Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Frank Lampard

Istaknuti odgovori

• Odgovori 4,8 hilj.
  • Pregledi 258,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

Objavljene slike

Pa jbg kad najbolji krilni igrač u ekipi tj Pulisic mora da igra na kontra strani da bi Mount igrao na njegovom mjestu, šta dalje da se priča..

Inače dobrodošao nazad :D
Radije nek izbaci havertza i mounta u sredu gurne nego da poyebe 3 igraca s nekakvim pozicijama.

Trebas bit doktor nauka da gurnes pulisica desno
Koliko god da razmisljam, ne mogu da razumijem zasto je kupio Havertza a toliko voli Mounta.

Toliko je problema s tim sam sebi napravio, da je to nenormalno.

Jucer kad sam vidio Pulisica desno, nisam mogao da vjerujem. Dakle vazniji je jedan balavac Mount i od samo Chelseaja.. E posto je takav slucaj, znam da nece dugo biti na klupi Chelseaja i niti Sekunde mi nece biti zao kada dobije otkaz.
A dobro, realno sad znate svi moje misljenje o tom guranju Mounta ali Pulisic je u Dortmundu itekako znao igrati na desnom krilu, cak je mislim i vecinu utakmica proveo desno. Iako slazem se da mu bolje lezi lijeva strana jer moze u sredinu lakse ulaziti.

Meni to i nije toliki problem bio. Vise se pitam zasto nije i na drugom krilu igrao recimo Odoi, pravi krilni igrac, kad je vec eto Pulisic prebacen desno.

Lampard ima problem jer ocigledno u Mountu vidi sebe iz mladjih dana. A ne znam zasto jer Lampard je pored izuzetnog treninga i "hard work" kako Englezi kazu, bio i veoma talentovan, mnogo vise nego mali Mount. Neke stvari iz Lampardove igre nisu mogle biti samo produkt treninga, vec cisti osjecaj za igru. S druge strane, Lamps je igrao dublje na terenu nego mali Mount, rijetko kad je i bio desetka a kamoli krilo.

Mount ima neke dobre kvalitete ali da bi igrao u toj zadnjoj trecini na najvisem nivou moras biti u stanju lomiti bekove 1 na 1, imati eksplozivnost i startnu brzinu, moras jednostavno bit nepredvidiv. A to sve fali Mountu, s druge strane ima momak izdrzljivost, dobar je trkac, radnik, zna solidan pas dati i mozda bi mogao dublje na terenu vise pokazati. Ne ovako da ga raja (mene prvog ukljucujuci) hejta jer nije u stanju nesto odigrati naprijed a nije njegova krivica.

A dobro, realno sad znate svi moje misljenje o tom guranju Mounta ali Pulisic je u Dortmundu itekako znao igrati na desnom krilu, cak je mislim i vecinu utakmica proveo desno. Iako slazem se da mu bolje lezi lijeva strana jer moze u sredinu lakse ulaziti.

Meni to i nije toliki problem bio. Vise se pitam zasto nije i na drugom krilu igrao recimo Odoi, pravi krilni igrac, kad je vec eto Pulisic prebacen desno.

Lampard ima problem jer ocigledno u Mountu vidi sebe iz mladjih dana. A ne znam zasto jer Lampard je pored izuzetnog treninga i "hard work" kako Englezi kazu, bio i veoma talentovan, mnogo vise nego mali Mount. Neke stvari iz Lampardove igre nisu mogle biti samo produkt treninga, vec cisti osjecaj za igru. S druge strane, Lamps je igrao dublje na terenu nego mali Mount, rijetko kad je i bio desetka a kamoli krilo.

Mount ima neke dobre kvalitete ali da bi igrao u toj zadnjoj trecini na najvisem nivou moras biti u stanju lomiti bekove 1 na 1, imati eksplozivnost i startnu brzinu, moras jednostavno bit nepredvidiv. A to sve fali Mountu, s druge strane ima momak izdrzljivost, dobar je trkac, radnik, zna solidan pas dati i mozda bi mogao dublje na terenu vise pokazati. Ne ovako da ga raja (mene prvog ukljucujuci) hejta jer nije u stanju nesto odigrati naprijed a nije njegova krivica.

Maunt da bi igrao dublje mora neko da ga uči i usmerava ka tome.
Na ovaj način on samo traci vreme i kvalitete pokušavajući da igra nesto za sta jednostavno nije stvoren.

Mada bi takođe trebalo da i on i Haverc stupe u kontakt s Goreckom, da im čovek prosledi fitnes plan :D

Apsolutno je njegova greška što nema muda. Eto to je njegova krivica.
U prvom poluvremenu jeste primljen gol na individualnu grešku Haverca ali brate postojala je neka igra, neki plan. U drugom delu nista, duplo golo. Niti napada, niti se brani. Ni Simeone ni Gvardiola. I to je najgore od svega. Što covek apsolutno ne ume da definiše sebe kao trenera. Ne vidi se nikakav plan igre pri promeni rezultata,nikakav automatizam, ništa što bi trebalo da bude prepoznatljivo kao neki sistem koji želi da dostigne.
Pa naši igrači jedva znaju da stanu u najobicniji jebeni trougao da kroz pas izadju iz presinga.
Sta se desavalo u svlačionici na poluvremenu ne znam ali Celsi je na teren izašao bez ikakve ideje kako da meč privede kraju.

To je i rekao Lampard.

Kada pogledaš u posljednje vrijeme dolazak igračke legende na mjesto trenera nije dobro prolazio, jedino je Zidan uspjeo. Lampard kod nas, Ole u Unitedu, Pirlo u Juventusu, Arteta u Arsenalu svima im je zajedničko da ni navijačima ni bilo kome drugom nije jasno u kojem pravcu tacno žele da idu što se tiče igre, sistema i svega ostalog, sve nesto ispucaj-napucaj i eto pobjedi se neka utakmica na individualni kvalitet. Gledao sam juče utakmicu protiv Sotona i u toku drugog poluvremna i sve one zbunjenosti na terenu mi je padalo napamet sta bi recimo Don Carlo uradio sa ovom ekipom..

Sto se Lamparda tiče sljedece sedmice ima Sevillu i United, on mora početi dobijati takve utakmice, eh sad kako, nemam pojma.
Primiš gol nakon presinga, odeš na poluvrijeme, izađu ti isti igrači 3 minute prije Southamptona, ista formacija, isti pristup, i 10 minuta nakon toga primis opet gol zbog presinga.Eto kako covjek da ga okarakterise kao ozbiljnog trenera?

Kaze individualne greske, pa jesu li toliko nasi igraci maloumni da prave greske iz sedmice u sedmicu? Svi se slazemo da su i Luiz i Alonso 2 klauna i da je Kepa loš, pa kako je onda Sarri koji se smatra toliko loš trener zavrsio treci i njegova ekipa primila puno manje golova.
Realno s ovom ekipom bi jucer Anceloti dao 5 komada Sauthamptonu u poluvremenu. Nema Lampard muda to se vidi, samo pravi treneri igraju napadacki.
Ja ne znam sto se Soton toliko pocjenjuje, ok trebamo mi dobijati takve ekipe ali nije to bas toliko iznenadjenje kao recimo WBA sto se desio.

Ne znam zasto se toliko sere po Lampardu uprkos svim njegovim nedostacima. Pa brate mili zar vam nije vise dosta mijenjanja trenera ko carape, zar vam ne bi bilo drago da covjek koji toliko voli ovaj klub uspije u istom?

Ja ne znam sto se Soton toliko pocjenjuje, ok trebamo mi dobijati takve ekipe ali nije to bas toliko iznenadjenje kao recimo WBA sto se desio.

Ne znam zasto se toliko sere po Lampardu uprkos svim njegovim nedostacima. Pa brate mili zar vam nije vise dosta mijenjanja trenera ko carape, zar vam ne bi bilo drago da covjek koji toliko voli ovaj klub uspije u istom?

Ono čega mi je dosta su treneri bez muda i bez trunke hrabrosti u sebi. Dosta mi je trenera koji ne znaju gde udaraju, ne umeju da postave jasan sistem igre. Dosta mi je trenera koji nijedan uigran automatizam, nijednu smislenu akciju ne umeju da izmisle. Dosta mi je trenera koji vode na poluvremenu sa dva gola razlike i posle se povuku ko picke pred osrednjim ekipama kakav je Sautempton.
Ocu bre nekog ko sto je Bielsa. Da nagazimo i taj Liverpul i taj Siti i mi nekada. Da nam trener posle utakmice ne daje izjave kako moramo protiv jakih skidati gace i nadati se kontrama, koje ne ume da postavi.
Ocu nekog ko ce motivisati igrace da ginu i kidisu na protivnika 90 minuta, iako smo slabiji.
Neću da mi klub za koji navijam vodi losa kopija Simerinja.
Eto toliko.

Pa Lampard nikad nece biti ko Bielsa, to je valjda jasno od prvog dana. Ne znam sta ste ocekivali od trenera koji ima tek 2 godine radnog staza. Zasto mu ne dati vremena, makar jos ovu sezonu? Meni je vise muka od stalnog mijenjanja trenera, pa mislim da smo postali sprdnja s tim vise. 

Cinjenica jeste da Lampard luta, ni on sam ne zna sta bi zelio da igra i u tome je njegov najveci problem. Niti bi igrao presing niti bi igrao na kontre, a to ne moze tako. Treba biti doslijedan svojoj igri pa kud puklo da puklo. Mi smo prosle sezone igrali otvoreno i napadacki i protiv Liverpula i protiv Citya (onu drugu utakmicu smo igrali na kontre ali hrabro) i protiv Uniteda, Totenhema, Arsenala... dakle nije igrao pickasto.

Sta mu se desava ove sezone i cemu ovolike oscilacije nije ni meni jasno. Po nekon normalnom slijedu dogadjaja trebali smo biti mnogo bolji nego prosle sezone, a mi smo zapravo losiji. Medjutim, treba izdurati makar jos malo, dati mu podrsku pa vidjeti sta ce na kraju biti. Makar jos ovu sezonu. 

Počeo je kriviti igrače, ja mu dajem još mjesec dana.

Ljudi se sprdali sto mijenjamo trenera,a mi osvajali trofeje.Abramovic treba zadrzati taj pristup,sta ljudi znaju nostalgicari,zaslijepljeni emocijama. Primamo 1.8 gol po utakmici ove sezone cak i sad kad je doveden novi pomocni trener.Jednostavno ne zna i sto prije dobije otkaz imat cemo bolju sansu da se borimo za titulu.
Ja sam izgubio nadu u Lamparda.
Nije problem kiks i to nesto.
Problem je sto ja ne vidim napretka.
Da mi igramo dobro pa kiksamo reko bi OK desi se. Nego mi igramo lose iz utakmice u utakmicu. Ne vidim napretka, nekakve vizije sta se planira igrat, nista.

Eto nadam se da ce nas Lampard sviju iznenadit pozitivno al daj boze.
Sto je najgore nije problem samo odbrana. Ove sezone nam je sve problem.

Prvo niti u jednoj utakmici nije izbacio kako treba prvu postavu, uvjek zajebe s pojedincima, igraju nekakvi igraci sto uopste nebi smjeli biti u klubu.
Sama igra je katastrofa, jos nismo odigrali dobru akciju, sve sto smo zabijali je bila individualna akcija ili kakav prekid.
Vadi se na to da nije imao predsezonu, a ugovorio frajer samo jednu utakmicu, pa samo u London ima 100 klubova, mogao je jos Bar 3 utakmice ugovorit u Cobhamu i nek ih uigra malo, mada uigrat ih ne moze jer ne zna.

C9nte je bolji trener dobio je otkaz, Mourinho je bolji trener dobio je otkaz, Sarri je bolji trener dobio je otkaz, cak je i Ancelloti dobio otkaz, pa zasto to nebi i ovaj dobio? Di Mateo je legenda kluba, osvojio je LP, pa su ga sutnuli. Ne treba ni ovaj biti zasticen, samo zato sto je legenda. Svaka cast za igracku karijeru, ali Chelsea je ispred svih.

Ja bih volio dda od sutra bude druga prica, da pobjedjujemo, igramo lijepo, ali ako ne ide, onda cao.
I zato što su prije dobivali otkaze trebamo s tim nastavit? Od gore navedenih jedino je Mourinho zaslužio otkaz, svi ostali nisu. Dosta je više davanja otkaza trenerima, ja garantiram da tko god dođe nakon Lamparda ista će priča bit... Jedini put ka uspjehu je konstanta
Nakon godinu dana ne znas gdje ti curi u odbrani et koji kurac ti analiziras.. Nije njemu curilo u odbrani pa je on to popravio pa smo mi osvojili nesto, nego bukvalno imamo iste probleme kao i njegov Derbi i u prvoj sezoni u Čelziju.

Jedna je stvar sam analizirat svoju igru i unaprijedit je, a druga posloziti tim tako da sve funkcionise.Iskustva treba, pokusali smo jednu godinu, vidi se da ne ide i sta sad treba gurat na silu.

A ti misliš da će neki trener doć sad i u par dana odma sve posložiti i uigrati i krenit u osvajanje?

Jel to Lampard par dana u klubu? Nije recimo vec druga godina uveliko u toku.

Moje strpljenje traje do Boxing daya, ali ko sam ja..

I ja sam to mislio ali necu da se zalim ako ostane do kraja sezone, bez obzira na sve, jedino je Poch trenutno dostupna opcija, a i to bi znacilo da potpuno sezonu bacamo u kantu, bice opet prica 'dajte mu vreme, tek je dosao'. A ni sam Poch, imao je respektabilne rezultate sa Tottenhamom, ali nije ni to sad bilo nesto vanserijski.

Ako bas ne ide do kraja sezone, raspitati se za Nagelsmanna na leto ili Tuchela. :D

I ja sam to mislio ali necu da se zalim ako ostane do kraja sezone, bez obzira na sve, jedino je Poch trenutno dostupna opcija, a i to bi znacilo da potpuno sezonu bacamo u kantu, bice opet prica 'dajte mu vreme, tek je dosao'. A ni sam Poch, imao je respektabilne rezultate sa Tottenhamom, ali nije ni to sad bilo nesto vanserijski.

Ako bas ne ide do kraja sezone, raspitati se za Nagelsmanna na leto ili Tuchela. :D

Pa i za Nagelsmana vazi isto što i za Poketina, da će mu trebati vremena.
Poke bar ima fin staz u PL, poznaje ovdašnje prilike.
Ali zasto Tuhel, zaaastoo?

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.