Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Prošlost i budućnost kluba

Istaknuti odgovori

• Odgovori 2,1 hilj.
  • Pregledi 127,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Najpopularnije objave

• Treba se presaltat na newcastle dok nisu postali sila da mi ne serendaju da sam gloryhunter. Ljudi rade pametno posao. Kupuju kvalitetno i polahko. Svaka kupovina ima svoj razlog Kod nas cir

• Nasi su trosili i to ogromne novce, rekordi su se oborili koliki je iznos izdvajan za igrace. Problem je sto su se te pare (i to ozbiljni novci) trosile na prosjecne ili cak ispod prosjecne igrace koj

Objavljene slike

Možete li mi objasniti pravila u Engleskoj što se tiče domaćih igrača?

Do prije dvije, dvije i pol godine u prvih 11 smo imali 4 do 5 Engleza:

John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole, Frank Lampard, Daniel Sturridge.

Gledajte sad.

John Terry - 32 godine

Gary Cahill - Kako mediji navode na izlaznim vratima do ljeta, dolazi Varane

Ashley Cole - Otišao u Romu

Frank Lampard - Otišao u New York City

Daniel Sturrdige - Otišao u Liverpool.

Zatš me zanima kakva su pravila i na što će prvih 11 sličiti bez ijednog Engleza. I kako je to moguće po pravilima?

Možete li mi objasniti pravila u Engleskoj što se tiče domaćih igrača?

Do prije dvije, dvije i pol godine u prvih 11 smo imali 4 do 5 Engleza:

John Terry, Gary Cahill, Ashley Cole, Frank Lampard, Daniel Sturridge.

Gledajte sad.

John Terry - 32 godine

Gary Cahill - Kako mediji navode na izlaznim vratima do ljeta, dolazi Varane

Ashley Cole - Otišao u Romu

Frank Lampard - Otišao u New York City

Daniel Sturrdige - Otišao u Liverpool.

Zatš me zanima kakva su pravila i na što će prvih 11 sličiti bez ijednog Engleza. I kako je to moguće po pravilima?

U spisku od 25 igrača prijavljenih za ligu registruješ 5 'anonimusa' iz U-21 ekipe, nikad terena ne moraju vidjeti a pravilo je ispunjeno.

Luiz, Schurrle i Lukaku su otišli za, ugrubo gledano, €110m.

Dovedeni Costa, Cuadrado, Fabregas. Ekipa ojačana za dodatnih 50% uz odlično poslovanje.

Nismo morali prodati Schurrlea zbgo FFP-a, odlično klub stoji na tom polju (prošle sezone smo imali zaradu od oko €35m), ali je Švabo prodat iz prostog razloga - zašto odbijati €32m za igrača koji sjedi na klupi?

Ovim potezom je kasa dodatno ojačana i spremna za ljeto.

Zadnjih godina imamo odličan zaokret u transfer politici, ima sve manje flopova a od dolaska Moua to je sve podignuto na nivo iznad. Ovaj klub najbolje radi u Engleskoj i to daleko najbolje.

Evo fino sve u peni

6twitter.png

VSELQ.gif

Od Torresa flopčine pa naovamo ide nam prilično dobro. Mada je i taj Torres marketinški bio vruća roba, ne sumnjam da su ako ništa vratitli uloženo, možda čak i ostvarili neki profit u tom pogledu.

Sljedeći logičan je korak da i Hazard stavi konačno taj potpis na novi ugovor, ne znam šta se odugovlači više i gdje zapelo ustvari.

Znači posluje se dobro, sad treba to podržati osvajanjem Premiershipa ove sezone i biće fantastičan temelj za budućnost. 

Nekima treba biti jasno da je fudbal posao. Barem u današnje vreme.

Chelsea u zadnje vreme zarađuje, a i dalje ima vrhunsku ekipu. I nek je prodat Lukaku, doveden je za 13 miliona + neke klauzule, ali on tu nijednu klauzulu nije aktivirao, tako da ne vjerujem da ga je Chelsea platio i euro više. Znači doveden za 13 miliona funti, prodat za 28 miliona funti. Čist profit - on možda nije doveden da bi bio prodan, ali ispostavilo se da je lik pičkica koja se boji konkurencije i koji želi da mu se obezbedi mesto prvog špica. Ćao, 15 miliona funti profita.

Neki misle da je glupo što Chelsea kupuje toliko mladih igrača, ali neka. Želi i Roman nešto zaraditi, ipak je on biznismen. Kakuta, Atsu, Pašalić, Davilla, Delač pa čak možda i Hazard mlađi. To su sve igrači dovedeni za male pare, za koju godinu ne vjerujem da će ijedan zaigrati za prvi tim. Nek na svakom zaradi po 3-4 miliona - dosta. U međuvremenu, ne daje im on plate nego klubovi kojima su posuđeni, tako da ne šteti njemu puno. A može mu se isplatiti..

Fudbal je biznis i ne treba se puno vezivati za igrače. Dobro, za neke i treba..
Uglavnom, puca Romanu kurac oće li Luiz postati legenda kluba. Doveo ga za 25 milki, prodao ga za 50. Em se nije nešto pokazao, lik je izigravao budalu 3 godine po terenu, uz povremene bljeskove. 
Lukakua sam već rekao gore.
De Bruyne, jbg nije loš igrač, ali isto tako nije igrao puno. Sedio na klupi, primao pare. Bolje ga prodati za 23 miliona, a doveo ga za duplo manje. Odličan posao, negledajući jel trebao otići ili ne po mišljenju navijača. Pare su pare.
Demba, proveo sezonu u klubu, doveden za 7 miliona prodan za 10, u međuvremenu dao neke važne golove (PSG, ManU) uglavnom isplatio se lik i na njemu se zaradilo 3 miliona. Za jednu godinu.

Fudbal je biznis gde se okreću masne pare, i budite sretni dok je vaš klub u plusu. Sad nastupa FFP a možemo videti da ga je Mourinho doktorirao i pre nego što je stupio na snagu. Dobio je dve igračine u vidu Fabregasa i Coste za 60 miliona,  a uvalio dva klovna za 78 miliona..

Citiracu jednog velikog strucnjaka

Cae, što se tiče pravila...

Kada registruješ igrače za prvenstvo moraš da imaš 8 home grown igrača ( mora biti treniran u engleskoj bar 3 godine do 21. godine).

Znači Teri, Kejhil, Cesk, Ake, Christensen, Brown, Loftus-Cheek, i jednostavno umesto 25 prijaviš 24 igrača i to je to. U principu ne moraš ni da prijavljuješ ove klince ispod 21. godine samo ostaviš prazna mesta pošto igrači ispod 21. godine mogu da igraju za tim bez registracije.

Što se tiče Lige šampiona, slično je, samo je fora što od 8 home grown igrača 4 moraju da budu trenirana u klubu, kod nas su to Teri i ovi klinci, Kejhil (Aston VIla) Cesk (Arsenal)...

Od Torresa flopčine pa naovamo ide nam prilično dobro. Mada je i taj Torres marketinški bio vruća roba, ne sumnjam da su ako ništa vratitli uloženo, možda čak i ostvarili neki profit u tom pogledu.

čisto sumnjam,to se mi tešimo da ga je klub držao samo zbog toga,ajd nemam sad neke brojke da potvrdim ovu tvrdnju ali prosto mi je neverovatno da je mogo da vrati uloženo(50 za transfer + kolko je išlo na platu) a znamo da je bio do skoro naš najplaćeniji igrač

još kad vidim da je Toresinjo skupio više utakmica od recimo Esijena,tek onda mi padne mrak na oči

ako je u nešto klub zaradio u tom periodu,to je onda zbog LŠ koja nas je digla iz pepela i čini mi se da ljudi još uvek nisu svesni kolko je taj trofej bitan za daljji razvoj kluba

• 2 sedmice kasnije...
Ipak se poznati avioprevoznik Turkish airlines odlucio za bolju marketinsku strategiju. Potpisali su ugovor sa velikanom FK Sarajevo, na cijem ce dresu u narednih nekoliko godina stajati njihovo ime.

Za Pogbu i Sterlinga bi trebalo 120 miliona eura.

Mozda nekad bude. Malo sam se igrao s formacijom :D

Zouma umjesto Cahilla.

Uređeno , autor izmjene: Dzan

samsung nas definitivno napušta,izgleda da će novi sponzor biti  Yokohama 

http://news.mk.co.kr/english/

fuck,kod njih je već 26 februar  :D  gledam vesti ,zaboravio se 

btw,inače koga interesuje,možda je nekome dosadno...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dJIByM0Dzfw

Onaj insajder je ponovo pogodio!

Večeras izgleda velike vijesti iz kluba, pogledajte twitter:

https://twitter.com/ChelseaFC

Telegraph navodi da je novi ugovor završen sa Yokohamom, označen je kao veliki poslovni uspjeh novog financijskog direktora Christiana Purslowa i ekipe. Riječ je o sponzorskom ugovoru prema kojem će Chelsea GODIŠNJE zarađivati oko 40 miliona funti. Tako smo se popeli na 2. mjesto prema jačini, ispred nas je jedino United i njihov deal sa Chevroletom od 53 miliona. Ostavili smo iza sebe City, Arsenal i Liverpool. Treba isto tako napomenuti da smo od Samsunga zarađivali 'tek' 18 milja godišnje, što znači poboljšanje za više od duplo.

Yokohama će od naredne sezone biti na Chelseajevim dresovima. Rekao bih, zasluženo.

http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/chelsea/11437771/Chelsea-to-sign-40m-a-year-Yokohama-Rubber-shirt-sponsorship-deal.html

Aplauz za upravu.

extra,prelepe vesti : )

a novi direktor,inače bivši direktor liverpula,već pokazuje zašto je doveden,za one koji ne znaju dok je bio u Liverpulu zaslužan je za potpisivanje najunosnijeg ugovora u istoriji liverpula ,za ostalo ima različitih mišljenja kolko sam mogo da pokupim iz razgovora sa nekim od navijača crvenih,neki ga ne vole zato što je navodno bio zaslužan za odlazak Rafe,te prodaju nekih igrača(čini mi se Maskerano,Alonso),ne da mi se sad kopati po postovima

baš se pisalo o tome da će njegov glavni zadatak biti jačanje kluba na komercijalnom planu 

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.