Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Pun mi je kurac ove djece što im već sa 10-12 godina predviđaju karijere iz snova -.-' Nije sve u talentu treba mnogo,mnogo,mnogo rada,truda,volje,zalaganja da se uspije . Ronaldo je najbolji primjer.

Najveći problem je u prvom poluvremenu bila igra Fabregasa. Ostavljao je previše prostora iza sebe, izlijetavao naprijed i tako više puta ostavljao Nemanju da se bori s dvojicom igrača, sa svojim i s onim koji bi pobjegao Cescu. Time je osigurao Swanseaju predmoć u prvom poluvremenu, jer ih je bilo "više" na sredini terena, nabijali su nam tempo kakav su htjeli. Upravo igrač koji je pobjegao Cescu je u 11. minuti stvorio višak u sredini u akciji koja je kasnije rezultirala autogolom Terrya.

U drugom poluvremenu Mou je napravio jedini logičan potez, ubacio Ramiresa i formacija nam se gotovo pa transformirala u iz 4-2-3-1 u 4-3-3, gdje su Matic i Ramires cuvali leđa Fabregasu koji se tada mogao okupirati napadačkim zadacima, što je na kraju i dovelo do asistencija, odnosno preokreta.

A opet ne možeÅ¡ kriviti ni Cesca za to jer vidio si on jednostavno mora da krene naprijed kada su naÅ¡i napadi u pitanju i zato bi valjalo pokuÅ¡ati možda baÅ¡ večeras neÅ¡to tipa  Matić-Ramires/Cesc-Schurrle-Hazard ili koga već mou stavi u taj trio, možda je tako bilo samo protiv Swansea i možda je slučajnost ali :huh:

Pa dobro, rijetko kad se može samo jednog igrača kriviti za lošu igru cijele momčadi, ali Cescova igra u prvom poluvremenu protiv Swanseaja je bila baš ono što je kočilo našu igru, jer nismo bili u mogućnosti uspostaviti nadmoć na sredini terena.

Nekako mislim da će se u derbijima, počevši već sad za vikend protiv Citya, Mourinho osigurati i da će Ramires početi od prve u paru s Matićem, da se ne bi ponovila ta igra iz 1. poluvremena u prošloj utakmici, a da će Cesc igrati malo ispred njih. Ne znam, vidjet ćemo.

Nedostaje nam jos jedan mocan CMF, zasto gusiti ovakvog pass majstora kao sto je Fabregas. Sad zasad imamo tu Ramiresa, tu i tamo odigra solidnih partija...ali nije on kalibar, mislim to kad bi dobili bili bi ubojitiji za jos 20 % . Ne smijem ni zamisliti sliku.

Nedostaje nam konstantan igrač na drugom krilu, desno krilo kao da nemamo, tačnije desno krilo nam je Ivanović, Schurrle kako kad toplo hladno čas igra čas ne Willian nekakav stidan i pogubljen.

Matić i Ramiz mogu uraditi pristojan posao zajedno, vidjeli ste večeras nekoliko puta kada uzmemo loptu protivniku Matić do Cesca koji to odma gura u prazan prostor, to je ono što volim kod Nemanje odma se lopta šalje naprijed kada se prekine protivnički napad.

Pa dobro si reko, Matic do Cesca, svidja mi se kod Matica...ja sam Ramizu 3 preglupe i prelose prodate lopte izbrojao, kad treba da otvorimo polukontru-kontru, pa sam prestao brojat. Bjezi ba jebote

Po meni, trenutno, je najbolje da igramo 4-1-4-1, sa standardnom odbranom, matićem na CDM, Fabregasom i Oscarom u sredini i po stranama desno Ramiz i lijevo Hazard, naprjed naravno DC19. Kad ramiz igra na krilu imam leptiriće u stomaku xD

Nije Ramiz krilo jebemu, koliko smo se mučili prije koju godinu dana da ga treneri maknu s krila, ti bi ga sad opet postavio na tu istu poziciju.

De Boga ti reci kako se sjeti ove teme i kako je iskopa nakon što dvije godine niko slova ovde nije napisao :D

Što se tiče naše (ne)igre u prvom poluvremnu, de reci šta seru pa da opletemo malo :D

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DjP9KVWA91U

E ajmo sad da komentarišemo malo :D

Dakle, utakmica vs City igrali smo ko PIČKE tačnije taktika nam je bila takva, ja ne znam što je problem sa onakvim igračkim kadrom protiv jače ekipe izaći na teren i pokušati preuzeti inicijativu, nametnuti im svoju igru, biti bolji, stvarati šanse, što to mora tako pičkasto to neko povlačenje u odbranu, ajde shvatam prošle sezone i lošija ekipa i sve ali gledaj nas sad pa hljeb te jebo možemo ih u zubima nositi.

Nervira me taj pičkasti stil kod Murinja jebo te, još vodiš 1:0 imaš igrača manje i bukvalno im daš loptu da igraju umjesto da zabiješ još koji gol i završiš priču.

Odbrana nam nikako ne štima to ste mogli vidjeti danas, kada smo igrali totalno defanzivno znalo je često da pukne, dobro smo prošli nismo zaslužili ni b od boda.

Mislim da je najbolja taktika koju mi mozemo imati je da u prvoj minuti utakmice zabijemo sebi autogol i da onda igramo kako znamo,jer onda grizemo,lomimo,napadamo, video sam bezbrozj puta da mozemo i sa onim timom od prosle sezone, pogotovo bi mogli sa ovim. 

Dakle prvi minut,autogol, da sednem, da se zavalim i da uzivam u fudbalu,ovo danas je bilo mucenje,

E ajmo sad da komentarišemo malo :D

Dakle, utakmica vs City igrali smo ko PIČKE tačnije taktika nam je bila takva, ja ne znam što je problem sa onakvim igračkim kadrom protiv jače ekipe izaći na teren i pokušati preuzeti inicijativu, nametnuti im svoju igru, biti bolji, stvarati šanse, što to mora tako pičkasto to neko povlačenje u odbranu, ajde shvatam prošle sezone i lošija ekipa i sve ali gledaj nas sad pa hljeb te jebo možemo ih u zubima nositi.

Nervira me taj pičkasti stil kod Murinja jebo te, još vodiš 1:0 imaš igrača manje i bukvalno im daš loptu da igraju umjesto da zabiješ još koji gol i završiš priču.

Odbrana nam nikako ne štima to ste mogli vidjeti danas, kada smo igrali totalno defanzivno znalo je često da pukne, dobro smo prošli nismo zaslužili ni b od boda.

"Trenerska filozofija" to su dvije riječi koje objašnjavaju sve što ti nije jasno. Mourinho je svoju karijeru i uspjehe izgradio na takvoj filozofiji i njegov pristup i shvatanje fudbala se neće promjenit pa makar imao svemirsku ekipu.

Meni zapravo nije jasno zašto još uvijek neko očekuje da ćemo se mi nadigravat u velikim utakmicama, pa ljudi ako niste primjetili nama je trener Mourinho, njegova taktika će nam nekada donositi rezultat nekad neće. Ova ekipa koju sada imamo je sposobna da se nadigrava sa velikim ekipama i to zna i Mourinho i igrači ali trenerska filozofija je nešto što se ne može mijenjat, a neko ko je često mijenja obično nikada ne dostigne neki veći nivo.

Polako momci, Jose zna da se igra jos 37 utakmica u prvenstvu mimo ove. Titulu danas nismo mogli ni osvojiti ni izgubiti. City je bio pod vecim imperativom i nisu nas savladali tako da mozemo gledati bod kao osvojen al isto tako da smo izbili dva boda Cityu. Treba nastaviti samarati ove manje ekipe kao i dosad a protiv jacih cemo kod kuce vise ici na pobjedu dok na strani mozemo malo taktizirati.

Polako momci, Jose zna da se igra jos 37 utakmica u prvenstvu mimo ove. Titulu danas nismo mogli ni osvojiti ni izgubiti. City je bio pod vecim imperativom i nisu nas savladali tako da mozemo gledati bod kao osvojen al isto tako da smo izbili dva boda Cityu. Treba nastaviti samarati ove manje ekipe kao i dosad a protiv jacih cemo kod kuce vise ici na pobjedu dok na strani mozemo malo taktizirati.

Tako je, ja mislim da bi od Mourinha za ovo dobio like :D

Jaro uredu je malo taktizirat, ali ba sramota je ovako, pa ako ćemo iskreno pelegrini nije pogriješio što nas je nazvao, kako nas je nazvao.. Bgm sramota je, 96 min igre i imali smo 2-3 šuta, jbo to..

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.