Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

*Chelsea are unbeaten in 23 games in all competitions (W17 D6), their joint-longest unbeaten run in their history.

*Chelsea are on the longest current unbeaten run in the Premier League (17 games – W13 D4 L0).

Fackt: Chelsea was wit no deefeet priye match wit Newcastle United. Only tree remies and other wins. No porases.

n521e949baea7e.jpg

Nemoj.

Chelsea are top of another league after their fans' festive chant about manager Jose Mourinho was voted the funniest of all time.

Oh the weather outside is frightful, but the goals are so delightful, Stamford Bridge is the place to go, Mourinho, Mourinho, Mourinho.

The poll was carried out by bookmakers, William Hill.
There is nothing like a bit of festive banter on the football terraces at Christmas time. Of course all said in good spirits, our top 10 wittiest seasonal chants highlight how passionate British football fans are.

Chelsea's twist on one of the most recognisable Christmas anthems Let It Snow tops our poll, very much reflecting their current position in English football and feelings toward the Special One.
  • Autor

Evo jedna nova tema. Mislim da je već jednom bila slična, ali se stopila s nekom drugom.

Zanima me šta je za vas Chelsea i koliko vam znači?

Znate vi vrlo dobro svi one priče koje su protiv navijanja za Chelsea ili bilo koji drugi klub, a to su priče:

1. "Support your local club" (navijaj za klub iz svog grada/mjesta)

2. Nikada nisi bio u Engleskoj, u Londonu, kako ti može biti drag tamo neki strani klub

3. Što se sekiraš zbog kluba, kad se ne sekiraju igrači

4. Imaš svojih životnih problema, mani se tamo nekog Chelseaja

5. Ti se brineš i sekiraš, a nemaš ni centa od toga

6. Sve je to biznis, igrači su plaćeni igraju za novce, a ti nemaš od toga ništa

7. Čuj Chelsea, igračka tamo nekog oligarha, šta se brineš oko njega.

E pa sve ove priče imaju neke osnove, ali je problem što je cjelokupna priča pogrešno postavljena i koncipirana.

Mene kada netko pita šta je to Chelsea i šta mi znači, ja ovako to gledam:

Chelsea za mene nije nogometni klub za kojeg ja natežem, to je preusko posmatranje. Chelsea je za mene ideologija, pokret. Chelsea je plava boja, simbol Londona, simbol Engleske, a samim time i simbol moga kontinetna, simbol najvažnije stvari na svijetu - nogometa. A nogomet nije samo biznis, mada površinski to tako izgleda. Nogomet su i emocije, nogomet je dio života, to su osjećanja i navijači. I igrači koji su preplaćeni (a jesu) od čega bi se financirali i tko bi ulagao u njih da nogomet nije popularan - a nogomet je popularan zbog svega onoga što jeste, a to je mentalitet, to su navijači, ljubav prema sportu, bijeg od svakodnevne muke i svakodnevnih problema, nogomet je identitet, nešto s čime se poistvojećuješ. E pa to je i Chelsea. Chelsea je posebna vrsta nogometa - plavi nogomet. Chelsea je dio tvoga identiteta, a čovjek ima bezbroj identiteta. Prvi su za većinu ime, obitelj, nacionalnost, vjera, država, ideologija, ali jedan od tih identiteta je i tvoj klub - Chelsea. Istina da nas je u vrh plasirao novac jednog milijardera. Ali i to me veseli, ne zbog te činjenice, nego zbog činjenice svih drugih koji misle da su preplaćeni na uspjeh i "tradiciju" a nisu ni svjesni da su i oni tu gdje jesu jer imaju novca. Možda je njihov period monetizacije trajao godinama i desetljećima, a naš je trajao i traje evo već 10 godina. Pa šta sada, Chelsea postoji od 1905, i prije Abramoviča je imao više europskih trofeja od jednog Arsenala. Chelsea je bio i ostao kultni klub i tako je već stoljeće i kusur desetljeća. Chelsea je borba protiv nepravde koju provodi UEFA-a, Chelsea je pencilin za Barcelonu i UEFA-u koje svi zovemo jednim imenom Uefalona. Oni se mogu kurčiti ali kada nalete na nas, manji su od makova zrna.

I na kraju krajeva Chelsea su prijatelji, Chelsea je obitelj. Otkako je ovaj projekt krenuo stekao sam mnogo novih prijatelja, upoznao dosta novih ljudi, družio se, bio u Ljubljani na utakmici Chelseaja, imamo ovaj forum da pobjegnemo od stvarnosti.

Što je još važnije upoznao sam neka nova lica u svom gradu, mi smo raja kad se okupimo uz pivo i košpice da gledamo Chelsea, nas 10ak i više, pa se zajebajemo uživamo. Imamo iste priče, a različitih smo uzrasta, od momaka koji su tek pošli u srednju do čovjeka koji ima 30 godina i već troje djece. I iako je Mostar podijeljen grad nacionalno tu se svi zajedno skupimo, nestaju svi naši nacionalni identiteti, postoji samo jedan plavi identitet, jer tu smo svi radi jedne stvari - radi Chelseaja

To što navijam za Chelsea, ne znači da sam zaboravio svoje životne probleme, oni će ostati tu da ih sam rješavam bez Chelseaja ili sa njim, svi se moramo boriti za svoje bolje sutra. Ali Chelsea je tu sada s vama, dio je vašeg identiteta, nešto s čime se možete poistovjetiti. I uvijek vam je drago kada upoznate nekoga tko navija za taj klub. Znate da pripadate jednom jakom kolektivu. I znate da se svakog vikenda 90 minuta možete opustiti i predati svom klubu, pobjeći od svih životnih problema, osim naravno ako ste navijač Arsenala, tada vaši problemi traju i tih 90 minuta.

ko pročita ovo caetovo od početka do kraja, nek mu oči počivaju u miru

A ko ne pročita lijen je i ne zna da je propustio vrlo emotivan i vrhunski napisan tekst.

Koliko mi znači Chelsea?

Puno znači, možda previše. Ipak, više o tome u narednih par dana, nemam sada volje da se raspišem. Ali svakako pohvalna tema i nadam se da će raja dati svoj doprinos, jer ovo je otprilike ono što čini forum tako kvalitetnim.

Najjače su mi osobe koje omalovažavaju sve to. Desilo se par puta gdje sam napisao neki komentar u kojem sam pisao u prvom licu množine, odnosno umjesto Chelsea pisao "mi", jer se stvarno smatram dijelom te zajednice, pa makar i kao najmanji mogući djelić. Tu se javila par osoba da mi pojasni baš to što si napisao, tj. kako ne idem na utakmice, navijam i slično kao što to rade navijači koji navijaju za lokalni klub. Takve sistemske satelite treba samo pustiti neka si kisele i prave sranja svom voljenom klubu tako što će iz ljubavi zapaliti koju baklju, slomiti koju stolicu pa i išutati kojeg igrača.
Što se mene tiče moja ljubav prema klubu je tolika i da istraje i bez odlazaka na teren (jer sam švorc m'o Grčka) i pored toga što sam udaljen hiljade jebenih svjetlosnih godina od tamo. Mada to ne mora značiti ništa, voliš nešto zbog sebe pa makar i drugi ne vidjeli neki smisao u tome. Š'a nas boli tuki.

Odlican tekst Cae! Lepo sroceno.

Ja Chelsea povezujem sa inatom. Borba protiv "jaceg" (tikitaka, u poslednje vreme luzerpul i siti), protiv nepravde, protiv svih. Dodatna potvrda toga su nebrojene "greske" sudija protiv naseg kluba (Ovrebo, Webb i ostala mafija(uefa)), mediji, FA, ima jos mnogo stvari...

Uprkos svemu, klub raste i napreduje.

Svako od nas ce nekad otici na utakmicu Chelsea, neko pre neko posle, videcete. Nije London na Saturnu.

Dugo nisam procito nesto sto me toliko dirnulo.Ozbiljno govorim.I toliko sam se pronaso u tome da je svaka rijec suvisna.

AFERIM MOMCINO.ZIV i ZDRAV BIO 100 godina.

Svaka čast na temi i uvodu Cae, odlično si sve sročio.

A što se mene tiče, mogu reći kao i Wisey - znači mi možda i previše. No, nije uvijek tako bilo. Do trenutka kada je otvoren chelseabalkan.com Chelsea sam pratio samo 'ovlaš'... Ono, pogledam pokoju utakmicu LP, onda na BHT-u dok je još prenosio pogledam tekmu kad prenose, ono bio sam u toku sa rezultatima i to je to. Međutim, od otvaranja chelseabalkan.com, moj život se okrenuo za 180 stepeni. Bukvalno se od tada za mene sve vrti oko Chelseaja. Jednostavno, trebao mi je neki okidač koji će me trznuti, i to je bio početak ovog projekta. Od tada ne propuštam niti jednu utakmicu. Svako ko me zna zna da volim Chelsea. Kod mene kući svi znaju kad igra Chelsea i znaju rezultat, iako sam ja u Sarajevu a oni u Vitezu. Sve mi se vrti oko utakmica. Sva dešavanja se mogu organizovati prije i posliej utakmice - za vrijeme utakmice želim da gledam Chelsea. Pričao sam vam kako je djevojka htjela da idemo na kafu u subotu u 16:00, pa joj rekao da igra Chelsea, pa odgodili za nedjelju. Uglavnom, u toku sam svega. Znam kad koji igrač prdne što bi se reklo - bitno je samo da završi na internetu. Ostvario sam i san gledanja utakmice uživo - u Ljubljani. Planiram, ako bude gdje bliže, i ovog proljeća otići na utakmica.

Moju privrženost Chelseaju dokazuje i to što sam, u jeku najvažnijih ispita na trećoj godini studija, krenuo da osnujem Chelsea BiH... Svi su mi govorili da sam budala, jer nemam ništa od toga. Čak i službenica kojoj sam predavao papire za registraciju udruženja.

Uglavnom, da zaključim. Ja sam bukvalno ZALJUBLJEN u Chelsea. To je moja jedina iskrena i vječna ljubav. Chelsea do groba, za ostale ko zna.

• 2 sedmice kasnije...

10917382_711307808983564_831932060319978

Obavezno izvesti najjaci sastav bez puno rotiranja protiv Njukasa,Svonsija i onda posto-poto pobjediti Liverpul u gostima u prvoj utakmici liga kupa.Nakon toga komotno se moze malo rotirati i odmoriti glavne zvijezde i to 2 utakmice,eventualno da odigraju po 45 minuta da ne izgube osjecaj i uigranost.Nakon toga svim silama poderati ovaj shiti jebem im mamu sretnu i pokazati ko je gazda i ko ce biti novi prvak ove sezone.

• 3 sedmice kasnije...
  • Autor

Najbogatiji klubovi Europe trenutno. CFC sedmi:

1. ( 1) Real Madrid (Å pa) 549,5 (518,9)
2. ( 4) Manchester United (Eng) 518,0 (423,8)
3. ( 3) Bayern München (Njem) 487,5 (431,2)
4. ( 2) FC Barcelona (Å pa) 484,6 (482,6)
5. ( 5) Paris Saint-Germain (Fra) 474,2 (398,8)
6. ( 6) Manchester City (Eng) 414,4 (316,2)
7. ( 7) Chelsea (Eng) 387,9 (303,4)
8. ( 8) Arsenal (Eng) 359,3 (284,3)
9. (12) Liverpool (Eng) 305,9 (240,6)
10. ( 9) Juventus (Ita) 279,4 (272,4)
11. (11) Borussia Dortmund (Njem) 261,5 (256,2)
12. (10) AC Milan (Ita) 249,7 (263,5)
13. (14) Tottenham Hotspur (Eng) 215,8 (172,0)
14. (13) Schalke 04 (Njem) 213,9 (198,2)
15. (20) Atletico Madrid (Å pa) 169,9 (120,0)
16. ( -) Napoli (Ita) 164,8 (116,4)
17. (15) Inter Milan (Ita) 164,0 (164,5)
18. (16) Galatasaray (Tur) 161,9 (157,0)
19. ( -) Newcastle United (Eng) 155,1 (111,9)
20. (- ) Everton (Eng) 144,1 (100,8)

http://www.klix.ba/sport/nogomet/real-ostaje-najbogatiji-evropski-klub/150122055

U kratkom vremenskom periodu ove sezone smo doživjeli dvije teške katastrofe, prvo od Tottenhama pa evo sada i od Bradforda, mi nismo navikli na ovakve šok utakmice, jer nam se to u prošlim sezonama rijetko ili nikako nije dešavalo.

Taman što smo se oporavili od Tottenhama zavali nam šamar i trećeligaš, jbg moramo se vratiti, ovo danas je bio veliki udarac i sramota. Meni nije toliko krivo što smo ispali, mene više zabrinjava način na koji smo ispali..

Kada je u pitanju nastavak sezone ja se nadam da ćemo imati pozitivnu reakciju igrača već u sljedećem meču.

Ja mislim da mi u ovom trenutku nemamo ekipu za četiri fronta, možda neko misli drugačije, ali moje mišljenje je da mi nemamo širinu za sva četiri takmičenja i da je jednostavno jedno takmičenje moralo biti žrtvovano. Naš raspored je doživio "čistku" nakon ovog ispadanja imamo još jednu ili dvije utakmice u COC i ostaje nam još PL i LP. Očekujem i nadam se da ova ekipa uz pozitivnu reakciju nakon današnjeg potopa može do dva trofeja ove sezone..

• 2 sedmice kasnije...
  • Autor

Right wing position: Willian versus Cuadrado

Willian-presented130828CH300.jpg cuadrado2.JPG

Vidjeli smo usporedbu statistike Cuadrada i Schuerrlea, ali to nije relevantno. Schuerrle nije više naš igrač, a sada Willian i Cuadrado konkuriraju za poziciju desnog krila. Pa da vidimo. Imate li kakvu statistiku za obojicu da ih usporedimo?

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.