Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

• 2 sedmice kasnije...

U ovo doba korona virusa meni je izuzetno dosadno, pa sam se ponovo vratio igracnju FM nakon nekih 4-5 godina. Tacnije, ovaj put sam skinuo sebi Football Manager 2020 Mobile game. Iako zaostaje za PC i ovo je poprilicno dobro odradjeno i moze ti pruzite veoma dobar ugodjaj igranja.

Naravno igram sa Chelsea i prvu sezonu sam odmah titulu osvojio. U prvoj sezoni sam kupio Wernera i Tellesa i to tek u januaru posto sam imao zabranu kupovine ljeti. Najbolji igrac mi je ubjedljivo bio Abraham, dao je u sezoni 19 golova a ukupno 28. U polufinalu sam izgubio od Juventusa iako sam bolji bio. Pored Abrahama, vrijedi spomenuti Pulisica, CHO, Tomorya, Zoumu i Jamesa. Pogotovo Tomorya koji je ubjedljivo najvise napredovao i vec je za godinu dana toliko napredovao da ga mogu smatrati eltinim defanzivcem. Takodjer i ostali su napredovali, dok sam najvise razocan Ruben Loftus Cheekom i Kovacicem. Prelosi su bili i sto je najgore stalno su se zalili da ne igraju dovoljno, i kada bi ih ubacio bili bi najlosiji.

Sto se tice druge sezone. tek sam krenuo i odigrao sam 4 kola. Imam vec jedan poraz i jednu nerjesenu. Razlog tome vidim u kupovini nekolicine novih igraca kao i prodaje starih igraca.

Prodao sam Zoumu, Christensena i Rudigera iz odbrane a doveo sam Akanjia, Romanjolia i Diasa iz Benfice. Takodjer sam vratio i Ampadua jer je dosta napredovao u Leipzigu.

Pored Ziyecha koji je unaprijed dogovoren, doveo sam ove sezone i Tonalia iz Brescie. Vrhunski talenat i doveo sam golmana Pope-a. Prosle sezone sam igrao vise direktan fudbal sa protokom lopte u prazan prostor i igrao sam u 99% slucajeva 4-3-3 formaciju. 
Ove sezone vec malo eksperimentisem i poksuvam integrirati 4-2-3-1 sa short passing distribucijom i velikom kreativnoscu u igri. Djeluje mi da imam igraca za taj neki tika - taka sistem igre pa cemo vidjeti.

U prilogu dostavljam slike da vidite kako Hamco ubija dosadu u ovo vrijeme bez fudbala.

Qzvim2Ql.png

pGrXx7Xl.png

U ovo doba korona virusa meni je izuzetno dosadno, pa sam se ponovo vratio igracnju FM nakon nekih 4-5 godina. Tacnije, ovaj put sam skinuo sebi Football Manager 2020 Mobile game. Iako zaostaje za PC i ovo je poprilicno dobro odradjeno i moze ti pruzite veoma dobar ugodjaj igranja.

Naravno igram sa Chelsea i prvu sezonu sam odmah titulu osvojio. U prvoj sezoni sam kupio Wernera i Tellesa i to tek u januaru posto sam imao zabranu kupovine ljeti. Najbolji igrac mi je ubjedljivo bio Abraham, dao je u sezoni 19 golova a ukupno 28. U polufinalu sam izgubio od Juventusa iako sam bolji bio. Pored Abrahama, vrijedi spomenuti Pulisica, CHO, Tomorya, Zoumu i Jamesa. Pogotovo Tomorya koji je ubjedljivo najvise napredovao i vec je za godinu dana toliko napredovao da ga mogu smatrati eltinim defanzivcem. Takodjer i ostali su napredovali, dok sam najvise razocan Ruben Loftus Cheekom i Kovacicem. Prelosi su bili i sto je najgore stalno su se zalili da ne igraju dovoljno, i kada bi ih ubacio bili bi najlosiji.

Sto se tice druge sezone. tek sam krenuo i odigrao sam 4 kola. Imam vec jedan poraz i jednu nerjesenu. Razlog tome vidim u kupovini nekolicine novih igraca kao i prodaje starih igraca.

Prodao sam Zoumu, Christensena i Rudigera iz odbrane a doveo sam Akanjia, Romanjolia i Diasa iz Benfice. Takodjer sam vratio i Ampadua jer je dosta napredovao u Leipzigu.

Pored Ziyecha koji je unaprijed dogovoren, doveo sam ove sezone i Tonalia iz Brescie. Vrhunski talenat i doveo sam golmana Pope-a. Prosle sezone sam igrao vise direktan fudbal sa protokom lopte u prazan prostor i igrao sam u 99% slucajeva 4-3-3 formaciju.
Ove sezone vec malo eksperimentisem i poksuvam integrirati 4-2-3-1 sa short passing distribucijom i velikom kreativnoscu u igri. Djeluje mi da imam igraca za taj neki tika - taka sistem igre pa cemo vidjeti.

U prilogu dostavljam slike da vidite kako Hamco ubija dosadu u ovo vrijeme bez fudbala.

Qzvim2Ql.png

pGrXx7Xl.png

U FMM je dovoljno da stavis 4_2_3_1 i da ti spic ima dobar finišing :D
Pa naravno da nije isto ali opet je predobro uradjeno obzirom da je mobile game. Takodjer off days prolaze mnogo brze sto mi takodjer odgovara jer u toku dana radim pa mi ne preostaje mnogo slobodnog vremena.

Nema sta, sasvim dobro su odradili igricu iako je tesko nadmasiti pc game.
I ja igram.

Poceo sam sa Blackburn Roversima (uvijek su mi bili sminka ekipa jos od vremena Gamsta Pedersena) u Championshipu. Prvu sezonu sam izborio plasman u Premiership kroz playoff i to boljim izvođenjem jedanaesteraca (WBA) je bio protivnik. Nakon toga bio sam u mid table prve sezone (bio bio opstanak), sezonu nakon toga sam osvojio FA cup i izborio plasman u Ligu prvaka. Poslije te sezone sam osvojio Premiership, kup i igrao polufinale Lige prvaka.
Nakon toga sam uzeo i Liga kup i Premiership i Ligu prvaka i Klupsko svjetsko. Napucao ekipu maksimalno, ulagao u mlade igrace koji su vrijedili po 50-60 mil i slao ih na pozajmice (jer nije bilo mjesta za njih). Ostao sam bez motiva pa sam podnio ostavku na zaprepaštenje uprave. Redom sam odbijao Chelsea, Inter, ova Manchestera, Dortmund, Milan, Bayer, Atletico Madrid... sve najvece klupove (osim dvojca iz Primeri oni mi nista nisu nudili)...
Aplicirao sam za trenerski posao u Chievo koji je ispao u Seriu B i naravno dobio sam posao.
Prve sezone sam izborio plasman u Serie A (bio 2 ili 3 ne sjecam se). Nakon toga ulazim u Serie A gdje je cilj borba za opstanak i uz manje poteškoće to uspijevam ostvariti.
Sad odradio transfer rok i nemam vise volje za igru. Mozda se nekad kasnije i vratim igranju ali trenutno sam se zasitio.

Sta znam platio sam igru nekih 6 dolara i vise od mjesec dana me drzala uz telefon tako da se sigurno isplatila, vrijedi tih para.
  • 3 mjeseca kasnije...

Nego ima li patch za ovaj FMM da mi grbovi ne budu bogaljski. I bude li neki transfer update? bogalji

Imas njihov forum i tamo skines patch za grbove i slike igraca.
Za transfere ne znam jer sam bio u 2029/30 sezoni. Sve nepoznanice od igraca, od Roversa sam napravio silu.
  • 2 sedmice kasnije...
Najveće prosječne plače redom Barca, Real, Juventus, City, PSG, Bayern, United, Liverpool, Athletico, Arsenal.
Nema nas u top 10
  • 1 mjesec kasnije...

Ove utakmice su bile potpuno nepotrebne, izuzev baražnih utakmica. Najnebitnije takmičenje koje postoji u ovom trenutku i trebalo ga je odložiti. U ovakvoj situaciji međunarodne utakmice trebaju biti svedene na minimum. Iz ovogodišnje Lige Nacija će 2 tima ići u baraž za Svjetsko Prvenstvo, što je vjerovatno jedini smisao odigravanja. Bit će 10 grupa u kvalifikacijama za Svjetsko i iz njih direktno idu samo prvoplasirani. 10 drugoplasiranih i 2 ekipe iz Lige Nacija idu u play-off i 3 prolaze na WC.

• 1 mjesec kasnije...
Veliki igrač zaista, rijetko viđen talent. Nije mi samo jasno kako se dovedeš u tu situaciju kao sportaš na toj razini, da se toliko zapustiš. Bilo kako bilo RIP
Jbg skaro, nije svako Ronaldo pa da ustaje zorom i trenira do iznemoglosti a kad drugi odmaraju radi trbusnjake. Diego nije dozivio neku starost, umro je mlad ali je zivio zivot i za svojih 60 godina je prozivio sto mnogi ne mogu za 180.

Sjecam se prije nekih mozda 10ak godina kada su izlazili neki dokumentarci pa je bilo kupiti cini mi se uz Jutarnji list uvijek poneki dvd. I tada je napravljeno po jedan dokumentarac o 5 fudbalskih velikana (Pele, Diego, Platini, Zidane i Ronaldo). Tu sam prvi put imao priliku bas do u detalje ispratiti njegovu karijeru i zivot. Ostao sam fasciniran kakav je covjek trag ostavio medju ljudima u to vrijeme. Tesko da ce se ikad ponoviti veci kult licnosti u ovom sportu. Bogom dani talent.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.