15. decembar 2020.5 god. comment_306680 Pored toga sto je igra u napadu goli kurac i bez ideje jedna od stvari koja mi najvise ide na kurac je sto neke igrace stavlja na pogresne pozicije, tacnije to mi i najvise ide na kurac Imas tri krila, Pulisic, Odoi, Ziyech to je to kralju, shvati Prijavi
15. decembar 2020.5 god. comment_306684 Hahahahah, ma ovi novokomponovani treneri pojma nemaju. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306688 Brzo smo zaboravili one njegove riječi kako ceka da ofanzivni igrači kliknu pa proigraju. Sam je tada doslovno priznao da ne zna da smisli jednu jedinu akciju, da ne zna da ih u igra, da to izgleda lijepo i efikasno. Pobjedili smo par utakmica protiv slabijih timova, ti rezultati su nam zamazali oči, a čim su sada počeli dolaziti malo jaci protivnici, vidimo stanje. Necu pljuvati, samo ću reći da naša igra nece nikada puno bolje izgledati s njim. Vratit ce se Ziyech pa će kreirati nesto, uči će Werner mozda u formu ili Pulisic pa cemo na njihovim plećima pobjeđivati, ali to je to. Sa Lampardom nikada nećemo igrom pobjeđivati ostale, narocito ne jače klubove, jednostavno zato što ne zna da ih uigra. Sto se tice narednog perioda, WH gubimo kao i prošle sezone, Arteta će postati trenercina u utakmici s nama, takodjer vidim kako nas dobijaju, a izgubimo li zaista od Arsenala, nek pakuje kofere. Ne mozes toliko para potrošiti i biti gori nego prošle sezone. Ja sam sebi ne bih oprostio, a kamo li njemu. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306702 Pa druze kako ces igrom nesto napraviti kad igraci koji tu igru moraju sprovesti u djelo zakazu. Em nas jebu povrede em neki igraci bas mnogo underperformaju. Ne znam ali ja bas naprotiv, vidim da igramo sistemski dobro ali da nas jebu igraci sa svojim greskama. U pocetku sezone odbrana, trenutno napad. Ima i do Lamparda naravno, ali samo u selekciji i pozicijama igraca. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306705 Pa druze kako ces igrom nesto napraviti kad igraci koji tu igru moraju sprovesti u djelo zakazu. Em nas jebu povrede em neki igraci bas mnogo underperformaju. Ne znam ali ja bas naprotiv, vidim da igramo sistemski dobro ali da nas jebu igraci sa svojim greskama. U pocetku sezone odbrana, trenutno napad. Ima i do Lamparda naravno, ali samo u selekciji i pozicijama igraca. City jeste kita ove sezone ali njihov najveći problem jeste odbrana. U napadu kada gledaš City vidiš koliko ideja i koliko tih akcija ljudi imaju, poslije Pep samo mora da nađe pravog igrača da ga uklopi u svoj sistem. Kod nas je problem što u napadu nemamo ništa osim tih akcija sa bekovima ali bukvalno ništa, svodi se dosta toga na individualni kvalitet i ovo što njuso kaze da nesto klikne Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306710 Hamco, malo je čudno da svi igrači zakažu prema naprijed, nemoguce da je do njih samo. Hajde jedan, hajde i dva, ali bas svi da su ispod očekivanja, e to vjerujem da je do njega. Stvarno smo loši, a sjetimo se ljetos kad smo doveli pojacanja, kakve su to igračine ustvari, i svi su daleko lošiji nego što su bili, skroz drugi igrači. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306712 To je najgore, mi smo od igračina, strašnih igrača napravili prosjeke. Werner silovao po Bundesligi kod nas dao neke golove ali NIJEDAN koji je riješio utakmicu i donio neke bodove, pogurao ekipu kad nikome nije išlo i slično. Havertz osim onog hattricka drugoligašima malo šta je vrijedno pomena. Ziyech nekoliko sjajnih utakmica ali onda povreda. Mislim da je do sada samo jednom Lampard imao na raspolaganju sve zdrave igrače, to mu ide u prilog ali da smo ovoliko bezidejni u napadu odnosno da nam se igra svodi na to dodaj Jamesu/Chillwelu oni će pronaći nekoga u 16tercu , stvarno nema opravdanja. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306713 Pa druze kako ces igrom nesto napraviti kad igraci koji tu igru moraju sprovesti u djelo zakazu. Em nas jebu povrede em neki igraci bas mnogo underperformaju. Ne znam ali ja bas naprotiv, vidim da igramo sistemski dobro ali da nas jebu igraci sa svojim greskama. U pocetku sezone odbrana, trenutno napad. Ima i do Lamparda naravno, ali samo u selekciji i pozicijama igraca. Kako to mi igramo sistemski dobro, ajde molim te objasni... Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306718 Pa kako sistem moze imati veze sa osnovama fudbala ili masanjem zicera. Ja mogu shvatiti da je Werner losiji na krilu nego u spicu, ali kakve veze ima pozicija na kojoj igra kada izadje 1 na 1 sa golmanom ili kada suta na prazan gol s 5m? Takodjer isto vazi i za Havertza, njegovi pogresni pasovi od 3m ili gubljenje lopte pri iole jacem pritisku, saplitanje o zrak, nema veze sa sistemom ili pozicijom. I otkud ta prica da su svi igraci ispodprosjecni sto su dovedeni? Pa nije istina. Ziyech, Chilwell, Silva i Mendy su do sad bili vrhunski. Nemojte da kopiram komentare sa tih stranica. Underperformaju samo Werner i Havertz. Za neke od navedenih stvari gore ne mozes kriviti sistem. Mozes kriviti to sto Werner mozda generalno igra slabije na krilu nego sto bi u spicu, i to je greska Lamparda. ALi za promasaje sansi koje bi i mi pogadjali, sistem nema veze. Takodjer imamo non stop problema sa povredama i to kljucnih igraca. Ne povredjuju se Jorginho, Giroud, Rudiger, Christensen, nego kljucni igraci. Jer dzaba tebi i sistem kada ti taj sistem nema ko sprovesti u djelo. Ima na papiru, mi smo na papiru mnogo jaki, ali ja ne mogu da se otmem dojmu da u nekim izglednim situacijama nasi igraci donesu pogresnu odluku ili se nesto spetljaju i upropaste savrsenu sansu zbog toga. Znaci da je dodao umjesto sutao ili obrnuto, to bi bio gol. Samo primjer dajem greske odredjenog igraca u milisekundi. Naravno, ima i do Lamparda to niko ne spori, ali nije uvijek sve do trenera iako je on na kraju taj koji snosi odgovornost. Najbolje je to Guardiola opisao davne 2011. Moje kao trenera je da ih sistemom dovedem sto lakse do 16m protivnika, ostalo je na igracima. Oni su ti koji u datoj sekundi donose odluke sta i kako uraditi, improvizacija, sut, pas i ostalo. Ovo nisam citirao ali je u ovom kontekstu to rekao. I to je apsolutno tacno. Al eto da ne pametujem previse, moje misljenje je da je trenutno veci problem u igracima nego do trenera. Naravno uz povrede koje nas prate non stop. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306719 Pa kako sistem moze imati veze sa osnovama fudbala ili masanjem zicera. Ja mogu shvatiti da je Werner losiji na krilu nego u spicu, ali kakve veze ima pozicija na kojoj igra kada izadje 1 na 1 sa golmanom ili kada suta na prazan gol s 5m? Takodjer isto vazi i za Havertza, njegovi pogresni pasovi od 3m ili gubljenje lopte pri iole jacem pritisku, saplitanje o zrak, nema veze sa sistemom ili pozicijom. I otkud ta prica da su svi igraci ispodprosjecni sto su dovedeni? Pa nije istina. Ziyech, Chilwell, Silva i Mendy su do sad bili vrhunski. Nemojte da kopiram komentare sa tih stranica. Underperformaju samo Werner i Havertz. Za neke od navedenih stvari gore ne mozes kriviti sistem. Mozes kriviti to sto Werner mozda generalno igra slabije na krilu nego sto bi u spicu, i to je greska Lamparda. ALi za promasaje sansi koje bi i mi pogadjali, sistem nema veze. Takodjer imamo non stop problema sa povredama i to kljucnih igraca. Ne povredjuju se Jorginho, Giroud, Rudiger, Christensen, nego kljucni igraci. Jer dzaba tebi i sistem kada ti taj sistem nema ko sprovesti u djelo. Ima na papiru, mi smo na papiru mnogo jaki, ali ja ne mogu da se otmem dojmu da u nekim izglednim situacijama nasi igraci donesu pogresnu odluku ili se nesto spetljaju i upropaste savrseno sansu zbog toga. Naravno, ima i do Lamparda to niko ne spori, ali nije uvijek sve do trenera iako je on na kraju taj koji snosi odgovornost. Najbolje je to Guardiola opisao davne 2011. Moje kao trenera je da ih sistemom dovedem sto lakse do 16m protivnika, ostalo je na igracima. Oni su ti koji u datoj sekundi donose odluke sta i kako uraditi, improvizacija, sut, pas i ostalo. Ovo nisam citirao ali je u ovom kontekstu to rekao. Jesi ti gledao zadnje 2 utakmice? Sistemski igramo katastrofa, o kojim to zicerima pričamo, pa mi ništa ne stvaramo. Najopasniji napadač nam je Zouma Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306720 Jesi ti gledao zadnje 2 utakmice? Sistemski igramo katastrofa, o kojim to zicerima pričamo, pa mi ništa ne stvaramo. Najopasniji napadač nam je Zouma Pa jel treba suditi samo na osnovu zadnje dvije utakmice? Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306721 Pa jel treba suditi samo na osnovu zadnje dvije utakmice? Pa valjda je to odraz neke forme. Neću o trenutnoj igri suditi valjda prema utakmicama iz prošle sezone. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306722 Pa valjda je to odraz neke forme. Neću o trenutnoj igri suditi valjda prema utakmicama iz prošle sezone. Ama pricam o ovoj sezoni uopsteno otkad su novi igraci dosli. Poenta je da ne moze sve biti trenerova krivica. Ne moze biti on kriv i sto igrac masi i sto ne zna dati pas od 3m. To je poenta, ne ulazim sad u dubinu njegove taktike, nije Lampard savrsen trener niti najbolji, ali samo hocu da kazem da ne treba odmah trenera pod noz i za sve ga kriviti, pa cak i kada igraci underperformaju. Ne branim ja Lamparda samo zato, eto reda radi. Nego mi muka dodje od igraca kada vidim kako uopste jednostavne stvari odrade pogresno. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306723 Ama pricam o ovoj sezoni uopsteno otkad su novi igraci dosli. Poenta je da ne moze sve biti trenerova krivica. Ne moze biti on kriv i sto igrac masi i sto ne zna dati pas od 3m. To je poenta, ne ulazim sad u dubinu njegove taktike, nije Lampard savrsen trener niti najbolji, ali samo hocu da kazem da ne treba odmah trenera pod noz i za sve ga kriviti, pa cak i kada igraci underperformaju. Ne branim ja Lamparda samo zato, eto reda radi. Nego mi muka dodje od igraca kada vidim kako uopste jednostavne stvari odrade pogresno. Pa dobro, ne stavlja ga nitko pod nož, ali treba reći kada nije dobro. Ovih par utakmica smo kao cijeli tim odigrali baš loše, low energy i bezidejan nogomet. Mislim kako su te utakmice relevantniji pokazatelj nego ovi sa dna tablice. Da podsjetim, nismo dobili ekipu u top 12 još ove sezone. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306724 Pa eto protiv Evertona smo se isfulali, nije kriv ni sistem, nego igraci koji su fulali sve moguce. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306727 Eto ako su krivi igrači kriv je opet i Lampard, dobio je svu slobodu da sebi sklepa tim i po imenima bi čovjek pomsilio da je što se tiče individualnog kvaliteta sve na zavidnom nivou, međutim kad povučeš paralelu između igre i toga kakav sastav imaš nešto tu ne štima. I da, to što ćeš pobijediti neki prosječan tim iz lige ili ne znači da sistem funkcioniše. Osim ako ti nisu ambicije da budeš 5. na tabeli. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306729 Mnogo smo napredovali u kontroli igre od pocetka sezone, posebno po izgubljenoj lopti. Kako je Kante zauzeo poziciju zadnjeg veznog a Jorginho izbacen ostvarujemo totalnu dominaciju na terenu, non stop smo u posjedu a cim ga izgubimo relativno brzo opet vratimo. Odbrana je takodjer bolja, organizovanija, prekidi se mnogo bolje brane i generalno postoji veca sigurnost. Presing se takodjer popravio, pritom mislim na cijelu ekipu. Ofanzivno smo tanki, u posjedu lopte najvise. Ovdje su krivi itekako i igraci, najvise oni koji stalno odigravaju sigurne lopte, dodaju prvom do sebe ili unazad. Ne moze se igrati krilo ili ofanzivnog veznog bez preuzimanja rizika u igri, to je nemoguce. Rezultat su ovakve sterilne partije. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306730 Pa valjda je evidentno da onda kada smo postali defanzivno stabilni da smo postali ofanzivno sterilni. Valjda šef traži balans, ali mu ne ide od ruke. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306733 Ne bih rekao da je samo to, ali itekako mora vise zahtjevati od igraca. Meni bi svaki napadac ili vezni koji odigra takvu partiju gdje nije 3 lopte naprijed odigrao ili nesto pokusao, odmah na hladjenje. Fudbal je igra i u svakoj igri mora biti rizika, preuzimanja odgovornosti. To je ono sto Lampard mora nametnuti igracima, pogotovo ovim novim pojacanjima. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306734 Možda bi i zamijenio nekog od njih, ali smo dosta oslabljeni na tim pozicijama. Prosto nema ko da igra umjesto Wernera. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306737 Ne možeš imati balans kad stavljaš igrače gdje stigneš.Werner doveden da igra špica, ali ne može igrati špica jer ne znamo iznijeti loptu kako treba već se mora ispucavat. Havertz doveden, 10ku igrao, kod nas samo jednom bio 10ka. Odoi na klupi non stop, dok Werner uopšte ne zna driblati, ne zna jednostavno da igra po krilu. Na zimu obavezno dovesti Buendiu ili Sarra ili nekog trećeg. Riješit se il Žirua ili Abrahama i s Wernerom u špicu.Ne zna ni Lampard šta hoće finu pass igru ili nabijanje dugih lopti na centarfora. U sredini nas opet nigdje nema, dvije 8ice zagrlile autliniju sa bekovima i krilima i isto kao i Artetin Arsenal samo centriraj pa ko ga jebe. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306738 Ako nam je sistem ovo sto smo igrali zadnje dvije utakmice, nema sta prejak nam je sistem. U prevodu daj bekovima loptu da traze centarsutevima igrace u kaznenom prostoru i to je to, nijedne smislene akcije nisam vidio u zadnje dvije utakmice kroz sredinu terena. Prijavi
16. decembar 2020.5 god. comment_306767 https://twitter.com/FootyAccums/status/1338959179755757571 https://www.youtube.com/watch?v=igervzvxk4k Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.