Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

To je sve taktika moj Kune, da se zbuni protivnik. Jedini problem je sto su i naši zbunjeni, ali ok.

Jedva cekam izjavu poslije utakmice, kada bude rekao kako smo bili odlični u posjedu i odbrani, naprijed moramo bolje ali nismo imali predsezonu, igrači nisu spremni bla bla bla..

300 miliona uložiš u napad, ne stvoriš prilike evo u drugoj utakmici za redom. Sigurnim korakom koračamo ka...
  • Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Al mora se priznati da je majstorski prodao pricu ovim pojacanjima o nekom stilu igre, a onda kad su svi potpisali opet pet odbrambenih i kruzenje okolo do iznemoglosti
O tome sam govorio neki dan, ako se počne povlačiti pred svakom malo jačom ekipom to će mu biti zadnji trzaji, spiskao si tolike milione na napad i nikome ništa, 5 defanzivaca i ispucaj napucaj, o nekoj smisljenoj akciji ne treba ni sanjati..

Dva vezana clean sheeta. Od svih stilova, izgleda da se odlucio za tzv. 'takticki genijalac' stil, tj. napuni ekipu defanzivcima i moli boga da golman odbrani eventualne udarce.

Ja sam mislio prštaće kad bude krenula sezona, biće uživanje gledati ovaj mladi tim.. kad ono tragedija. Tako bi se mogao opisati komplentan početak sezone

Nadam se skorom rastanku,odradio je svoje, preuzeo ekipu kad bi to malo ko htio, ostvario odlican rezultat u prosloj sezoni. Na svoje ime sigurno doveo par pojačanja i to je to.

Nije on za više, dovesti nekoga ko zna posao, on niti je motivator, ni taktičar ni neki trenerski mag. Menadžer bez lica i naličja jednostavno.

Neka ostane tu kao pomoćnik i neka uči ko Terry ili neka ide negje da se kali ko Gerrard. On u velikim takmičenjima ne moze jos da uradi nista.
Nadam se da će uskoro dobiti metlu jer ne želim da se naruši ono što je uradio kao igrač za klub. Ipak je moj omiljeni igrač Celzija ikad ali za menadžera nije još

https://twitter.com/FootballFunnnys/status/1320066889154965504

Ajde Frenče Lamparde nađi tu dobitnu formulu, izbalansiraj odbranu i napad pa da se veselimo konačno.

Nece ni biti po svemu sudeci kune. Imao covjek neki dobar pocetak. Mislim da se vecini dopadala igra s pocetka prosle sezone bez obzira na probleme u odbrani ali kasnije je poceo polako da se pretvara u Mourinha. Pritom ce se jos vise obrukati jer ima ekipu da melje napadacki a igra je blagi uzas.

Samo se pitam hocel ovaj klub ikad zaobici to takticarenje, govnarenje, ta igra na bod, dosadni pasovi okolo, drkanje, igra s petoricom u odbrani... Sve najgore nas kaci majku mu, taman pomislis evo ga mlada poletna ekipa, potkovani tehnicki, trkacki, mlad trener s novim idejama, valjda se zaigra pravi fudbal... Kad ono opet isto sve. Nevjerovatno kako je ovaj klub za neke stvari proklet.

Sezona posle zabrane transfera:
Tomori - Potpuno sklonjen iz tima bez opravdanog razloga.
Dzejms - I dalje u senci Azpija iako kapiten ne igra na potrebnom nivou.
Gilmur - Povređen
Hadson Odoi - Poziciju krila igra svako sem njega.
Maunt - Jedini koji je zadržao status.
Abraham - Kupljen novi napadac, koji ima prednost nad njim.
Toliko o ogromnoj želji Lamparda da integriše mlade igrače.

Pa ne mora svaki da bude prva postava i da igra svaku utakmicu da to bude dokaz kako daje šansu mladim igračima. Dovoljno je to što ih tretira kao i sve ostale seniore, a ne gleda na njih kao neke koji služe da se mogu na treningu podijeliti u ekipe. Ne mogu svi biti starteri i nisu svi realno za toga. James je starter, Mount je starter iako možda ne treba da bude. Gilmoura je forsirao iako nijednog trenutka nije postojala potreba za njim, jedno vrijeme ispred Jorginha čak. Hudson-Odoi, nekad kad ga pogledaš imaš osjećaj da ga više nikad ne treba stavljati, slažem se da treba više. Slažem se i za Tomorija da je bezveze maknut u treći plan, ali eto na njegovom mjestu gura drugog mladog igrača iz akademije, Christensena.

Stvarno misliš da Abraham treba da bude neprikosnoveni prvi napadač Chelseaja? Pa i Drogbi su dovodili najbolje napadače svijeta, nije to bilo s ciljem da se njega otjera. Abraham ima minute na svakoj utakmici.

Poslije meca na pitanje o igri na kontre, kaze da smo prosle godine primali dosta golova i da je to nekad potrebno pogotovo protiv ekipa kao sto je Liverpul.

Sve bih mu mogo oprostiti ali da igramo na kontre a samim time pustas protivniki da ti kontrolise igru, to mu ne bih nikad oprostio i zelio bih mu momentalno otkaz. Nadam se da ovaj dolazak defanzivnog trenera nece znaciti i promjeni u taktici, a sve je izglednije da hoce. Jer ne samo da smo Liverpulu pustili da nam kontrolise igru, nego i Brightonu.

Sve sto zelim od trenera to je hrabra igra bez puno pametovanja i taktiziranja ko da je sah u pitanju. Pa jedan Graham Potter koji vodi Brighton igra otvoreno protiv bilo koje ekipe a ovaj se nas brani.

Nadam se samo da je ovo samo trenutno jer je kasnije u pressu izjavio da cemo vremenkm biti bolji jer nam se vracaju jako bitni igraci koji ce odmah konkurisati za prvih 11. Mozda jednostavno vidi kakve metuzaleme imamo trenutno, ko ce ga znati. Nadam se samo da pickasta igra nece biti u nastavku, ne zanimaju me rezultati na taj nacin, zelio bih mu otkaz odmah u tom slucaju.

Samo da se citiram. Sve mogu oprostiti Lampardu i svi znate da sam protiv njegovog otkaza. Osim u ovom slucaju sto sam gore napisao. Dakle alo nastavi da igra defanzivno, zelim mu otkaz neovisno o rezultatima. Napadacku igru protiv buranija necu priznati, protib ovih jacih hocu da vidim hrabru i napadacku igru pa kud puklo da puklo. Nastavi li igrati defanzivno(a samo to ne zelim) bice mi drago ako dobije otkaz. Toliko.
Ja Lamparda Lamparda gotivim al izgubio sam nadu da je pravi covjek za nas.

Nisu problem ni kiksevi ni koji qrci.
Problem je sto ja ne vidim nikakav napredak.
Ova ekipa je trebala uzet ovakav united u prvom poluvremenu a mi nismo osutali 2x u okvir za cijelu utakmicu.

Ne vidim kakve planove ima,kakvu formaciju igrat.
Jednu utakmicu havertz krilo, drugu AMF,
Werner sad u napadu sad na krilu, pulisic desno ili lijevo se vucara.

Govor lamparda poslije utakmice
https://youtu.be/51YG_2KKY2E
Jel vjerujete da sam se ljepse osjećao prošle godine kada nas je junajted dobio s četiri komada u prvom kolu..

Ovo dns mi je poput one utakmice Contea protiv Citya kada su nasi izašli na teren i jednostavno nisu htjeli igrati. Danas je identično, samo sto eto united nije jak pa smo izvukli bod, inace bi bilo identično.

Kako je moguće da prošle godine na početku sezone igra odlično (prima golove ali igra odlično, brz fudbal s puno borbe, ogroman broj sansi stvarali, ma bili ekipa koju su svi voljeli gledati, pohvale na sve strane), a sada je za povraćanja. U 180 minuta protiv ekipa koje su malo iznad prosjeka mi nismo jedne jedine kvalitetne šanse napravili, nijedne akcije napravili.

Imati Wernera, Havertza, Pulisica, Ziyecha i Odoija, a igrati onakvo sporo sranje od fudbala, to moze samo neznalica. A ta neznalica je Lampard, on pojma nema. Pojma nema sta radi i kako da radi.

Jos se ne usuđujem reci da mu treba dati otkaz odmah, ali ne želim gledati ovo sranje.

Da sam rukovodioc kluba, dao bih mu samo 2 utakmice, rekao hocu ofanzivnu lijepu brzu igru jer imaš igrače za to, ako ne onda dovidjento.

Dosta je vise mucnine u stomaku dok gledamo Chelsea, narocito nakon takvih pojacanja i utrošenih miliona. Ako ne znaš odstupi i gotovo.

Utakmice do reprezentativne pauze: 

Krasnodar (A)

Burnley (A)

Rennes (H)

Sheffield United (H)

Vrijeme je da zaredamo i neke pobjede.

Krasnodar (A)

Burnley (A)

Rennes (H)

Sheffield United (H)

Lakšu seriju utakmica ne možemo zamisliti. Više od pobjeda bih volio poletnu igru, napadački fudbal i neki nagovještaj boljih dana.

Krasnodar (A)

Burnley (A)

Rennes (H)

Sheffield United (H)

daj Boze da na jednoj zabijemo vise od dva gola, osim ako ne bude nekih penala ili amaterizma od strane protivnika. Jedan remi očekujem 100%
Šta je rekao mastermind nakon meča, koju je šuplju priču imao
Ljudi moji ovo što se radi je sramota, znači tata moj može biti na klupi a ne Lampard ali ovo kurcu ne valja, u kanalu smo jednostavno. Ja bi shvatio sad da mi nešto odigramo pa ovaj ili onaj promaši zicer pa jbg izgubi se utakmica ili prepustimo loptu bolje organizovanom protivniku pa mu složimo dva gola iz kontre, znači da nesto radimo da se necim bavimo na terenu. Posljednje tri utakmice cirkus protiv Sotona i 180 minuta nicega protiv Seville i Uniteda, sa igračima koje imamo to je grijeh bukvalno za zatvora. Znači majstore skršio si tolike milione, dobio si igrače koje si želio, dobio si kreacije u napadu pun kurac, ne mozes pokrenuti ekipu jednostavno nisi sposoban nemas šlifa za to, prepao si se ne znam ni ja sta ti se desilo, uglavnom daj otkaz kaži ljudi jbg ne mogu ja ovo poštedi i nas i sebe ovih muka, napravit ces flopove od svakog igrača koji bi u normalnom sistemu uradio nesto. Ti si za to da uletiš u neki haos u kojem je ekipa na dnu u svakom smislu i  gdje ne mozes propasti nikako i ti tu kao nesto poboljšaš, ti si da sa Derbyem dođeš do playoffa za PL i to ti je to, nisi ti brate za pucanje na Premiership za Ligu Prvaka jednostavno nisi. Svaka čast za sve što si uradio u dresu Chelseaja ali za trenera jednostavno nisi, svi koji su do sada bili na našoj klupi dobijali su otkaz jer nisu uspjeli nametnuti svoju ideju ili su uspjeli pa im je ta ideja vremenom "pročitana" a ti ako dobiješ otkaz neces ga dobiti iz tog razloga jer ti ideje nemaš uopšte. Jbt slavi se remi protiv Seville i Uniteda ko da smo Fulham, sve neki osmjeh do osmjeha, službena stranica u transu. Ovo što je počeo natrpavati formaciju defanzivcima je vrhunac njegovog taktičkog znanja i tako ce nam biti protiv svake malo jače ekipe, muka mi je od toga da se konstantno Chelsea povlači u svakom jebenom derbiju..
Ne znam sta bih novo napisao na ovu temu.
Razočaran sam veoma, ne toliko rezultatima koliko činjenicom da ekipa počinje da pokazuje strah i inferiornost na svakom mecu, bez obzira ko je rival. Ekipi koja ima toliki napadacki potencijal je prva opcija pas u nazad. Pa to je jednostavno sramota, i vrlo je teško i mucno za gledanje.
Ne mogu nikako da skapiram o čemu li nas trener razmišlja dok mu se igrači muce sa uopšte naprave šansu. U sta li gleda dok nam je svaki pozicioni napad jalov, spor i bezidejan. Zanima li njega uopšte to sto niti jedan gol nismo postigli iz neke uigrane akcije, sto cak ni ne pokušavamo tako nesto. Igrači koje pošalje na teren, u formaciji u kojoj ih pošalje ne mogu nikoga da napadnu jer ne umeju da igraju to što se traži od njih, vise smetaju jedan drugome nego sto otvaraju prostor.
Organizacija igre nam je toliko pročitana i jadna i nikakva da se sve svodi na igraca koji pod presingom ne ume ni pas do sebe da doda kako treba. A on je nedodirljiv.
O trouglovima i automatizmima vise ne želim da pišem jer sam i sam sebe amorio time.
U Celsiju su standardi toliko pali da je taj cleean shit postao nešto čime se treba diciti pa se tako Lampard hvali time kao da je osvojio Ls. To kad se prelije na igrače tu pomoci nema. Uvlači se taj gubitnicki mentalitet u svlačionici i tu nema napretka.
Nema niceg takticki genijalnog, junackog, vitsekog i hrabrog u tome sto Lampard radi,samo običan kukavicluk.
Ubeđujuci prvo sebe a onda igrace, medije, navijače da je ispravno da osvajač engleskih i evropskih takmičenja, tim vredan preko 800 miliona evra ne mpze da se nosi sa protivnicima drugačije nego mora sa se stalno prilagođava i da saginje glavu pred svakim Lampard nas svodi na nivo Salford Junajteda(primer). To je klasična degradacija svega sto fudbal predstavlja.
Dati mu vremena do kraja sezone da nauči na greškama ili dovesti nekog ko ce znati da usmeri ekipu u pravom smeru.
Ma nista kraj sezone, sledecih 5 utakmica maksimalno 10 (u svim takmicenjima) ako odtane do kraja pretvatamo se u Arsenal nećemo u top 6 biti. Sreca je pa i ostali dosta kiksaju, jos uvijek ne zaostajemo toliko, najuriti ga neka se uci u nekoj drugoj ekipi i neka povede svoje Christensene, Rudigere i Jorginha
https://www.instagram.com/tv/CGxfxsFF7za/?igshid=1dd8g0eapvd4l
Lud lik

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.