Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

Willian da se opusti i da igra kao u Shakhtaru bio bi onaj pravi Brazilac dribler, onaj što pleše po terenu kao što je to Ronaldinho radio.. Po meni je daleko veći talent od Schurrlea, ali da je Schurrle bio bolji to svakako.

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114,2 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor

Po nekima je izgleda biti dobar tehničar s loptom i biti dobar žongler odmah automatski biti i dobar igrač. Willian je bolji žongler, ali je Schuerrle bolji i korisniji igrač. I više je pokazao u svojoj karijeri od Williana. Tu računam i reprezentacije.

Sada šta će biti u budućnosti ne znam, ali sumnjam da će Willian ikada biti dobar kao Schuerrle.

Što se golmana tiče gotovo sam siguran da će TC ostvatiti veću karijeru od Čecha, a ta odluka tko treba igrati u prvih 11 neka ostane na Mourinhu. To su slatke brige.

Pa i statistika tako kaže, ali izgleda da se među našim navijačima formira nova neobjektivna sekta - willianoljupci koji bez obzira na ove brojke konstantno tvrde da je Willian bolji i korisniji u prvih 11 u Chelseaju. Pa samo zbog toga pitam te willianoljupce na osnovu čega zastupaju takvu tezu?

Ja takvu tezu zastupam zbog svog stava, a taj stav se ogleda u tome što smatram da je Willian veći fudbalski znalac od Schurrlea. Moj stav je takav kakav je i nema statistike i brojki koje ga mogu promjenit. Svi znamo Williana iz Shakhtara kada je imao slobodu kakve je samo partije u LP pružao i mislim da je on svoju igru i način igranja mnogo podredio ekipi i Mourinhu. Ovde se stvara takva atmosfera među forumašima da ako nisi za nekog igrača onda si protiv njega, mislim da to nema smisla, ja ako kažem da sam za Williana to ne znači da ja mrzim Schurrlea ili da omalovažavam njegove kvalitete. To samo znači da ja i ti nemamo isti stav i mišljenje, meni je Schurrle drag igrač i igrač koji je nas mnogo puta izvukao ali stav je stav. Nemoj mislit da ću ja npr. ako sljedeće sezone Schurrle bude u početnom sastavu a Willian na klupi da ću ja plakat na forumu i spominjat Mourinhu ženski dio porodice, naravno ako je Schurrle bolji izbor ja to poštujem, sve u svrhu tima. Molim te nemoj bez veze koristiti te termine "willanoljupci" jer je malo otrcano. 

Slažem se za ovaj dio Kingov što kaže ako jednog voliš ne znači da drugog mrziš, ja sve naše igrače volim, čak i Torresa na neki jebeno čudan način, ali sve ih volim i svi su mi dragi, po meni je cilj da svi budu što bolji u klubu i da što više zabijamo i što bolje igramo, tako da ja sam za svakog igrača i svakom našem igraču podrška da bude što bolji...

Stvarno ovo ''willianoljupci'' odvartno zvuči

Willian je dosta raznovrsniji igrac, jaci na lopti, ima odlican radijus kretanja, ima dobar sut, duge lopte, brz je. Schürrle je okomitiji i hrabriji, igra sa vise rizika trenutno i zato kazem da bih volio malo i kod Brazilca vidjeti slobode i hrabrosti pogotovo u napadackoj trecini. Ako to uvede u svoju igru bice puno bolji i tek cemo onda vidjeti pravog Williana.
  • Autor

Ja takvu tezu zastupam zbog svog stava, a taj stav se ogleda u tome što smatram da je Willian veći fudbalski znalac od Schurrlea. Moj stav je takav kakav je i nema statistike i brojki koje ga mogu promjenit. Svi znamo Williana iz Shakhtara kada je imao slobodu kakve je samo partije u LP pružao i mislim da je on svoju igru i način igranja mnogo podredio ekipi i Mourinhu. Ovde se stvara takva atmosfera među forumašima da ako nisi za nekog igrača onda si protiv njega, mislim da to nema smisla, ja ako kažem da sam za Williana to ne znači da ja mrzim Schurrlea ili da omalovažavam njegove kvalitete. To samo znači da ja i ti nemamo isti stav i mišljenje, meni je Schurrle drag igrač i igrač koji je nas mnogo puta izvukao ali stav je stav. Nemoj mislit da ću ja npr. ako sljedeće sezone Schurrle bude u početnom sastavu a Willian na klupi da ću ja plakat na forumu i spominjat Mourinhu ženski dio porodice, naravno ako je Schurrle bolji izbor ja to poštujem, sve u svrhu tima. Molim te nemoj bez veze koristiti te termine "willanoljupci" jer je malo otrcano. 

Ok imaš svoj stav, poštujem to. I ne kažem konkretno za tebe ništa, ali kada se pojavi određena grupa ljudi koja zastupa neku tezu za nekog igrača koja nema uporište u statistici, onda je za mene to neštoljubac, jer je mišljenje subjektivno.

Da budem iskren i meni Willian izgleda atraktivnije s onom frizurom i još Brazilac i znam da je nekima Schuerrle manje drag zbog žutih obrva. Ali Bože nitko nije savršen, Schuerrle je do ovog trenutka imao bolju karijeru i više pokazao u životu što se nogometa tiče. Vi govorite o neki Willianovim potencijalima zasnovanima na dobrim igrama u Šahtaru, a ja govorim o njihovim igrama u prošloj sezoni u Chelseaju. A kad se to gleda onda je Schuerrle daleko iznad Williana. Šta će biti iduće sezone, ne znam. 

Ok imaš svoj stav, poštujem to. I ne kažem konkretno za tebe ništa, ali kada se pojavi određena grupa ljudi koja zastupa neku tezu za nekog igrača koja nema uporište u statistici, onda je za mene to neštoljubac, jer je mišljenje subjektivno.

Da budem iskren i meni Willian izgleda atraktivnije s onom frizurom i još Brazilac i znam da je nekima Schuerrle manje drag zbog žutih obrva. Ali Bože nitko nije savršen, Schuerrle je do ovog trenutka imao bolju karijeru i više pokazao u životu što se nogometa tiče. Vi govorite o neki Willianovim potencijalima zasnovanima na dobrim igrama u Šahtaru, a ja govorim o njihovim igrama u prošloj sezoni u Chelseaju. A kad se to gleda onda je Schuerrle daleko iznad Williana. Šta će biti iduće sezone, ne znam. 

Cae, statistika mnogo govori ali ništa ne kaže..

Ako ćemo tako onda je svaki čovjek na svijetu fudbalski stručnjak jer svako zna pronaći statističe podatke i protumačiti ih. Ne spominjem ja Williana iz Šahtara da bi tebi pokušao reći je on odličan igrač, jer glupo je porediti igre igrača iz dva različita kluba, samo sam pokušao dati objašnjenje zašto mislim da Willian ne koristi svoj puni potencijal. Ako se malo prisjetiš ti si tvrdio da je Costa loš igrač na osnovu tri loše utakmice u reprezentaciji i zanemario si njegov učinak u Atleticu dok si za Alexisa tvrdio da bio odličan pojačanje za nas na osnovu odličnog SP i sezone u Barceloni, a sada ti smeta potenciranje Williana na igre iz Šahtara, znači kriterijum ti zavisi od naslova teme.

Poredite Williana iz Chelsea. Necu ja cekat Williana da proradi. Nije ni Mou cekao Matu. Pusti svabu nek igra a ovaj nek se dokazuje. Svabo kad god je usao sa klupe napraivo je nesto, ako nista ulazi u sanse

Willian je tehnički mnogo bolje potkovan veoma je brz i prava je radilica na terenu, pravi brazilac sjajno kretanje, sjajna tehnika i driblinzi ali mu treba ,,lopta'' dakle da bude on ta zvjezda tima da se na njega više igra što kod nas nije slučaj.

Schürrle je klasično krilo, dakle krilo, brz,prodoran,jak, sa sjajnim šutem, veoma dobar u finišu, sjajan trkač i borac što mi se sviđa i ipak mislim da kod nas, kod Chelsea iz prošle sezone sa onim stilom igre ipak mora Andre ispred Williana

Willian ove godine kad god je imao loptu i isao u napad izgleda kao bez mozga. Nikakve driblinge ja nisam vidio samo oduzi i zapetlja. Znacu njemu treba sto manje loptu davatu jad vidim kako igra

Pa i statistika tako kaže, ali izgleda da se među našim navijačima formira nova neobjektivna sekta - willianoljupci koji bez obzira na ove brojke konstantno tvrde da je Willian bolji i korisniji u prvih 11 u Chelseaju. Pa samo zbog toga pitam te willianoljupce na osnovu čega zastupaju takvu tezu?

Nisam wilianoljubac, ali...

Prosječno ključnih dodavanja po utakmici:

Hazard - 2.43

Wilian - 2,46

Oscar - 1,39

Šurla - 0,90

Da imamo sposobnog napadača razlika bi bila nebo i zemlja. Makar je meni očito da šurla igra na proboj i brzinu na krilu a willian voli razigravati i biti svugdje na terenu. Potpuno 2 različita igrača i svaki ima svoju primjenu u taktici

• Autor

Nisam wilianoljubac, ali...

Prosječno ključnih dodavanja po utakmici:

Hazard - 2.43

Wilian - 2,46

Oscar - 1,39

Šurla - 0,90

Ma gdje ti izvlačiš te podatke i šta je to KLJUČNO dodavanje (čuj ključno dodavanje hahaha)???

Da opet ponovim. Statistika sa službenog sajta, Schuerrle BOLJI u defanzivi, BOLJI u ofenzivi, BOLJA disciplina (inteligencija). Znači u svemu je bolji i uz to je imao MANJU minutažu.

TNtoudx.gif

Obojica su korištena na poziciji desnog krila ponajviše. Za tu poziciju je neupitno da je Willian drugi izbor, a Schuerrle prvi izbor. Bar po nekoj logici koliko je tko od njih pokazao i koliko tko od njih zaslužuje da igra. E sad šta je Mourinhu u glavi i u planu ne znam. Ali Mou nije Bog i ne bi bilo prvi put da je pogriješio. Evo na fb čitam konstatacije da je ''Willian bolji, jer se vraća nazad''. Pa koji je kurac ljudima i šta to znači? Pa kojem đavlu služe zadnja dva vezna?

Imao je i Nijemac nekoliko katastrofalnih izdanja. Puno je on više oscilirao nego Willian. Vidjećemo naredne sezone, rekao sam ako Willian nastavi ovako bez muda prema naprijed igrati i odigravati na sigurno onda dajem prednost Schürrleu tj. Salahu.

Nisam sve čitao sutra ču ovako mislim.

Cae ne seri.

Šala ni u kom slučaju ne možeš reči da je Schurrle bolji od Willina ili talentovani. Može biti korisniji i ili da i je draži ali jednostvano mislim da je to glupost.

I Wisey ti je kao uvijek sve rekao, uglavnom ako se oslobodi biče 10 puta bolje nego što to schurrle može. Moje mišljenje...

Andre je Njemac ne pretjerano  talenovan što  mu je uvjek bila odlika a Brazilci su bili uvijek talenti i sada su i jednostavno znali su više sa loptom ali bi to Nijemci nadoknadili mentalitetom, to je sad sporedno.

I Williana jebe malo pritisak, prva sezona i nije mu prava pozicija desno nego lijevo i centar.

i jebo statistiku nije ona sve, malo se hvataš za slamku tu...

i wilian je korisniji za Mouovu taktiku posebno i zbog trke, trči kao navijen i uvijek će ukoliko ne bude nekih povreda milsim biti ispred Schurrlea kojega ne očekujete još dugo u palvom dresu. Opet to samo ja milsim...

Čuj njega nije odbrna bitna, nije problem prizanti i da si pogriješio ako ti je ovaj draži ja to uvijek uradim... Samo kažem bori se još...

Ma gdje ti izvlačiš te podatke i šta je to KLJUČNO dodavanje (čuj ključno dodavanje hahaha)???

Squawka.com - ako te baš zanima :D

A pod ključna dodavanja se (barem tako većina mjeri) shvaća svako dodavanje koje je rezultiralo izglednom prilikom. Što bi rekli zdravoseljački, ako ga netko drugi utrpa ti imaš asistenciju, ako fula imaš ključno dodavanje.

Već sam govorio/pisao i prije - willian ne zabija nego razigrava, a šurla voli se sam strmopizditi prema golu i opaliti. Mislim da willian realno ima veće koristi tj. mogao bi postati još važniji i bolji kandidat za prvih 11 u slučaju da nabavimo nekoga koji će trpati te golove i ne trošiti lopte. Ali sad već ulazim u sferu pretpostavki da je baba muško ..... itd.

Mislim da nije sve u statistici - realno modrić je kurac po asistencijama i golovima pa se opet smatra jednim od glavnih tamo

• Autor

Squawka.com - ako te baš zanima :D

A pod ključna dodavanja se (barem tako većina mjeri) shvaća svako dodavanje koje je rezultiralo izglednom prilikom. Što bi rekli zdravoseljački, ako ga netko drugi utrpa ti imaš asistenciju, ako fula imaš ključno dodavanje.

Već sam govorio/pisao i prije - willian ne zabija nego razigrava, a šurla voli se sam strmopizditi prema golu i opaliti. Mislim da willian realno ima veće koristi tj. mogao bi postati još važniji i bolji kandidat za prvih 11 u slučaju da nabavimo nekoga koji će trpati te golove i ne trošiti lopte. Ali sad već ulazim u sferu pretpostavki da je baba muško ..... itd.

Mislim da nije sve u statistici - realno modrić je kurac po asistencijama i golovima pa se opet smatra jednim od glavnih tamo

E neka ga sada Willian razigrava majki rođenoj ako hoće. I on i Oscar i Ramires što se mene tiče....

Schurrle je otac za Williana. Večeras nova dva gola. Samo ih redaj MAJSTORE.

_76134494_schurrle.jpg

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.