1. februar 2014.12 god. comment_161425 samo da ja kazen nesto 12-ti sta imas protiv ferihe? dobre picke tamo cak san i ja glea to bia KO DIRA FERIHU!? Prijavi
19. februar 2014.12 god. comment_164426 RON GOURLAY Izvršni predsjednik, Chelsea Football Club Ron Gourlay postao je izvršni predsjednik Chelsea FC-a u rujnu 2009. godine. 2004. godine je došao u Chelsea. Imao je više uloga u Upravi kluba od svog dolaska, a jedna od njih je bila i operativni direktor. U njegovoj prvoj sezoni na funkciji izvršnog predsjednika Chelsea je osvojio duplu krunu - pokorivši Englesku u prvenstvu i kupu. Na konto našeg izvršnog predsjednika kao uspjesi su dodati nakon toga još jedna titula osvjača FA kupa, kao i oni najvrijedniji europski trofeji - Liga prvaka i Europa liga. Gospodin Gourlay nosi najveće zasluge zašto je u proteklih 5 godina Chelsea stekao popularnost kojom se može pohvaliti svega 4-5 nogometnih klubova na svijetu. Mnogo je urađeno po pitanju marketinga, tako da je Chelsea postao jako unosan sportski konglomerat u financijskom smislu. Izvršni predsjednik kluba je unaprijedio i Chelseajeva dva podinstituta a to su Chelsea Foundation i Unija CSR projekata za prostor Azije i Sjedinjenih Američkih Država. Sve ljetne predsezonske turneje koje je Chelsea prošao od 2009. do današnjice organizirane su upravo zahvaljujući izvršnom predsjedniku Gourlayju. Sposobnost Chelseajevog izvršnog predsjednika prepoznala je i FIFA pa ga je uvrstila među članove FIFA-inog odbora za marketing. R.G. ima 30-togodišnje iskustvo rada u nogometu i nogometnom marketingu. Prije Chelseaja radio je u Manchester Unitedu na istoj funkciji i taj klub digao sa razine nogometnog kluba na svjetski poznati brand. Radio je i 15 godina u Umbru kao marketinški i operativni direktor. U svojoj mladosti igrao je poluprofesionalni nogomet za svoju Škotsku. Prijavi
19. februar 2014.12 god. comment_164433 http://www.index.hr/sport/clanak/kad-tata-prodaje-to-izgleda-drugacije-mamic-muricu-nudi-milijune-a-halilovica-prodaje-barci/729482.aspx "Pogledajte u Chelsea, kupuju igrače i dilaju ih po klubovima, nije im bitno tko će uspjeti ili propasti. Pomozite mi da ne budemo servis menadžera i pohlepnih roditelja. Neki od vas ih promovirate, te kokošare." by Zdravko Mamić. Prijavi
19. februar 2014.12 god. comment_164444 http://www.index.hr/sport/clanak/kad-tata-prodaje-to-izgleda-drugacije-mamic-muricu-nudi-milijune-a-halilovica-prodaje-barci/729482.aspx "Pogledajte u Chelsea, kupuju igrače i dilaju ih po klubovima, nije im bitno tko će uspjeti ili propasti. Pomozite mi da ne budemo servis menadžera i pohlepnih roditelja. Neki od vas ih promovirate, te kokošare." by Zdravko Mamić. Pa covek upravu za ovo bravo Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164699 Morate se ugledati na Barcu u nekim stvarima. Previše kupujete a imate silne igrače na posudbi i u pričuvnom timu. Mourinho baca novce, ide u minus. Klub će uz takvu politiku poslovati negativno, a mladi igrači se neće afirmirati. Chelsea bi trebao izgraditi akademiju negdje u pregrađu Londona i tu graditi mlade igrače. Kao što mi i Ajax radimo. Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164727 Ala ih radite pa kupujete nazad kao cesca, piquea, albu? Te dovodite sancheze neymare. Btw ova zima smo 22mil+ a uzeli 2 igraca vidi se u tebi velika mrznja mourinha. Nije to zdravo Sent from my HTC One V using Tapatalk Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164766 Ala ih radite pa kupujete nazad kao cesca, piquea, albu? Te dovodite sancheze neymare. Btw ova zima smo 22mil+ a uzeli 2 igraca vidi se u tebi velika mrznja mourinha. Nije to zdravo Nije zdravo, ali donekle je u pravu.. to što govoriš za ovu zimu je zadnji put siguran sam . Što se tiče barce, oni imaju odličnu školu i veliki su igrači potekli iz nje a mora se dogodit da se ponekad pogrešno procjene talenti pojedinaca. To što si ti sad tu naveo trojicu ne znači ništa, pogledaj samo koliko ih je ostalo u klubu i kakvi su igrači. I kažeš dovode neymare i sancheze .. pa za koga ti to navijaš pa mu govoriš ? :D Mi im nikad nećemo zapeti sa omladinskom školom, mislim da je to svima jasno. Prijavi
21. februar 2014.12 god. Autor comment_164771 Koliko ja znam nasi omladinci prosle godine slavili usred Katalonije :P Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164773 Koliko ja znam nasi omladinci prosle godine slavili usred Katalonije :P Ok, samo mi reci kad će naša škola izbaciti jednog Xavia, Iniestu ili nedaj bože Mesija ? Budi realan čovječe :) Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164780 Ok, samo mi reci kad će naša škola izbaciti jednog Xavia, Iniestu ili nedaj bože Mesija ? Budi realan čovječe :) ...kada budemo imali nešto slično la masiji i kada neki od naših igrača bude uzimo hormon rasta, naravno to je vještački hormon koji utiče na fizičku spremu. Naravno po meni da nije njegovog talenta ne bi bilo ništa, al bez vještačkih hormona on bi sad bio ko Krkić Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164790 Ne možemo imati sve ja sam se pomirio sa tim da našu upravu zaboli uvo za mlade igrače oni ih kupuju nasumice pa ko se progura progura ko ne njegov problem... Prijavi
21. februar 2014.12 god. comment_164796 Ja bi voleo samo da se desi da imamo Chelsea B tim,i da mogu da se takmice u rangu ispod Chelsea,kao sto ima u Spaniji,pre bi sazrevali,bili bi spremniji za ligu i nekako bi po meni bilo bolje,mozda bi sada vec Feruz iskocio u malo krupniji plan nego sto je do sada slucaj,ali onda bi morali Englezi da naprave jos 2 lige minimum :D Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164799 ali onda bi morali Englezi da naprave jos 2 lige minimum :D Moj prijedlog za ime [sponzor] 1 Liga Temza Istok, zapad Prijavi
22. februar 2014.12 god. comment_164800 Pa ima Chelsea B tj. Rezervna ekipa koja se takmičiA u zadnjim godinama je dosta odradjeno sto se tiče akademije al bas dosta i rezultati se polako vide jbg nemozes ti od kretena sa 16 godina do 18te napravit igracinu, a kupovina mladih talenata i sjajna skaut mreža je po meni super stvar i nismo jedini koji to radimo ;) Prijavi
22. februar 2014.12 god. Autor comment_164903 Ok, samo mi reci kad će naša škola izbaciti jednog Xavia, Iniestu ili nedaj bože Mesija ? Budi realan čovječe :) Kad u Engleskoj bude dozvoljeno da se Chelsea B takmici pa barem u 3 4 ligi(nesto kao sto ima u Spaniji s tim da klub ne moze imati 2 tima u Primeri). I mislim da se lakse probiti u jednoj Primeri gdje brat bratu imas 6 teskih utakmica a u ostalim mozes gurati mlade igraci.To u premiershipu nije niti ce kad biti slucaj. Prijavi
28. februar 2014.12 god. comment_165988 Chelsea are NOT one of the 76 clubs under investigation for possible breaches of UEFA Financial Fair Play rules (Sky Sports) Prijavi
7. mart 2014.12 god. comment_166654 hAhaHa dobro je i rekao Sasa Ignjatovic samo da dodje neki napadac, i da moze normalno da se igra. Onaj ima 39 god, onaj masa prazan gol, a onaj treci i ne igra! Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167025 Možda nije prava tema, ali povodom 109. rođendana voljenog nam kluba, onako interesuje me koliko u vašim životima znači Chelsea ? Da li je to baš ona najvažnija sporedna stvar ili možda nešto više od toga? Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167026 Možda nije prava tema, ali povodom 109. rođendana voljenog nam kluba, onako interesuje me koliko u vašim životima znači Chelsea ? Da li je to baš ona najvažnija sporedna stvar ili možda nešto više od toga? Prvo ja, pa Chelsea, pa onda sve ostalo. To svi znaju koji me poznaju :D Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167027 Prvo ja, pa Chelsea, pa onda sve ostalo. To svi znaju koji me poznaju :D Čekaj, šta podrazumijevaš pod ja ? Malo mi to nejasno. :P Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167028 Čekaj, šta podrazumijevaš pod ja ? Malo mi to nejasno. :P Najvise sebe volim. Narcis jebiga :D Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167035 Možda nije prava tema, ali povodom 109. rođendana voljenog nam kluba, onako interesuje me koliko u vašim životima znači Chelsea ? Da li je to baš ona najvažnija sporedna stvar ili možda nešto više od toga? nmg ti objasnit, al et' svi koji su simpatizovali CFC i mene su poslije upoznali su ga zamrzili koliko ga ja forsiram u životu :D Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167037 Davne 1905. godine, na današnji dan, 10. marta u Londonu je osnovan fudbalski klub Čelsi. Slavni klub iz zapadnog Londona često se pominje u konetsku 'fudbalskih skorojevića' jer ga je pre nekoliko godina kupio ruski tajkun Roman Abramovič, a sinonim za uspeh kontroverzni Žoze Murinjo. Istina, trofeji su došli u paketu sa velikim novcem, ali priče o Čelsiju kao nekakvom novokompanovanom klubu 'ne piju vodu' jer se radi u klubu sa velikim istorijskim nasleđem koje traje već 109 godina. Prvi uspesi vezuju se za 1955. godinu kada je klub sa 'Stamford Bridža' osvojio titulu šampiona Engleske i Čeriti Šild. U kolekciji trofeja Čelsi ima 3 titule državnog prvaka (dve Premijer lige), 7 puta je osvajao FA kup, 4 puta Komjuniti Šild. Od evro trofeja tu su po jedna Liga Šampiona i Liga evrope, dva Kupa pobednika Kupova i jedan Super kup. Mnoga velika imena svetskog fudbala nosila su 'plavi' dres, nabrajanje bi potrajalo, a zanimljivo je da je jedini igrač sa naših portora koji je izabran za igrača godine na 'Stamford Bridžu' bio legendarni golman Petar Borota (1981). Trenutno u Čelsiju nastupaju dvojica srpskih reprezentativaca, Branislav Ivanović i Nemanja Matić. Od bivših valja pomenuti Slavišu Jokanovića koji je boravio na 'Stamfordu' pri kraju svoje profesionalne karijere, kao i Mateju Kežmana, kome je takođe bio jedna od stanica. 1930. godine snimljen je jedan od prvih filmova sa fudbaslkom tematikom 'The Great Game', gde centralno mesto zauzima upravo Čelsi. Od novijih ostvarenja tu je kultni 'The Football Factory' koji se bavi temom huliganizma na Ostrvu. U crnogorskoj seriji 'Nijesmo mi od juče' jedna epizoda je posvećena fudbalskoj utakmicinikšićke Sutjeske i londonskih 'Plavaca'. Mnogi ljubi iz sveta muzike su navijači Čelsija, te je klub poslužio kao neka vrsta muze. Jedan od najrepezentativnijih primera je Brajan Adams i pesma 'We're Gonna Win'. Prijavi
10. mart 2014.12 god. comment_167039 Možda nije prava tema, ali povodom 109. rođendana voljenog nam kluba, onako interesuje me koliko u vašim životima znači Chelsea ? Da li je to baš ona najvažnija sporedna stvar ili možda nešto više od toga? Porodica ,Celsi i Partizan pa sve ostalo :) Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.