Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

Ja Sarria ne smatram lošim trenerom, i po meni nije trebao dobit otkaz.
A odgovor je u tome što diablo rekao, posjedom smo se branili, rezultat toga je bio slabija napadačka učinkovitost i dosadna igra. Tad se kukalo da se igra dosadno. A ne možeš imati i ovce i novce.
+ Tad je Kepa bio u puno boljoj formi
++ Tad smo imali 72 boda, prošle sezone 66 bez Hazard, ne bih rekao da je Lampard išta lošiji od Sarri. Sarri je manje prima, ali je i manje zabija, nešto dobiješ nešto izgubiš, ne možeš oboje. Bitno je da krajnji rezultat sličan, tako da je argument Sarri promašen.
  • Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Ja Sarria ne smatram lošim trenerom, i po meni nije trebao dobit otkaz.
A odgovor je u tome što diablo rekao, posjedom smo se branili, rezultat toga je bio slabija napadačka učinkovitost i dosadna igra. Tad se kukalo da se igra dosadno. A ne možeš imati i ovce i novce.
+ Tad je Kepa bio u puno boljoj formi
++ Tad smo imali 72 boda, prošle sezone 66 bez Hazard, ne bih rekao da je Lampard išta lošiji od Sarri. Sarri je manje prima, ali je i manje zabija, nešto dobiješ nešto izgubiš, ne možeš oboje. Bitno je da krajnji rezultat sličan, tako da je argument Sarri promašen.

Uglavnom smo igrali dosadan fudbal, ali je bilo i finih utakmica i akcija. Izvuko je najbolje od Hazarda, Loftusa.. Kepa je bio i ostao isti, sjetite se utakmice protiv Tottenhama pod Sarrijem, sigurno da je bilo još utakmica ali ih se ne mogu sjetiti. Eto i sad protiv Southamptona Kepa je imao 2 sasvim solidne odbrane, ali opet je kiksao zato što je to što jest,prosjek golman.Po oficijelnoj stranici PL 18/19 sezona (pod Sarrijem) 63 38 datih primljenih golova, 19/20 69 54, a nismo baš ni pod Lampardom igrali aman neku finu tika taku.Svi zaboravljaju da nam je dosao i Pulisic umjesto Hazarda i odigrao sasvim korektno,ne na nivou Hazarda ali dobar.
Bolji se presing igrao u pocetku mandata sa Pedrom i ekipom naprijed. Mislio Lamps natrpati ekipu igracima pa ce igra doci a ono Sevilla ga oducava fudbalu. Ne mogu sastaviti 3 pasa kuci a ljudi ih izigravaju ko malu djecu na treningu.

Al smo zato u drugom poluvremenu visili na konopcima. Slazem se ipak da je to prvo poluvrijeme prototip ekipe koju bih ja zelio gledati.

covjek moze i razumiti neke njegove maloumne poteze sa postavama, ali da igre nemamo vec od polovice prosle sezone, je bas misterija.

i onda kaze cekaj, a sta da cekam, neki mirakul?

jebo ti pas mater, idi city treniraj.

Gledao sam ponovo utakmicu protiv Seville. Mogu samo reci da smo im svjesno prepustili loptu. Zasto?

Prije svega zato sto Lampard trenutno ima problem da nadje balans izmedju dobre ofanzive i dobre defanzive. Ukoliko igramo visoko, napadacki gdje nam bekovi igraju kao krila mi dajemo puno golova ali ih i primamo. Protiv Seville smo igrali bas drugacije, zbog dobre defanzive ispastali smo u napadu. Nasi bekovi i kad su imali priliku ici naprijed ostajali su nazad sto je otezavalo igru naprijed. Igrali smo totalno drugacije nego sto inace igramo a sve zbog toga sto nam je odbrana ko kurac.

Ja se samo nadam da Lampard nece nastaviti sa tom taktikom i da ce se vratiti napadackom fudbalu kao s pocetka prosle sezone. Ne zelim gledati defanzivnu taktiku, iskren da budem dosta mi je vise Murinja, Simeonea i tih sranja.
Ma navijačima na Twitteru je to sad novi argument za Lamparda.Kao seremo kad primimo gol, seremo kad ne primimo.

Ne razumijem stvarno, znači htjeli smo promijeniti imidž, način na koji igramo i sad odjednom trebamo pokleknuti zbog Lamparda, koji je došao sa reputacijom da igra napadački fudbal..Nadam se da nećemo, ali ako se uprava bude ponijela kao navijači, hoćemo 100% a to će trajat dok Lamps ne nađe balans. Sad da li će Lampardu trebat mjesec,tri mjeseca ili tri godine niko ne može reći.
Ne znam baš koliko smo odlučili promijeniti stil igre, kad se dalo otkaz Sarriu od toga se odustalo (dobro nije dobio otkaz, oteo ga je Juve, ali svi znamo da mu je i bez toga bio kraj), ne možeš očekivati promjenu stila a ne dat treneru vremena da to sprovede.

Ne znam baš koliko smo odlučili promijeniti stil igre, kad se dalo otkaz Sarriu od toga se odustalo (dobro nije dobio otkaz, oteo ga je Juve, ali svi znamo da mu je i bez toga bio kraj), ne možeš očekivati promjenu stila a ne dat treneru vremena da to sprovede.

Dobio otkaz samo zato sto je Lampard uso u trenerske vode.

Zašto otjerati čovjeka s kojim je Chelsea završio treći, došao do finala Liga kupa i osvojio UEL. I da se odustalo od tog fudbala kupili bismo vise defanzivnih igraca, a ne bi gruhnuli 70 miliona na Havertza.

Sarrijev stil igre je dosadan. To se pokazalo i kod nas i u Juventusu.

Sarriju trebaju 2-3 godine da posloži sve, sa škrticom poput Laurentisa je uspio doći na samo 4 boda od Juventusa, sa 93 boda završio tu sezonu.Tačno je da nas je smorio prvu sezonu, ali imao je plan.

Ono što mu se moglo zamjeriti jeste neigranje mladih igrača i pogrešni transferi(ako je imao uticaj na transfere osim Žoržinjovog).

Meni je Conte definitivno najjači bio, ali džaba kad je čovjek šifra i ima neke luđačke hirove. Mada sviđa mi se taj ratnički fudbal.

Jeste, ali je recimo za vrlo kratko vrijeme, promjenio potpuno igru Chelseaja. Od bunkeraske ekipe do dominiranja posjeda protiv svih ekipa, a pritom je doveo samo par igrača. Svaka mu čast na tome.

Dok npr, Lampard evo nakon godinu i jače, nema pojma kako bi igrao. Te malo na posjed, malo bunker, malo nabijanje, malo ovo malo ono, a ustvari nista.

Ja bih sada potpisao bilo sta da se igra i na dosadni posjed i na bunker ali i na ultra ofanzivu aka Bielsa, ali da se drži toga i da ekipa nauci to igrati i da hara poslije. A ovako nigdje necemo doći, nit Lampard zna sta bi, nit igrači.
Dajte nemojte se zavaravsti toliko sa Sarijem i njegovim posjedom. Pa sa njim smo dozivjeli najvece blamaze ovog kluba, 6:0 od Citya, 4:0 od Bormuta, 2:0 nas dobijali Arsenal, Liverpul, Everton, gubili od Wolvesa, Lestera i ne mogu jos da se sjetim.

Nama je samo bio pozitivan sok ajmo reci ta promjena stila igre jer smo se svi bili zasitili defanzive. Zbog toga smo mislili da igramo bolje nego inace a zapravo nije to nista bolje bilo nego sad.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.