3. februar 2018.8 god. comment_279056 http://www.bbc.com/sport/football/42921679Eto da vidimo i to.Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279093 http://metro.co.uk/2018/02/04/one-chelsea-player-still-supports-antonio-conte-dressing-room-revolt-7285723/ BIlo to istina ili ne, ali ovo je nešto što mi je najmrže u današnje vrijeme, a to je kad se igrači ´urote´ protiv trenera. Pa majku ti jebem ko si ti da se dignes protiv trenera, i jos gore kad uprava i na kraju zbog pojedinih debila da otkaz treneru. Nesto slicno sto se desilo u Ancelottiju u Bayernu. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279094 Bas se ono vidi kako nema fajde od bekova, bas nikako alonso i moses ne asistiraju i ne zabijaju golove.Ako je Alonso zabio par golova iz slobodnjaka ne mora znaciti da je igracina. Igracki je tuta, posebno u odbrani. Slobodnjaci su jedino sto dobro radi. Komentar mi je bio generalno na bekove u taktici koju Conte preferira jer u njegovoj taktici mora imati lude bekove, koji znaji sve i driblati i braniti se i imati posebno dobre ubacaje itd. Mi nemamo razbijace na tim pozicijama i u vecini slucajeva su odsjeceni od tima. Ponekad prati njihovu igru i vidjet ces koliko to beskorisno izgleda. Par slobodnjaka ne opravdava cjelokupnu igru. Sent from my SM-G935F using Tapatalk Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279096 zamisli molim te novine iz Brazila pišu da će Konte dobiti otkaz a kao razlog navode teranje Koste i guranje Luiza iz tima Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279097 https://www.standard.co.uk/sport/football/antonio-conte-ready-to-open-talks-with-chelsea-over-new-deal-but-wants-board-to-release-statement-a3756991.html Zanimljivo. Ima li nas jos ko je za Conteov ostanak? "I must be honest, when there are these type of rumours or speculation after the first game of the season against Burnley... Maybe I'd like the club to prepare a statement for me to say they trust me in my work and my job," he told reporters at Cobham. "But, at the same time, I know this never happened in the past, so why should I hope for something different? But, for sure, I'd like to have a statement of support against this speculation. "The challenge is that, in the past, this never happened. So it's a big challenge to change the approach now. But, for sure, I'd be glad. You only have one person to speak [to make this happen]." "We decided at the start of the season to take this decision [of a pay rise not a contract extension] because I think, in this way, we have the right fire to try and do our best. Me one side, the club on the other side. "Then, I repeat, 18 months in front of us is not a short time. Not a short time. There is a good time to understand and then to continue." When then asked whether he'd be open to discussing a new deal now, Conte replied: "But I think in this moment, I don't want to be opportunistic. I don't want to exploit... I don't want to be an opportunist. It's not the right time to be opportunistic. "We have the time to make the best decision. I'm giving all of myself - me and my staff and my players, for this club. We are doing the maximum for this club. "If the club understands this and the club wants to extend a new contract, we can talk. We can talk. Why not? "But I repeat, I don't like to try to push with the press for a new contract. My contract expires in 2019. My desire and my will are to continue to work with this club." Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279100 Sve je to slatko upakovano i rečeno. Međutim dela neka pokazuju suprotno. Mislim da ima ogroman ego, tipa Mourinho...to se vidi na primerima Coste i Luiza. Chiba ne sprema mu se otkaz zbog Coste i Luiza, već zbog načina na koji radi to što radi. Pa naravno da neće biti neko rob nečijeg ega. To bi u poslovnom svetu bio mobing...ali ajde da ne zalazimo u sve to... Evo neću NIJEDNU negativnu reč više nijednom napisati protiv Contea do kraja sezone ako izbaci Barsu iz LŠ. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279103 Neovisno o tome tko je za što kriv, svima je jasno da su odnosi na relaciji Conte - Uprava očajni, a to znači da ovo ne može nikako potrajat. Ne vjerujem da će dobit otkaz tokom sezone ali na kraju sezone sigurno odlazi bilo sam da daje otkaz, bilo da dobije otkaz bilo sporazumno s obe strane, kako god jednostavno ako je odnos između trenera i uprave loš to nemože potrajat, a nekako mi ne izgleda kao da se taj odnos može popravit... Što se mene tiče, bez obzira što ne mislim da Conte nemam nikakve krivice i što me je kroz ovu sezonu dosta naživcirao, svejedno će mi biti žao kad ode. Ima on svojih mana ali nije jedini krivac i s njime se puno toga i dalje neče rješiti. A i mislim da je prošlom sezonom zaslužio kredita... Međutim, s obzirom na odnose među njima i na to da očito nisu istoj valjnoj duljini onda možda najbolje za klub je da na kraju sezone ode. Jednostavno nemoguće je očekivat dobre rezultate i uspjehe prve momčadi ako trener i uprava ne rade zajedno.... Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279105 ali Konteov ego nema ništa sa "situacijom Kosta" pa lik je sam mamlaz bio i prema Konteu i prema kluba i baš po tom pitanju je zauzet jasan stav a ovo oko Luiza, tu će verovatno za koji mesec isplivati neki detalji pošto još uvek nije sve jasno, kako i zašto je sklonjen Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279106 Slažem se sa postom iznad. Meni je živce izjeo zadnja 2 meseca. Pa nekada i burno reagujem i pišem..ali neštima mnogo toga.. ni na relaciji Uprava - Conte ... a ni na relaciji Conte - igrači izgleda. Tako da ne znam kako ovo može da se završi.. Ako će se već raskidati ugovor, a verovatno hoće onda bi najbolje bilo kroz mesec, dva najdalje. Iz prostog razloga što bi novi trener mogao da uvidi gde škripi u ekipi, da vidi koje rupe treba popuniti o zakrpiti, koga odstranti. Ipak više se može videti u takmičarskom periodu nego u pripremnom. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279109 Apsolutno je ja13 pogodio u srz. Conte je dobar trener, ali kao i Guardiola, za neku njegovu igru i ono sto on zamislja potrebni su mu adekvatni igraci za to, dok jedan dobija koga pozeli, ovaj drugi dobija C, D opcije. Ako skontamo da je otisao iz Juventusa zbog istog razloga i ne podrzavanja uprave kada su transferi u pitanju, jasno je da je i ovdje razocaran a on u takvim okolnostima ne moze i ne zeli da radi. Zato vise ne vidimo COntea energicnog, punog strasti kao prosle sezone, prosto mu se ne radi nazor iako na konferencija prica kako je zadovoljan igracima koje ima u ekipi. Jednostavno, covjek se prepustio (predao) i to je prenio na igrace. Ne vidim kako ce ostati trener Chelsea i poslije ljeta odnosno ove sezone. Iako sam cesto trubio protiv njegove taktike, izuzetno mi je drag trener, njegova radovanja i njegovu strast koju smo gledali tokom citave prosle sezone necu nikada izbrisati iz svoje glave. Ono je bilo bas od srca sto bi se reklo. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279110 on ima veću podršku kod nas nego u Juventusu, tu nema greške tamo se tek ništa nije pitao čak i ovde se to ne bi ni dovodilo u pitanje da nemaš Mančestere koji troše više od nas Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279113 Sve je to slatko upakovano i rečeno. Međutim dela neka pokazuju suprotno. Mislim da ima ogroman ego, tipa Mourinho...to se vidi na primerima Coste i Luiza. Chiba ne sprema mu se otkaz zbog Coste i Luiza, već zbog načina na koji radi to što radi. Pa naravno da neće biti neko rob nečijeg ega. To bi u poslovnom svetu bio mobing...ali ajde da ne zalazimo u sve to... Evo neću NIJEDNU negativnu reč više nijednom napisati protiv Contea do kraja sezone ako izbaci Barsu iz LŠ. a ko su Costa i Luiz? radi ta dva igrača nevalja nam trener koji nas je preuzeo kad smo bili u najgorem mogućem stanju poslije one katastrofalne sezone sa Mourinhom i Hiddinkom. Dodje čovjek i osvoji premier ligu, tada je bio trenerčina, a sad kad je loša situacija, kad sve ne ide najbolje, hajmo onda otjerati, trener je kriv, bitniji su nam Luiz i Costa od jednog takvog trenera. I kad se sve oduzme i sabere, pa mi smo jos u igri za drugo mjesto, a i sami ste dosta puta pisali da je ostati u top4. Doveli su se neki igrači koji nisu ni išli na pripreme sa nama, Bakayoko, Drinkwater, Morata, evo došli nam povrijeđeni Barkley, Giroud ionako nije za prve postave. Jebo ti nas, što mi wajz danas reče nikad kod nas nije bio neki miran period, uvijek neki problemi, kad se treba podržati trener, i kad krenu porazi, odmah niko ne valja. I još jedan razlog zašto je United ispred nas, a i biće dugo vremena, za razliku od nas oni su davali podršku Fergusoni, koliko je Ferguson otjerao i prodao igrača, jednog je Beckhama nabio kopačkom u glavu. Dao svima do znanja da je on autoritet. Ali ne, što nas Costa koji je jasno htio otći iz Chelsea prije nego što će Conte doći, pa onda prošli januar kad smo zbog njega mogli i ostati bez titule, jer je lik totalno ispao iz forme, i jedan Luiz koji je na kraju krajeva kikser, negoduju ili napustili klub, Conte ne valja i nema autoritet, možeš to misliti. Ne kažem da je Conte cvjećka, daleko od toga, ali dosta je više sa ostavkama trenera, treba imati podršku i da se jednom sa jednim trenerom prebrodi kriza, dovesti nove, kvaltietne igrače, riješiti se pojedinaca, i sa novom ekipm krenuti kroz pripreme. Fakat mi muka više, tačno dodje čovjeku da samo posjećuje Spam podforum, vazda ista priča svake godine, uvijek trener, nikad uprava, a ta uprava nam dovela jebenog Beniteza koji je omaložavao navijače Chelsea. I da ne kazem kakva su se sva pojačanja dovodila koja nikakve veze ne bi trebala imati sa Chelsijem. Svakako, ja sam za Contea. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279115 Jebem ti vrelu prohu znaš li promijeniti formaciju, pa jel se protiv Bourmutha i Watforda mora igrati sa 5 odbrambenih. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279123 Pre početka utakmice sam krenuo da ti odgovorim Spaha.. međutim rekoh ajde ostaviću za posle utakmice... Sad mislim da ne treba ništa ni da pišem. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279129 Naprotiv grena, tu bas nista nije upakovano niti smisljeno. Conte nije ni nalik na Mourinha pogotovo po karakteru. Nije ljigav niti je premazan svim mastima, covjek je iskren do bola, vjerovatno i previse iskren u ovakvom svijetu i ovim medijima koji jedva cekaju da te razapnu, a pogotovo nas klub. Conte jeste tezak karakter ali je posten i pravedan, i zna izgraditi svoj autoritet. Sada ste opleli po njemu sa svih mogucih strana, nek vam bude, ne da mi se da ulazim pojedinacno u neke napisane stvari prvenstveno zato sto je dosta vec i odgovorio Spaha a drugo jer bi otislo predaleko. Napisat cu samo ovdje nesto drugo. A to je da mi je zanimljivo koliko se u svim ovim raspravama izbjegava spomenuti jedno ime i prezime, a ono je, koliko god zasluzno za sve uspjehe kluba, jednako toliko odgovorno i za mnogo toga loseg, negativnog sto se oko njega dogadja. Cak stavise, on doprinosi umnogom tome. To je Roman Abramovic. Eh sada zasto, kako, pa nije on... Da pocnem od onog sto se provlaci dugi niz godina po medijima, a jasno je i iz samih klupskih poteza. Dakle, politika i odnos prema mladim igracima, konkretno produktima klupske akademije. Ogromna ulaganja u trening bazu Cobham, zaposljavanje ogromnog broja ljudi u svim segmentima, modernizacija od infrastrukture pa do strucnog dijela u smislu trenera i igraca. Izvanredan unutar akademije ciji su rezultat brojni fenomenalni uspjesi od najnizih nivoa pa sve do posljednje stanice, tj. U-21 tima. Juniorska osvajanja FA kupa toliko godina u nizu, zatim osvajanja Lige Sampiona za mlade i mnostvo svjetski proglasenih mladih talenata. Sve je to omogucio Roman Abramovic uz svoje ljude. Isto tako je Roman Abramovic uz instaliranje svojih ljudi sprijecio da ijedan od tih talenata ispliva u prvi tim (eventualno Christensen?? mada je prva sezona i njemu) te i dan-danas John Terry ostaje jedini u zadnjih 20 godina. Ponavljam, 20 godina bez vlastitog igraca! Politika posudbi, potpuno apstraktna bilo kom razumskom shvatanju, kupovanje prosjecnih igraca za prvi tim koji ce oduzeti eventualnu priliku mladom igracu, zatim konstantna previranja u igrackom kadru, te jos vaznije trenerskom. Gradjenje akademije za jedan stil, zatim predavanje prvog tima u ruke treneru koji gaji nesto potpuno drugacije. Ogroman pritisak na trenere u rezultatskom i igrackom smislu, te medijska hajka na njih a istovremeno zahtijevanje da se promoviraju mladici. Sve je ovo proslo kroz aminovanje Romana, htjeli vi to priznati ili ne. Druga stavka: strukturiranje i postavljanje ljudi u Upravu kluba. Nepostojanje hijerarhije, sistema odlucivanja, integrisanje ljudi jako upitnog iskustva i znanja u sportski segment.. Nejasna uloga trenera u odlucivanju. Neki dan je izisao clanak da Uprava i glavni trener uopste ne komuniciraju jedni s drugim nego to rade putem posrednika, tj. pomocnog trenera Cudicinija. Objasnite mi molim vas, na kojem je to poslu, u kojoj firmi moguce da poslodavac i uposlenik ne pricaju jedan s drugim ?! Pa to nema u obdanistu, cirkus. Zatim nikakva komunikacija klupske Uprave s javnoscu, navijacima. To se radi putem odredjenih "rezimskih" novinara tipa Matt Law sada sto dobija instrukcije iz kluba kako da pise, zauzvrat ima neke ekskluzive. Smijesno. Nekad je Emenalo makar znao pricati za Chelsea TV, sada nemamo ni to. PR sluzba smijesna. Klub zbog ovakvih sitnica i gluposti konstantno u fokusu medija, pogotovo engleskih tabloida zeljnih senzacionalizma. U to sve treneri upadaju jer su jedini gurnuti na svjetlo pozornice, jedini oni moraju odgovarati ispred svih za poteze kluba, ne samo vlastite poteze. Pa to nema nigdje na svijetu. Toliko razvijena skautska mreza i ulaganja sirom svijeta, razvijeni odnosi s ostalim klubovima, podizanje rejtinga kluba u finansijskom i sportskom aspektu i onda dolazis u situaciju da ti se citav svijet smije radi Kerola i Krauca. O nepostojanju bilo kakve vizije i plana smijesno je vise pisati. Nakrcas ekipu nekim tehnicarima, mladim igracima a onda je dadnes u ruke Mourinhu. Sad nakupujes wing backove i 50 stopera radi Contea pa ces ga otjerat i dovesti nekog treceg. Dovodjenje igraca uvijek zadnji dan prelaznog roka mozda i najvise oslikava na kakav nacin se radi posao u nasoj Upravi, tj. ne zna se vise ko pije a ko placa. Nadjes dobrog radnika u finansijskom i biznis smislu, odnosno Marinu, onda joj guras vruc krompir u ruke i pustas da vodi selekciju igraca o cemu ona naravno pojma nema. To je kao da sjajnog internistu gurnes da operise, ili vrhunskog hirurga da se bavi dijagnostikom. Itekako Roman snosi odgovornost, jer svako imenovanje duzi njegovo aminovanje i njegovo da, on postavlja ljude koji su bliski njemu jer ne zeli povjeriti bilo kome drugom. Na kraju krajeva, njegova smo prcija svakako pa nek radi sta hoce. I trece cega se zelim dotaci su ove promjene trenera. Mene vise poslije odlaska Di Mattea ne moze nista pogoditi. Conte mi je drag, zelim da ostane iz vise razloga ali sam navikao na to sve. Samo sto, jednog dana ce presusiti i taj izvor. Neces vise imati koga staviti pa ce ti izbor pasti na nekog Brendana Rodzersa, Mojesa il itako nekog. Ne izranjaju vrhunski treneri svake sezone tek tako. Neke gluposti, neke tvrdoglavosti, neke svadje i krizne trenutke moras istrpjeti. I oni su ljudi, i oni ce grijesiti. Moras pronaci onog pravog s kojim se isplati to. Zalosno je sto se ne mozemo takmiciti na vrhunskom nivou s jednim trenerom kroz neko duze vrijeme, ne mozemo izgraditi tim. Cim ide kriza, trener placa glavom. Svako ovdje ima nekog svog favorita za trenera, nebitno je to ali na kraju krajeva i toga ce tata Roman nabiti nogom u guzicu. Neko je spomenuo dolazak Terrya ili Lamparda na klupu. To bi pogubno bilo, ne zelim da ih se potrosi tako jer to ne zasluzuju. Daj Boze da ne dodju dok god je ovakvo stanje. I za kraj ako se i dalje pitate zasto podrzavam CPO. Jer to je jedini glas obicnih ljudi koji su mazohisti kao i mi, mozda jos i gori jer oni placaju skupe ulaznice za citav ovaj cirkus, jer vole klub. Oni ce grijesiti isto kao i mi, grijesili su prije ali ipak su taj mali djelic koji kaze da Chelsea ipak pripada i nama ostalima, a ne samo milijarderu Abramovicu, te njegovim ljudima u Upravi. Toliko. Prijavi
5. februar 2018.8 god. Autor comment_279131 Kao što Whisper kaže, odavno se ovako brukali nismo. Mislim da je krajnje vrijeme da se rastanemo s Conteom i da čestitam Championu na proročanskim izjavama vezano za njegove transfere i konačnu sudbinu u klubu. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279132 Wow, predvideo je da ce trener dobiti otkaz cim stvari krenu nizbrdo, necuveno u istoriji Chelseaja. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279142 Prosle godine je bio Bog... Eee balkanci... Odje niko nije navijac pravi navijac jer uz klub treba da budes i kad pobjedjuje i kad gubi... Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279144 OTKAZ MU DATI ODMAH. Ovo je brukanje kluba. Ako mu se ne trenira više neka ne muči ni sebe ni nas. Daj otkaz pičko. Nemoj samo nijemo stajati i promatrati kako nas ekipe buše. Ima nas koji volimo ovaj klub za razliku od tebe koji primas milione i milione. Pa jel moguce da je ovoliko lik nisko pao u samo nekoliko mjeseci. A u picku materinu... OTKAZ!!! Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279146 Isuse, ali svaki put, cim nekome ne ide odmah se spominju pare. Naravno, uuuuvek se radi o novcu. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279147 OTKAZ MU DATI ODMAH. Ovo je brukanje kluba. Ako mu se ne trenira više neka ne muči ni sebe ni nas. Daj otkaz pičko. Nemoj samo nijemo stajati i promatrati kako nas ekipe buše. Ima nas koji volimo ovaj klub za razliku od tebe koji primas milione i milione. Pa jel moguce da je ovoliko lik nisko pao u samo nekoliko mjeseci. A u picku materinu... OTKAZ!!! hamco jebem ga, pisi ovo isto i na temi williana, cahilla, luiza, fabregasa zar ima opravdanja za ovakve igre navedenih igrača ove sezone, pobogu samo taj duo fantastico cahill-luiz, na sta to lici, a vamo fabregas se setka. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279151 Za njih se podrazumjeva. Ne bih Fabregasu dao otkaz, ali ovima ostalim da. I nemam ja nista licno protiv Contea da se razumijemo, posmatram ga iskljucivo kao trenera Chelsea koji je u zadnje vrijeme toliko los da je vrlo lahko zaboravljeno sve ono sto je uradio prosle sezone. To sto je uradio prosle sezone mu niko nikad nece zaboraviti. To ne umanjuje ono sto je uradio za ovaj klub. ALi ovo sad sto radi i sto klub kao Chelsea dozivljava je za svaku osudu. Taman da mi je otac na njegovom mjestu, isto bih trazio. OTKAZ! Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279156 Sto je najgre nisam ni za njegov dolazak. Zadnji put kad je bio nista nije uradio. Nista. Daj nam Tuchela ako ga Bayern vec nije kaparisao. Prijavi
5. februar 2018.8 god. comment_279159 Sto je najgre nisam ni za njegov dolazak. Zadnji put kad je bio nista nije uradio. Nista. Daj nam Tuchela ako ga Bayern vec nije kaparisao. Bajern je kaparisao pola Njemačke i ima pravo prvenstva kod svega sto ima ikakvog dodira sa Bundesligom, svakog jebenog igraca su kaparisali jebo im dan materNisam nikako za odlazak Antonia jer samo jedno ime vidim pored njega kod nas.... Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.