Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

• Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Sledeca sa Cityem, u najavi ce ici na 0:0.
Nikako da nauci,danas gurnuo Odoia u prvu i za podrsku mu dao mrtvog Azpilicutu na beku, ne mozes to nikako, zato smo i bili prejalovi u napadu.
Nažalost forma u kanalu u najbitnijem i gustom periodu sezone, jedna pauza za repke bi nam sjela kao budali šamar. Top4 vrlo upitan nažalost ako se nastavi ovako
Ma dobiti će sigurno još vremena, nije upitno. Ima ovu sezonu sigurno, a za iduću nisam siguran čak i da iskrumpiramo top 4. Ali otom potom

Samo Marcelo Bielsa ili Jesse Marsch. Dva trenera koji forsiraju mozda i najjaci presing trenutno od svih trenera. To je ono sto zelim vidjeti u Chelsea. Zamislite samo sa ovim igracima igrati jos i takav presing. Jesse Marsch bi mogao ubrzo biti novi Jurgen Klopp iako je amerikanac. 

Jebo majku uvijek neki takticari kod nas, ko da je sah u pitanju. Kada je Lampard tek dosao zapravo sam mislio bas obrnutu. Mlad, zeljan igre, nadmudrivanja, atrakcije, uveo mlade igrace koji ce trcati, ginuti, igrati napadacki fudbal. To je sve sto sam vidio u onoj utakmici protiv Uniteda. Uprkos porazu od 4:0 svi smo bili zadovoljniji nego neki dan pobjedom protiv West Hama od 3:0. Valjda to nesto govori...

Ako budemo igrali toplo hladno ostaje frank do kraja sezone i zavisi bude li u top4 odlucit ce mu buducnost.

Problem je sto u zadnjih 5 utakmica imam 3 poraza i samo jednu pobjedu.
Slijede nam city fulham i lester.

Ovdje vrlo lako mozemo 2 izgubiti i ako nas fulham iznenadi moglo bi svasta biti sa lampardom.

Bielsa i kante zvuci dobro
Franku je dodatna vrsta problema jer treba ekipu da sprema na 2 jaka fronta.
Hipoteticki da smo imali igru, tesko je drzati formu i tonus ekipi posebno ako nemas mnogo igraca za rotaciju. Mi nismo imali bog zna kakvu igru a ekipa posustaje vec sada a nije da nije menjao. Ali jeste problem drzati tonus ekipi u tu baguje.
Ma u kakvij smo situaciji top4 ce biti yeben.

Nije lampard nista naucio.
U buducnosti ce se igra ovisit o pulisicu kao i prosle sezone.

Jos smo imali srece sto je willian otisao
Lampard bi ga ostavio sigurno da je uprava pristala na willianove uslove.

Mi kad smo kompletni to i nekako izgleda ok. To je zato jer smo igracki talentovani pa se uspije dobiti protivnik. Medjutim, u zadnje vrijeme uopste ne igramo presing sto automatski smanjuje mogucnost greske protivnika, oduzimanja lopte blizu njihovog sesnaesterca i laksu realizaciju nasih igraca.Takodje igra od pozadi je postala izuzetno losa. Zadnjih 5-10 utakmica(izuzev ove juce), pa jebo majku igrali smo ko da nas vodi Big Sam. Ne znam sta je Lampard zamislio ali duge lopte na Girouda/Abrahama nije nesto sto navijaci Chelsea zele vidjeti. Smatram da nam je potreban u vezi igrac izuzetne tehnike, sa dobrim pregledom igre ali i kontrole lopte. Recimo, Kross ili Veratti bi nas digli nekih 20%. Jorginho je neko ko nam ne moze to pruziti, kao ni Kante ili Kovacic. Kovacic je dobar igrac ali ne za tako odgovornu poziciju.

I ono sto mi najvise smeta jeste nasa igra koja se 90% zasniva na ubacajima sa strane. Ok, nemam ja toliko toga protiv te taktike, ali zasto si onda dovodio Wernera koji kurac? Lik je na krilu amater, bukvalno igrac manje. A ako ces ga koristiti kao spic, onda taktika nema smisla. 

Sto se tice Havertza, sta tek sa njim uraditi to niko ne zna. Ne zelim to reci ali mislim da je Lampard promasio sa njim. Ili ga ne zna koristiti ili ovaj ne zna sta Lampard zeli od njega. Kad jos tu dodas cinjenicu da je imao COVID, pa nije igrao dugo, i kad vidis na sta je to izgledalo kad je igrao... mogao bi hladno biti FLOP OF THE SEASON. Pogotovo visina transfera koja je placena za njega.

Nisam optimistican nikako. Ne kazem da je sve njegova krivica, ima i do igraca. Ali ti si trener, ti si taj koji je zaduzen da to sredis kako znas i umijes. Znam da nije imao ni srece sa ovim silnim povredama, ali previse smo gubili bodova od mnogo losijih ekipa od nas uprkos svim tim povredama. Pa jebo majku, ona Arsenalova postava od neki dan, ono je Championship ekipa. 

Totalni zaokret mora nastupiti vec od naredne utakmice. Prije svega u pristupu i taktici. Igraj svoju igru, mani se prilagodavanja i neceg sto nisi. Lampard trenutno luta. Nit bi igro napadacki, nit bi igro bunker, nit bi igro kontra napad. Ne zna ni on sta da igra i to je ono sto ne znaju ni igraci. Zato i jesmu tu gdje jesmo. 

Nadam se da ce biti bolje ali nije optimisticno nikako. Al nikako.

Prosla sezona je, zbog svega sto se izdešavalo počela bez prevelikih očekivanja a samim tim i pritiska od strane kluba.
Ova je nešto sasvim drugo. Omladinci su pokazali da su dorasli premijerligaskom fudbalu, spucano je 200+ miliona na pojacanja a kad Čelsi bude tako velikodušan prema nekom treneru taj jednostavno mora da isporuči rezultat.
Sad kad je pred njega stavljen imperativ pobedjivanja isplivali su svi Lampardovi nedostaci.
O tome sta fali njegovom vidjenju fudbala sam dovoljno puta pisao.
Sve mi se više čini i da nema dovoljno mentalnog kapaciteta da motiviše ekipu da se izdignu iz loseg niza rezultata,a to je jedna ko veliki problem kao i nedostatak znanja i iskustva koje pokazuje.
Na kraju mogu samo da kažem da sam ja potpuno za smenu Lamparda na kraju sezone, kako god se ona završila, sa ili bez trofeja i top 4, ako nastavi da na ovakav način vodi ekipu. Nasi mladi igrači nemaju jos godinu dana za bacanje na učenje taktike koja uopšte i nije definisana prema njihovim stvarnim mogućnostima i sposobnostima.
Čelsiju treba i Čelsi zaslužuje mnogo više od ovoga sto trenutno gledamo.

Prosla sezona je, zbog svega sto se izdešavalo počela bez prevelikih očekivanja a samim tim i pritiska od strane kluba.
Ova je nešto sasvim drugo. Omladinci su pokazali da su dorasli premijerligaskom fudbalu, spucano je 200+ miliona na pojacanja a kad Čelsi bude tako velikodušan prema nekom treneru taj jednostavno mora da isporuči rezultat.
Sad kad je pred njega stavljen imperativ pobedjivanja isplivali su svi Lampardovi nedostaci.
O tome sta fali njegovom vidjenju fudbala sam dovoljno puta pisao.
Sve mi se više čini i da nema dovoljno mentalnog kapaciteta da motiviše ekipu da se izdignu iz loseg niza rezultata,a to je jedna ko veliki problem kao i nedostatak znanja i iskustva koje pokazuje.
Na kraju mogu samo da kažem da sam ja potpuno za smenu Lamparda na kraju sezone, kako god se ona završila, sa ili bez trofeja i top 4, ako nastavi da na ovakav način vodi ekipu. Nasi mladi igrači nemaju jos godinu dana za bacanje na učenje taktike koja uopšte i nije definisana prema njihovim stvarnim mogućnostima i sposobnostima.
Čelsiju treba i Čelsi zaslužuje mnogo više od ovoga sto trenutno gledamo.

Apsolutno ovo mi je zaparalo usi neki dan kad sam slusao njegovu izjavu posle poraza od Wolvesa ili Arsenala. Nakon serije dobrih rezultata mediji su poceli da nas proglasavaju 'title contendersima", cak je i sam Klopp rekao da nas vidi kao glavnom konkurenta(bilo to tacno ili ne).

E sad, postoje dvije vrste osoba u ovom slucaju trenera. Jedni bi to iskoristili i nabrijali ekipu jos vise, podigli im moral do maksimuma i ubjedili ih da smo najbolji. Ovi drugi kao sto je Lampard to uradio isao je drugim putem bojeci se opustanja i govorio je da jos uvijek nismo konkurenti za titulu i spustao loptu na zemlju.

Iako mi se svidja prvi pristup mnogo vise, nemam nista protiv ni ovog drugog pristupa ali da na dan utakmice nabrijes ekipu da gine na terenu.

Ipak, ono sto sam poceo da pisem sta mi je zaparalo usi, to je da nakon ovih poraza koji su uslijedili, Lampard je kao neki vidovnjak pred kamerama rekao: "Vidite da nismo konkurenti za titulu. Jos smo daleko od borbe za titulu..." Popizdio sam bio na tu izjavu. Moral ekipe uz ovakve izjave mora opasti, jednostavno mora. 

I pogotovo utakmica posle Arsenala, tu je i javno napao neke igrace, tako da je i ono sto sam mislio da je zaista dobar a to je man management, haman da je i tu podbacio. Mozda i pritisak cini svoje, ali jedno je jasno onda, Lampard puca pod pritiskom a to nije odlika dobrih trenera.

Lampard je doveo Havertza, tako da treba da mu nađe poziciju ili da se prilagodi njemu, odmah se znalo da Kai nije klasično krilo. Isto tako doveo je Wernera, neka se prilagodi i njemu. Sva pojačanja su po njegovim željama, nikoga nismo doveli onako, radi reda bez konsultacije sa Lampardom

Ne ide nigdje, ali uprava želi vidjeti bolju igru. prema Fabrizio Romanu

Ma kakva motivacija kad nemaš taktike nikakve i kad ti igrači igraju van pozicija koje im odgovaraju. Još jedna bačena sezona koja će moguće ostaviti trajne posljedice na igrače poput Wernera

Ne ide nigdje, ali uprava želi vidjeti bolju igru. prema Fabrizio Romanu

Ma kakva motivacija kad nemaš taktike nikakve i kad ti igrači igraju van pozicija koje im odgovaraju. Još jedna bačena sezona koja će moguće ostaviti trajne posljedice na igrače poput Wernera

Cuj trajne posljedice. Pa poserem se odmah na tog igraca. 

Pa koliko pažnje engleski mediji posvećuju greškama stranih igrača nije ni čudo što mnogi ispadaju flopovi. Kepa koliko god da je loš nije bio toliki flop kao sad. Ljudi su razapeti na sve moguće načine.
Ako ne moš podnit pritisak medija i internet trollova onda profesionalni nogomet nije za tebe, pogotovo Premiership

Ako ne moš podnit pritisak medija i internet trollova onda profesionalni nogomet nije za tebe, pogotovo Premiership

Upravo je to bila moje poenta. Poserem se na takvog igraca onda.

Joj, al serete. Imaš pritisak kad moraš ispit položiti, a ne kad igraš pred milionima ljudi gdje ti se svaka greška gleda. Al' ajd znate sve...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.