Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Chelsea FC u sezoni 2015/16 - Statistika i vijesti

Istaknuti odgovori

Šta mislite ko će imati prednost na poziciji desnog beka ? Bane ili Azpi ?

Bane uvijek, ali nemam predstave sta oni planiraju sa Azpilicuetom...da takav igrac bude zamjena citavu sezonu? Ili sta koji kurac...

• Odgovori 1,7 hilj.
  • Pregledi 114,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Schurrleovi fanovi na forumu trenutno pišaju po Willianovim :D

Ja sam samo fan Chelsea, a što što se tiče situacije oko Williana i Schurrlea vjerovao ili ne ali ne osjećam se popišano jer ne vidim realan razlog zašto bi se tako osjećao. Mislim da recimo Cae ima predstavu da nekom ovde na forumu smetaju dobre partije Schurrlea što nema veze sa životom.

Meni lično je i glupo i smiješno što se dobre partije Schurrlea koriste ne da bi se on pohvalio već kako bi se Willian spuštao na niži nivo. I Willian i Schurrle su igrači Chelsea i svi znamo ko će odlučiti ko će igrat, mi ovde možemo samo iznijet svoje mišljenje i nema potrebe da se stvara atmosfera u kojoj je neko protiv nekog. Ja bi volio da Schurrle sljedeće sezone postigne 20+ golova i da svi budemo sretni a ne da se ti isti golovi ovde na forumu koriste u neke druge svrhe koje sam već spomenuo.

Realno je da će Azpilicueta, nažalost, na klupu... Mourinho želi jaku odbranu, a za ofanzivu je doveo Fabregasa i Costu...

Pa sta je Azpi ako nije dobar odbrambeno. Gdje je ona slika sto pokazuje odakle su golovi padali nam?

Azpi je majstor a sad ce i na desnoj strani moci vise napraviti nesto u ofanzivi.

Ne vidim Baneta u prvih 11, pogotovo prije Azpia koji je bio top3 igraca prosle sezone. Jedino da Luis zakaze pa azpia gurne na lijevu stranu onda vidim baneta u prvoj postavi :D

ma lud si ba soxx, bane je desni bek sto posto...prvi izbor sto posto...a sad da li ce se sta promijenit u toku sezone, budemo vidjeli :D trenutno nema sanse

• 2 sedmice kasnije...

Najveća dvojba je, logično, Bane ili Dave, pa sam malo proguglao i našao ovu statističku usporedbu navedenog dvojca. Odmah ću naglasiti, ova usporedba objavljena je od strane EPLindexa u 11. mjesecu prošle godine, a podaci koji su navedeni za Azpilicuetu odnose se na sezonu 2012/2013. Pozornost obratite više na postotke, nego na točne vrijednosti pojedinih aspekata, jer te apsolutne vrijednosti nisu relevantne pošto je istraživanje provedeno za dva različita perioda od kojih je Azpijeva čitava sezona, a Banetova zadnja sezona do 11. mjeseca.

Za početak: OBRANA:

Azpi-defending-321x410.pngIvan-defending-326x410.png

DODAVANJA:

Azpi-passing.pngIvan-Passing.png

Ove slike iznad neću komentirati i bezveze komplicirati stvar, kada svi lako mogu usporediti dva broja.

Treba reći još i to da je Azpilicueta mnogo uspješniji od Ivanovića što se tiče centaršuteva. Obojica u prosjeku svakih 25 minuta upute centaršut u 16 metara protivnika. Azpi ima 29% točnosti, naspram Banetovih 16 %.

Azpilicueta je i dosta kreativniji. U prosjeku on svako 92 minute stvori šansu za gol, dok Ivanoviću za isto treba 225 minuta.

Ovi brojevi su grubi i naravno ne treba ih uzimati kao jedino mjerilo. Ne kaze se uzalud da je statistika kao bikini - mnogo otkriva, ali često ne pokazuje ono najvažnije.

Azpilicueta je po mom mišljenju puno korisniji u fazi napada od Ivanovića, a, iako je i u obrani izvrstan, nije toliko kao Bane. Mislim da će u utakmicama kada treba napadat protivnika Dave dobivat više šansi, dok će derbjima, za koje pretpostavljam da će Mourinho ić na kontre, priliku dobivati imenjak.

Ipak, sezona nije ni počela, mnogo toga ovisi o trenutačnoj formi svakoga od njih, sezona je duga i vjerujem da će obojica provesti dosta minuta na travnjaku. Azpilicueti je plus i to što je provjereno dobar i na lijevoj strani gdje može odmijeniti Luisa.

Sumnjam na kraju da će Mourinho puno gledati na ovakve i slične statistike i po njima se ravnati koga će slati na teren, nogomet bi onda bila matematika, ali evo bar je zanimljivo vidjet ovu dvojicu uspoređeni ničim doli brojkama.

Napad:
- kako bih ja iskoristio 4 napadača

Costa: počinje većinu utakmica u ligi i u ligi šampiona
Lukaku: izmena u većini utakica u ligi, počinje neke, izmena u LŠ, počinje utakmice u kupovima
Torres: izmena u ligi, LŠ, kupovima
Drogba: Arsenal kući; Arsenal u gostima

• Autor

Chelseajeva potrošnja u prijelaznim rokovima posljednjih godina:

2009 - 30 milijuna eura - 3 igrača
2010 - 123,5 milijuna eura - 6 igrača
2011 - 103,85 milijuna eura - 10 igrača
2012 - 108,2 milijuna eura - 8 igrača
2013 - 127 milijuna eura - 9 igrača
2014 - 93,5 milijuna eura - 4 igrača (za sada)

Konkurenti:

Arsenal:

2009 - 12 milijuna eura - 1 igrača
2010 - 23 milijuna eura - 3 igrača
2011 - 65 milijuna eura - 9 igrača
2012 - 53 milijuna eura - 4 igrača
2013 - 51 milijun eura - 3 igrača
2014 - 77 milijuna eura - 4 igrača (za sada)

Manchester City

2009 - 147,3 milijuna eura - 7 igrača

2010 - 182,5 milijuna eura - 7 igrača
2011 - 96 milijuna eura - 5 igrača
2012 - 62 milijuna eura - 5 igrača
2013 - 116 milijuna eura - 5 igrača
2014 - 25,5 milijuna eura - 3 igrača (za sada)

Manchester United

2009 - 27,4 milijuna eura - 3 igrača

2010 - 29,3 milijuna eura - 4 igrača
2011 - 57,3 milijuna eura - 3 igrača
2012 - 74,5 milijuna eura - 6 igrača 
2013 - 78,9 milijuna eura - 3 igrača
2014 - 73,5 milijuna eura - 2 igrača (za sada)

Liverpool

2009 - 43,5 milijuna eura - 3 igrača

2010 - 97,5 milijuna eura - 8 igrača
2011 - 66,5 milijuna eura - 7 igrača
2012 - 67,6 milijuna eura - 7 igrača
2013 - 57 milijuna eura - 7 igrača
2014 - 111,5 milijuna eura - 6 igrača (za sada)

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.