. Mozda je i igrac izrazito zelio u Arsenal na nagovor Mickija (i sam je tako nesto izjavio). Uglavnom nije uvijek sve CRNO-BIJELO.
Dalje Bats je morao ici jer Konte nema apsolutno nikakvo povjerenje u njega, kada je Morata povrijedjen Edena je stavljao u spic sto samo za sebe dovoljno govori. Giroud je meni sasvim solidan drugi napadac, target men sa iskusustvom igranja u Premiershipu (sigurno bolji od Carrola i Croucha, a isplativiji od Dzeke).

E vidis, to što se kod nas još uvijek gleda da losiji igrac bude zamijena nas na kraju i prca...

Realno ko ih jebe i oni sami igraju zbog para, dovesti mu konkurenciju koji je klasa kao i on (slucaj Auba, Morata) pa sad neka bolji igra. Pogledaj konkurencije kod City-a na nekim pozicijama...Aguero se morao boriti za prvog spica iako je godinama bio najbolji igrac, Bernardo Silva masne pare placen opet nije bio u prvih 11 dok se Sane nije povrijedio...Odbranu da im ne spominjem...

I takve ces primjere vidjeti kod svih klubova koji osvajaju titule na vise frontova...

Ko ih jebe, svi su tu zbog para malo koji je istinski navijac nek imaju konkurenciju i nek se bore za mjesto i pare koje dobijaju te na kraju losiji nek se proda bolji neka gazi.

• Odgovori 588
  • Pregledi 42 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Vratila se legenda, kolko vidim otišo je i na turneju. Niko to da javi, sramite se.

• Kome treba pravi spic kada imas Michya

• Džaba se trudiš, stari forumaši poznaju više tih igrača ipak smo imali topic na forumu za Milana Lalkoviča, naravno vjerovatno je Cae otvorio temu a Žiger ima temu od momenta kad je došao u klub sa 16

Objavljene slike

Apsolutno se slazem s tobom, zdrava konkurencija je kljuc.
Ja sam se samo osvrnuo na onaj dio gdje si pitao gdje je logika u transferu.
Ma 100% kune, oni u Arsenalu ja mislim da ni sami ne znaju kako im je uspjelo da od 2 balvana Zirua i Volkota dovedu jednog Aubu. Dodali jos 15-ak milja i to je ta cifra fakticki, jos kad uzmes da se platni spisak pocistio je za njih extra. To je katastrofalan transfer jos i iz razloga jer si fakticki za godinu i po dana ugovora uplatio 20 miliona + plate, toliko ti za godinu i po dana manje-vise ode na jednog Hazarda. A to da se trazi igrac za klupe im je odavno ogromna glupost, pa kad je Drogba igrao ko zmaj nisu se dovodile neki klocevi na klupu nego su redom tu bili Gudjohnsen, Crespo, pa kasnije Shevchenko i Torres koji su sve dokazane klase bile u najboljim godinama. Cak i Kezman je dosao iz Holandije gdje je najbolji strijelac bio. To sto se oni nisu nametnuli je drugo ali si imao strasnu koncentraciju kvalitete gdje si morao svaki trening i utakmicu biti na vrhunskom nivou inace otpadas. Eto ti Arsenal ljetos uzeo Lacazettea, odmah pola godine kasnije i Aubu koji su obojica medju najboljim na svijetu i placeni preko 50 miliona.

Apsolutno se slazem s tobom, zdrava konkurencija je kljuc.
Ja sam se samo osvrnuo na onaj dio gdje si pitao gdje je logika u transferu.

Ma opet brate nije logicno meni na bilo koji način pomoci gradskom rivalu da se pojača, pa makar pod bilo koju cijenu...

Još što se te konkurencije tiče na mjestu našeg prvog napadača.

Morata je veoma lako dobio puno kredita i veoma brzo je dignut u nebesa, doduše istom brzinom je i sletio...

Sjecam se prvog kola Michy je poceo odigrao veoma tanko, Morata je ušao zabio cini mi se i odma od sledeceg kola postao standardan. Da se razumijemo gotivim ga igrao je veoma dobro postigao je bitne golove, het-trik, gol mančesteru, sjajna peta za Hazarda protiv sutrasnjeg protivnika itd.

Ali pazi sad, znao je Michy uletiti kad zagusti, zabiti, izvuci (watford), odigrati fino u kupu...ALI kad je Morata povrijeđen ili suspendovan, Konte ostavlja Moratinog jedinog konkurenta na klupi i igra neku kurčevu laznu devetku, znalo je to upalit, doduše više na individualni kvalitet, igra je bila kriminalna...

Šta hocu reci, Morata ti tu skonta da koliko god da je kriminalan ili odsutan, Konte ce mu se opet sageti i gurnuti ga od prve minute bez obzira sto ima još jednog momka na klupi koji čeka svoju sansu i njega ti tu zaboli kurac a i realan slijed događaja da tu ima manje nekog žara i borbe za mjesto tog prvog napadača...

Momak na čijoj temi pisemo je makar po meni jedna velika ljudina, pratim ga na ig i vidi se koliko je uvijek uz klub, svaka objava je bila vezana za Chelsea, nikada se nije zalio zbog minutaze, uvijek ima neku najavu za tekmu ili tako nesto i na terenu je bio borben... Za to mu kapu skidam i ima veliki respekt. Sta mu je falilo da li kvalitet ili mozda drugi trener ili taktika, ne znam jebiga. Evo ga opet u Dortmundu nastavlja starim stopama, cak je naucio i jebeni backflip kod proslave gola i izgleda bas kao lik koga treba imati u svlacionici 

Ma 100% kune, oni u Arsenalu ja mislim da ni sami ne znaju kako im je uspjelo da od 2 balvana Zirua i Volkota dovedu jednog Aubu. Dodali jos 15-ak milja i to je ta cifra fakticki, jos kad uzmes da se platni spisak pocistio je za njih extra. To je katastrofalan transfer jos i iz razloga jer si fakticki za godinu i po dana ugovora uplatio 20 miliona + plate, toliko ti za godinu i po dana manje-vise ode na jednog Hazarda. A to da se trazi igrac za klupe im je odavno ogromna glupost, pa kad je Drogba igrao ko zmaj nisu se dovodile neki klocevi na klupu nego su redom tu bili Gudjohnsen, Crespo, pa kasnije Shevchenko i Torres koji su sve dokazane klase bile u najboljim godinama. Cak i Kezman je dosao iz Holandije gdje je najbolji strijelac bio. To sto se oni nisu nametnuli je drugo ali si imao strasnu koncentraciju kvalitete gdje si morao svaki trening i utakmicu biti na vrhunskom nivou inace otpadas. Eto ti Arsenal ljetos uzeo Lacazettea, odmah pola godine kasnije i Aubu koji su obojica medju najboljim na svijetu i placeni preko 50 miliona.

To je to, o tome ti pricam, kakve back up losije prve zamijene (prve, PRVE), jebote nije igrica da ti isti igrac igra svaku utakmicu kroz citavu sezonu, mora postojati konkurencija podjednake klase, nije to slucaj bio samo u napadu, sjeti se sredine, sjeti se krila, sjeti se da je jedan Robben ulazio cesto sa klupe... To je kvalitet i squad depth a ne da za neku sicu pokusas dovesti igraca da ti bude zamijena (lupam sad) prvom spicu... ti squad igrači su treci rank igraca, to je trebao biti Danny Drinkwater da smo pametni bili... Matić,Kante,Cesc,Drinkwater-Bakayoko, ali mi prodamo Matića, njegova zamjena se potrefi da je kanal od igrača i koju situaciju imaš ??? Onu protiv Leicestera prvo kada se lik gubi i dzogira po terenu dok Vardy svojim kretnjama pravi dar mar i kao slag na tortu 4:1 kantanje od Watforda.

Svaka cast ovome Hazardu, na ovakvim partijama, imao je jednu losu sezonu, jebiga...ali covjek od svog dolaska nema niti pribliznu konkurenciju...

Kad se jos sjetim da su neki od konkurenata Costi bili Pato i Falcao(raspadnuti Radamel u to vrijeme) dođe ti da se fakat zapitaš...United pored Rashforda, Martiala dovodi i Alexisa sinovi, dok bi po logici nase uprave trebao doci neki Gabigol jebeni...

Dobili su ca. 40 miliona FUNTI za obojicu (20 Volkot a Giroud malo manje cini mi se 18). a Auba je kostao oko 60 miliona EURA, prema njemackim medijima. Dakle nema teoretske sanse da su dodali 35 kako ti racunas. Nebitno je na kraju krajeva, ono sto je poenta jeste da su odradili dobar posao. Za dva prosjeka i nesto novca dobili vrhunskog igraca.

Michy ce procvjetat u Bundesligi. Dortmund igra ofanzivan nogomet, on je tamo glavni napadac i dobro ce mu doci minute koje provede na terenu. Ukoliko strpa za pola sezone preko 10 golova to ce biti veliki boost za njegovo samopouzdanje, i novi trener koji dodje na ljeto mogao bi uveliko racunati na njega.

Ko ce ga znati, mozda mu ni sistem koji Conte forsira ne odgovara. Primjer vam je Murinjo. Eno vec su poceli Pogbu pljuvati a niko ne posmatra sistem, taktiku i zadatke koji pojedini igraci tamo imaju. Zamjenite Pogbu i De Bruynea, prvi ce biti novi Zidane a drugi ce biti lincovan. Prosto ko pasulj.

Da se opet vratim na Michya, volio bih da pokaze sta zna u Dortmundu, jer ono sto je igrao za Chelsea je blago receno uzas.

Dobili su ca. 40 miliona FUNTI za obojicu (20 Volkot a Giroud malo manje cini mi se 18). a Auba je kostao oko 60 miliona EURA, prema njemackim medijima. Dakle nema teoretske sanse da su dodali 35 kako ti racunas. Nebitno je na kraju krajeva, ono sto je poenta jeste da su odradili dobar posao. Za dva prosjeka i nesto novca dobili vrhunskog igraca.

giroud 15, sa bonusima moze biti 18. Auba 58 mil funti.

"We tried to sign Michy permanently, but when Roman Abramovich says ‘no’, it is a ‘no’." - Dortmund CEO, Hans-Joachim Watzke
[quote name="Kun Aguer0" post="279436" timestamp="1518459487"] Sto on jednostavno ne dobije coacing licence i bude i trener,vlasik, igrač, kapiten i bog istovremeno :D[/quote]Sta ce mu licenca kad vec i jeste to sve navedeno hehe

Hvala Bogu da je zabio i nesto sto nije sa 3 metra od gola.

E jbg sad brate..pa ima njih mnogo koji ne dodu ni u situaciju zabiti takve golove, a i kad dodu ne zabiju..
Decku se otvorilo jer je tipicni golgeter, igrac 16-erca koji si nece, ili ce to uciniti jako rijetko, stvoriti sam priliku za sut, a pogotovo ne izvana..
Igrac je to koji ocekuje asistencije s krila i ostre ubacaje, povratne lopte nakon izradenih situacija i BRZIH kombinacija dodavanja i prodora njegovih suigraca koje ce on potom naplatiti trpanjem, i u tome je dobar neovisno o tome da li se vrati kod nas i ostavi trag ili ne..
U francuskoj volim marsej i gledao sam ih dosta i znam sta je radio, uostalom i brojke nesto govore, kako one u francuskoj tako i ove u chelseaju, jer odnos minutaze i postignutih golova je fenomenalan..

Sretno mu dalje gdje god bio, nikad ni a protiv kluba niti ikoga nije rekao i to se cijeni..ja kad bi vidio moratu onakvog mekusca raspalog padavicara da igra prije mene udavio bih ga na spavanju, il njega il conte il ko je vec kriv sto ima mizernu minutazu a mitchy je to sve istrpio..

Jedina mala zamjerka njemu od mene je to konstantno laprdanje po instagramu al ajd nista je to ako je ostalo ok..

Trpaj majstore, trpaj.
Bas bih voleo da znam sto ga se Konte odrekao.

Realno rijetko kad je nesto pokazao u nasem dresu. Ono malo prilika sto je dobio bio je katastrofalan.

Drago mi je zbog njega, zaista. Bas je momak pozitiva lik, neka samo nastavi da trpa.

Realno rijetko kad je nesto pokazao u nasem dresu. Ono malo prilika sto je dobio bio je katastrofalan.

Drago mi je zbog njega, zaista. Bas je momak pozitiva lik, neka samo nastavi da trpa.

A sta da pokaze kad mu je receno da se na njega ne racuna ni pod razno, pa kako god igrao ?

A sta da pokaze kad mu je receno da se na njega ne racuna ni pod razno, pa kako god igrao ?

Upravo zbog toga je dobro da je otisao u suprotnom bi najbolje igracke godine proveo na klupi.

Ni prvi ni zadnji igrac koji je lose igrao u jednom klubu ili mu trener nije vjerovao pa je ekpslodirao u nekom drugom klubu. Ne znam cemu toliki hajp oko toga, kao da je Conte bezgresan ili slicno, pa grijesili su veliki treneri sa jos vecim igracima, pa sta...

Michyu zelim sve najbolje i drago mi je pravo sto mu dobro ide.

Michy Batshuayi -

“It wasn’t always easy at Chelsea. I’m now playing with a lot of confidence. Sitting on the bench, score a goal and then back to the bench is quite difficult to deal with for an attacker.”

“I don’t know if Conte was watching my game. They are focusing on the Premier League FA Cup, and have an important Champions League tie next week. I hope it turns out well for them.”

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.