Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Fudbal (generalna diskusija)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,8 hilj.
  • Pregledi 181,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Najdrazi trener mi je Roberto di Matteo. Njegov period na klupi je kao bajka. Klupska legenda preuzima posrnulu ekipu, na konopcima i pred ispadanjem iz Lige Sampiona cime bi zavrsila era jedne genera

• Koji poremećaj moraš imati da jebeš muško a ne npr. ovu u crvenoj haljini iza. 

• Richarlison je smece i od igraca i od covjeka, ali nije Conteovo maslo za pite.  Ja ne znam jel on ijednom prosao knock out fazu u europskom takmicenju. 

Objavljene slike

• 2 sedmice kasnije...
Novinar🎙: "Da li ste najbolji trener na svijetu?"

Guardiola:🎙 "Bio sam."

Novinar🎙: "Više niste?"

Guardiola🎙: "Šta uopšte znači biti najbolji trener na svijetu? To je relativna stvar. Dajte mi momčad slabiju od Manchester Cityja i svima je jasno da ne bih pobjeđivao toliko kao što to radim sada."👏
  • 4 sedmice kasnije...
https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1496847812289794055?t=ZqEnhWnHgYgx3Y3mNvH3WA&s=19

Iako su im pare od sponzora prijeko potrebne.
  • 2 sedmice kasnije...

Treba uživati u fudbalu ovakvom kakav je sad ili kakav je bio do prije par godina. Mislim da će se za nekih 10-20-30 godina govoriti kako je ovo sad bilo najbolje.

Od sezone 2024/25 se uvodi novi format Lige Prvaka. Neće više biti 32 kluba nego 36, treći tim iz petorangirane lige će ući direktno, ide još jedno mjesto za prvake slabijih liga i još 2 mjesta za timove na osnovu starih zasluga. Bit će jedinstvena liga i tabela, igrat će se 10 kola po principu da će se za svako kolo posebno izvlačiti parovi tako da se tabela podijeli na 2 dijela i ovi iz gornje polovine igraju međusobno, a ovi iz donje međusobno. Prvih 8 ide direktno dalje, narednih 16 razigrava za osminu finala, a ostalih 12 ispada. Nakon toga je sve do kraja standardno. Uvodi se dodatnih 4 ili 6 utakmica, prvi dio sezone će biti interesantan kao regularni dio u NBA i zavisit ćeš dosta od sreće.

Europsko prvenstvo su već pokvarili. Ovo zadnje je bilo najgore ne samo zbog korone nego zbog nepotrebnih putovanja sa jednog kraja kontinenta na drugi. Sistem sa 24 reprezentacije je obesmislio grupnu fazu i ostabio kvalitet. Već 2028. godine se planira proširiti na 32 reprezentacije (nije još zvanično). Tako će grupe ponovo dobiti smisao, ali će takmičenje još više izgubiti na kvaliteti. Iako se takvim proširenjima povećava šansa da reprezentacija moje države izbori plasman, nisam za takva rješenja.

Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti zadnje u formatu sa 32 reprezentacije. Od sljedećeg će biti 48 sa 16 grupa sa po 3 tima gdje po 2 idu dalje. Europa će dobiti 3 nova mjesta, a Azija i Afrika po 4, tako da ćemo gledati neke Indije i Uzbekistane.

Žrtva svih ovih proširenja će biti najjače europske lige koje će morati smanjiti broj timova ili ako to ne urade igrači će morati igrati po 80 utakmica godišnje jer je tu i Liga Nacija i prijateljske.. Fudbal uskoro neće biti ovakav kakav je sad.

Sve dok fudbal donosi ovolike kolicine novca na sve moguce nacine, glavesina u FIFA i UEFA ce ciniti sve sto je u njihovoj moci da se izbore za sto veci deo kolaca.

• 3 sedmice kasnije...

Večeras se igraju utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo.

Obično u utakmicama (i klubova i reprezentacija) čovjek navija da favorit izgubi. Tako i u kvalifikacijama za Svjetska i Europska prvenstva. Ali opet svi više volimo da su na velikim turnirima one najjače reprezentacije i najbolji igrači. Dvije omiljene reprezentacije u baražu su mi Turska i Makedonija, a križaju se sa Italijom i Portugalom koji su najjači. I samo jedan može da ide..

Kad sam tu da prognoziram, na prvenstvo idu Italija, Švedska i Vels.

Talijani ispadoše od Makedonaca. Malo je reci senzacija.

e to je nogomet, to je borba do kraja, to je momčadski duh, to je kad se gine i guli koža u klizećem samo da bi izborio out, koju sekundu više da prođe kao što je i bilo jučer..pravi pristup i onda je sve moguće, a bez njega si 0 bez obzira na kvalitetu..

svaka čast makedoncima, i sretno im, zaslužuju SP jer ovakvom igrom i rezultatom dokazuju da ima nade za nogomet, i obožavam taj žar, to srce, krv i borbu za svaku sitnicu do kraja..top

idu na Portugal, koji obožavam, i koji je baš jak, nezgodan za svakog, i uz ludog Ronalda (sa svojim potezima sinoć veliku razliku radio, bez obzira što nema ni asist ni gol)možda i prejak...ali navijam i želim da prođu naši makedonci, sretno im!! 

fali samo veliki Goran Pandev!!!

Svaka čast Makedoncima, žao mi je što na Portugal baš moraju udariti, da su makar na Poljsku ili nekoga slabijeg malo...Očekujem Poljsku, Portugal i možda Wales, ne znam kad su planirali da se igra ova tekma između Škotske i Ukrajine, ne znam u kakvom su stanju Ukrajinci gdje su im igrači

Ma gdje mozes drogba Portugalce obozavati, to smecari teski. Samo naprijed Makedonija!

Puno toga im je krenulo otkako je Zaev prelomio onaj decenijski problem s Grcima oko naziva drzave.

Ma gdje mozes drogba Portugalce obozavati, to smecari teski. Samo naprijed Makedonija!

Puno toga im je krenulo otkako je Zaev prelomio onaj decenijski problem s Grcima oko naziva drzave.

volim ih zato jer su tvrdi, opasni za svakog, bilo kojem protivniku dat će vrlo malo ili ništa a u stanju su svakom uzeti sve, atraktivna i kvalitetna ekipa, borbena, defenzivna a ofenzivna haha, pobjednički mentalitet..ugl, dragi su mi i jebiga, jedna od ekipa s kojima sam često igrao na fifi, i guštao u upravljanju Quaresmom, Ronaldom, ili npr crnim Carvalhom i Perreirom..

I ja sam volio Azzure prije, ponajviše zbog Tottia i Rome, doduše čitava ta generacija je bila puna šmekera i igračina. Portugal ima sjajnu ekipu ali igra im je karina realno. Nemaju neku atraktivnu igru sa obzirom na kvalitet i imena koja posjeduju, bukvalno imaju jednu do top 5 repki na svjetu

Utakmice Afričkih reprezentacija uvijek ponude nešto nenormalno. Danas sam pratio Senegal i Egipat. Igralo se u Senegalu i navijači su 120 minuta + penale ciljali igrače Egipta laserima u oči. Ne da je to bilo par navijača, nego najmanje 20 takvih. Tačno se vidi da ti ljudi sjede u prvim redovima, na metar od osiguranja, i niko ništa da poduzme. Ovi Egipćani nisu mogli povezati 2 minute da neko ne legne na travu. U produžecima golman poslije svake odbrane ostajao da leži i zadržava vrijeme. Na kraju penali i pola šuteva nije išlo u okvir gola. Mendy odbranio jedan penal, sasvim dovoljno da prođu na prvenstvo.

Da je bogdom vise ovakvih emisija a pogotovo strucnjaka. Pogledati do kraja, 6 minuta traje..

https://youtu.be/z-w6DnYrYAA

pa vrijedi pogledati čitav podcast sa njim kad se ulovi vremena, ne smao 6min ;)  čovjek je top topova u svom poslu, a tko god je bar igrao FM vrlo mu je jasno tko je i što je Romeo Jozak

u svakom slučaju preporučam pogledati čitav podcast, zanimljivo i poučno

Utakmice Afričkih reprezentacija uvijek ponude nešto nenormalno. Danas sam pratio Senegal i Egipat. Igralo se u Senegalu i navijači su 120 minuta + penale ciljali igrače Egipta laserima u oči. Ne da je to bilo par navijača, nego najmanje 20 takvih. Tačno se vidi da ti ljudi sjede u prvim redovima, na metar od osiguranja, i niko ništa da poduzme. Ovi Egipćani nisu mogli povezati 2 minute da neko ne legne na travu. U produžecima golman poslije svake odbrane ostajao da leži i zadržava vrijeme. Na kraju penali i pola šuteva nije išlo u okvir gola. Mendy odbranio jedan penal, sasvim dovoljno da prođu na prvenstvo.

Ma ono je cirkus od utakmice bio, ne možeš dopustiti ono nikako, kako da izvedeš normalan penal... Mogli su zamijeniti strane, možda bi manje lasera bilo ali znajući onu crnčad...

Alžir isto nesretno ispao

• 1 mjesec kasnije...
Golovi + asistencije u PL:

1. Mohamed Salah 23+13=36
2. Son Heung-Min 23+7=30
3. Harry Kane 17+9=26
4. Kevin De Bruyne 15+8=23
5. Jarrod Bowen 12+10=22
6. Cristiano Ronaldo 18+3=21
6. Mason Mount 11+10=21
8. James Maddison 12+8=20
9. Diogo Jota 15+4=19

Golovi + asistencije u Ligue 1:

1. Kylian Mbappe 28+17=45
2. Wissam Ben Yedder 25+5=30
3. Martin Terrier 21+4=25
4. Moussa Dembele 21+3=24
4. Benjamin Bourigeaud 11+13=24
6. Gaetan Laborde 15+8=23
7. Andy Delort 18+3=21
7. Dimitri Payet 12+9=21
9. Mohamed Bayo 14+5=19
9. Neymar 13+6=19
9. Lionel Messi 6+13=19

Ova sezona je zvanično zaključila eru Messija i Ronalda, više ne mogu kao nekada.

Gledaj jebenog Maddisona a nije ga bilo na početku nigdje. Kad smo već pričali o Neymaru njegova statistika je jadna, dok je Ronaldova realno jako dobra, budući da igra špica klasičnog, 18 golova u ovim godinama i to za ekipu koja je igrala jako loše i imala jako loše rezultate je jako dobro za razliku od Mesija koji je igrao u dominantnoj ekipi koja je guzila sve redom

• 2 sedmice kasnije...

Sto se mene tice neka ukinu reprezentativni fudbal u potpunosti, samo neka se igraju Svjetsko i Evropsko prvenstvo, kvalifikacije ne moraju ni igrati, neka izvlace nasumicno, boli me uvo.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.