Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

🎙️| Florentino Perez: "Football is going through a very tough situation, and the Super League will save the clubs financially." #rmalive

Koji gad. Fudbal prolazi kroz tesku situaciju a Real trenutno radi na renoviranju stadiona i ulaze ne znam ti koliko miliona. Barcelona grca u dugovima i ovo im dolazi ko kec na desetku.

Suga ona od klubova.
  • Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

Fudbal je u teškoj situaciji zato što je Florentino počeo tradiciju keširanja ogromnih novaca za igrače i ogromnih plata. Neka uvedu salary cap i neka zabrane ove nerealne cifre za jednog igrača za početak. Koliko je Aleksisa i Aubameyangova koji nakon što potpišu veliki ugovor u tridesetim odluče da zaborave da igraju fudbal i drkaju kurac a kasiraju ogromne pare.

Jedino sa čime se slažem je to da UEFA mora povećati nagradni fond u LŠ, mnogo ali mnogo veće nagrade treba da budu jer oni te sve pare kasiraju.

Koliko ne gotivim Pereza, ove Amerikance toliko ne gotivim FIFU i UEFU, isto smeće, stalno neke nove gluposti, formati izmjene samo da bi keširali pare. Od SP-a u Katru jebenom, koje bi se trebalo igrati zimi, alooo SP u Katru pa do finala EL u Bakuu, daj idi u pm. 

Također i oni neko preseravanje oko formata UCL predlažu, također isto sviranje kurcu. Samo neka povećaju nagradni fond i to je to.

Ali ova Super Liga u kojoj imaš klubove osnivače(najbogatiji klubovi samo, bez obzira koliko oni bili loši trenutno) i par jadnih mjesta gdje bi se ostali za to takmičili. Smiješno, jadno, apsurdno. 

Meni samo nije jasno zasto rusiti tradiciju, svi mi jedva cekamo LS, pocne ona himna ja se najezim, pratio sam je i kad Celzi nije ucestvovao. Ali, pare to je ono sto je glavno, citam Peresov intervju i ne vjerujem, spasava fudbal, pa budi iskren i kazi HOCU PAREEE AAA, raspadaju sd i oni i italijanska liga. Najzalije mi je sto smo i mi dio tog projekta. I nek nas izbace, i nek zabrane, da vidimo reakciju igraca, navijaca i trenera.
Hearing from a source with knowledge that one of the big six English clubs is now seriously considering pulling out of the Super League

They are accusing Liverpool and Manchester United — the 2 clubs leading the breakaway — of lying to them and “f***ing up”

Major split in ESL

@Alex Wickham

Iskreno se nadam da je ovo istina i da smo mi taj klub. Vjerovatno mi ili City. Samo nek napuste ovo sranje.

Najbolje rješenje je da batale ESL, ali i da se UCL rekonstruiše tako da paše više klubovima, a ne samo lopovima iz UEFA. Mada nema od te radosti ništa.

Nema odustajanja. Pa zamisli kakvi bi cirkusanti ispali kad bi odustali? Preozbiljna je ovo priča da bi se odustalo. Nije ovo neki tender koji su političari potpisali pa da se odustane od njega nakon pritiska javnosti. Ovdje će UEFA jednostavno morati saviti kičmu, a s njom i nacionalni savezi, znajući da EURO i Mundijal, kao i nacionalna prvenstva, nemaju smisla bez igrača i klubova iz klubova osnivača. 

Chelsea and Manchester City have Super League doubts, says executive

Ne znam, nisam naivan pa da ne mislim da je ovo samo zbog para i da nema tu nazad. Kud svi Turci tud i mali Mujo pa zato je i Chelsea morao ovim putem. Isto tako mislim da ce svi gledati fudbal i dalje koliko god ovo sranje bilo, gleda se i NBA iako je isto komercijalna masina.

Medjutim, volio bih da nismo medju ovim klubovima. Jednostavno je previse.

Ne znam kako zamisljaju da se ova liga igra bez proslogodisnjih finalista Lige prvaka Bayerna i PSG-a. 

Tako što je valjda planirano da počne za 2 godine. Do tada će im se pridružiti i ta dva kluba.

Isto se pitanje može postaviti UEFI. Kako zamišljate da se sljedeće sezone igra Liga Prvaka bez 3 od 4 prošlosezonska polufinalista.

Rješenje koje ja vidim je sljedeće. UEFA će dobiti neke pare da začepi, ovo takmičenje će se malo preurediti, proglasit će ga nasljednikom Lige Prvaka, klubovi ostaju u ligama i igraju za reprezentacije.

To zadnje i ja vidim kao rjesenje cisto sumnjam da ce se ovi repovi vuci duzi period.

Uglavnom morat ce se desiti nekakva korekcija takmicenja kakvog zamisljaju jer u suprotnom propadaju domace lige i nista osim borbe za prvaka i borbe za opstanak nece biti zanimljivo. 

Svaka im cast. I lijepo je vidjeti da se ipak nesto pitaju navijaci. Svaka cast sto su izasli na proteste, uspjeli su.

Nisam htio nista pisati na ovu temu, evo ispade da nema potrebe. Ubili bi fudbal, ali ipak fudbal i navijaci su pobjedili.
Ne znam zašto se i ulazilo u ovu priču nespremno i neplanski. Jedno sigurno znam. Ovo neće ostati na ovome. Novac od lige prvaka više nije dovoljan najjačim klubovima i zato se tražila alternativa a od koje bi klubovi zaradili mnogo više novca. Što se mene tiče, nisam protivnik ovakvom takmičenju ako UEFA ne poveća premije klubovima koji igraju njihova takmičenja.
Fudbal više nija igra koja se igra iz ljubavi prema klubu ili navijačima. Svi igrači igraju za novac i svi su vlasnici tu da zarade. Ako mislite da je tu ljubav ispred financija, varate se.

Bukvalno kada bi počeli sa tim liga bi izgubila značaj, kada bi ovih 6 timova imalo već zagarantovano mjesto bez obzira u kakvoj su formi i kako igraju, drugi ne bi imali za šta da se bore. Bukvalno samo borba za prvaka i opstanak. 

Ali Peresovi argumenti, eto dosadne utakmice manjih klubova a United odigrao svaki derbi 0:0 krv ti jebem, more derbija u engleskoj u zadnjih par sezona najgore utakmice ikad

Ne znam zašto se i ulazilo u ovu priču nespremno i neplanski. Jedno sigurno znam. Ovo neće ostati na ovome. Novac od lige prvaka više nije dovoljan najjačim klubovima i zato se tražila alternativa a od koje bi klubovi zaradili mnogo više novca. Što se mene tiče, nisam protivnik ovakvom takmičenju ako UEFA ne poveća premije klubovima koji igraju njihova takmičenja.
Fudbal više nija igra koja se igra iz ljubavi prema klubu ili navijačima. Svi igrači igraju za novac i svi su vlasnici tu da zarade. Ako mislite da je tu ljubav ispred financija, varate se.

A malo li im je ?
Zaradjuju vise nego vecina ljudi u citavom zivotu zaradi.
Malo li je igracima. Svaki se usprotivio ovoj ligi (opravdano) ali hajte braco de vi odvadite od svojih basnoslavnih plata i uradite nesto korisno za fudbal i fanove. Vec odavno prosjecni fan ne moze sebi priuštiti da sezonsku kartu.
Da mogu sutra bi odmah svim igracima srezao plate barem za 30%, i uveo bi neki salary cup.
Kao fudbal se igra zbog famova bla bla a oni milione obrcu i boli ih neka stvar za fanove. Licemjeri
Perez je kao spašavao fudbal, ako je već spašavao fudbal zašto učesnike te lige nije diktirao recimo plasman u domaćoj ligi, zasto recimo Aston Villi i sličnima nije stiglo obavjestenje od gosn Pereza "e ljudi mi pravimo ligu da bi nam svima bilo bolje u slučaju vaseg plasmana u TOP4 dobrodosli ste u našu ligu i dobijate 350 miliona za ucesce", ne nego daj mi što imamo najvise da imamo jos vise, daj da mi dijelimo silne milijarde a ostale ko jebe. Perez je znao da sa svim tim novim milionima Real objezbijeđuje lagodan život jer pumpat ce lovu u Real pumpat ce i u ostale velike klubove ali će Real uvijek biti u prednosti recimo u odnosu na Chelsea kada je sami izbor novog kluba npr. Mbappea, na taj način Perez sprecava recimo slucaj Havertz kada bi se mozda Real uključio u borbu za njegov potpis ali nisu mogli to financijski iznijeti. Pa onda pandemija pogodila Real a WBA nije pogodila, pandemija je pogodila svaki klub ali ko te jebe cupaj se sam kao i svako. Jedini okidač Perezu za ovakvo nesto je to što Real treba nekog platiti 200 ili 250 miliona što u ovim uslovima nije moguce, i odmah se proglasava kriza i hajmo "spašavati fudbal". Ako nemas keša da platiš lupam sada Mbappea 200 milona onda se okreni recimo igračima iz svoje akademije mozda je tamo novi Mbappe, e to je fudbal i spasavanje fudbala.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.