Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

Villas Boas je udario temelje onom chelseaju, većinu pojačanja je ubo, samo što ga na terenu nije išlo
  • Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Pa niko nije ni tražio opravdanje, ali čim se moraju tražiti opravdanja onda je jasno da nešto ne štima.

Pa sta ako i ne stima. Muka mi je vise od silnog davanja otkazima trenerima. Lampard je bukvalno jedini trener koji zapravo i voli ovaj klub. Uveo toliko akademaca u prvi tim, otjero ublehe koje se vuku u klubu toliki broj godina, prosle godine uprkos zabrani transfera i odlasku najboljeg igraca lige izborio top 4 i ove godine iako smo prosli grupnu fazu lige sampiona i top 4 i dalje je sasvim realan(pa cak ni prvi ne bjezi toliko) vi bi njemu otkaz dali. Znaci za sad sve radi kako treba.

Ja bas u Lampardu vidim nekog kome bih dao veliku podrsku. Mozda nije najbolji trener ali za razliku od Mourinja, Contea, Sarrija, on je dio ovog kluba i znas da voli ovaj klub.

Vama trenutno ova pojacanja mazu oci zbog visine transfera i vjerovatno ste od starta ocekivali borbu za titulu ali i samo vidite koliko imamo problema sa povredama i koliko su neki od tih pojacanja zakazali. Ok Havertz je talenat, vjerovatno je to i Lampard vidio cim ga je kupio, ali brate mili ko he mogao ocekivati da ce decko imati problema sa osnovama fudbala?

Nije ni cudo sto nas svi zovu plastikom kad to i jesmo. Hoce se instant uspjeh i cim nije onako kako smo ocekivali ajmo otkaz.
Pa tko zaziva otkaz? Nisam primijetio. Sada ide glavni dio sezone, nadam se kako će se stvari popraviti

Samo ću vas pitati, ko je spomenuo otkaz?

Nisam ni mislio da mu treba odmah otkaz dati. Mada kad već spominjete, ako nastavi ovako do kraja sezone dobiće ga, u to sam 100% siguran.

Mozda nije niko spomenuo rijec otkaz, ali je to ekvivalentno prizivanju Pochetina i drugih trenera. 

Ja bih samo volio da konacno damo povjerenje treneru na duzi period, da ne letimo odmah sa otkazima. Pogotovo sto nas vodi nas covjek, neko ko je toliko dugo bio u klubu, toliko zaduzio ovaj klub, neko ko voli ovaj klub. Znam, sve je u rezultatima i trofejima, ali ajmo makar jednom biti slozni i pruziti povjerenje i podrsku treneru.

Pa Lampard da sad dobije otkaz, vec je uradio mnogo vise nego Sarri ili Mourinho(u zadnjem mandatu). Popisam se ja na Sarijevu ligu Evrope ili Mourinhovu titulu Premiershipa kad je otjero De Bruynea, Salaha, Lukakua. To je klasicni dokaz pirove pobjede. Za jednu titulu unazadio nas je nekoliko godina.

Brate ovo je posao, nema tu zaduženja ili ne. Isto kao što je posao bio kad je taj isti Lampard igrao za City protiv nas. Cech za Arsenal i šta već ne. Ako on Chelsea ne vidi kao dio svog posla već kao vid ljubavi, onda nije trebalo da ide u City/New York npr.

Što se mene tiče možemo se prebacivati ovdje i govoriti nekome da je plastika jer kritkuje. Šta ćemo sa vrijeđanjem pojedinih igrača i konstantnim spamovanjem i kad je nešto loše i kad nije?

Ja uopšte nisam prizivao otkaz, samo hoću da kažem da je evidentno da u ovom trenutku ne postoji ništa što mi ukazuje da smo na nekom putu. Neka dokaže suprotno, dobio je svoju priliku.

Pa mi smo mozda ekipa koja je u zadnjih 20 godina najvise davala otkaze trenerima. Slazem se da je posao ali ima tu i ljubavi htio ti to priznati ili ne. Jer ako posao koji radis ne volis ili firmu u kojoj radis, onda ni ti nisi predan svom poslu 100%. Najbolji primjer instant uspjeha i samo onog sto toj osobi godi jesu upravo treneri kao sto su Mourinjo, Sarri, Conte.

Sto bi npr. jedan Sarri kojeg boli kurac za Chelsea i njegovu buducnost forsirao nekog omladinca koji ce napraviti neku karijeru tek za 2-3 godine? Jer taj Sarri mozda nece ni biti trener za to vrijeme i sto bi on onda trpio jos nedovoljno izgradjenog igraca, njegove greske kada mu to ne donosi uspjeh? 

Isti primjer je i Mourinjo. Jeste, osvojio je titulu premiershipa ali sta smo dobili time zapravo? Pa bolje bi nam svima sad bilo da su ostali Salah, De Bruyne, Lukaku i ostali koje je otjerao nego ta jedna titula.

Upravo to vam zelim reci, nije i ne mora uvijek biti sve tako crno i bijelo. Lampard je udario dobre temelje ovom klubu sa svim ovim mladim igracima i pojacanjima. Pa cak i ova pojacanja su zalog za buducnost. 

Nemam ja problem da se Lampard kritikuje, kritikujem ga i ja. Ali imam problem tj. nervira me sto se hoce jedan Pochetino koji by the way nije takodjer nikad nista osvojio. 

Nemam ja problem da se Lampard kritikuje, kritikujem ga i ja. Ali imam problem tj. nervira me sto se hoce jedan Pochetino koji by the way nije takodjer nikad nista osvojio. 

Pochettino je jedna od najboljih opcija ako Lampard nekad ode. Arteta je osvojio 2 trofeja pa ga nikad ne bih poželio.

Dobro, glupo raspravljati ako će se gurati riječi u usta. :)

Nisam ja ni spomenuo ni Mourinha, ni davanje otkaza, ni ljubav prema klubu kao da je to presudni faktor kod izbora trenera (ali kad si spomenuo bilo je bitno napomenuti Lamparda i šurovanje sa Cityjem). Jednostavno kad mi se nešto ne sviđa i kad imam potrebu da iskritikujem to i uradim jer tome služi forum, ne kažem takođe ni da je sve crno, ali bome još manje da je bijelo. Da li je loše stalno mijenjati trenere - vjerovatno jeste. Međutim ako to donese neki rezultat valjda je bolje promijeniti trenera nego živjeti u agoniji. I ne mislim ovim da odmah treba dati otkaz da ne bi opet došli do toga, ali to ne znači da se nekome treba tolerisati i praviti se slijep kada nešto ne valja. Bome trenutno štošta toga ne valja.

haha pa kakve su to sad spike, pa niko ti ne brani da iznosis misljenje :D

I to sto ja spominjem Murinja i druge trenere je samo uporedbe radi i toga sta ti jedna instant titula moze donjeti a sta oduzeti na duze staze.

Ne treba zivjeti u agoniji, i ima stvari sto ne valjaju. Medjutim, ima stvari i koje valjaju i ako sabers i oduzmes vise je poziivnih.

Mislim da je veci problem u razlicitom pogledu na fudbal s moje i s tvoje strane(ne kazem da je moj ispravniji). Jednostavno, ko i sve drugo u zivotu, ne ide preko noci. Pogotovo spletom okolnosti kada su u pitanju povrede i velik broj novih igraca od kojih neki imaju problema prilagodbe. 

Ja cu kritikovati Lamparda i kada izabere po mom misljenju pogresnih 11, pogotovo kada i ako odigra pickasto, ali mu i dalje dajem vremena da dokaze da je pravi trener i neko kome nismo dali uzaludno podrsku. Jer osim rezultata, sve ide pozitivnim tokom. Poslozila se mlada i perspektivna ekipa za duzi niz godina, necemo sigurno biti na nivou Arsenala i borii se u donjem djelu tabele pa da kazes vidi sta smo dozvolili.

Vidjet cemo. 

Pa priče da se svaka kritika Lamparda gleda kao neko pljuvanje, blaćenje ili tjeranje i uvijek se pojave njegovi advokati (ovo ne kažem tebi lično nego inače) koji će braniti neku svoju imaginarnu tezu na koju ja u startu nisam ni mislio.

U suštini priče samo ću reći da mi je jasno da se ne slažemo jer ja mislim da je više negativnog nego pozitivnog. Ja bih iskreno mislio da treba dati vremena i igrati na neku priču za budućnost, ali ako na taj način posmatramo onda je malo čudno jer je ipak i Lampard sad u drugoj sezoni dobio mnogo toga, dakle dobio si instant novac za transfere i ja očekujem nešto da vidim od toga. Ne očekujem da istog momenta igraš kao Barcelona iz najboljih dana, ali opet želim da vidim neke naznake. Na kraju od tih silnih transfera, zamisli i svega ostalog šta smo slušali prije sezone dobismo nešto što izgleda gore nego ono što smo obogaljeni imali sezonu prije.

Mada što kažeš, vidjećemo. Nadam se da griješim.

Sve je to lijepo, ali ljubav ili ne, dobiti će otkaz ako bude lošiji od prošle sezone nakon 250 mil utrošenih na ljeto, to je činjenica i to je Chelsea, što god mi mislili o tome i vjerujem kako je Frank i više nego svjestan situacije. I sam je uoči sezone davao izjave kako nije lud i da zna što se očekuje od njega nakon što ga je klub pogurao na ljeto, te kako se zna nositi sa tim pritiskom.
Ovo je Chelsea, jedan od najvećih klubova Europe, teško ćeš ti dobiti vrijeme u takvom klubu da se učiš trenerskom poslu. Dali su mu očitu podršku kao klub, atmosfera oko kluba sa Lampardom i formiranje mladog tima je lijepo, ali nemojmo se zavaravati rezultat je najbitniji te on ne smije izostati

Losiji rezultati ove sezone su djelimicno i zbog silnih povreda kljucnih igraca kao i onih koji su daleko podbacili a projektovani su kao supertalenti i world class igraci. Ko je mogao ocekivati da ce imati ovakve individualne predstave kada smo ih kupovali?

Puslic koji je meni licno najveci talenat ove ekipe skoro da i ne igra. Ziyech od kojeg smo mnogo ocekivali skoro da je stalno povredjen.  Ista stvar i sa Odoijem. Havertz se jos trazi kao i Werner. Mi bukvalno od pocetka imamo problema sa sastavljanjem ekipe. Nije ni Lampardu lahko, koga god da stavi na krilo dok su ovi povredjeni, ti igraci kao da su zaboravili igrati fudbal. Bio to Mount, Havertz ili Werner, daleko je to od bilo kakvog top nivoa.

E sad, kako onda i uigrati ekipu ako stalno imas te probleme. Da mi je docekat da jednom u kontinuitetu imamo citav sastav na raspolaganju, makar 2 mjeseca pa da vidimo na sta ce to onda liciti. 

Sto se tice rezultata, slazem se sa skarom. Jbga, ovo je Chelsea, potrosili smo ogroman novac ovo ljeto, i svaki neuspjeh Roman nece tolerisati. To je ono sto bih ja volio da se promjeni. Da se gleda malo sira slika a ne samo instant rezultat. Ali jbga...

Aston Villa je pred početak prošle sezone potrošila silne pare i dovela 12 novih igrača. Trebala im je skoro čitava kalendarska godina da proigraju. Sada su na sve to dodali još 4 igrača i izgleda još bolje. Nekad se treba trener malo istrpiti u takvim situacijama. Mi evo drugu sezonu zaredom počinjemo sa 6 novih igrača. Zanimljivo da je prošle sezone to bolje izgledalo na startu nego kasnije. Nije da nema smisla, kada se pojavi neki mlad igrač u ligi vrlo često zablista na samom početku. Kasnije ga prvo počnu shvatati ozbiljno, a drugo shvate koja su mu najjača oružja. U nastavku karijere uspiju oni najraznovrsniji i oni koji tu jednu stvar rade tako dobro da ih se ne može zaustaviti. Druga stvar je da je Lampard od trenera koji su ga trenirali pokupio to da se ide nadmudrivati i taktizirati kako sezona odmiče i udaljavati se od igre koju si zamislio. Razumijem i to, bodovi su najvažniji, ali najbolje ekipe dolaze do cilja i sa svojom standardnom taktikom. Mislim da ove sezone napredujemo kako vrijeme prolazi. Znam da smo izgubili zadnje dvije utakmice, ali to se svima dešava. Evo i Tottenham je, od jačih protivnika nego mi, ali jeste. Na zadnjoj smo ostali bez snage zadnjih pola sata. Nije dobro što se to desilo, ali je i nesreća što se desilo baš protiv tima koji čuva snagu za završnicu utakmice. Nije problem kad ti se povrijede 3 igrača od 22. Problem je kad su sva 3 na istoj poziciji. Na zadnjim utakmicama smo bili kao ptica ranjenih krila, može ona da leti, ali nije to ni blizu kako bi sa zdravim krilima. Dobrim utakmicama i dobrim rezultatima protiv West Hama i Arsenala će nas opet povezivati sa borbom za titulu. Ako protiv Arsenala odigramo na 0:0 ozbiljno ću se zabrinuti.

Mogu zamisliti scenario da ulazimo u top 4, Liga Prvaka neki zadovoljavajući rezultat, dolaze 2-3 velika pojačanja na ljeto i Roman mu govori:"Hajde majstore, uzmi 2 trofeja."

Jel moguce onako inteligentan, prefinjen vezni igrac, da kao trener jedino sto zna napraviti u ofanzivi je daj nekako loptu na stranu i centarsut??
Nevjerovatno, nema nijedne akcije kroz sredinu, nigdje povratne, duplog pasa, nekog utrcavanja bez lopte. Bas lose da nista napredovali nismo od pocetka sezone.

Ajde neka je dobio svoj bivši klub konačno, morati će ovo puno bolje, veći dio utakmice baš loše, bez ikakve ideje što se želi

Meni je ovo danas najlosija utakmica u sezoni a pazi ironije, dobili 3:0. Ne znam sta da kazem ali nadati se da se ovako nesto nece ponoviti.
Ma da smo 6:0 pobjedili loše smo igrali.

Svaka utakmica je na silu prema naprijed. Nikada izrađena akcija, brza kombinacija, neko proigravanje, mozda povratna lopta.

Jucer drugo poluvrijeme pa bili smo maštoviti s tim akcijama kao Stoke City pod vodstvom Pulisa.

Steta je da ovakav napadački potencijal vodi trener koji jednostavno ne zna sta ce s njim.

Mislim da ga nikad neću smatrati za kvalitetnog trenera dostojnog Chelseaja. Necu ga ni pljuvati ni tjerati, zbog tog njegovog legendarnog statusa u klubu, sjećam se radosti kad su ga izabrali, ali da me je razočarao, jeste. Previse.
Pochetino preuzima izgleda PSG.

Dok je bio slobodan, bio sam u nadi, ako lamparda sutnu nasi, da nas poch preuzme, al posto od tog nema nista ide puna podrska frenkiu. Valjda ce kliknut sve kako treba.

Sad i da dobije otkaz nemas ti nikakvo ime na trzistu kvalitetno da bi nas moglo preuzet i samo gore moze bit.

Nadat se da necemo zaredat veci niz losih rezultata i upast u top4 na kraju sezone

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.