Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

E vako :D

Oscar bio odličan, svih 90' minuta je pravio neku prevagu u napadu dosta problema stvorio hrvatima i na kraju to krunisao golom, neka ovako nastavi i kod nas i neće morati brinuti za mjesto u prvih 11.

Wilian, sjajan na klupi veoma pomno pratio utakmicu i davao savjete Skolariju šta da čini

Ramirez je trčkarao nekuda ne znam ni ja sam

Luiz, a ja on nije naš :(

• Autor

Oscar sinoć bio odličan, ali to je za mene još jedan motiv više da ga hejtam i da još više poželim njegov odlazak iz Chelseaja, jer koliko gine za Brazil, toliko mu se fućka u plavom dresu i takve igrače ne volim. Hvala i doviđenja.

Oscar sinoć bio odličan, ali to je za mene još jedan motiv više da ga hejtam i da još više poželim njegov odlazak iz Chelseaja, jer koliko gine za Brazil, toliko mu se fućka u plavom dresu i takve igrače ne volim. Hvala i doviđenja.

Pa da je odigrao lose, rekao bi, vidite da nema pojma. Mozes kurcu pricati, sljedece sezone nema svjetskog, tako da ce Oscar opusteno igrati :D

• Autor

Evo završeno je prvo kolo grupne faze SP-a. Koji se po vama igrač Chelseaja do sada najviše istakao? Meni se čini da su svi podbacili.

Evo neko moje viđenje o prošloj sezoni i očekivanja od ove sezone. 

Najbitnija stvar prošle sezone je bila povratak Jose Mourinha. Svi ga obožavamo, zadužio je klub i automatski su očekivanja porasla, automatski se očekivao trofej. Pa tako i ja sam, očekivao sam nekakav kup i da budemo u igri za Premiership do samoga kraja. Kup nismo osvojili a u Premiershipu smo se borili do samoga kraja praktički. Djelomično sam zadovoljan prošlom sezonom. 

Najviše me zabrinulo to što smo ovisili previše o jednom igraču a to je bio Hazard. U početku sezone nas je Oscar vukao naprijed, odigrao je sjajnu polusezonu no onda je u drugom dijelu sezone pao, tada je Hazard preuzeo ulogu glavnog igrača i pružao je sjajne partije.
Još me i brine što nismo stvorili neki svoj stil, teško smo probijali bunkere, jednostavno nam je falio igrač koji je sposoban "otključati" te manje ekipe koje su se branile protiv nas. Također nam je falio i napadač, pravi napadač koji rješava utakmice. 
Na manjim utakmicama smo i izgubili prvenstvo, West Ham, Sunderland itd. dok smo protiv velikih skoro uvijek pružali odlične partije. 

Po pitanju ove sezone očekujem da se riješi problem naše ovisnosti o pojedincima. Vjerujem da je Jose svjestan stvari koje mora popraviti. 
Stigao je Fabregas, mnogima se ne sviđa ali njegova kreativnost bi nam mogla biti ključna u nadolazećoj sezoni. Ima sjajan pregled igre, ima sjajnu loptu i završni pas a već je navikao na Premiership tako da očekujem da će skoro odmah biti od koristi momčadi. Uz njega na centru imamo Nemanju Matića koji je mene osobno oduševio otkad se vratio na SB. Imamo tu dugoročno rješenje na poziciji DMF-a i to nam ne treba zadavati glavobolje, odličan je i naš je. Mirno spavati možemo. ;) 

Naša ofanzivna linija je odlična. Tu su nam Hazard, Oscar, Schurrle, Willian i Salah. Neki su ove sezone bili sjajni, neki ne. 
Od Oscara očekujem veliki napredak ove sezone i nadam se da neće biti padova u formi kao ove sezone. Willianu je ovo prva sezona i po mom mišljenju je zadovoljio ali naravno da i od njega očekujem napredak, mora se popraviti, biti konkretniji i opasniji po gol protivnika.  Salah je mlad i odličan igrač, brz i nezgodan za čuvanje, ubio se za kontranapade. 
Automatski njihovim napretkom Hazard može igrati rasterećenije i sa manje pritiska. 

E sada dolazimo do naše najveće boljke - napadač. 
Mislim da je dolazak novog napadača neminovan, i nadam se i prodaja Torresa koji je ispucao sve svoje kredite davno ali ga marketinška korist drži u klubu. 
Očekuje se dolazak Coste koji bi nadam se bio igrač koji bi napokon rješio sve naše patnje. Istina da na SP nije zablistao ali bome nisu ni naši ostali napadači. Sam Simeone je govorio o razlogu Costinih loših igara. A to je da je Costa igrač koji voli lopte u prostor, a prostora najviše ima kada su kontre u pitanju. Protiv jačih klubova Costa će nam odlično doći, dok se s druge strane postavlja pitanje što kada igramo protiv momčadi koje će nam postavit bunker? 
Po mom mišljenju imat' ćemo koristi od Coste i protiv takvih momčadi. Jak je u duelu, dosta brz a i snalažljiv te uz dobre igrače iza sebe mislim da će Costa moći probijati i bunkere. 
Costinim dolaskom bi se također rješili i toga da nam ofanzivni veznjaci moraju završavati akcije, jer nerijetko se događalo da Hazard dovuče loptu na nekih 25-30 metara od protivničkog gola i umjesto da ispred sebe ima dobrog napadača on mora sam finiširati akcije. 

Također se očekuje i dolazak lijevog beka, a to je najvjerojatnije FIlipe Luis. Iskusan i odličan bek. Iako ja ne bi imao ništa protiv Rodrigueza iz Wolfsburga koji je vrlo dobar u ofanzivi. Čak mislim da je Rodriguez bek sa najviše asistencija u prošloj sezoni. Tako sam negdje pročitao. Njegov doprinos ofanzivi bi također rasteretio Hazarda jer je ove sezone praktički sam ordinirao po lijevoj strani na kojoj je bio Azpilicueta koji na toj strani ima ograničene ofanzivne mogućnosti. 

Znači po mom mišljenju: Prodati Torresa, ostaviti Lukakua i dovesti Costu, Demba ako želi nek bude 3. napadač. 
Dovesti lijevog beka te eventualno stopera, iako nam stoper nije tolika potreba jer će doći Zouma koji će biti 3. stoper uz Cahilla i Terryja a po potrebi može i Bane uskočiti.
Također prodati Mikela, Marina, Mosesa, Bertranda i ostale koji su nam nepotrebni. 
A sa igrača na posudbi vidjeti kako će Atsu i Piazon odraditi pripreme. Pa ih možda ostaviti u klubu iako bi im posudba bila bolja opcija.

Prošla sezona i nije bila loša u određenim segmentima naravno najveća mana je što je izostao trofej.U pogledu kontinuiteta napredak je bio očigledan jer smo i pored neočekivani kikseva konstantno bili tu negdje iza lidera čak smo i preuzeli prvu poziciju u najvažnije dijelu sezone ali onda je došlo pada.Povratak Mourinha je naravno u prvom planu i on sam je se trudio da skine pažnju i pritisak sa ekipe,bilo je tu psiholoških padova tipa protiv Norwicha,Sunderlanda,West Hama kod kuće.

Od ove sezone očekujem prije svega trofej jer svi znamo da su očekivanja velika baš kao i svake sezone.Mourinho je mislim i prošle sezone prije svega pripremao ekipu za ovu sezonu jer iako je došao prije početka sezone nije bio baš u mogučnosti da sklopi ekipu po svojoj želji.Ostalo je tu nekih "ostataka" od ekipe koji su vodili Boas/Di Matteo/Benitez a vjerujem da se Mourinhu nisu baš svidjeli svi dijelovi ekipe.Kao rezultat svega toga recimo imali smo prodaju Mate i De Bruynea,pa zatim sjetimo se onih "konfuznih" pokušaja dovođenja Rooneya iako je taj potez kada ga sada pogledamo bio nerealan.Sigurno da ja Mourinho bio svjestan da napadači koje smo imali u tom trenutku ne mogu iznijeti teret osvajanja nekog trofeja,onda zbog loših uslova na tržištu napadača i cijena koju klub nije imao namjeru platiti bili smo osuđeni da ponovimo tu grešku iz predhodnih sezona i odlučimo se za prelazno riješenje(Eto).Zato očekujem da Mourinho sada sklopi tim za koji će biti njegov potpis u svakom smislu.Već je odrađen veliki dio posla u sredini terena dovođenjem Fabregasa i eventualnim dovođenjem Coste i vjerovatno Luisa mislim da bi odradili dobar posao.Igru bi trebali prilagoditi svojim mogućnostima i kvaliteti i onda bi vjerovatno dobili jednu kompaktnu ekipu kojoj nije problem ni napasti ni braniti se.Očekujem da ekipa odradi sezonu maksimalno do kraja jer su neki igrači prošle sezone već u Martu bili u Brazilu na SP, tu konkretno mislim na Oscara koji je bio naš najbolji igrač u prvom djelu sezone.Nadam se da ćemo imati nezavisnu ekipu, ekipu koja neće imati problem na terenu ako je Hazard na klupi ili na tribinama.Smatram da smo dovoljno jaki kao kolektiv i da nema potrebe da sve usmjeravamo na jednog igrača.Ove sezone bi trebali dobiti par igrača koji su prošle sezone bili u tom "prelaznom periodu" kao što su Matić,Salah,Schurrle,Willian,Azpilicueta tako da bi i u tom pogledu trebali biti jači, od Willian očekujem puno sljedeće sezone jer smatram da je on igrač koji ima kvalitet da bude mnogo produktivni i igrač koji može preuzeti odgovornost.Očekujem da pokušamo izgraditi svoj stil igre ne mora to biti ultra ofanziva niti nešto spektakularno, ali da imamo svoj stil i odbrane i napada nešto što smo imali pod vodstvom Carla.Ono što nam je najpotrebnije ove sezone je da naučimo dobijati te tako zvane "već dobijene utakmice" sa velikim utakmicama nikad nismo imali problema ali "male" utakmice su nam bile problem jer nismo imali rješenje kao da otvorimo te male ekipe koje imaju cilj samo da ne prime gol.Tako da vjerujem da će nam Mourinho zajedno sa igračima donijeti jednu dobru sezonu jer imamo sve što je potrebno da budemo konkuretni na svim frontovima.

:sal: :sal: :sal:

FERENCVAROS FRIENDLY ANNOUNCED

Chelsea Football Club is pleased to announce a pre-season friendly away to Hungarian side Ferencvaros on Sunday August 10.

The game will kick off at 7.45pm UK time and will be the first match played at the Albert Florian Stadium, the new home of our opponents - the 28-time champions of Hungary and winners of the 1965 Fairs Cup.

Nakon Klagenfurta i Ljubljane, Chelsea dolazi i u Budimpeštu.  ;)

Biti će to posljednja prijateljska utakmica Chelsea u predsezoni, prije početka natjecanja u Premierligi.

Jbn raspored, sve u gostima. Valjda odigramo dobro

Neka je. 2 sigurna gostovanja zasad, a možda i još ...

Hvala kurcu na gostovanjima bliskima našim vukojebinama

• Autor

Nešto me jako živcira od velikog broja forumaša koji stalno Williana ubacuju u prvih 11 u svojim formacijama, ispred jednog Schuerrlea. 

Ajde molim vas budite fer pa mi objasnite zašto po vama Willian treba imati prednost u odnosu na Schuerrlea? 

Po meni iako je igrao manje od Brazilca što se tiče minutaže, pokazao je puno više od njega.

A dokaz tome je statistika:

TNtoudx.gif

Ovo je sa službene stranice, a obojica su punu jednu sezonu u klubu. Zar treba ikakav veći dokaz od ovoga koliko je Scuerrle korisniji? A da nije bio jedan dobar dio sezone u nemilosti Mourinha, uvjeren sam da bi dao duplo više golova.

Schurrle > Willian. Govorim od pocetka sezone. Willian samo defanzivno nesto napravi sa onim svojim trcanjem. Vala nek ga stavi na beka onda.

• Autor

Schurrle > Willian. Govorim od pocetka sezone. Willian samo defanzivno nesto napravi sa onim svojim trcanjem. Vala nek ga stavi na beka onda.

Pa i statistika tako kaže, ali izgleda da se među našim navijačima formira nova neobjektivna sekta - willianoljupci koji bez obzira na ove brojke konstantno tvrde da je Willian bolji i korisniji u prvih 11 u Chelseaju. Pa samo zbog toga pitam te willianoljupce na osnovu čega zastupaju takvu tezu?

Willian da se malo oslobodi i krene sa vise slobode i kreacije prema naprijed sigurno bi pokazao talent koji ima i za koji ja mislim da je veci od Schürrleovog. Al ako nastavi ovako igrati stavio bih i Salaha ispred njega, ne samo Nijemca.

Schurrle > Willian !

A sad je najveća konkurencija na golu xD
Da, nekim slučajem, ostanu i Čech i Courtonja u klubu sledeću sezonu, koga bi vi izabrali kao prvog golmana?

Ili bi neke kombinacije: jedan brani ligu drugi LŠ i 2 kupa ..

Petr-Cech-Thibaut-Courtois.jpg
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.