Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

https://twitter.com/JakeFCohen/status/572458573080485889

brojke potrvdjuju da smo odradili najbolji posao 

ali jebano je kolko Junajted dobro radi iako su na fudbalskom planu zadnje dve godine prsli 

http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/uk/Documents/sports-business-group/deloitte-football-money-league-2015.PDF

sve je počelo od kad smo osvojili trofej LŠ po mom mišljenju to nam je bio okidač

hvala ti generacijo 

ime je svetinja

Ma kakva svetinja, ako bude sreće da klub digne veliku lovu za prodaju imena stadiona to će biti odlično, a vjeruj mi i kad prodaju ime stadiona mi ćemo ga opet zvati Stamford Bridge..

Nadam se da navijaci u Londonu nece dozvoliti promenu imena. Ako ime moze da traje preko 100 godina, zasto ne bi ostalo i dalje? (Chelsea Supporters Trust ili kako vec bese)

Zasto kvariti tako lepu tradiciju sa korporacijskim sranjima? U sve moraju da umesaju njihove glupe reklame i autorska prava...

Nadam se da navijaci u Londonu nece dozvoliti promenu imena. Ako ime moze da traje preko 100 godina, zasto ne bi ostalo i dalje? (Chelsea Supporters Trust ili kako vec bese)

Zasto kvariti tako lepu tradiciju sa korporacijskim sranjima? U sve moraju da umesaju njihove glupe reklame i autorska prava...

Ne kontam u kom svetu ti živiš,prosto dobijem čir na želucu kad pročitam ovako nešto

Ne razumem kako mislite da se svi ti igrači plaćaju,normalno preko ugovora,sponzora

i nisu to glupe reklame,tako jednostavno funkcioniše tržište a fudbal u širem smislu obuhvata i finansije,taj komercijalni deo i sve ostalo što mi "ne vidimo" preko malih ekrana

još sad kad važe pravila FFP,ne možeš ništa da potrošiš ako ne zaradiš ,to je tolko jednostavno,a kako ćeš zaraditi ako ne preko reklama,sponzora

u suštini ispao sam sad magarac zato što uopšte i odgovaram na post jer je prosto ne moguće da možeš tako nešto da se provališ

ako bi krenuli u tom pravcu,onda jednostavno treba ukinuti sve,oterati trenera,profesionalne igrače,skinuti tribine,staviti tri daske,zakucati tri eksera,nema više karata i tv prenosa,dovesti sve na nivo seoskog fudbala koja je poslednja oaza koja nije zahvaćena korporacijskim sranjima

Ne kontam u kom svetu ti živiš,prosto dobijem čir na želucu kad pročitam ovako nešto

Izvini za cir i sto si ispao magarac jer odgovaras na moj post. Bolje da si ignorisao ako sam toliko iritantan. Bolje da sam umesto komentara napisao kao Masko jedno "mrš", mozda bi bolje doprinelo razvoju diskusije.

Postoje neke stvari koje treba ostaviti kako jesu inace odosmo u kurac. Zasto onda ne promeniti grb, ili ime kluba, ili boje? Previse stvari zakljucujes iz mog posta, pokusavas da mi citas misli.

Bolje da sam umesto komentara napisao kao Masko jedno "mrš", mozda bi bolje doprinelo razvoju diskusije.

ja mrš pišem samo onima koje volim, iz ljubavi

Eh da sumiramo vezano za ljeto.

U plusu smo 20 miliona funti po ovom finansijskom izvještaju, prodali smo Schurrlea, doveli Cuadrada, tu smo negdje na nuli.

Sad smo od Thorgana uzeli 8 miliona eura, Mou je danas rekao da će Čech otići za velike pare ako bude išao, što znači minimum 10-15 miliona eura. Tu je novi sponzor, a očekujem da neko upeca i Salaha za 15-ak miliona na ljeto. Uzeto je 10 miliona funti za Bertranda, a očekujem da se proda još 1-2 ovih posuđenih igrača, da se i na tome namakne 10-15 miliona. Što znači da ćemo na ljeto imati pozamašan budžet za pojačanja, možda čak i 100 miliona eura. Ne izgleda loše, vidjećemo šta Mou konta.

Od tih para dovesti stopera i nekog holdera. Po meni niko vise ne treba. Napadac treci da bude Bamford, jer je bespotrebno bacanje 20+ miliona na napadaca koji ce biti drugi ili cak treci izbor u napadu.

Buducnost kluba u slucaju CFCa su jedino ciste finansije, posto ne postoje nagovestaji da se posveti ozbiljnom radu sa mladjim kategorijama. i podizanju talenata iz Akademije, kojih imamo i vise nego dovoljno, na nivo prvog tima. 

Po pitanju stadiona i prihoda od istog smo inferiorni u odnosu na konkurenciju, sto se na neki nacin pegla relativno visokim cenama karata, sto opet nije pravo resenje, jer velika je razlika izmedju navijaca i simpatizera, ovi prvi su uglavnom pripadnici srednje klase, i razume se, imaju i vaznijih briga nego da placaju nerealne cene karata. 

Novi stadon, s razume se povecanim kapacitetom i imenom mocnog sponzora uz postojeci ugovor s Yokohamom je mozda i finalni korak u potpunoj finansijskoj stabilizaciji kluba. Ali, to je vec domen naucne fantastike, jer neko tamo ima kompleks od afiniteta "plastican".... 
SB je istorija, mesto okupljanja plave porodice, uspomene drage i one druge.... Jednstavno, kuca.... Ali ta ce kuca obrasti u korov i mahovinu, ako se ne prihvati cinjenica da moderan fudbal ide u sasvim drugom smeru, te su u danasnje vreme uspeh i tradicija neodrzivi u istoj recenici, ne na duze staze. 

Ne vidim da je iko od "cuvara tradicije" imao ista protiv novca koji je Roman upumpavao u klub, stavljajuci na pozornicu pred njih Drogbu, Essiena, Maloudu, Robbena, Matu, Hazarda..... Dao je covek i vise nego dovoljno, bolji dokaz privrzenosti klubu od radovanja u stilu ruske balerine posle istorisjkog penala u Minhenu. 

Gospodo cuvari, pustite coveka da pokaze koliko mu je istinski stalo do Chelseaja :)

jer velika je razlika izmedju navijaca i simpatizera, ovi prvi su uglavnom pripadnici srednje klase, i razume se, imaju i vaznijih briga nego da placaju nerealne cene karata. 

da vas naucim svi su srednja klasa i simpatizeri koji su dosli i navijaci 

simpatizeri spadaju u gornju srednju klasu(vise profesionalce) koji si mogu to priustit dok nasi navijaci vjerovatno niza srednja ili cak radnicka klasa kao sta je primjer tradicionalista, ne zaraduju dovoljno da si priuste luksuz gledanja chelsea, zato njih prekrizite

da vas naucim svi su srednja klasa i simpatizeri koji su dosli i navijaci 

simpatizeri spadaju u gornju srednju klasu(vise profesionalce) koji si mogu to priustit dok nasi navijaci vjerovatno niza srednja ili cak radnicka klasa kao sta je primjer tradicionalista, ne zaraduju dovoljno da si priuste luksuz gledanja chelsea, zato njih prekrizite

Pa pričate kako ne razumijete šta piše. Svaka čast, pokaži hejterima da si lingvista potkovani!

Gledam ovo i zamisljam sta ce ovaj mali da radi u Vitteseu za 10 godina.

https://www.youtube.com/watch?v=9mEZCw1f2pY

• Autor

tumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo2_250.giftumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo4_r4_250.gif
tumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo5_r2_250.giftumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo6_r2_250.gif
tumblr_nkwh5jIHRB1tjk2bjo8_r2_250.gif
"I am always thankful for what Chelsea brought to my life. I got another dimension because of Chelsea. And don’t forget that Chelsea was unknown in Europe. We grew up together." - Frank Leboeuf 

Treneru vjerujem. Vjerujem da ce napokon nauciti nesto iz ovog sistema igre, koji ne da ne donosi rezultate, nego veoma cesto visimo. Veoma cesto izgledamo sramotno. Veoma cesto nam rezultat zavisi iskljucivo od srece. Veoma cesto nam rezultat zavisi iskljucivo od magije Hazarda i neefikasnosti protivnika. Pa kad se okrenes unazad, shvatis da mi rijetko nadigramo protivnika. A da ne pricam u duelu s vecim ekipama.

Potrebno je ciscenje viska na ljeto i to ne samo ciscenje, vec i dovodjenje prvotimaca i adekvatnih zamjena.

1. Prodaja(Protjera): Oscar, Ramiz, Cech(vjerovatno neizbjezno)

2. Dovesti:

- Pogba/Vidal ili boli me kurac njegovo ime, samo zelim ovakav profil igraca. 

- Krilnog igraca koji ce praviti razliku, kao sto to na lijevoj strani pravi Hazard. Nismo mi neki kurcev klub koji ne moze                             dovesti igraca za masne pare ukoliko je potrebno.

- Posto cemo u tom slucaju ostati na Maticu/Fabregasu i pridoslici sto se tice veznog reda, trebalo bi traziti adekvatnu                             zamjenu Fabregasu u igri prema naprijed. A za ovu dvojicu bi tu bio RLC ili nebitno. Jebe mi se za mlade igrace napravljene u Chelsea. Volio bih naravno imati 11 legendi u klubu, koji su tu od svoje 11te god. ali ako ne ide onda ne ide.

- Suma sumarum: CMF-AMF i RMF/LMF

Mozda su ove tri zelje i odgovor na nas sistem igre. Mozda je vecina nas jednostavno slijepa umijecem jednog Williana, jednog Oscara. Mi trebamo igrace koji ce da prave razliku. I ovaj post nije samo rezultat na sinocnji ishod. Uvijek sam volio Murinjov sistem, jaka borbena tvrda tekma, bez toga da mi dominiramo vecim dijelom tekme. Nikad mi nismo igrali napadacki fudbal, ne trazim to ni sad. Ali trazim one okomite napade, onu trku i onu konkretnost prema naprijed. To je ono sto ja volim i sto sam zavolio. Vjerujem da bi to dobili s jednim Baleom po strani. Vjerujem da bi to dobili s jednim Pogbom. Vec bi daleko vise licili na sampionsku momcad iz nj prvog mandata.

Vjerujem i da smo mogli bolji posao obaviti sto se tice lijevog bocnog. Isto tako Dave je jedan od onih koje najvise postujem u nasih prvih 11, ali nemamo nista od njega prema naprijed. To je jedan veliki minus.

Dalje, taj jebeni problem s napadacem. Odnosno problem sa izmjenom istog. Stavi Costu na klupu, koji smo kurac dovodili Remya. Ili ne na klupu, neka ga, neka igra...ali brate ako ne ide, ako smo u egalu ili ako se tekma ne odvija kako bi trebalo, ako Costu ne ide, 60-65. min. izmjena, Costa out Remy in.

Evo i danasnji dan prolazi, ja sam previse razocaran. Sramota je ono bila velika, smiju se ljudi, smiju se jarani, smije se javnost. Pariski hrabri momci. Ibrahimovic nas nazvao 11 beba?! Jebote hljeb. I jest sramota. I jest bruka. Velika.

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.