Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

Velikim ekipama ne odgovara rizik da recimo jedne sezone slučajno završe 5 i ne idu u Ligu prvaka, pa si osnovali svoje natjecanje di će uvik isti igrat međusobno. Glupo. Ali tako je to, pare su najvažnije....
3.5 milijardi razloga za formiranje ovakvog takmičenja.
Ukratko klubovi nisu zadovoljni raspodelom para sa UEFOM, zbog toga i zele da se odvoje.
Naravno da nece napustati svoje šampionate jer ce novo takmičenje znameniti Ligu Šampiona.
Opet ponavljam da sam potpuno siguran da ih nijedna fudbalska federacija nece izbacivati jer s najjačim klubovima odlaze sponzori i lova.
Samo sto ce u ovom slučaju domaća takmičenja služiti za razigravanje i razvoj mladih igrača.
Apsolutno kopirana evropska kosarka tj. EUROLIGA. Euroliga je u vlasnistvu kosarkaske kuce ULEB a reprezentacije u vlasnistvu kuce FIBA. U Euroligi takodjer jedni te isti klubovi imaju zagarantovano (mislim 12 timova) mjesto u takmicenju a ostali moraju izboriti kroz domaca natjecanja. Posto su ULEB i FIBA u sporu, reprezentativci su zadnje dvije godine u kosarci skoro pa da nisu ni igrali za svoje reprezentacije, ne znam kakav ce u fudbalu biti uticaj ali jebes repke.

Generalno, analogiju u ovoj superligi i UEFI/FIFI cete sami pronaci. Ne znam sta da mislim, vec me ufatila nostalgija za starim sistemom takmicenja a da ova nova liga nije ni pocela.

Najvise mi je zao domaceg prvenstva, bukvalno niko se vise nece previse bazirati na to, i ako nakon 20. kola ne budes imao neki znatan broj bodova, ko da je bitno. Igrace djeca i akademci.

Sto se tice Superlige, iako su Bayern, PSG i Dorttmund odbili ucesce, ocekuje se da i oni pristanu i popune tih 15 stalnih ucesnika a ostalih 5 ce se boriti za ta mjesta.

Sta ce sad biti s klubovima poput Evertona, Leicestera, Sevilje, Rome, Napolija, Marseila, Lyona, Leverkuzena i drugih? Da ne pricam o nasim jadnicima iz nasih liga?!
Nevjerovatno sta je u meni izazvala ova odluka. Apsolutno me vise nista ne interesuje u vezi fudbala. Igramo sutra protiv Brightona? Radi cega? Zbog cega? Top 4? Batali to. Apsolutno me ne zanima. Pitanje je hocu li i pogledati.

Izborili su finale FA cupa, konacno polufinale Lige Prvaka poslije 7 godina. Ni to me vise ne interesuje i kad sad pomislim na to, ne budi se ama bas nikakva emocija u meni, srece, nervoze ili cega vec.

Kakva pohlepa stoji iza ovoga. Prvi put da se stidim sto sam navijac Chelsea, a vjerovatno dijele isti osjecaj i navijaci ostale "velike" sestorke ili da kazem "male" sestorke, nema nista veliko u njima.

Kakva sramota, nevjerovatno. Olicenje svega loseg u svijetu.

ko li će da prenosi to?  :fantom:  piše da ne napuštaju svoje lige

Nadam se Sport Klub, a ne Arena. Jedino tako bi se Sport Klub mogao iskupiti za gašenje Arena, a samim tim mi Arene više ne bi ni trebale. Od augusta, kada krene takmičenje, neću ni pratiti Ligu prvaka, jer će Liga prvaka u stvari postati Europa liga, za mene skoro pa nebitno i neatraktivno takmičenje.

Nevjerovatno sta je u meni izazvala ova odluka. Apsolutno me vise nista ne interesuje u vezi fudbala. Igramo sutra protiv Brightona? Radi cega? Zbog cega? Top 4? Batali to. Apsolutno me ne zanima. Pitanje je hocu li i pogledati.

Izborili su finale FA cupa, konacno polufinale Lige Prvaka poslije 7 godina. Ni to me vise ne interesuje i kad sad pomislim na to, ne budi se ama bas nikakva emocija u meni, srece, nervoze ili cega vec.

Kakva pohlepa stoji iza ovoga. Prvi put da se stidim sto sam navijac Chelsea, a vjerovatno dijele isti osjecaj i navijaci ostale "velike" sestorke ili da kazem "male" sestorke, nema nista veliko u njima.

Kakva sramota, nevjerovatno. Olicenje svega loseg u svijetu.

Mislim da sam jedan od rijetkih koji podržava ovo. Čemu strepnja za borbu za top 4? Ili si prvak lige, ili si ništa. A para će biti kao u priči, što znači da ćemo moći još bolja pojačanja dovoditi. Protivnici su atraktivniji, i svake sedmice ćemo imati neki derbi za pogledati.

Meni je ovo bezveze jer ima 15 klubova koji ne mogu ispasti iz lige. Mislim, to je razlog zbog kog prave ligu, ali zamislite ligu u kojoj Arsenal igra neupitno.

U suštini, jebale vas pare. Pohlepi nikad kraja.

Ne mislim baš da će se skroz zapostaviti domaće prvenstvo, bar ne u početku (dok je još dosta navijača ogorčeno ovim) i pogotovo ne u Engleskoj gdje prvenstvo ima težinu a i velike pare se dobijaju od tv parava + Ovo će se igrat u sredini tjedna, znači u vrijeme LP-a, ako se zbog LP-a nije zapostavilo prvenstvo neće ni zbog ovoga. Plus, reklama ovoga je svaki tjedan najbolji protiv najboljih, ako si u prvenstvu nikakav onda više nisi najbolji i koncept gubi smisao... Ok, ovo bi s vremenom moglo dovesti do još većeg gomilanja novaca u top klubove pa će onda oni prvenstva osvajati s rezervama i omladincima, ali tako skoro već i je u Bundesligi, Francuskoj pa i Italiji...

Ovime će najviše bit pogođena LP, jer bez top klubova će se svest na EL, a EL tek više nikog neće zanimati. Ali opet ionako u LP na kraju uvik igraju isti, sad će bar bit zanimljive s više iznenađenja, kao što EL nekad zna bit zanimljiva, samo s ipak nešto jači klubovima.
Tako da možda ovo i nije loše, nek se bogatunčiči međusobno igraju u svojoj ligi, ionako je razlika između njih i ostalih pre velika a ostali onda mogu normalno nastaviti igrat bez njih.

Meni je ovo bezveze jer ima 15 klubova koji ne mogu ispasti iz lige. Mislim, to je razlog zbog kog prave ligu, ali zamislite ligu u kojoj Arsenal igra neupitno.

U suštini, jebale vas pare. Pohlepi nikad kraja.

Šta nisi ti komentara da ni West Ham ni Liceseter ne zaslužuje u LP jer će se raspasti? Pa ovo takmičenje je upravo to, daj uvik istih 15 šta će nam ovi one hit wonderi...

Šta nisi ti komentara da ni West Ham ni Liceseter ne zaslužuje u LP jer će se raspasti? Pa ovo takmičenje je upravo to, daj uvik istih 15 šta će nam ovi one hit wonderi...

Jesam, jer će ispasti u grupi , mada to ne znači da im neko to treba oduzeti i ubaciti mrtvi Arsenal. Takođe ne znači da u nekoj ligi treba da imaš zatvoreno takmičenje gdje će igrati sigurnih 15 klubova i 5 bog zna kojih drugih.

Znaci ovo je sad sluzbeno. Ja mislio kao i dosad suplja prica onog Juventusovog predsjednika i par Amerikanaca iz Premiershipa. 
Sta reci, mislim da mi se nece ni gledati utakmice ovog najviseg nivoa vise ako bude ovako. Jednostavno ce ubiti i ono malo smeka u ovoj igri sto je ostalo.

Ja ne volim kada se nakon dugo godina promijeni neki format koji se čini kao dobar, tako da sam neko ko je često protiv promjena. Npr. najveća glupost u svijetu sporta mi je što na NBA all-star utakmici više ne igraju Istok i Zapad nego LEBRON team i GIANNIS team ili koga već izaberu za kapitene. Tako mi se ne sviđaju ni ove velike promjene koje će se dogoditi fudbalu.

Neko je već fino konstatovao. Ovo će sada postati nešto kao Liga Prvaka, Liga Prvaka će spasti na razinu Lige Europe, Liga Europe na razinu ovog Conference Leaguea koji se još nije ni pokrenuo, a taj Conference League će biti na razini Bajramskog turnira 4 sela. Finale Lige Prvaka može biti npr. Lyon - Porto. To ne donosi gledanosti. Liga Prvaka se gleda zbog ovih 15 timova.

Ima ona čuvena rečenica koju smo slušali prije otprilike godinu dana "naredne 2 sedmice su ključne". U ovom slučaju sljedećih godinu dana je ključno. Ostale fudbalske organizacije prijete da izbace klubove iz domaćih takmičenja i da njihovim igračima zabrane igranje na Europskom i Svjetskom prvenstvu. To nisu bezazlene sankcije. Svaki tim bi pored svih silnih para koje će dobiti ipak volio biti prvak u ligi. Liverpool bi sigurno htio izjednačiti se sa Unitedom po broju titula, mi bismo svakako htjeli napredovati na toj vječnoj listi, pa tako i svi klubovi. Svakom igraču je san osvojiti kontinentalno i svjetsko prvenstvo. Onda se postavlja pitanje i ko će suditi to takmičenje. Hoće li tim sudijama kasnije biti zabranjeno suditi u ostalim takmičenjima? Hoće li onda zabraniti i navijačima koji su išli na utakmice Superlige da idu na utakmice Uefinih natjecanja?

Neko će u svemu ovome biti donji i bit će ovdje nekih kompromisa.

Još jedna stvar. Ako se klubovi vrate u lige. Na početku će se truditi ostvarivati što bolje rezultate, a u trenutku kada shvate da titulu neće osvojiti onda će puštati djecu na teren. Samo prvo mjesto ti nešto donosi.

U Primeri prva 2 ili 3 kluba dobiju para od tv prava isto kao i ostalih 17 zajedno, to je vec u neku ruku favoriziranje i pravljenja razlika izmedju velikih i malih. To nije smetalo Primeri ali ce im smetati ova liga?
Osvajac Lige prvaka dobije para kao tipa 10ti u Premiershipu (oprecni su podaci ali mislim da je tu negdje). Zar je moguce da je toliko 'malo' para u Ligi prvaka?
U NFL-u je zatvorena liga, nema ispadanja pa je svaka sezona nevjerovatno zanimljiva, odbraniti naslov je skoro pa nemoguce (ovo u kontekstu zanimljivosti lige).

Mislim da je ovo nacin/pokusaj izvlacenja novca UEFE od strane najvecih klubova, sto u neku ruku i zasluzuju jer upravo oni donose najvece prihode, sponzore, navijace i sve ostalo.

Nisam zadovoljan idejom. Barem ne trenutno jer je jos mnogo upitnika iznad ove lige. Ko ce jos igrati, kako ce se birati dodatnih 5 takmicara itd ali daleko od toga da necemo gledati ovo novo takmicenje, ako i kad ono zazivi.

Priča se da će UEFA danas postaviti ultimatum: odustajanje od projekta ili automatsko izbacivanje iz domaćih liga.

Mislim da će teško ovaj projekat opstati u ovom slučaju. Ili osnivači imaju asa u rukavu pa mogu osporiti ovakvu odluku?

epl da izbaci 6 klubova bit ce na nivou holandske lige

Zanima me da li bi u normalnim okolnostima, navijači ovih 6 klubova još uvijek dolazili na utakmice i punili stadione nakon što je donesena ova odluka. 

Sve zato sto im UEFA daje sicu za ligu sampiona, a sebi milijarde inkasiraju. Kaze Perez, ako zabrane igracima reprezentacije i to cemo osnovati. Uglavnom, fazon je da se izbaci UEFA (FIFA) iz svakih kalkulacija i da timovi odlucuju.

Pa koristeći samo igrače iz 15 najjačih klubova možeš sastaviti komplet 10 najjačih reprezentacija. Pa ti igraj prvenstvo bez Engleske, Francuske, Španije, Njemačke, Italije, Belgije, Portugala, Brazila i Argentine.

Sve i da propadne ova Super League, i da UEFA kazni ovih 12 klubova banovanjem iz UCL, mislim da su opet sebi pucali u nogu, bukvalno bi banovali najjače klubove.

U slučaju da ne propadne opet je UCL pukla jer bez ovih klubova nema od takmičenja ništa.

Tako da je ovih 12 klubova ipak dalo šah UEFA-i. Mada ne znam ni šta su očekivali, držali su monopol i radili šta im se ćefne, sad su ovi sa SL napravili nešto što ne paše nama kao ljubiteljima fudbala, ali ne možemo reći da je tu UEFA žrtva.

Što se mene tiče ovo će biti i zvanična sahrana fudbala.

Zar nije ljepota fudbala direktan okrsaj za LP  West Ham-Chelsea, zar to nije nesto zbog cega se svako od nas zaljubio u ovu igru, zar nije ljepota u tim kaukulacijama ko će na kraju biti u TOP4, od kako znam za fudbal borba je za titulu, borba je za izlazak u Europu. Svaka ekipa u ligi je imala neki svoj cilj i motiv za nešto a šta sada da bude motiv za klubove poput Evertona i sličnih za koji kurac da igraju. Počne sezona u Premiershipu i jedna od ovih najjačih ekipa se pokaže dominantna i to je to automatski ovi ostali 5 najjačih ekipa mogu na spavanje jer do titule u Premiershipu ne mogu a plasman u tu jebenu Super Ligu vec imaju, gdje je tu motiv gdje je tu takmičenje gdje je tu fudbal. Uopste me ne zanima koliko novca donosi sve ovo, fudbal je sa ovim sahranjen. Sramota i nekako pretužno da se par ljudi igra sa sudbinom ove igre, sramota me je sto sam navijac kluba koji učestvuje u ovome. Toliko nepoštovanje da nisu mogli dočekati ni kraj sezone već su u najvažnijoj fazi sezone počeli sa ovim cirkusom. Evo plasirali smo se u polufinale LP, vodimo borbu za TOP4 ali koga vise boli kurac za to.

Neka svako od nas sebi zavali šamaru kada se sljedeći put iznervira oko rezultata bilo koje utakmice.

Jadno i bijedno.

zar nije ljepota u tim kaukulacijama ko će na kraju biti u TOP4, od kako znam za fudbal borba je za titulu, borba je za izlazak u Europu. Svaka ekipa u ligi je imala neki svoj cilj i motiv za nešto a šta sada da bude motiv za klubove poput Evertona i sličnih za koji kurac da igraju. Počne sezona u Premiershipu i jedna od ovih najjačih ekipa se pokaže dominantna i to je to automatski ovi ostali 5 najjačih ekipa mogu na spavanje jer do titule u Premiershipu ne mogu a plasman u tu jebenu Super Ligu vec imaju, gdje je tu motiv gdje je tu takmičenje gdje je tu fudbal.

Bukvalno sam i ja isto mislio, bukvalno se gubi svaki ulog kad imas zagarantovano ucesce u toj nekoj super ligi. Vidim da neki argumentuju 'pa super, nema sta da se strepi za top 4' ali koja je poenta onda takmicenja ako nemas neki ulog, neki rizik... Jos igraju na kartu kako ovo moraju da urade jer je covid ugrozio finansije klubova, a jedini koji od ovoga profitiraju su upravo najbogatiji klubovi, koji bi samo sebi permanentno obezbedili da ce ostati na vrhu.

Jos sam pre koju godinu rekao da nema vise neke razlike izmedju ovih korporacijskih klubova (Chelsea, Real, Barcelona, City, United...), nema tu nikakvog identiteta, nikakvog stila, nista ih ne cini unikatnima, ni po cemu se ne razlikuju sustinski, samo sto imaju drugacije boje. Ljudi ce ubuduce birati timove po tome koja boja dresa im se vise svidja.

Navijanje za oodredjene klubove ce se svesti na nivo toga da li preferiras adidas, Nike ili Reebok.

Protiv sam Superlige i ne sviđa mi se ideja, pogotovo taj američki sistem zatvorenog natjecanja, ali dramatiziranje o tome kako je ovo kraj nogometa i sl. mi je malo preserans. To da je nogomet samo biznis a klubovi korporacije odavno znamo, pravi nogometni romantici valjda već odavno ne gledaju nogomet a mi ostali kojima je nogomet tek sporedna stvar u životu i dalje ćemo gledati šta god nam nude jer šta ćemo drugo...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.