30. decembar 2020.5 god. comment_307537 Govoriš kako su im velika primanja, pa mi smo ti koji su zaslužni za njihova primanja, da ih mi ne pratimo,kupujemo sportsku opremu koju oni nose nikad ne bi ni dobijali tolike pare.Nije svako imao savršen život bez ikakvih većih problema, nerijetko je slučaj upravo suprotno.Naći se u drugoj zemlji, sam ili samo s bližom porodicom i biti pod pritiskom navijača svog kluba,medija i ismijavan od strane protivničkih navijača nije nimalo lako za progutati. Sjećam se pobjede nad Brighton pa šta su govorili i koliko su govorili za Kepu.Neville proveo 3 minute "analizirajući Kepu". Zatim dođe situacija sa Maguireom protiv Tottenhama, gdje je bukvalno uzeo saigrača i sklonio ga kako bi Son mogao dati gol. I onda kad su navijači Uniteda opleli po njemu Lineker,Wright i još neki novinari pišu kako svi smo ljudi i pravimo greške... A Maguire bukvalno glup ko stub, toliko je glup da mu je Bruno reko da ne zaslužuje da nosi dres Uniteda. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307538 Joj, al serete. Imaš pritisak kad moraš ispit položiti, a ne kad igraš pred milionima ljudi gdje ti se svaka greška gleda. Al' ajd znate sve... Da ali ti kad padnes ispit nisi sjeban do kraja studiranja. Nego sjednes, naucis i polozis ispit. Tako i oni, ako ce se zbog ove sezone, jedne sezone, sjebati do kraja karijere, onda nemas sta traziti u ovom poslu. Promjeni posao(fakultet) ili ga napusti. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307539 Izvini ali ovo je tvoj najgluplji post otkad si na forumu. Toliko nisi u pravu da jos nisu izmislili reci kojima bih ti to opisao. A tek o nacinu na koji si napisao post ne znam sta da kažem. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307540 Izvini ali ovo je tvoj najgluplji post otkad si na forumu. Toliko nisi u pravu da jos nisu izmislili reci kojima bih ti to opisao. A tek o nacinu na koji si napisao post ne znam sta da kažem. Ajde postedi me filozofiranja nabijem te na kurac. Reci nekom da je glup post je bezobrazluk prije svega a tek onda nepostovanje. Umjesto da ko covjek objasnis zasto se ne slazes samnom, da nam objasnis sta i zasto ti tako mislis, ti ovako nesto napises. Pfff... Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307544 Ajde postedi me filozofiranja nabijem te na kurac. Reci nekom da je glup post je bezobrazluk prije svega a tek onda nepostovanje. Umjesto da ko covjek objasnis zasto se ne slazes samnom, da nam objasnis sta i zasto ti tako mislis, ti ovako nesto napises. Pfff... A sta da napisem na to sto ti smatras kako nekome nije dozvoljeno da oseca pritisak ? Niti si za to stručan, niti znas kako funkcioniše bilo ciji um sem tvog. Odakle tebi uopšte pravo da tako vredjas i psujes bilo koga? Koji si ti faktor da se tako ponižavajuce i sa visine obracas nekome? To sto si ti iz neke svoje frustracije ili u afektu napisao ili rekao nešto glupo ne znači da si ti takav kao ličnost. Ti si sebi dao za pravo da druge osobe vredjas i psujes onako kočijaski i to je u redu,a kad tebe neko potkaci nalazis se uvredjenim. Trebalo bi da te bude sramota umesto sto se tako ponasas ko neki klinac. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307545 Kao prvo nisam uopste rekao da je zabranjeno imati pritisak nego sam govorio o nacinu nosenja sa istim. Pravio sam paralelu njih kao igraca, lijepe igre u kojoj si blagoslovljen da usput i zaradjujes ogroman novac i ljudi kojima je mnogo teze u zivotu pa se znaju nositi sa tim. Kao drugo, kazati nekome da je glup ili da je ta osoba rekla nesto glupo meni je isto. I da, izvinjavam se na svom rjecniku jer nisam ponosan sto sam tako nesto rekao. Ubuduce zaobidji me takvih komentara ako me mislis citirati ili ulaziti u normalnu raspravu samnom. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307546 Obojica se ponasate kao deca oko fudbala, polako, ohladite, sacekajte 5 minuta pre nego sto odgovorite. :D Elem, to nosenje i borba sa pritiskom je vestina koja ume da se nauci i definitivno nije lako. Retko ko je rodjen sa mentalitetom da moze sve da dobije i da ga apsolutno nista ne dotice. Neki lakse padaju pod pritiskom, i sigurno da nije lako ljudima da budu na nivou cak ni u svom malom okruzenju, a kamoli pred celim svetom. Mozda bi bilo najbolje za igrace da ne ulaze na drustvene mreze ako ih lako pogadjaju takve stvari, za pocetak. A drugo, kao sto rekoh, sa godinama, iskustvom, ili prosto sa razgovorom sa nekim strucnijim licem (neko ko je sve to prosao, Lampard bi mogao da bude taj, kad ne bi igrace 'gurao pod autobus' sto bi se reklo po naski) ili neki psiholog. Radis svoj posao, nastavis da vezbas, fokusiras se na to i isfiltriras sta se pise o tebi. Prijavi
30. decembar 2020.5 god. comment_307547 Ma koji pritisak. Ovo je pritisak? Pa sta onda treba da radi kad dodju eleminacione tekme, finis PLa i td.....da ne izadje na teren? Jednostavno je potrosio igrace uloge role ideje opcije iz neznanja i to je to. Od tima na papiru koji ima toliko opcija i prostore za kombinatoriku, od sezone kada je imao pas igru, menjao formacije kombinivao, poceo je da ziherasi i to mu se obilo o glavu. Svaki mec napadacki preslikan, udri sorisi centrisi pa ako neko uhvati. Da bi to imalo efekta treba da rasiris igru i odbranu a ne vertikalni pas i centriraj. I liverpul cesto centrira ali rasiri protivnika pa se cesto desava da i niski igraci ostanu sami na taj centar sut. Da je probao nesto drugo i da mu se ne zameri ali ovo je...... Trebao je da proba i 442 i 4231 i 433 i robm a sve u zavisnosti od protivnika i raspolozivih igraca. Ima 4 igraca napadaca. Nije ni probao da ih upari a mogo je i Vernera sa Abrahamom, Giruom, Havertzom ili Havertza sa Giruom i Abrahamom u 442 ili 41212. Nije ni probaoda nadje zicu Vrrneru i Havertzu nego ko mutav Vernera na LW. Kad bi se izvukla statistika, Verner je protuktivan taman toliko da smo kupili neko drugorazredno krilo. Svaki pokusaj Vernera da uradi nesto konkretno je u startu propao. U prevodu neznanje neznanje i samo neznanje. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307548 Nista nisam vidio dobro ove sezone od Lamparda da je uradio dobro. Odbrana je se ustabilila al to je vise zbog pojedinaca jer nisu glupi ko prijasnji igraci, silva najvise pa chilwell. Prosle godine je dobro sto je dao priliku mladima a i tu nije imao nekog izbora. Cijelo vrijeme je prosle godine yebavo odbranu, rotiro rudigera christensena i zoumu alonsa i emersona. Nije imao svojih prvih 11. Cim neko usere, sljedecu ne igra i time ih jos ubijao psihicki. I slag na tortu je bio forsiranje debiliana koji se ne moze ni u arsenalu izborit za mjesto. Na kraju ce ispast da je on otjerao williana a cim malo logike ukljucis znas da nije tako Ove sezone isto majmunise s veznjacima. Havertz,mount, kovacic, jorginho. Nemas pojma ko ce vise pocet sljedecu, dok neke igrace forsira i previse, nebitno kako igrali alaudirajuci na wernera. Dobio si havertza i wernera i umjesto da se prilagodis im kad si ih vec izabro. Ti njih ubijas, havertz na krilu a svi znaju da nije neki trkac, momak jos preplacen ima pritisak na sebi i umjesto da mu podrske das, prilagodis mu se, ti njega na krilo pa sta Bog dragi da i par utakmica ne pokaze nista na krilu vec ga mediji uhvate yebavat. Nisu svi isti, neki ljudi su osjecajni, procitaju nesto syebu se u zivot. Dok npr diegu Costi mozes rec sta hoces on ce se vratit jos jaci. Ne znam, al po svemu do sad vidjenom. Ovu sezonj ak prezivi, mislim da ce mu svakako biti zadnja. Nisam siguran ni da ce je zavrsit. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307550 Ma nije ni zasluzio vise od ove sezone, za dvije sezone nije pokazo skoro nista, taktika ista, greske iste i ne vidim forsiranja toga legenda je, niko ne spori ali rezultati su na prvom mjestu. Posle Chelsea ne gine mu klubovi poput Portsmoutha i slicnih jer tesko ce posle otkaza u Chelseau preuzeti Juventus, Dortmund, Real i slicne klubove. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307555 Nije da nije uradio nista. Odoi Mount Abraham dolazi Gilmur dobar zalog za byducnost. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307558 Poserem se ja na ljude koji se uvrijede k'o djeca mala kada im kazes da su za kurac nesto uradili. Igrac si, treniraj i popravi se. Frank je uradio mnogo, kurac bi vidjeli Mounta, Tammya i ostale da igraju ovako dobro da je neki drugi manager, prije da bi gledali Drinkwatera nego njih. I pored toga mi smo u ligi sampiona i kasnimo sa ovako losim rezultatima samo 7 bodova. Laganini sportski, pa ako se budu nastavili losi rezultati otkaz mu dati. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307560 Poserem se ja na ljude koji se uvrijede k'o djeca mala kada im kazes da su za kurac nesto uradili. Igrac si, treniraj i popravi se. Frank je uradio mnogo, kurac bi vidjeli Mounta, Tammya i ostale da igraju ovako dobro da je neki drugi manager, prije da bi gledali Drinkwatera nego njih. I pored toga mi smo u ligi sampiona i kasnimo sa ovako losim rezultatima samo 7 bodova. Laganini sportski, pa ako se budu nastavili losi rezultati otkaz mu dati.sta znaci mnogo osim sto je dao priliku omladincima? Cho je igro i kod sarria i bio bolji nego sto je kod frenka. RLC bio najbolji igrac iza hazarda ovaj ga poslao u fulham. Minus 7 i to zato sto je konkurencija jadna ove sezone a mi ulupali 250miliona u ekipu i gledamo u ledja jednij villi i southamptonu. Osim sto je dao sansu mladima i doveo igrace sa kojim ne zna sta da radi, nista vise nisam vidio da je uradio kao trenee za klub. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307561 Cijelo vrijeme je prosle godine yebavo odbranu, rotiro rudigera christensena i zoumu alonsa i emersona. Nije imao svojih prvih 11. Cim neko usere, sljedecu ne igra i time ih jos ubijao psihicki. To je sasvim normalno. Ako praviš gluposti na nekoliko utakmica zaredom, i treba da ideš na klupu. Džaba ti planiranih prvih 11 kad ispadne da je Rudiger gori od sve i jednog. Ove sezone isto majmunise s veznjacima. Havertz,mount, kovacic, jorginho. Nemas pojma ko ce vise pocet sljedecu, dok neke igrace forsira i previse, nebitno kako igrali alaudirajuci na wernera. I to se sasvim normalno. Igra se svaka 3 dana i ne može uvijek isti sastav da igra. I da se ne igra svaka 3 dana mora i taj Jorginho nekad dobiti priliku. Po meni su obje ove stvari pohvalne, ali se očito po potrebi mogu i izvrnuti i koristiti kao kontra argument. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307562 sta znaci mnogo osim sto je dao priliku omladincima? Cho je igro i kod sarria i bio bolji nego sto je kod frenka. RLC bio najbolji igrac iza hazarda ovaj ga poslao u fulham. Minus 7 i to zato sto je konkurencija jadna ove sezone a mi ulupali 250miliona u ekipu i gledamo u ledja jednij villi i southamptonu. Osim sto je dao sansu mladima i doveo igrace sa kojim ne zna sta da radi, nista vise nisam vidio da je uradio kao trenee za klub. Ti ocigledno mislis da je ono sto smo sa omladincima uspjeli da bi uspio svako? Pa i nasi navijaci su nas vidjeli na nekom osmom mjestu. Ulupani milioni su doveli bruku igraca sa kojim mozemo u top 4 uci, ali trebaju se jos adaptirati, posebno Havertz i Werner koji su ujedno i najskuplji bili. Jos se mora "ulupati" da se napravi kako treba tim, jer jos nije to tim za osvajanja lige, osim ako se bas sve ne poklopi. RLC nije taj igrac poslije povrede iako sam se nadao da ce biti. Posudba je najbolja stvar za njega, a vec mi Conor izgleda kao bolji igrac samo iz razloga sto RLC nije uspio da se dozove nakon povrede. Frank nije samo uveo omladince, Frank je donio ligu sampiona kada se niko nije nadao istoj, Frank nas je prosetao kroz grupnu fazu, Frank nas drzi na -7 iako su nam 2 najveca pojacanja flopovi zasad. Naravno imas tu neke gluposti kao i kod svakog trenera, ali mlad je, naucit ce, kao sto je naucio da dovede eksperta za prekide izmedju ostalog. I sada vise niko ni obraca paznju kada se treba braniti od prekida ili se nada da cemo zabiti iz kornera i iz slobodnjaka. Toga nije bilo prosle sezone. Treba covjeku dati barem jos ovu sezonu da vidimo sta ce uraditi, a ne odmah bacati u vodu covjeka, a ima potencijala. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307565 Kad su Mourinho i Conte uvik igrali isti sastav onda je bilo kritika da šta ne rotiraju, kad Lampard rotira onda je šta toliko rotira... Nemam ništa protiv da se kritizira, ali bar probajte bit dosljedni. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307566 Pa kakve veze dosljednost ima sa tim što neko ide u krajnost? Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307567 Jao fale mi kokice čitajući ovo, zakuhalo se fino. Kako su se stvaei promijenile, odjednom se Frank tjera od onih koji su ga najviše podupirali. Ja želim samo da proigramo, da se vidi nekakav pomak, nekakva ideja i filozofija igre koju nemamo. U tom slučaju, i samo tada volio bih da nastavi sa poslom, neovisno o rezultatima Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307569 Problem je diablo sto ce nama bit borba za top4 isto kao i prosle sezone. Znaci ha igro sa omladincima ha doveo pola nove ekipe nista se ne mijenja na bolje. Na kraju sezone su lamparda cupali pulisic i giroud. Jbt kad se sjetim bacuajia forsira a zirua ne jebe 2 posto. Ocekujem da dobije priliku do kraja sezone i ja osim ak nam ne uveze sad jos 5 katastrofslnih meceva jedan za drugim. Adi i ja13 Nije problem rotacija. Problem je sto ne znas ko ti je krilo ko napadac tj ko ti je prvih 11. Ti lad znas svojih prvig 11 onda nije problem kas ubacis nekoga da ovaj prvotimac malo odmori. Znaci kritikovo sam kontea sto forsira cijelo vrijeme jednu ekipu bez rotacija a isto tako i franka jer rotira svaku tekmu jer ne zna ko mu je starter standardni. @skaro slazem sw Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307570 Zna on prvih 11, samo mu oni nikad nisu bili na raspolaganju Mendy; James, Zouma, Silva, Chilwell; Kante, Kovačić, Mount; Pulišić, Werner, Ziyech. Werner igra na krilu jer nema ko igrati. Ili ima Odoi u kojeg nema toliko povjerenja. A valjda je ovih dana naučio da je bolje Odoi na krilu nego Werner na krilu. Prijavi
31. decembar 2020.5 god. comment_307572 Meni je fazon kako je Lampard sam sebe zajebo sa Havertzom. I zbog te greške sada pola ekipe ispasta, a zasto? Zato što se tiče veznjaka Kante i Kovacic su najbolji, ovaj drugi je prošle sezone proglasen za najboljeg u ekipi i kao takvi, njih dvojica moraju igrati. Ostaje upražnjeno jedno mjesto u vezi, bila to formacija 433 ili 4231. Imao je Mounta kojeg je forsirao i kojeg forsira za tu treću poziciju, ali onda dovede Havertza. Sada mora birati izmedju njih dvojice, ali to on ne moze, jer ovamo na jednoj strani najskuplji, a na drugoj najdrazi igrac i tu se on pogubio. Klupiro najboljeg igrača iz prošle sezone, a ova dvojica mu ništa ne donose. Mount nije slab, ali nije nista posebno, dok Havertz je flop. Niti može mjenjati formaciju u romb recimo gdje bi svi bili na svom mjestu, ne može zbog 3 krila koja ima. Pogubio se u svemu tome, jer kako stvari stoje on je neplanski dovodio igrače. Nemam drugog objašnjenja. Bilo je daj ovog ovaj je dobar, a nije bilo važno da li mu je potreban ili ne. Takodjer, ako je mislio forsirati Tammya, kao što ga forsira, Wernera nije smio dovoditi, vec neko top krilo npr Sancho. Ako ih je već doveo, morao ih je koristiti tamo gdje treba, a svoje favorite sto ima, na njih je trebao zaboraviti. Ovako ne zna gdje udara. Takodjer, jos jedna stvar gdje je ispao u najmanju ruku glup. Dok je imao Rubena i Rossa, igrao 4231, cim je njih poslao na posudbu promjeni u 433, a više od pola veznjaka mu nije za te formacije, dok za 2 spomenuta igrača je ta najbolja formacija. Ocigledno ne zna sta da radi. I da ne idem dalje, ima jos mnogo tih stvari gdje pokazuje da je izgubljen i da ne zna ko mu glavu nosi. Zbog svega toga, vidjet ćete da je bolje da cim prije dobije otkaz i da dodje neko s idejom i sa znanjem. Za ovu ekipu sto imamo, malo je znanja potrebno da budemo u vrhu, samo malo znanja. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.