Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

Ma sramotno sta drugo covjek da kaže.

Evo recimo mi smo protiv Reala u sluzbenim utakmicama poljednji put igrali 1998. godine, i nekako je duel sa njima u polufinalu osvježenje i nekako ima to "jedva čekanje". Eh sada dobijamo situaciju da sa Realom igramo bar dva puta u sezoni, i šta dobijaš za 2 sezone, dobijaš izlizane susrete najjačih ekipa, susrete koje je nekada svijet čekao sa nestrpljenjem sada ce biti svakodnevnica i jednostavno ce izgubit na znacaju.
  • Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

pravi nogometni romantici valjda već odavno ne gledaju nogomet a mi ostali kojima je nogomet tek sporedna stvar u životu i dalje ćemo gledati šta god nam nude jer šta ćemo drugo...

Na to se i oslanjaju 'ljudi ce i dalje da gledaju', postoje mnogo bolji nacini na koji se moze utorisiti vreme, a postoje i drugi sportovi. :D Kad dodje utakmica, pojedinci ce pomisliti 'sta ja mogu da radim, aj cu gledam super ligu, njima to nista ne znaci ako samo JA gledam, jedan gledalac gore-dole'. I onda imas milione sirom sveta koji se vode istom logikom. :D

Ma sramotno sta drugo covjek da kaže.

Evo recimo mi smo protiv Reala u sluzbenim utakmicama poljednji put igrali 1998. godine, i nekako je duel sa njima u polufinalu osvježenje i nekako ima to "jedva čekanje". Eh sada dobijamo situaciju da sa Realom igramo bar dva puta u sezoni, i šta dobijaš za 2 sezone, dobijaš izlizane susrete najjačih ekipa, susrete koje je nekada svijet čekao sa nestrpljenjem sada ce biti svakodnevnica i jednostavno ce izgubit na znacaju.

Evo recimo ovako, šta si imao ovako? 
Imao si gostovanje po Bakuu, Ljubljani, Zagrebu, Kopenhaenu, Helsikiju itd itd ? Jel ti i tu bio osjećaj "jedva čekanja"?
[media]https://www.youtube.com/watch?v=J7cXLvomfXs&ab_channel=SportKlub[/media]

Evo ko ima vremena neka pregleda, zanimljiv podcast, mišljenja su podjeljena . Darko zastupa romatičare u nogometu dok je Vladu na strani "razuma" i objektivnosti (u smislu para,novca , nesposobnosti UEFE i slično) . Romantičar i zaljubljenik nije nijedan argument iznio (kao i većina po forumima) zašto je ovo loša ideja osim toga da se pravi jaz između velikih i malih (na što mu je Vlado objasnio argumentovano). Uglavnom pogledajte milslim da će biti malo jasnije zašto, zbog čega, kako i slično. 

Suština da Super liga kao ovakva neće zaživjeti, da će se mnogi detalji morati obznaniti.

Sva ta gostovanja imaju sarm. Trebaju i ti klubovi da ucestvuju, da se takmice i ako mogu da pobijede. Zato se voli ovaj sport, jer mali moze pobijediti velikog. Dinamo moze izbaciti Tottenhama, Lester moze postati sampion Engleske. To je car fudbala.

Inace koliko beskimecnjaka u nasem klubu ima, niko ne smije dici glas protiv ovoga. Sramotno, sramotan potez i Abramovica. Placenici sve.
Da se razumijemo ja nisam za ovu super ligu ali zasto ne mozete gledati s objektivne strane, sa strane vlasnika, igraca. Prosjecnom gledatelju (kazem prosjecnom) nista predstavlja utakmica Fc Kopenhagen - City, niko to ne gleda. Evo primjer sa jos viseg nivoa 1/4 izmedju nas i Porta nije gledalo ni 10 posto famova fudbala (ne racunam navijace ova dva kluba) iz razloga sto je atraktivnija utakmica bila Bayern - PSG. Zasto bi Mbappe igrao tako protiv nekih anonimusa kad moze i treba protiv najboljih da igra.
Tako da ta romansa, romanticari kao zasluzuje svako sansu ne pije vode. Nek se svako izbori za tu sansu, pa nije niko od ovih 12 klubova tek onako dobio poziv.
Ovdje uopste nije problem Superliga, problem su nacionalna prvenstva. Sto npr. Lester nece imati ni blizu vise novca kao ovih 6 (nije ni da sada imaju but still), samim time nemaju sansu za titulu. ili si one mizerne.

Nego jeste li vidjeli novi format lige prvaka od 2024 sa 36 ekipa? Ono je nesto nevjerovatno, fuuj.
Super ligu cemo svi gledati na kraju svakako. Nekad je i LP nastala pa su pojedini sigurno rekli sta ce nam. Samo sto taj nije bilo interneta i nije mogao svako komentarisati.

Meni se u jednu ruku dopada a i u jednu ruku ne svidja format sto je 15 mjesta zagarantovano.

Al da je drugacije, da nisu mjesta zagarantovano. Isto bi kao LP bilo. Mjesto tottenhama igrao bi CSKA. Tako i da i to razumijem nekako. Radije cu gledati Juventus Arsenal, kakav god da je arsenal nego neku spartu tamo npr..

Samo mi nije jasno na koji nacin ce se 5 klubova kvalifikovati. Posto gledam, prijeti se izbacivanjem iz liga. Znaci ko god se kvalifikuje, ispadao bi iz lige :D

Samo se nadam kad je ovo vec zvanicno da ce ligi pristupit psg, bayern i Dortmund.

Al i da ne pristupe, nek uleti npr lyon.

Lyon ce za par godina bit top tim zbog redovne zarade igranjem lige, pa se nece dortmund ni spomenuti.

Uglavnom, ovi sto ne zele pristupit. Pucaju sami sebi u noge.
Razumijem i odluku klubova. Uefa je mafijska organizacija. Dokazano.

Pune svoje dzepove a klubovima daje jedan mali dio kolaca.
Niko nece da gleda kopenhagen - siti ili porto - celsi, ali to jedna, dve utakmice u sezoni, a opet postoji sansa da mali pobede pa da se zakomplikuje situacija u grupi ili nokaut fazi plus u istom kolu imas dva, tri derbija pa biraj sta ces da gledas. U super ligi ispada da svako kolo sve derbi utakmice. Uvek je bilo derbija i u LP ali ovo sa super ligom je preterivanje

Zar nismo svi uzivali u osvajanju titule Lestera i u ajaxu pre dve sezone u LP, toga vise nema momci
Ma posrali smo se na citavu sezonu u ligi prvaka. Odlican dvomec protiv Atletica, izbacili Porto, konacno polufinale i na kraju sve uzalud.

Sva ta gostovanja imaju sarm. Trebaju i ti klubovi da ucestvuju, da se takmice i ako mogu da pobijede. Zato se voli ovaj sport, jer mali moze pobijediti velikog. Dinamo moze izbaciti Tottenhama, Lester moze postati sampion Engleske. To je car fudbala.

Inace koliko beskimecnjaka u nasem klubu ima, niko ne smije dici glas protiv ovoga. Sramotno, sramotan potez i Abramovica. Placenici sve.

A kao nismo dosad znali da su plačenici? To je nešto novo?
Prosječna letva košta 100M, prosječna letva zarađuje više nego normalan čovjek zaradi cijelog života, par najbogatijih klubova ima veći budžet nego svi ostali zajedno i iz godine u godinu samo još više gomilaju lovu, većina liga se prvak već unaprijed zna koliko je bogatiji od ostalih, u ligi prvaka u završnici uvijek isti, svaka nova promjena u sistemu lige prvaka sve više smanjuje šansu malim klubovima i ligama da se plasiraju... To je sve ok? To nam smeta ali superliga e to je problem?
Već sam rekao, ne sviđa mi se nešto superliga, ali ne vidim to kao nešto revolucionarno, nogomet je odavno prestao bit igra, ovo je samo očekivan daljni korak u tom smjeru.

Zašto toga više neće biti? Ajax će imati pravo da se kvalifikuje u Superligu. Superliga će imati četvrtfinale i polufinale. Sad će to biti još veći podvig.

Zafo sto ajax nece na to da pristane, bice izbaceni iz lige, porto i lajpcig su vec odbili superligu
Nisu budale da igraju super ligu kad imaju svoju licnu super ligu = Bundesliga. Mogu biti u najvecoj krizi opet ce biti na 3 - 4 boda od titule. Da ne pricam o kupovanju igraca od direktnih konkurenata i slicnim trikovima.

https://twitter.com/footballdaily/status/1384254244484567043

Igraci i osoblje ovih klubova je sve ovo juce saznalo. :hljeb:

Ko misli da su pare tek danas uništile fudbal taj je prespavao 20 godina u najmanju ruku.

Ko misli da Bayern, PSG i ekipa nisu ušli zbog moralnih načela naivan je kao malo dijete.

I zamisli jedini Bruno Fernandes digao glas. Jest da je s pokvarenim engleskim se izrazio, money can`t be buy

ali svejedno. respekt i za njega i za njemce.

meni su zgadili toliko fudbal sa ovim potezom.

jos od one utakmice protiv barcelone iz 2009. ja sam jako slabo pratio ligu sampiona, i tek ove godine kad sam se nekako ponadao da bi mogli tu nesto napraviti kako treba i kad mi se bas gledalo, oni se ovako poseru.

Glavni, najveći, a možda i jedini realni problem ove Super Lige (ili kako se već piše) je zatvorenost. Ona bi trebala da krene za neke 2-3 sezone, takmičenje još nije osmišljeno do kraja, ali govori se o 20 klubova od kojih su 15 ovi stalni, a 5 će se mijenjati. Tih 5 može biti određeno pomoću pozivnica ili kroz neke kvalifikacije. Nadam se da je ovo drugo. Na taj način bi i najbolji od ostalih u top 5 liga (Leicester, Sevilla, Lyon, Leverkusen, Napoli) i najbolji timovi iz ostalih liga (Ajax, Porto, Zenit, Celtic, Shakhtar, Olympiacos), pa i u nekom ludom slučaju timovi iz ovih dijelova Europe (Dinamo, Zvezda, Ludogorets, Slavia, Maribor) imali priliku da se kvalifikuju.

Neki klubovi od ovih 15 u ovom trenutku nisu među najboljih 15 u Europi, ali ako im svake godine budeš davao 500 miliona eura više nego ostalima, oni će to bez problema postati. Arsenal će moći otići u Leicester i Wolverhampton i kupiti šta im nedostaje za napraviti Dream Team. Milan će pokupovati od Atalante, Sassuola i ostalih. Najjači klubovi će kroz godine postati još jači od ostalih. Ovo takmičenje će omogućiti još veći rast učesnicima.

Šta je motiv ulaska za timove iz Italije? Pogledajmo šta su ova 3 kluba napravili u Europi ove sezone. Juventus je odigrao 8 utakmice u LP. Četiri od tih 8 su bile protiv neatraktivnih protivnika. Utakmica u osmini finala također nije bila protiv previše atraktivnog protivnika, mada su bile jako zanimljive. Inter je odigrao 6 utakmica u Europi i osramotio se. Milan je igrao Ligu Europe, ukupno 10 utakmica, od toga samo 4 koje bi privukle nekoga ko nije navijač tih dvaju klubova. Sada će svake sezone igrati minimum 18 prvoklasnih utakmica.

Šta je motiv ulaska za timove iz Španije? Liga u kojoj ne postoji konkurencija. Kad si najgori u historiji završiš treći. Liga kao brend opada, Englezi te prestižu po svemu, moraš nešto napraviti. Sad sa ovom Superligom dobiješ još više kompetitivnih utakmica, zarađuješ još više para, a za titulu u Španiji se možeš boriti i sa rezervama. Opet računaš da će se i Sevilla, Villarreal, Valencia i ostali takmičiti u nekom europskom takmičenju i trošiti energiju i na to.

Šta je motiv ulaska za timove iz Engleske? Ovo je najlakše za shvatiti. Najteža liga na svijetu. Prvo, prejaka je konkurencija za plasirat se u Ligu Prvaka. Lakše osvojiti Ligu Europe nego biti četvrti na tabeli. Drugo, opustiš se malo pred utakmicu sa Portom, ne pripremiš se za utakmicu protiv ekipe koja je skoro ispala. I šta se desi? Nabiju te 5:2 na tvom stadionu. Sad se možeš skoncentrisati na sezonu u Europi bez da strahuješ šta će ti se desiti u prvenstvu i hoćeš li sljedeće sezone uopšte igrati Ligu Prvaka. Ovaj Liverpool je imao period da 2 godine nije odigrao utakmicu da im nije bila "najvažnija na svijetu". Dvije sezone od prvog do zadnjeg kola na nož, a u Ligi Prvaka 2 finala zaredom.

Za prošlosezonske finaliste Lige Prvaka i njihove motive ne treba trošiti riječi. Nisu se sad potpisali, ali čim ova priča prođe dolaze i oni.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.